Transparent mineralpuder med SPF30!

  • | Annica

glominerals protecting powder SPF30

Häromdagen visade jag denna produkt på instagram som jag tycker är helt fenomenal. Det är ett helt transparent mineralpuder med SPF30 i ett praktiskt ” ha i väskan” format.

Jag och många med mig är duktiga att applicera sitt UV-skydd på morgonen. Men är man ute en hel dag kanske på stan, i trädgården, på utflykt eller i jobbet så vet vi ju att solskyddet avtar. För att behålla ett fullgott skydd hela dagen krävs åter applicering. Men HUR KUL är det att smörja på mer solkräm när man har sminkat sig och går på stan t.ex.?? Det går ju inte.. då sabbar man ju hela makeupen..

Det är här, denna alldeles lysande sommarprodukt kommer in. Ett mineralpuder helt ofärgat med inbyggt SPF30 och så smart konstruerat så att pudret sitter i handtaget på borsten.  Inget kladd, inga puder smulor eller lösa borstar i väskan som smutsar ner. Allt är superpraktiskt förpackat så att man ska lätt kunna ha den i väskan eller i en ficka och bara borsta på närhelst på dagen man önskar. Även på makeup! Den är helt perfekt på makeup! Blir samtidigt som  du ökar på skyddet en liten touchup!

Det fina är att om man gått en dag på stan t.ex. eller suttit i solen och ätit lunch så blir de flesta lite glansiga i ansiktet. När man borstar på med denna så mattas huden ner automatiskt till ”normalläge” så att säga. Bra bonus effekt!

Denna är även superpoppis av killar som sportar mkt ute t.ex. golfare och även killar som har lite kalt uppe på huvudet och bränner sig lätt. Perfekt att ha i innerfickan och bara borsta på i ansiktet och på huvudet! (en del män blir ju så blanka på ”flinten” också så de ser ut som nypolerade äpplen när de suttit i solen;). Denna tar ner detta blanka i et nafs.. bonus även där;)!

Även toppen för de som är feta i huden och inte vill ha vanlig solcreme utan föredrar något superlätt och i icke cremeform! Täpper absolut inte till på huden utan är precis lika hudvänligt som glo´s övriga produkter. Finns i två nyanser, translucent och bronze. Jag föredrar den transparanta.

Ärligt, vet inte vad jag gjorde innan denna typ av produkt kom in i mitt liv.. det är min partner in crime i sommar!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 svar till “Transparent mineralpuder med SPF30!”

  • (36) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lisa skriver:

    Säljer ni denna på skincity?

  2. Solveig Björnlund skriver:

    Hej
    vill veta produktnamn på det fina vattenfasta pudret du tipsade om i tv 4 nyhetsmorgon.

    Mvh
    Solveig

  3. paula skriver:

    Blanda glo minerals och barminerals produkter menar jag
    Kan man använda detta transparenta puder över barminerals foundation:)
    Hoppas du förstår mig bättre nu 🙂

  4. Malin skriver:

    Hej bästa Annica!
    Jag undrar lite om ögoncreme, är det så att man bara ska lägga den på ”ögonbenen” och inte hela vägen in?

    Sen undrar jag vilken bb kräm du rekomenderar om man vill ha lite ”mer” täckning? Jag har provat decleors men tycker inte den ger någon täckning alls. Min vanliga hudvård består av decleor och dermalogica.

    Sen vill jag verkligen tacka för de fina paketen man får av er, fick idag en liten kille till min samling, helt underbara är dom och det är så kul när det kommer paket från er!
    kram

    • annica skriver:

      Hej Malin, Ögonbener går ju runt hela ögat så du applicerar på det. Lägger du för nära ögat så är risken att du får in produkt i ögat och det kan bli irriterat eller att man blir svullen, speciellt på natten. Decleors ger inte så mkt täckning bästa för dem som vill ha en lätt variant. Jag tycker Jane Iredales och Dermalogicas Cover tint är de som ger bäst! Vad roligt att höra att du är nöjd med vår leverans! KRAM Annica

    • daniel skriver:

      hejsan , tack för en toppenblogg.

      men fallet är som så att jag i princip haft akne sedan jag var 15 år(19 nu) och har nu avslutat en 5 månader lång roaccutan behandling.

      men jag har fortf jättemånga röda märken samt gropar, och jag är väldigt trött och blir oftast mycket ledsen på att jag har just detta.

      det har nu gått 2 månader och 6 dagar sedan jag avslutade behandling. och fort massa röda märken och gropar.
      beställde mene o moy facial body cleanser (15) , och har använt den i drygt 5 dagar. och jag har faktiskt sett en liiiiiiiiiten skillnad med klarare hy men fortf massa jävla märken och gropar:(
      vet att huden blir känslig av roa, men 2 månader efter behandling borde nog göra min hud till det normala? vet att det är individuellt hur huden är men min hy har alltid varit stryktålig.

      finns det mera prudukter från mene o moy som du kan rekommendera ?

      tänkte även göra en kemisk peeling , i mitten av juni.
      (3 och en halv månad efter kuren)
      vet att det är sommar men jag har dagkram med hög spf:p

      jag blir väldigt tacksam för alla möjlig råd du kan ge mig.
      puss o kram

      mvh.
      en kille som är väldigt trött o ledsen på sina hudproblem .

      Ps, jag får inga finnar längre. överdoserade roaccutan till höga mängder så inte jag ska få nån ynka liten plita. har även testat o käka skräpmat och fullt med godis choklad (som jag fick förut finnar av och undvek i 2 år) inte en ända liten finne fick jag 🙂

      det är bara dessa jävla ärr samt groppar.
      förlåt om det blev för långt.

      • annica skriver:

        Hej Daniel, Det tar tid för huden att återhämta sig efter roaccutan och jag skulle säga minst 6 månader är den påverkad efteråt. Spontant så låter det hårt att gå på med den rengöringen nu på din hy. Jag skulle vilja tipsa dig att du gör vårt hudtest på Skincity.se och bifogar en bild på en kind tex så att jag/mina kollegor får en riktigt bra bild av hur din hud ser ut. Sen ger vi dig en komplett rekommendation inom 48h. Detta för att du ska få en så bra rekommendation som bara möjligt! KRAM Annica

  5. Fia skriver:

    Jag beställde i transparent färg och tänkte som så att jag sminkar som vanligt på morgonen och använder alltid ett ”solpuder” sist och ville då bara matta ner och fylla på med spf under dagen och då med ett transparent puder. För om man använder den ett par ggr om dagen så blir det väl väldigt mörkt och mycket smink om man väljer bronze? Eller valde fel?

  6. Galina skriver:

    Tänkte också på det Sandra undrade över….Hur är bronze i färgen?Ger den lite solbränna-nyans eller?Jag vill nog ha det…lite färg :)))

    • annica skriver:

      Hej Galina, Du får samma svar som sandra: Bronze är matt med något lite lyster och har inte kraftigt pigment alls dock så slår den åt det gula så man bör vilja ha en värm/gul ton om man väljer bronzen. Jag hade nog valt ett snyggt solpuder.. tex kanebos och sen det transparenta SPF-pudret. Kram Annica

  7. Lisa skriver:

    Är det sant att man inte ska använda ansiktskräm med spf på vinter eftersom det blockerar?

    • annica skriver:

      Hej Lisa, Blockerar vad? Tänker du på D-vitamin? Det behöver vi kanske få i oss lite extra av hursomhelst under vinter halvåret. Tänk på att du utsätts för UVA hela året och även om du sitter inne bakom ett fönster. UVA kallas ju för UV Aging och är också en stor bov bakom allvarliga hudsjukdomar som hudcancer. Så frågar du mig så ger jag solskydd året om. men på vintern kan det räcka med det som finns i de flesta foundaitons. Kram Annica

  8. Sandra skriver:

    Hur är den bronziga varianten i färgen? Är den matt eller ”glittrig? Skulle kunna tänka mig att den blir fin i sommar om den inte är allt för mörk och glittrigt.

    • annica skriver:

      Hej Sandra, Bronze är matt med något lite lyster och har inte kraftigt pigment alls dock så slår den åt det gula så man bör vilja ha en värm/gul ton om man väljer bronzen. Kram Annica

  9. Elisabeth skriver:

    Vilken SMART produkt! Jag tänkte på det häromdagen att när man är i solen ska man ju bättra på solskyddet, men hur gör man det när man har smink över?

    • annica skriver:

      Hej Elisabeth, Yes den e gryyymt smart!! Exakt.. hur sjuton gör man det annars?? Går inte utan att sabba makeupen! :)Kram Annica

  10. Jessica skriver:

    Hej söta du!
    Hmm, har ett rosaceaskov på hakan, inte lika dåligt som i somras men finns ändå där igen *suck*.
    Synchrolines produkter hjälper mig inte längre, vet att du nämnt dermalogica som ett alternativ för mig. Är det ultracalmingserien du tänkt på? Funderar på om jag ska köpa ultracalming startkit för att prova, tänker främst på ultracalming rengöring + ultra serum + barrier repair. Vad tror du?
    Varmt tack o ha en härlig söndag:-)

    • annica skriver:

      Hej Jessica Åhh nej vad tråkigt…Tycker absolut du kan prova dermalogicas om du inte redan gjort det. Alternativt Dr Babor som har riktigt bra produkter för rosacea!! Tex Derma Cellular Ultimate Calming Serum är en GRYM produkt mot just rosacea lugnar och läker en blossande hud använd den i kombo med Neuro Sensitive serien för bästa resultat.! KRAM på dig! Annica

    • Jessica skriver:

      Vad kan hjälpa mig bäst som ett komplement vid ett skov, ultracalming serum eller barrier repair? Tack fina du! Kram

  11. Hilde skriver:

    Ja den där blir det nästa gång jag beställer. Tänkte bara tipsa om att Dermalogicas skinperfect primer SPF30 + Priori mineralfoundation = sant. Jag tycker det fungerar minst lika bra som med JMs primer. Nu på våren/sommaren kan det vara bra med lite extra SPF 🙂 Stort tack för dina bra tips!
    Kram

    • annica skriver:

      Halloj Hilde! Bra, bra bra! Det är ett super tips!!! Ja den är toppen! Dessutom fin om man vill vara osminkad då den ger spf30 och en lätt tonad utjämnande effekt på huden! Tack själv fina du för att ni läser min blogg! Och hörrni alla…..Kika in på Hildes blogg som e jättefin ! 🙂 KRam Annica

  12. Fia skriver:

    Det låter som en superprodukt! Jag har skrivit till dig många gånger om min melasma på överläpp och kinder och använder spf 50 från Peter Thomas Roth men jag blir ändå fet och glansig i hyn av krämer i ansiktet och sminket flyter runt och melasman ser värre ut. Igår när jag jobbade så tog jag inget solskydd utan bara puder från isadora med spf 20 och var matt i hyn i flera timmar och behövde bara matta ner ett par ggr på hela dagen jämfört med varje timme annars och det ser ändå inte bra ut.. Skulle det räcka med puder med spf 20 och denna produkt som du rekommenderar. Och om jag är på stranden eller på en mer utflykt en hel dag i solen kan jag ta crème spf 50. Älskar din blogg!! Och dig! ;-))

    • annica skriver:

      Hej Fia, Den e riktigt bra och så praktiskt. Ja det borde det göra om du är noga när du borstar på så att du täcker allt! Eg rekommenderar jag SPF först på morgonen och denna som en freshup men du kan ju tex satsa på en primer med SPF tex dermalogicas nya skin perfekt primer på morgonen och sen denna på dagen om du inte vill has solskydd i traditionell cremeform. jag är bara rädd så att du inte missar någonstans i ansiktet med täckning med borsten.. Å du….. ett varmt tack från the bottom of my heart för de fina orden!! Nu gav du mig en riktig energiboost;) KRAM Annica

  13. Lulillan skriver:

    Är den likvärdig med Peter Thomas Roth variant eller är denna bättre? Jag tycker den är toppen just för att det är i puderformat och är lätt att ha med sig.

    • annica skriver:

      Hej Lulillan, Den är likvärdig! De är lika bra tycker jag!! Kram Annica

      • Marie skriver:

        Hej Annica!

        Jag är sugen på ett ofärgat mineralpuder med hög SPF som funkar som touch up, och står i valet och kvalet mellan just:
        *gloMinerals gloProtecting powder SPF 30
        *PTR Instant Mineral SPF 30
        *Jane Iredale powder me SPF 30

        Såg att du svarat Lulillan att gloMinerals och PTR:s versioner är likvärdiga. Vad tycker du om Jane Iredale?

        Och finns det några specifika skillnader mellan dem som kan göra det lättare för mig att välja? Jag är väldigt ljus (så viktigt att den verkligen är transparent). Har hy med viss acne/acneärr, mkt grova porer och är något reaktiv. Blandhy åt det fetare hållet, blir mkt glansig i t-zon. Är det någon av dem du tror passar extra bra för mig? 🙂

        Mvh Marie

        • annica skriver:

          Hejsan Marie, Helt ärligt.. alla är likvärdiga tycker jag!! Tyvärr är PTR´s restade så den kan du stryka med en gång om du vill köpa en nu. De andra två är lika bra så det är helt upp till dig. Vilken du än köper så har du gjort ett bra val:) Kram Annica