Jag byter dagcreme!

  • | Annica

lime

Plockade i hotellets trädgård… mums!

Hej hopp! Har just kommit hem från ett par dagar i Turkiet.  Turkiet tänker ni kanske då, kan man åka dit nu? Ja, jag var i en stad som heter Belek och där märktes inget av oroligheterna.

Några dagars semester varvat med lite jobb och lite härlig sommarvärme gjorde gör gott för kroppen och knoppen:)! Jag älskar verkligen varmt klimat, gillar inte vinter och kyla alls jag bara fryser och fryser då.

Carita SPF50 solskydd

Denna resa blev lite avstampet för mig vad gäller byte av dagcreme nu under sommarmånaderna. På sommaren vill jag gärna ha en dagcreme som skyddar riktigt bra samt att den ska vara späckad med härliga antiage ingredienser och antioxidanter.

Caritas SPF50 har blivit en favorit. Jag hade den med på en resa för en tid sen till Dubai och föll då faktiskt lite pladask för hela Caritas solserie som både jag och min sambo tycker är outstanding. Skyddar superbra, behaglig att ha på, bra ingredienser, både fysikaliskt och kemiskt skydd och som lite pricken över i:et doftar den jättegott.

Solskydd, SPF, SPF50, SPF30, SPF10, SPF15

Jag hade även med SPF15 till kroppen, denna är super lätt och skön och i praktisk sprayflaska. Dessutom en av mina favvisar SPF15 till ögonen, den är lätt beige färgad och ger en lätt utjämnande effekt runt ögonområdet vilket är tacksamt när man ligger osminkad vid poolen. Även Jan Marinis Body Block SPF30 var med, den tål även bad så den är bra om man ska ligga i plurret en del. SPF10 tog jag med för att min sambo insisterade, urdumt tycker jag. Vem använder SPF10 och varför? Well, jag får acceptera att alla inte är lika nitiska som jag är:)

Nu ska jag kila iväg till en fotostudio där alla på Skincity ska fotas idag så vi kan lägga ut fina bilder sen på sajten på oss:)

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

21 svar till “Jag byter dagcreme!”

  • (21) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Nicka skriver:

    Hej dermalogica daily microfoliant är det syra där i? Vad ska jag behöva ha för peeling när jag använder murads nu har( lite känslig hy.)?Behöver en mask mycket fukt som lungnar huden.:-)

    • annica skriver:

      Hej Nicka, ja den innehåller salicylsyra! Du kan tex prova Jan Marinis Clean Zyme och SkinZyme som bara innehåller enzymer! Mask som lugnar och ger fukt… antingen UltraCalming Mask eller Hydrating Mask från Dermalogica:) KRAM Annica

  2. Jessica skriver:

    Hej 🙂
    Vilken av Glominerals liquid foundation passar en känslig hy- rosacea med plitor, kanske något yttorr. Matte eller satin?
    Köpte Maria åkerbergs BUS, kanonnöjd. Dock så har jag ganska stora ärr på fötterna när jag gjorde cykelvurpa som liten. Tänkte mig inte för utan det blev orange på ärren efter BUS, inte så snyggt 😉 Har du tips vad jag kan göra, smörjer mig innan med Bliss bodybutter. Plåster över ärren vid bus….
    Tack o Varm kram/Jessica

    • annica skriver:

      Halloj Jessica, Hoppas du mår bra! Båda egentligen… Matte blir lite mattare..det är väl största skillnaden tycker jag. Visst e den fin i färgen! Men åhh ja ärr å så får man vara försiktig med. Kan du peela lite där så kanske du får bort lite?! Annars så när du smörjt in dig med crème och ska applicera BUS.. försök att ta runt dem och inte på ärren och sen kan du ta en kleenex och sudda på ärren.eventuellt också en tops med ansiktsvatten precis på för att det inte ska vara någon bus kvar där. Kram Annica

  3. Nicka skriver:

    Hej använder dermalogica . Men börjar nu med murad enviromenthal c vitamin tror den heter det. KÄNSLIG HUD med lite kärlbristningar runt näsa.vad rekommenderar du för solskydds kräm murads? Kan man använda dermalogica skrubb till ansiktet när man använder murad? Och vilken ansikts mask rekommenderar du ?Glad midsommar 🙂

  4. Eva skriver:

    Kan man sola (eller snarare vara i solen t ex utomlands och här hemma) med smink i ansiktet? Vilken typ av kräm skulle du isf rekommendera att använda? Jag tycker om att ha Prioris foundation men när jag ska på solsemester kanske inte den är att föredra om dagarna eftersom jag också vill kunna smörja in mig under dagen! Puder ovanpå känns inte helt bra heller eller? Jag har alltid solskydd under oavsett. Jag tänkte på CCkrämen från PTR eller Jane Iredales BB som man kan vara i vatten med t o m, hur skulle de fungera att använda när jag ska bada och återapplicera? Eller Jan Ms färgade, jag tog dock den mellannyansen sist och den känns väl mörk plus att den inte helt täcker fläckar o finnar tex. Jag trivs inte vara helt ”naturell” sedan pigment börjat komma.. helst vore det förstås bäst att krämen är vattenresistent, jämnar ut hudtonen så man inte ser röda prickar och pigment, skyddar med högt solskydd plus ger fukt, finns det någon sån?!:-) man kanske inte kan få allt men.. annars har jag Jan Ms eller PTR solskydd i ansiktet under. Riktig foundation känns inte ok att ha då man ska sola på en strand t ex.

    • annica skriver:

      Hej Eva, Ja det kan du om du har en vårdande typ BB eller CC cream. Jag tycker absolut Peter Thomas Roths CC Cream. Dock får du ha med en liten spegel då när du ska återapplicera så du ser hur du lägger den;) Bästa tipset tycker jag :)! KRAM Annica

  5. Evelina skriver:

    Åh vad härligt det såg ut!! Hoppas ni hade det fint 🙂
    Vad är det för fint nagellack som skymtar på bilderna?
    kram Evelina

  6. Anneli skriver:

    Hej!

    Har fröken Annica sett dagens klipp från nyhetsmorgon där deras läkare diskuterar solning och hudcancer? Du hade ju en debatt tidigare i våras när han stod i rutan som en skokrämsburk… Jag förstår inte hur TV4 kan ha honom kvar där, förlorat all respekt för honom. Kan tycka att de borde haft representant från dermatologer. Klippet känns som ett långdraget försvarstal till varför solning är så bra och jag undrar vilka källor han har, cancerrapporten som släpptes tidigare visade på att hudcancer ökat dramatiskt det senaste… inte att vi blivit bättre. Och att rökning har mycket allvarligare konsekvenser… då solning är lika stor faktor som rökning för framtida cancer…

    Vore intressant att höra din åsikt om det hela, här har du klippet: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2381397

    Kram Anneli

    • annica skriver:

      Halloj Anneli, Jag såg det just nu via din länk! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men han såg kanske lite stressad ut. Jag tycker det är dumt att ställa rökning och solning mot varann det är ju två helt olika saker. Det jag har läst och hört är att fallen ökar… Jag är ju inte för solning. Däremot är jag för att vi måste ha vårt D-vitamin. Men det fås av 15-20 minuter i solen och inte nödvändigt med 8h pressande i en solstol. Jag vill egentligen inte kommentera honom så mkt mer än att jag tycker att småbarn helst täcks med kläder och som alt. 2 solskydd. Sen att man smörjer in sig upprepat men låter huden få vara utan solskydd på em någon timme tex då solen inte är så stark så man får sitt D-vitamin. D- vitaminet tas ju upp från hela huden så shorts på under eftermiddagen så är det klart. KRAm annica

  7. Emma skriver:

    Hej!
    Har du någon mail eller annat ställe man kan kontakta dig på? Eller om du skulle kunna skicka ett mail till mig? Är i ett desperat behov av hjälp och råd med min hy!! Gjorde erat hudtest och blev rekommenderad produkter som inte alls har funkat för mig, just nu är det till och med värre än vanligt.

    Jag skulle vara sååå tacksam för lite hjälp då jag återigen om 3 veckor kommer synas på en stor tävling där det tas mycket kort och film och är på mycket sådant så skulle vara hur snällt som helst!!

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Emma, Du når mig här via kommentarsfältet i bloggen. Sen svarar jag även i telefonen ibland på Skincity. Gör inte jag det så gör någon av mina duktiga kollegor det som kan och vet precis lika mycket som mig 🙂 Tråkigt att produkterna inte passade dig. Hur länge har du använt dem? Det är väldigt vanligt att huden blir sämre först när man börjar med nya produkter. Om det bara är 3 veckor kvar till du vill ha fin hud så är det vanskligt att börja med något nytt. Jag brukar säga 3 månader för att se en förbättring, även om det kan gå fortare. Det kan ta 6 mån till 1 år innan optimalt resultat. Försök inte exprimentera för mycket nu innan. Kanske bara satsa på en enkel rengöring och fuktcreme anpassad till din hudtyp. Ring gärna Skincity om du vill prata med någon personligen. KRAm Annica

      • Emma skriver:

        Det var MD formulations combination skin Kit jag köpte. Och det var nog för 3 veckor drygt. En annan fråga är om alkohol. Väldigt väldigt många produkter innehåller alkohol och har ofta hört att det gör att huden producerar mer ”vad de nu heter, Haha” och att det försämrar huden. Det är även md produkterna snart är slut. Så vet inte vilka jag ska använda när dom gör det. det spelar absolut ingen roll om det är något dyrt märke som sensai by kanebo eller nivea så länge det funkar. Jag känner inget behov av att byta hela tiden utan behöver mest lite hjälp med vilket märke jag ska hålla mig till. Det är faktiskt lite svårt att beskriva min hud och dens tillstånd med tanke på jag har bytt produkter ganska ofta men det ser ut ungefär såhär. Är bara ”vätska” på näsan, hakan och pannan men är ändå blank i hela ansiktet, har pormaskar vid näsan, lite lite vidgade porer ser det ut som på några ställen, någon finne här och där, för det mesta i T-zonen. Sen har jag någon pigmenteläck och lite fräknar. Funkar produkter för pigmenteläckar mot fränkar? Finns det vara någon mask man kan köpa så resterande hudvårdsprodukter kan handla om att behandla det andra? Vad det gäller mina ögon så är det som små prickar på inre halven under ögat och är även lite mörk.

        Tack så mycket!!

        • annica skriver:

          Hej Emma, Det har fortfarande gått för kort tid för att kunna uttala sig egentligen om produkterna. Efter invänjning så kan du bara ha använt hela systemet i max 2 veckor. Som sagt, huden blir ofta sämre först. Den Alkohol som finns i bra produkter som tex md finns där endast som transportör av aktiva ämnen ner i huden. Det är ingen uttorkande alkohol utan den dunstar efter det att den gjort sitt jobb så det behöver du inte vara orolig över. Vill du ändå prova andra produkter (tycker dock du skall ge md en ärlig chans) så tycker jag du gör hudtestet igen och skriver att du inte vill ha just md. Det är bästa sättet för att vi ska få en maximalt bra bild av din hud. Kram Annica

  8. Elisabeth skriver:

    ska till Turkiet om 3 v, vad kostade solstol och parasoll per dag ungefär?

    • annica skriver:

      Hej Elisabeth, Låg faktiskt bara vid hotellets pool och det ingick där 🙂 Hoppas du får en härlig vistelse! Kram Annica

  9. Michael skriver:

    Hello Annica! I’m looking to find an email to contact you but I haven’t found it.

    I have seen you are a really specialist in beauty care in Sweden and I would like to ask you a little help:

    I am looking to find chain salons / clinics / beauty centers / spas / medspas. I know in Sweden there are a lot of individual clinics / salons / spas / midspas, but I’m trying to find group of clinics / salons / spas / midspas, not individual clinics…

    I wrote to http://www.shr.nu but no answer 🙁

    Would you be so kind to help me please? Thanks and congrats for all your awards!!

  10. Anna skriver:

    Hej!

    Jag köpte för en vecka sen en solskyddskräm till min son på 1år från Skincity. The Organic PharmacyCellular Sunscreen SPF 50 som är lämplig till känslig hud, spädbarn och barn! Såg sen på produkten när jag använt den en gång att den innehåller zinkoxid som är förbjudet som uv-skydd!! Hur kan ni sälja en sån produkt? Jag är besviken… Se länk med info på läkemedelsverkets hemsida!

    http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2012/Angaende-zinkoxid-Zinc-Oxide-i-solskyddsprodukter/

    Under info om produketen på skincity står följande: Mikroniserat zink – Utvecklad i Australien, använder osynligt zink som erbjuder UVA- och UVB-skydd utan blekning.

    Alltså används zink som aktivt uv-skydd!
    Jag vill skicka tillbaka produkten till er! Har tidigare varit så nöjd med mina inköp från skincity och er service men detta känns inte bra att använda på min son!

    Mvh Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Zinkoxide är idag inte tillåtet i sverige som just SOLSKYDD. VI har många produkter i sverige som innehåller zinkoxid men man får alltså inte ha det i en produkt och skriva på produkten att det är just Zinkoxiden som är det som skyddar mot solen. För din info så är detta en regel som förmodligen kommer ändras under sommaren. Zinkoxide är godkänt i övriga världen som solskydd.Det är ju faktiskt en vida överlägsen spf, anser jag. I THe Organic Pharmacys produkter är det Titandioxid som är den godkända SPF:en i produkten och Zinkoxiden fungerar snarare som en mjukgörare på huden än SPF. Dock har den ju egenskaper som SPF. Men eftersom ZInkoxid är förbjudet att använda som just SPF men helt godkänt att använda i produkter så är det så man formulerar produkterna. Så i TOPs SOL produkter hittar har både zink och titandioxide.
      Du kan läsa på Skincity under rubriken ” LÄS MER OM THE ORGANIC PHARMACY” mer om själva konceptet och beskrivet om den ekologiska biten.http://skincity.se/sv/190/the-organic-pharmacy. Hoppas det redde ut lite frågetecken för dig. Jag kan garantera dig att bättre solskydd än så hittar du inte till din lilla kille! Kram Annica