Ögonfransar & Mascaror..

  • | Annica

Halloj! Här kommer gårdagens klipp från nyhetsmorgon om ni missade det. Jag tipsar om vad man ska tänka på när man väljer mascara.

Om ni inte kan se filmen nedan så kan ni klicka HÄR för att koma direkt till Nyhetsmorgon och se den där!

Shit vad tiden gick fort i morse! Ville ju säga så mycket. Här kommer en lite mer mascara tips som jag inte hann få med i morse.

Jo jag visade ju hur man får fina fylliga och långa Partyfransar och hur man får sobra diskreta vardagsfransar på min fina modell Susanne. Tyvärr är det lite svårt att se skillnaden igenom TV rutan. Live var det stor skillnad men vissa saker tar sig inte igenom rutan så bra. Men jag hoppas att ni såg lite och det viktigaste att ni fick tips om hur man göra för att få de olika varianterna.

Hur gör man Partyfransar?!
Jo som sagt det gör man bäst genom att först använda en sk Mascara Base. Det är som en vit maskara som bygger dina egna fransar både vad gäller längd och fyllighet.
Frågar ni mig så är det ett mycket bättre och skonsammare också än fransnäringar som många använder sig av idag. Jag har personligen slutat med dem för något år sen. Även om det finns skonsamma alternativ.
Låt basen torka till och sen på med en vanlig mascara. Det blir otrolig skillnad både på volym och längd av att använda en bas mascara och det är superlätt. Mina favoriter som ni säkert vet är Sensais Mascara Base och Volymising Mascara som jag också hade med mig idag.

Hur gör man sobra vardagsfransar?
Lägg en klassisk mascara som fokuserar mer på separera fransarna och eg bara göra dem lite mer markerade. Enkel men klassiskt och snyggt till vardags. Gärna en med lite tunnare borst som gör det lätt att verkligen komma åt och göra fina små justeringar och få tunt, tunt på fransarna så det inte klibbar.

Bästa mascaran

2 viktiga saker att tänka på när man väljer mascara!

1. Vad har man för typ av fransar, långa, korta, täta eller glesa?
När det kommer till köpet, istället för att lockas överdådiga ord som Maximum ultimate, superboosting osv så ska man försäkra sig om att borsten på mascaran passar den typ av frans man har. Har man t.ex. superkorta fransar så kommer det aldrig gå att få snyggt om man kommer hem med en mascara med supertjock och stor borste för då kommer man inte åt ordentligt.

Mascaror nu för tiden lovar väldigt mycket. Många märken lanserar nya maskaror flera gånger per år där orden och löftena överträffar varan. Jag tycker man kan vara lite kritisk. Den nya supermascaran behöver alltid vara bättre än den som kom för 3 månader sen.

2. Livsstil
Vill man ha en som tål vatten, svett och tårar? (Bada, träna, cykla så tårarna rinner, snöstarm.. ja you name it) Då tycker jag att de s.k. 38 graders mascarorna är överlägsna. Det är mina absoluta favoriter. Förr valde man kanske vattenfast men det känns lite uråldrigt nu tycker jag när 38 graders håller samma löfte men är så mycket lättare att ta bort och därför också mer skonsamt mot ögon och frans.

Jag tror alla någon gång har speglat sig och upptäckt att man ser ut som en panda runt ögonen. Helt omöjligt med denna typ.

Perfekt även för de med känslig ögon eller de med kontaktlinser så det aldrig blir smulor som kommer in i ögat och irriterar samt att den bara tvättas bort med vatten över 38 grader. Det finns lite olika varianter av denna på marknaden MEN Sensais är originalet och den överlägset BÄSTA!!!

Välj originalen om du har korta glesa och vill ha en fin vardagsfrans. Separate and Lenghtening passar alla som vill ha lite mer längd men ändå separerade och naturligt. Volymising passar alla men ger mer volym och fyllighet + ökad längd. Mascara Base kan användas under samtliga!

IMG_5896
Min fina modell Susanne blir fixad inför sändning!

IMG_5898
Redo att köra!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Ögonfransar & Mascaror..”

  • (12) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Kicki skriver:

    Hej!
    En helt annan fråga, snyggt nagellack du har på dig. Vad är det för märke och färg 🙂
    Med vänlig hälsning Kicki

    • annica skriver:

      Hej Kicki, Jag har fixat gelenaglar på salong så det är ingen färg så utan franskmanikyr med gelenaglar 🙂 Kram Annica

  2. J skriver:

    Hej Annica! Du sprider så positiv energi i hudvårdsvärlden och du kan din sak 🙂

    Jag äter roaccutan just nu, och jag saknar mina syrafavoriter från md formulations. Jag vet om att jag ska undvika allt vad syror och speciellt A-syror heter. Har du någon erfarenhet av det? Skulle vilja använda min hand & body cream igen, den hjälper mot mina eksem. Har egentligen inte svår akne, utan en blandbild av akne, seborreliknande eksem och bedrövligt torr hud. Har blivit lite bättre nu, har halva kuren kvar. Vad skulle du rekommendera för produkter om jag promt måste undvika md formulations? Behöver återfuktade + läkande och en peeling som inte har för riviga korn. Har testat allt känns det som och min vanliga hudvårdsrutin består av 95 % av decleors sortiment + fucidin hydrocortison. Tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej J, Tack!!! Vad glad jag blir att du tycker det! Jag gör mitt bästa… jag tycker man ska vara positiv och glad och lyckas jag smitta av mig så är jag superglad för det! Nu vet jag inte om du är i verksam i branschen eller bara intresserad men ibland i branscher speciellt när det är nästan bara tjejer så kan de bli lite gnällspiks attityd. Om det är något jag är fullkomligt allergisk mot så är det gnällspikar och bakåtsträvare eller när personer är negativa.. Så kan jag sprida glädje i branschen så är jag Very Happy:)) Jag försöker vara påläst och jag brinner ju för detta, men jag kan inte allt men jag använder mitt sunda förnuft mycket och det kommer man långt med! Nu till din hud;) Huden blir ju torr och extra känslig när man äter roaccutan och därför bör man vara snäll mot den under tiden man medicinerar. Peeling rekommenderar jag inte alls när du äter medicin. Kanske du skulle testa Exuviance serie för känslig hud?! Den innehåller visserligen syra men en annan syra som heter PHA och kan vara bättre, mer skonsam. Om du är osäker på vilka produkter du ska ha exakt så gör hudtestet på Skincity så får du en komplett rekommendation. Men absolut Evening Restorative COmplex på natten. Är du väldigt torr i huden av medicinen så Ultra restorative complex. Kram Annica PS Deras Hand and Body Lotion är med super!

  3. Kristin (igen) skriver:

    Jag såg att Kanebo har dragit in hudblekningsprodukter, det aktiva ämnet som var problemet kallas för Rhododenol… det är inget som finns i någon annan produkt på skincity hoppas jag? 🙁

    http://www.dn.se/ekonomi/vita-flackar-pa-tusentals-japanska-kvinnor/

    http://www.japantimes.co.jp/news/2013/07/23/business/2250-users-of-kanebo-skin-whitening-products-report-serious-symptoms/#at_pco=cfd-1.0

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Detta är inga produkter som någonsin funnits på den europeiska marknaden utan endast på den asiatiska marknaden så du kan vara heeeelt lugn. Förr hette ju SENSAI kanebo. Man valde sen att byta namn i Europa till Sensai by Kanebo. För i Japan är Kanebo inte lika exklusiva produkter som SENSAI by Kanebo som är en serie/del i Kanebos sortiment utvecklat på finare och mer exklusiva ingredienser och har oxå därför oxå en annan prisklass en bara Kanebo i Japan tex. kram Annica

  4. septemberflikka skriver:

    Kul med TV igen! 🙂

    Jag använder sedan ett par år tillbaka Sensai 38 grader och kommer aldrig att byta tror jag. Jag har en förmåga att peta mig i ögonen utan att tänka på det och fick förut en panda-look men det går liksom inte med dessa. Och att de så lätt liksom korvar sig när man tvättar bort den istället för att kletas ut i hela ansiktet. Grymt bra!

    kram

  5. Hilde skriver:

    Ja, du får alltid för lite tid i rutan. Du borde fått en timme i veckan minst tycker jag. Jag har varit så insnöad på att ni bara svarar på hudvårdsfrågor hos Skincity, men efter detta mailade jag Skincity. Nu har gulliga Anna hjälpt mig med mascara till mina styva raka fransar som efter franstång blir raka igen när mascaran kommer på. Nu måste det bli bra hoppas jag 🙂
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Du e snäll du 😉 Ja minst en timme eller hur 😉 Vad bra att du fått hjälp! Hoppas du kommer bli nöjd! Stor kram Annica

  6. Elizabeth skriver:

    Tack för tipsen! Kommer tänka mer på det här när jag shoppar