Lyster, anti-age, mjukhy & pigga ögon

  • | Annica

IMG_6119

Så skulle man kunna sammanfatta effekten av min senaste favorit behandling som jag gör kvällen innan eller samma dag som jag vill känna mig extra fin i huden. Det finns ett par riktigt bra askunge-behandlingar och en av dem är denna duo.

Jag har faktiskt lagt denna ansiktsmask från Babor kvällen innan nyhetsmorgon de sista gångerna och huden känns fenomenalt bra dagen efter. Ibland sover jag i den för det går också alldeles utmärkt. Ibland låter jag den bara veka en sisådär 15-30 minuter

IMG_5326

Det är en skummask men den blir till creme när man masserar ut den på huden. Första gången jag provade den tyckte jag den kändes lite sådär vid appliceringen, skummet liksom sjönk undan och jag trodde den skulle bli jätteskummig på huden. Nu vet jag bättre. Det blir skum först men vid applicering försvinner skummet och den blir cremig på huden.

IMG_6132

Senaste veckan har jag varit tröööött på mornarna och tagit hjälp av både Caritas Ögonmask och denna som jag har på bilden från Bliss. Den och lite andra godingar från bliss kan du läsa mer om HÄR.

IMG_6134

Extra Firming Foam Mask är baserad på ett komplex, HSR® Lifting Integral Complex, som består av tre effektiva
aktiva ingredienser som du kan läsa mer om HÄR. Dessutom innehåller den Veteprotein som är utslätande och den effekten är väldigt tydlig när man använt masken. Squalene, som stärker hudens skyddsbarriär, Vitamin E som fångar fria radikaler, Jojoba- och mangfröolja som vårdar och mjukgör samt Phanthenol som lugnar och mjukgör.

Så trots att den faktiskt är rätt intensivt antiage så funkar den även på en käslighy tackvare vissa lugnande ingredienser. Funkar även skulle jag säga på en hud ca 30+ lite då och då som vill ha en antiage kick och för en lite mognare hud mer regelbundet.

Jag säger bara TRY this at home!!:)

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 svar till “Lyster, anti-age, mjukhy & pigga ögon”

  • (17) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. maliin skriver:

    Hej!

    Tänkte fråga om en litet råd ang min känsliga hy och produkter!

    Mina kinder blir lätt blossiga, jag är rödare över kinderna ”hela tiden” (mest den vänstra, den högra är jämnare i tonen). Det är vid kinderna jag märker av om produkterna är fel – då blir jag väldigt varm, röd och blossig.

    Vid hakan (och ibland tinningar) får jag lätt små ”bulor”, det känns tilltäppt. Har använt Synchroline Aknicare Lotion mot detta.

    Jag känner mig inte torr i huden, blir lite blank under dagen men jag jobbar vid en espressomaskin under dagarna så den gör ju sitt till också med all ånga.

    Använder mineralfoundation från ME och den fungerar bra.

    Jag tycker Exuviance fungerar bra, huden håller sig ”lugn”, men har blivit nyfiken på Maria Åkerberg-produkterna eftersom jag fortfarande upplever lite problem.

    Använder nu:
    Rengöring; Gentle Cleansing Creme
    Ansiktsvatten; Soothing Toning Lotion
    Serum; Vespera Bionic
    Dagkräm; Multi-Protective Day Fluid SPF 15
    Nattkräm; Evening Restorative Complex

    Har blivit tipsad om;

    1. Rengöring: http://skincity.se/sv/product/2309/cleansing-milk-gentle

    2. Ansiktsvatten: http://skincity.se/sv/product/2316/maria-akerberg-neroli-freshener

    3. Lugnande Serum: http://skincity.se/sv/product/2325/serum-antirouge

    4. 24h Creme: http://skincity.se/sv/product/2329/face-refining-lotion

    Vad tycker/tror du? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Malin, Jag skulle säga att Exuviance generellt är snäppet vassare om du vill behandla finnar etc. Även känslighud är de jätte bra på. Känslig hy är MÅ med väldigt bra på. det är dock så personligt. Vissa med känslighy tycker det ena märket är fantastiskt och en annan med samma problem funkar det inte alls på. Om du inte är helt nöjd med exuviance så prov MÅ! Kram Annica

  2. annica skriver:

    Hej Therese, Alla är vi olika och kemikalier vet jag inte hur du menar. Det jag ver är att naturligt inte alltid är bäst för alla, det är väldigt individuellt. Men jag är glad för din skull att du hittar något du gillar. Kram Annica

  3. nathalie skriver:

    Hej! Kommer ni ha någon ”drive” på babor inom den närmaste tiden ? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Nathalie, Hmm jag sköter inte allt det så jag har inte ben koll på alla kampanjer. Vågar inte säga… du får hålla utkik på FB och via newsletter. Kramis Annica

  4. maria skriver:

    Hej igen,

    Är det omöjligt att få produkttips av just dig? Frågade i förra inlägget och beskrev min hudtyö, då skrev du jan marini och det säger mig inte mkt om vilka örodukter jag ska ha.
    Sen gjorde jag hudtestet och då gav elin tips på fem produkter (som du i förra inlägget svarade på min kommentar och skrev att det lät som produkter för fet hy.

    I hudtestet fyllde jag i att jag inte käbslig hy.
    Att jag ofta får finnar, att jag har stora pormaskar, speciellt i t zonen, att jag blir glansig och att jag är mycket yttorr. mejlen jag använde i hudvårdstestet vill jag inte skriva här då mitt efternamn står där.
    Blandhy är det väll jag har? Helst vill jag ha produkter som e bra mot yttorrhet, stora porer och som gör att jag inte blir lika glansig. Gjärna jan marini.

    Nu har jag inte ens någon rengöring hemma så jag behöver få ett svar! Vill helst få tips av dig för att det ska bli rätt.

    Det enda jag har nu är en fuktmask från dermalogica

    • annica skriver:

      Hej Maria, Det är svårt att ge en komplett hudrekommendation om man inte får det bra sammanställt. En eller två produkter är lättare men för att en helrutin ska bli riktig bra så behöver man mer info och sammanställt så det blir enligt så som vi hudterapeuter tittar på huden. Därför är hudtestet så bra Elin är fantastiskt duktig och hon har säkert gett dig korrekt efter det som var ifyllt. Men för att jag ska kunna stämma av det vill jag gå in och titta på ditt test. Gör så att du mailar info@skincity.se din mailadress du gjorde testet med så kikar jag på det i morgon. OK? 🙂 Kram Annica

  5. Ebba skriver:

    Hej Therese!
    Jag vet inte vad du menar med kemikalier (du får gärna utveckla det närmare) och vad du menar har hänt med din hy efter att du har ”experimenterat” med den? Det låter ju inte alls bra att du experimenterat med huden som är så ömtålig, kanske ligger svaret i dina problem där? Det är ju dock bra att du har hittat något som passar dig nu.

    Det är jättebra att allmänheten har fått upp ögonen för vad man faktiskt kan hitta för ämnen i kläder, produkter och maten vi stoppar i oss och att stora företag öppnar upp för mer naturliga alternativ.

    Jag personligen slutar dock inte med mina produkter bara för att dem innehåller parabener, dessa hindrar ju mina produkter från bakterietillväxt och att mögla! De parabener som används idag har vi använt i många, många år och är tillåtna i EU och Sverige som kontinuerligt gör undersökningar i ämnet.
    Det är inga färgämnen eller parfymer (snarare eteriska oljor) i de produkter jag använder men helt uppenbart i många billigare märken som finns på marknaden.

    Jag har fullt förtroende för Annica då hon är utbildad hudterapeut, har jobbat i branschen i ett antal år och driver en nätbutik med några av världens främsta märken inom just hudvård. Märken som inte släpper nya produkter utan forskning bakom sig, som handplockar sina ingredienser och som ger bevisat resultat.

    Det är kul att du öppnar för diskussion men jag kan tycka att det är lite fult av dig att göra reklam för en annan hemsida på det här sättet, även fast de ligger i helt olika kategorier.

    Vänligen
    Ebba

    • annica skriver:

      Hej Ebba, Som du skriver det finns olika aspekter på det hela! Diskussion är alltid bra och alla ser vi olika på saker. Kram till dig Ebba:) Annica

  6. Alexandra skriver:

    Hej ! = )

    Ska iväg nästa vecka på solsemester, har denna solskydd just nu (JAN MARINI ANTIOXIDANT DAILY FACE PROTECTANT SPF 33) men kan man använda denna under ögonen ? Om inte, vilken rekommenderar du ?

    Sen letar jag efter lystercreme från PTR som du har pratat om, men hittar den inte på sidan = ( Har den utgått ?

    Kram Alexandra !

    • annica skriver:

      Hej Alexandra,Under och ovanpå ögonen rekommenderar jag Caritas SPF15. Den är toppen. Dessutom lätt hudfärgad vilket gör att man ser lite extra fräsch ut vid poolkanten:) Absolut inte concealer eller så men lite ljusreflekterande. Åhh Ja den älskligen har tyvärr utgått från PTR´s sortiment:((( SNYFT!!! Ibland blandar jag i lite av Sensais Brithening cream i min foundation nu istället. Då får man lite mer lyster:) Kram Annica

  7. Cilla skriver:

    Hej!
    Ett långt första meddelande från en trogen bloggläsare kommer här:)
    Jag använder i huvudsak Excuviance samt Carita.
    Vore trevligt om ni likt förra året slog till med ett erbjudande på antipigment
    produkter nu inför hösten. Har ni planer på detta:) Jag hade tänkt mig Excuviance optilight ( hela denna serie) men har hört att de inte är så effektiva. Vad tycker du? Tycker själv i övr att Excuviance produkter (har provat det mesta) funkar riktigt bra, man hör sällan någon som har fått oönskade hudreaktioner. Md tycker jag är bra men de känns starkare på huden. JM har jag testat i provpaket och de är nog bra men känns också starkare på huden. Klurigt det där med att hitta något både effektivt men milt på huden förstås. Mitt bekymmer är också att jag ofta blir torr av syraprodukter, där excuviance är undantaget o alltså funkat prima. En sista fråga gäller Transderma M som jag hört mycket gott om men blev himla förvånad/ besviken över då jag provade. Kanske var mitt exemplar dåligt för produkten var bara som en olja. Kändes mer som fett än fuktgivande. Ska den vara så? Hur som helst gav detta mig ej mersmak att prova deras antipigmentserum (R om jag minns rätt) som iofs verkar populär.
    I övrigt tack för fin kundservice och skoj att du vågar tänka annorlunda och testa ett unikt koncept vad gäller ditt företag. Hoppas du orkar ta dig an mitt långa meddelande! Hälsn Cilla

    • annica skriver:

      Hej Cilla, SÅ trevligt med ett meddelande från en trogen läsare:) Antipigment…det är viktigt nu och vi fokuserar på viktiga saker på Skincity… så håll utkik 😉 Meer än så kan jag inte avslöja… då får jag sparken;))hehe Jag tycker att Exuviance optiligt serie funkar bra. Deras brightening gel är dessutom mkt effektiv för punktbehandling. Men alla upplever ju produkter olika så att en del inte gillar kan vara så , de kanske upplever md eller JM bättre osv. JM kan kännas kraftigt initialt. Invänjningen är A och O. Samt ev att välja C-esta cleansern iställer för bioglycolic. Vi rekommenderar JM tom till super känslig rosacea hy med jättefina resultat. Men gillar du Exuviance på fortsätt med dem tycker jag. Transderma M. Det är som en olja i konsistensen och den är avsedd för torr och känslig hy. Dock funkar den fint även på tex yttorr acne hud vid vissa tillfällen då oljan absolut inte täpper till. Men den ger huden både näring och fukt. Jag älskar den men jag kan även förstå att de upplevs ”bara som en olja” om an får ett prova och bara känner lite på den. Men den ger så härlig effekt på huden. A & C i kombo är även de ypperliga för pigment. Ibland bättre eller lika bra som bara R. Jag gillar mkt A och C när jag inte har M.

      TAck snälla du Cilla för dina fina ord om Skincity! Blir jätte jätte glad av att höra det. Jag och mina duktiga kollegor jobbar hårt för att ni alla kunder ska få det allra bästa.. Stor kram till dig! Annica

  8. Elizabeth skriver:

    Vill också testa ögonmaskerna!