Var är en Precleanse?

  • | Annica

Precleanse, rengöring,

Det är mycket snack nu om Precleanse. Många vet vad det är, använder det och älskar det men lika många ungefär vet inte vad det är och hur och varför man ska ha det.

Precleanse hänger lite ihop med begreppet dubbelrengöring. D.v.s. man rengör huden i två steg. Steg 1 tar bort makeup, smuts och fett från hudytan och steg 2 gör rent huden på djupet. Svårare än så är det inte.

Många som har mycket eller medel mycket makeup eller som verkligen gillar rengöringsrutinen och känslan av att vara heeelt ren efter man rengjort är oftast stora fan av precleanse produkter och dubbel rengörings ritualer.

De flesta precleanse är rikligt cremiga i konsistensen eller är i formen av en olja.

Varför är dom det då kan man ju undra? Jo, därför att som ni säkert vet…fett löser fett. Just as simple as that. De löser upp makeup och foundation och överskottsfett på huden suveränt bra. Så, du med fetare hud eller blandad hy med fetare partier. Bli nu inte avskräckt över att dessa precleanse produkter är oljiga och tro att det kommer göra din hud fetare.  Nej, så är inte alls fallet. I stället löser de upp makeupen som sagt och tar vid rengöringen med sig ditt egen överskotts talg på hudytan och hjälper dig att eliminera detta. Sen går du på med en steg 2 rengöring (vanlig rengöring) efter din hudtyp.

Precleansear är ofta också utmärkta på ögonmakeup (dock då inte om man har linser i eftersom de kan vara i oljebas) ut med dem först.

Många som använder syrabaserade rengöringar vill då ofta ha en separat ögonmakeup remover. Men då tycker jag det är bättre att satsa på en precleanse den kan man ju ha både runt ögonen och på hela resten av ansiktet. 2 funktioner i 1 produkt.

 

Här kommer tips på 2 finfina precleansers, som båda egentligen kan kombineras med vilka märken som helst om man vill ha en grundligare rengöring.  Båda har samma funktioner:

  1. Lösa upp fett
  2. Lösa upp fettbaserade hudavlagringar
  3. Lösa upp överskottstalg
  4. Eliminera foundations
  5. Eliminera vattenfasta solfilter.
  6. Gemensamt för dessa är också att de appliceras på torrhud och att de är milda och bevarar samtidigt hudens naturliga fettbarriär.

Dermalogica Preclense

Dermalogica Precleanse

En lätt rengörande växtbaserad olja. Avlägsnar fett utan att skadahudens naturliga barriärlipider och lämnar inga rester som kan täppa till. Förstärkt med vårdande essentiella fettsyror som lugnar och ger näring åt huden.

Jan Marini Precleanse

Jan Marini Age intervention Gentle Cleanser

En precleanse i creme form perfekt för känslig, irriterad och reaktiv hud. Förebygger uttorkning och irritation och verkar reparerande.

Funkar även utmärkt som enda rengöring efter behandling efter tex laser, kemisk peeling eller när huden är extra känslig. Denna är i creme form och passar perfekt för de som absolut inte vill ha olja men ändå önskar en Precleanse.

 

Om någon nu undrar…..

Går lika bra med olivolja eller rapsolja som man har hemma i kylen?

Jag hoppas egentligen att ingen undrar det. Jag svarar i såfall lite kaxigt. Använder du hudcreme när du steker din mat?:) hehe

Skämt och sido. Kort. Nej, det gör det inte. Dessa oljor/cremer är framtagna och anpassade till just huden. De täpper inte till, ger inte upphov till acne, finnar eller irritation, behåller hudens lipidbärriär intakt etc.  Så skippa oljan du har när du lagar mat i ansiktet.

11 annica forsgren skincity.se