Så blir du av med torr och fjällande hud!

  • | Annica

Annica Forsgren skönhetsblogg

Apropå näsan så har jag fått en hel del mail och frågor inte bara om röda näsor utan även torra flagande näsor och hela ansikten..

Hösten och kylan för med sig att huden känns och blir mer dehydrerad. D.v.s. fuktfattig. En kompis ringde mig häromdagen och bara- HJÄLP… jag bara flagar och e sååå torr om näsan. Jag har lite samma problem nu faktiskt och som jag förstått många med oss.

SÅÅ what the hell to do?

Ja, mina vänner fukt och fett… är såklart lösningen!

Men denna extrema torr och flagning som kan uppenbara sig nu när kylan slår till går att bota och jag tycket absolut att man bör göra lite intensivvård en period för att få allt på banan igen.

Men innan vi börjar fukta och återfetta så måste vi peela. Se till att köra peeling åtminstone en gång i veckan så du får bort det torra tråkiga på hudytan. Ni kan välja och vraka på peelingar HÄR!

Här kommer bra tips på ”bli av med torr och fjällande hud” produkter!

Peter Thomas Roth Oilless oil

Mega återfuktnings serumet Oilless oil är en grym återfuktare och mjukgörare av huden. Hör och häpna den innehåller endast en ingrediens och det är Squalane, som är utvunnet från sockerör. Megamonster skön under din dag/nattcreme.

Även helt lovely under mitt andra tips som är Dermalogicas Skin Hydrating Mask.

Dermalogica Skin hydrating Mask, Bästa skönhetsblogg

Kör seumet varje dag och 3 gånger i veckan lägger du den under ansiktsmasken. Lägg då ett rikligt lager, vänta 10 minuter så huden absorberar det mesta. Lägg sen på ett rikligt lager till och vänta 5 minuter till och sen på med masken! MUMS! Låt gärna masken sitta någon timme eller sov med den!

Sover du med den så hoppar du din ordinarie nattcreme.

Vill verkligen slå ett slag för denna oljefria olja som är riktigt, riktigt bra! När den kom till Skincity och jag och mina hudterapeut kollegor provade den så blev det stooooort gilla! Dessutom ett mycket angenämt pris (389kr) för en så bra produkt!

Squalane är en utmärkt ingrediens för dem om vill återfukta och göra huden smidig. Jag skulle säga en av de bättre ingredienserna ever för just det ändamålet.

Är du fet/har finnar och torr… bli inte skrämd av att den heter oil…det står ju faktiskt oilless framför. Den är faktiskt utmärkt för en fet/finnig hy med yttorrhet. Även kombon med masken.

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

79 svar till “Så blir du av med torr och fjällande hud!”

  • (79) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Hej!
    Har en torr fläck (3x3cm) mitt i pannan som flagnar och kliar. Det är värre på vintern. Har fått till mig att jag har en ”känslig” hud. Vad kan man göra åt det?

  2. magnus skriver:

    Har efter alla slags rek. och kurer man kan tänka sig i åratal funnit något som faktiskt fungerar..Kolla upp Holistic C vitamin (Bioflav) tillskott och ta ett par tabletter varje dag. Det har i alla fall gjort under för min extremt torra (och flagnande) i ansiktet. Idag är jag mjuk och slät och nästa på gränsen till fet i hyn i stället! Try it to beleive it! Äter även rikligt med C vitaminrik föda (grönsaker/frukt) Hoppas det kan hjälpa även för någon annan..mvh

    • Annica skriver:

      Hej Magnus. Andra bloggaren och hudterapeuten Sara här som svarar på din kommentar. 🙂

      Vad kul att du fått fin effekt med tillskott och bra kost. Det inre påverkar ju verkligen huden i allra högsta grad 🙂 Tack att du delar!

      Bästa,
      Sara

  3. Sandra skriver:

    Hej jag har en fråga angående min sambo.
    Han har haft problem med utslag som återkommer i perioder och svårt bli av med.
    Rådnad mellan ögonbrynen och kliar och svider ovanför ögonlocken och dom är torra.
    Han har varit hos doktor och frågat och fick salva men hjälper inte. Bara återkommer.
    Vad kan det vara ?

    • Annica skriver:

      Hej Sandra, det kan vara så att han har en mycket torr och känslig hud bara, eller så kan det kanske vara någon form av eksem som återkommer just när luften blir kallare och torrare? Svårt att säga så här, men nyckeln här är att återfukta huden ordentligt ofta.Många män är dåliga på det, de smörjer in sig först när problemen har kommit. 🙂 Epionce är ett märke som har fantastiska produkter för en torr och känslig eksemhud. Denna är en riktigt favorit som både dämpar klåda och förbättrar hudbarriären och jobbar på både torrheten och rodnaden https://skincity.se/sv/renewal-calming-cream Det är en jättetub som räcker länge. 🙂 Kram, Annica

      • Junior skriver:

        Hej, ja men för någon som inte har 750+kr så blir det svårt för mig 🙁 Är väldigt mycket pengar för mig tyvärr. Finns det inte något billigare?

  4. junior skriver:

    Hej, är röd och flagnar i pannan och på sidorna av näsan. När jag vaknar är det hemskt mycket väldigt drygt, tror du detta fungerar mot det jag pratar om? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Junior, Det är verkligen två dunderprodukter för torr, rodnad och fjällande hud. Använd dom gärna tillsammans i en kur om några dagar för att motverka din torrhet. Kan du lokalisera din torrhet, kanske någon ny produkt? Vila från denna ett tag så fall. 🙂 Kram Annica

      • Junior skriver:

        Hej, länka gärna eller skriv namn på produkterna. Har inte så mycket pengar just nu då jag har blivit vashlad pgr av Corona men får tbx jobbet om några månader så behöver nå billigt helst. Tack för svar

  5. junior skriver:

    Hej, är röd och flagnar i pannan och på sidorna av näsan. När jag vaknar är det hemskt mycket väldigt drygt, tror du detta fungerar mot det jag pratar om? 🙂

    • annica skriver:

      Hej Junior, Det är verkligen två dunderprodukter för torr, rodnad och fjällande hud. Använd dom gärna tillsammans i en kur om några dagar för att motverka din torrhet. Kan du lokalisera din torrhet, kanske någon ny produkt? Vila från denna ett tag så fall. 🙂 Kram Annica

  6. Rebecca skriver:

    Ett fantastiskt tips för den som vill testa naturligt innan man går på de andra krämerna är honung. Ta en klick i handen och tvätta ansiktet, då och då kan man även ha honung som ansiktsmask, är underbart för hud som normalt fjällar och är torr (honungen neutraliserar den förstörda balansen). Honungen sköljs lätt bort eftersom den löses upp med ljummet vatten. Prova!

  7. Josefine skriver:

    Hej Annica!

    Tack för en mycke bra sida 🙂
    Ja använder sen några månader tillbaka produkter jag blivit rekommenderade efter hundtestet på skincity. Använder några från dermalodica & några från paulas. Är absolut nöjd med dessa & tycker mig se resultat men min hy verkar leva sitt eget lilla liv, inte så snäll mot mig, förut hade ja inga större problem men på äldre dar & efter graviditet så dyker de liksom upp nya ”problem” hela tiden, man hinner knappt beställa hem produkter för en sak så kommer de något annat Känslig hy, rödflammig, mycke pormaskar, stora porer, oljig på t-zon, Men mitt största bekymmer just nu är att jag är yttorr, speciellt runt & under näsan, där de även helt plötsligt kommit fram några ytliga kärl, så är både torr & röd & på samma område har ja massa pormaskar… Inte alls snyggt, försöker sminka över med consealer & foundation(id & amazing base), testat både med både en krämig consealer från lumene & en i puderform id:S men blir nästan bara värre, de torra syns ännu mer & de röda är svårt att täcka, inte alls snyggt, så behöver verkligen hjälp med hur ja kan få bukt me detta, både hudvårdande men även hur ja kan sminka så de inte syns.
    Tack på förhand
    Mvh Josefine

  8. Karin skriver:

    Hej! Jag har haft lite problem med acne men inte lika mycket längre. Men nu är min hy jätte oljig, glansig. Det känns som att sminket rinner av och det blir inte fint och matt när jag sminkat mig. Dessutom flagnar jag och är jätte torr. Jag ör student och har inte jättemycket pengar att lägga på produkter men vill ändå ha bra produkter. Vad ska jag köpa?
    Mvh/ Karin

    • annica skriver:

      Hej Karin, Det finns flera alternativ för dig. Hade investerat i en rengöring, ett serum och en creme. Maria Åkerberg är ett märke som är prisvärt likaså Exuviance. Vore toppen om du kunde göra ett hudtest så att jag får mer koll på din hudtyp. När du gjort testet så mailar vi dig tips om en passande rutin. Ange att du är student så tar vi med det i beräkningen. Bifogar även gärna en bild om du vill: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  9. Sara skriver:

    Hej!
    Jag är en 20 årig tjej som har fått en jätte dålig självkänsla på grund av min hy i ansiktet! Jag är såå himla trött och vet inte riktigt vad jag ska göra med min hy 🙁 snälla anlita jag vet du bor i Stockholm och det blir svårt för dig att veta hur min hy ser ut men du kanske kan ge någon bra tips på hur jag ska göra. Det första är att jag vet inte om jag är torr eller fet i hyn eftersom jag blir blank mitt på dagen sedan är min problem att jag får massor med små saker i ansiktet. Jag vet inte vad jag ska säga om de eftersom de liknar inte finnar man ser de inte så mycket men de syns i dagsljuset de är jätte små mest på kinderna och pannan hur ska göra göra 🙁 jag har varit i Apoteket och gjort en hudanalyss och där visar det att jag är torr i hyn men när jag går till affärer och ska köpa produkter så rekommenderar de mig produkter för det eftersom det ser blank och fet ut. Nu vet jag inte hur jag ska göra för att veta om jag har fet eller torr hy samt vad jag ska använda för produkter för att bli av med min blanka och små kvisslor.
    MHV
    Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara,
      Klart jag ska hjälpa dig! Felet många gör när de ska välja produkter är att de väljer utefter fel hudtyp. Om huden är i obalans så är det jättesvårt att själv veta vad den behöver. Huden är inte helt enkel alla gånger och den har dessutom fler lager som ska behandlas på olika sätt. När jag startade Skincity så var min första tanke att jag måste hjälpa alla där ute med info om vad de har för hudtyp. Låter kanske simpelt men det är faktiskt få som vet det. Så föddes min idé till hudtestet som finns på siten. Vissa upplever att det är svårt att svara på testet för att de är rädda att svara fel. Det är dock gjort så att vi hudterapeuter kan läsa mellan raderna när vi ser ditt svar. Tror du att du har fet hud och svarat det men att verkligheten är en annan så ser vi det när vi sammanställer era svar. Lurigt va! Sååå mitt tips är att du börjar med att göra testet så hjälper vi dig vidare. Testet hittar du HÄR!

      kram Annica

  10. Elisabeth skriver:

    Hejsan!

    Råkade hitta hit då jag sökte efter råd för torr och fjällande hud i ansiktet. Jag har för några veckor sedan börjat med Exuviance hudvård, som jag tycker mycket om – dock upplever jag att speciellt dagcremen inte ger nog fukt. Kan Exuviance kombineras med oljan Oilless oil tror du? Har torr hy speciellt i pannan och kring näsan.

    Supertacksam för svar 🙂

  11. elin n skriver:

    Jag använder alltså ett oljebaserat serum för min torra hy (äter isotretinoin, är dock inte överdrivet torr men jag är ”normalt” torr). Och fukt + olja är vad du rekommenderade ovan såg jag :). Så, antingen om du tycker jag ska byta ut oljan (har dock nästan hela kvar), och ha en återfuktande ansiktskräm till, eller om Jag sa ha serum med fukt och en oljebaserad kräm

    Mvh elin

  12. elin n skriver:

    Hej igen 🙂
    Just nu använder jag inte något du rekommenderade men som jag trivs med

    Kiehls ultimate cleanser
    Suki nouriche ansiktsvatten
    suki nouriche serum (men det kan jag byta ut nu under kuren men jag gillar den annars)
    Men jag skulle kunna ta bort Suki helt och hållet också, men de känns fräscha 🙂

    Problemet är att jag inte har hittat en bra fuktgivande kräm

    /Elin

  13. elin n skriver:

    Hej Annica!
    Jag skrev för ett tag sen ang vilka produkter man skulle använda när man äter isotretinoin/roaccutan som torkar ut huden. Jag fick aldrig nån klarhet i vilken typ av ansiktskräm du rekommenderade. Jag ser här ovan att du rekommenderar både olja och fukt.

    Jag trivs väldogt bra med min ansiktsrengöring, ansiktsvatten och serum. Det får min hy i balans och torkar inte ut/irriterar min hy. Serumet är oljebaserat. Nu till det stora problemet.. jag skulle behöva en riktigt bra fuktgivande ansiktskräm. Jag tänkte testa serumet ovan (som du även tipsade mig om i kommentaren) som är oljefritt, men behöver alltså en fuktkräm som inte är oljebaserad också. Har du något bra tips?

    Kram elin

  14. […] jag visste det var en bra produkt, bloggade om den för ett tag sen och det kan ni läsa HÄR, Squalane är en fantastiskt bra ingrediens. Men så fina resultat på så få dagar är ju magiskt […]

  15. Iveta skriver:

    Hej Annica!
    Jag lider av Rosacea och just nu upplever min panna,näsa och haka som extra ojämna och flagande. Får man använda peeling på rosacea hud? Blir PTR Oilles oil lämplig produkt för min super röda och torra näsa? Min rosacea förvärras mest av minus grader ute. Vilken fuktkräm skulle ni rekommendera? Gärna med spf.
    Jag använder Iduns mineral puder för att gömma min osacea, men under dagen ,när huden bränner till, blir makeuppen förstörd och ojämn. Skulle Bare minerals prime time primer lösa problemet?
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Iveta, Spontant skulle jag rekommendera dig Exuviance hudvård. Så bra resultat på rosacea. För att veta vilka produkter du bör ha så gör vårt hudtest. Dom dag creme skulle jag rekommendera: Multi Active day Cream SPF 15 och till natten om du är en torris Ultra restorative Cream. Sen tycker jag definitivt du ska prova Prioris Mineralpuder som är fantastiskt på torr och rosaceahy. Den har även en behandlande effekt på huden. Läs gärna mer här: https://hudspecialisten.se/2012/05/funkar-mineralpuder-pa-torrhy-och-rynkor/ Kram annica

  16. shopaholic skriver:

    Hej Annica, jag undrar bara om jag vågar använda PTR Oilles oli på mina två små tjejer 9 och 6 år gamla då de är så torra på näsan och kinderna, vet du om man vågar det?
    Kram!!

  17. Amra skriver:

    Hej Annica! En fråga som inte riktigt handlar om själva inlägget.. Är det okey att använda Peter Thomas Roth produkterna under tiden man ammar sin bebis? Då tänker jag speciellt på De-Spot Skin Brightening Corrector. Jättetacksam för svar 🙂

    • annica skriver:

      Hej Amra, Jag tycker du väntar tills efter graviditet och amning. Inte för att jag tror att det skulle skada på något sett. Absolut inte barnet men mer för att det händer så mkt med huden under denna period i livet att det är bättre att vänta med väldigt aktiva produkter med syror/avitamin tills efter. Kram Annica

  18. Eva skriver:

    Hej! Hur gör man med Clarins beauty flash Balm? Har man den efter solskyddet? Före foundation. kan tycka det känns som extra extra när man har solskydd innan. Är den bra även för en hud som är aning röd? Jag har annars haft 10 seconds från Kanebo, känns mer fuktgivande. men också då kan det kännas som det blir många lager. men det är kanske jag som inte låter krämerna innan sjunka in tillräckligt! Har lite bråttom på morgonen. Har du nåt bra tips annars just för 10 seconds essensen? Skulle också vilja få tips på bra kräm för min fyra årings torra knän! Hon är torr, och ibland även på hakan, då hon slickar blir det så klart värre.

    • annica skriver:

      Hej Eva, Har du SPF så ja efter den och innan hudvården. För en röd hud om du vill arbeta meot det föra så är bMs neutralizing Primer bäst. Sensai ger ju en speciell känsla på huden och de känns på huden… in a good way tycker jag men det är olika hur man upplever! Torra knän på barn eller torr hy generellt på barn. Här är tipset, antingen detta kit: http://skincity.se/sv/product/3698/neals-yard-baby-gift-box eller oljan och balmen bara som du kan köpa separat också! Kram annica

  19. Annie skriver:

    Vilken är mest återfuktande av Sensais fiundation a) fluid finish lasting velvet eller b) fluid finish?
    Skiljer sig dessa åt innehållsmässigt ur perspektivet att jag upplever att jag får blemmor/som ”finnar” av lasting velvet? (gillar den skarpt i övrigt). Tänkte om du har ngn tanke på vad det beror på (förutom att vi alla är olika)

    Behöver en foundation med myyyyycket fukt nu under vintern och som såklart inte ger utslag på just min hy.

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Annie, Velvet tycker jag är den som ger mest fukt och samtidigt ger den finaste sammetslena ytan. De är lite olika ingrediens mässigt och det måste bara vara så att det är någon ingrediens som din hud inte gillar till 100%. Kan inte säga vilken, finns ingen uttalad som ger blemmor eller så.. Water makeup base är ju bra under för att ge mkt fukt. Annars är PTR CC mkt återfuktande! KRam Annica

  20. Alexandra skriver:

    Hej Annica ! Åh, har haft exakt samma problem som Hilde med ögonlocken, då tipsa du mig bla att ha Jan Marinis transformation ögonkräm – hjälpte !

    Min hy krånglar verkligen nu. Har haft nu ett tag som utslag på kinderna, inte finnar, går ej att klämma utan ser mer ut som små pormaskar. Har infört peeling men det har som inte hjälpt. Använder Jan Marinis serie (bioglycolic rengöring, cesta serum, bioglycolic lotion, retinol plus och skiftar mellan transformation och intervention cream) har varit super nöjd ! Så man vill inte som byta heller.

    Kan man göra något ? Kramar Alexandra !

    • annica skriver:

      Hej Alexandra,Kul att den hjälpte, den är oxå bra:) Vi har ju så mycket bra i butiken:)! kanske bara låta huden få lite lugn… tex bara använda transformation creme som steg 4 och avvakta med de andra. + lägg till en fuktmask tex Dermalogicas Skin hydrating mask eller ultracalming mask om du är känslig i huden med och sov med 3 nätter i veckan. Inkapslingarna kan bero på yttorrhet (vanligt) som ofta kommer denna årstid! Lycka till kram Annica

  21. Kristin skriver:

    En fråga om Clarins beauty flash balm… Jag är mkt sugen på den men undrar hur man gör om man använder mineralfoundation (puderform)? Det står att man ska sminka sig direkt efter applicering men jag har förstått att det framför allt gäller om man har flytande foundation? Det kan ju inte vara bra att lägga mineralpuder när ansiktet fortfarande är fuktigt av balmen…? Men smular den om man låter den torka in och sen sminkar sig?

    • annica skriver:

      Hej Kristin,Precis som Hilde tipsar om så vänta något innan mineralpuder!Den smular inte, det har jag inte upplevt! Kram Annica

  22. Sara skriver:

    Hej!
    Jag har känslig men samtidig fet hy(tror jag) som gärna blir väldigt blank. Använder just nu glominerals pressed base. Funderar på att testa bareminerals Matte, är den lika bra/bättre mot blankhet och som man kan få allt från en lätt till full täckning på.
    Sen handlar det såklart om resterande produkter men ja.
    Kram

  23. Eva skriver:

    Hej Annica!

    Det är dags att köpa ny foundation och lite annat smått och gott och vill höra med dig vad du skulle rekommendera. 🙂
    Jag är 48 år gammal, har en normal hy men är ganska smal så gillar produkter som får min hy att ”plumpas” upp lite. 🙂

    -Har nu använt Sensai Lasting Velvet i nr FV 203(sommartid FV204,5). Är nöjd med den, sitter bra och fin lyster. Har blivit rekommenderad Kanebo TF Cream Foundation CF22 vilken skulle vara HELT underbar, fick med ett prov hem men tyckte den var lite tjock och ”trög”. Vad anser du är skillnaden mellan dessa?
    Undrar vad du använder just nu? Finns det ngn annan foundation som du tycker är wow? Tänker på Priori, PTR CC-cream, Glo Minerals Luxe Liquid foundation mfl..

    -Har använt primern fr Jan Marini och är supernöjd med den men funderar även där om jag ska ha annan? Hur är Kanebos nya ”Lift up base” i jmf?

    – Vilken ögonkräm skulle du rekommendera till mig? Jag är ganska mörk under ögonen, har inga påsar men lite torrhetsrynkor runt ögonen. Använde i somras den från Carita m solkskydd och var såå nöjd. I vintras fick jag under en kortare period som torrhetsfläckar på ögonlocken( lite kli) vilket jag inte haft tidigare men då provade jag en ny ögonkräm med A vitamin, kanske för stark?
    Önskar en antiaging kräm som kan hjälpa mot rynkor, torrhet, mörka ringar och ge lyster till ögonpartiet! Det är är väl inte för mycket begärt! 😉

    Vilken concealer skulle du rekommendera med tanke på ovan?

    Ja många frågor blev det, jag litar fullt ut på dina råd, de har alltid varit klockrena! 🙂

    Kram Eva

    • annica skriver:

      Hej Eva, Självklart ska jag hjälpa dig med en rekommendation. Cream Foundation är som du skriver mkt rikare i konsistensen. Många med mogen och torrhy brukar tycka denna är toppenbra. Den ger även lite mer täckning. Det är lite smaksak vilken man gillar bäst och lite beroende på ens hudtyp. De två andra jag tycker är WOW är PTR-CC och Priori Foundation. Även båda dem samtidigt när jag vill ha lite extra perfekt look till fest å så.Lift up base är lite cremigare än JM´s och även lite mer lifting effekt. Här kommer super ögon tipset, som jag eg inte hade tänkt berätta om förrens i nästa blogginlägg:) Dermalogicas Ultra smoothing Eye serum och på det Elemis Pro Collagen Eye renewal. Så himlans bra!Täcker all your needs!! Sensais Concealer är mkt bra tycker jag! Hoppas du gillar tipsen! Om du provar något hör gärna av dig igen och berätta! Kram Annica

  24. Marie skriver:

    Just det, glömde fråga om Priori advanced AHA Daily defense SPF 30. Jag köpte min första i april och har alldeles nyss köpt två nya. Nya produkterna känns något lättare i konsistensen och är framför allt gulfärgade. Den första jag köpte var vitfärgad kräm/lotion.

    Ser att den nya har avobenzone tillagd som aktiv ingrediens numera. Verkar även vara en del nytt i övrigt i ingredienslistan.

    Har du hört något om förändringar av produkten och om det i så fall kan förväntas några skillnader i hur produkten upplevs (till exempel mer/mindre fuktgivande, ev acne-triggande eller liknande)? Eller om det bara är att fortsätta använda som vanligt. 🙂

    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Marie, Nu har jag fått svar från Priori! Jag ger dig hela svaret här:

      PRIORI® Advanced AHA Daily Defense SPF30 har genomgått en mindre förändring i formulan för att öka Bredspektra skyddet. P g a denna förändring har det skett en lätt förändring i färgen, men produkten kvarstår i huvudsak densamma, då den har behållit samma konsistens och absorptionsförmåga. Även om den tidigare formulan även den var en fantastisk bredspektraprodukt, och även då rekommenderad av Amerikanska Skin Cancer Foundation, så har PRIORI genom denna förändring i formulan också tagit steg mot en global överenskommelse för ultimat UVA-skydd. Daily Defense SPF 30 kvarstår som en mycket effektivt solskydd och kan användas dagligen av alla i familjen.

      Det de säger är att Advanced AHA Daily Defense har genomgått en mindre förändring i formulan för att öka bredspektraskyddet – Avobenzone är därför tillagt och samtidigt har mängden Oxybenzone minskats, efter direktiv från EU.
      Det har också skett en lätt förändring i färgen p g a tillägget av råmaterialet Ethylhexyl Methoxycrylene (som stabiliserar UV-filtren). Detta påverkar inte produktens effekt på hudtillstånd, utan förändringen som skett har alltså bara att göra med att förhöja UVA skyddet! Kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Marie, Jag håller på kolla upp det med agenten för Priori! Återkommer, detta var mer än vad jag visste! Kram Annica

  25. Lovisa skriver:

    Hej!
    Jag köpte för ett tag sedan Maria Åkersbergs foaming facial wash, refining freshener & refining lotion.
    Det visade sig sedan när jag gick till en hudterapeut att jag även har känslig hud samtidigt som fet.
    Har nån finne & lite kvisslor men framförallt en väldigt blank hy som även då är känslig. Vilka produkter ska jag använda från MÅ då?? Vill ju få bukt med glansigheten!!
    Tack på förhand!

  26. Marie skriver:

    Hej Annica!

    Jag använder Priori advanced AHA och är väldigt nöjd. Använder rengöringen samt serumet Perfection Facial Gel, och på dagen Daily Defense SPF 30 över serumet. På kvällen använder jag istället Barrier Repair Complex.

    Har blandhy med acne-tendens och något reaktiv/känslig hy. Tycker att den här rutinen (även om jag inte haft serumet mer än 2 månader och nyss börjat med Barrie reapair complex) verkar fungera väldigt bra och hålla finnarna i schack och hyn lugn.

    MEN: Innan använde jag MD Formulations, vilket också fungerade bra men jag ville testa priori för att förhoppningsvis få ännu bättre resultat. Har dock kvar MD Formulations Face & body scrub som jag älskat.

    Har fortsatt använda Face & body scrub en gång i veckan, men har upptäckt att hyn slår bakut varje gång jag använt den. Jag älskar lystern och fräschheten den ger – men nu plötsligt får jag röda prickar/småfinnar av den. Hyn blir liksom irriterad.

    Kan det bero på att jag överexfolierar hyn? Alltså att i och med att rengöringen, serumet och dagkrämen/solskyddet innehåller syra kanske en syra-peeling blir för mycket? Ska man skippa syra-peeling om man använder syror i den dagliga hudvården?

    Eller tror du att det beror på att jag blandar syra-märken? Jag vet att man egentligen inte ska blanda mellan olika märken när det gäller syror, men tänkte att det kanske funkade då jag bara använder MD-peelingen en gång i veckan + att det är något som sköljs av.

    Långt text, men min fråga är alltså: Eftersom jag använder syror i dagliga hudvården, blir det för mycket med syra-peeling en gång i veckan då? Ska jag skippa peeling helt och hållet, eller ska jag prova Prioris syra-peeling i stället? Eller en annan typ av peeling, enzym kanske?

    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Marie, Svårt att säga vad det är som gör det. Kan vara en kombination av att du blandar + för mkt exfoliering. Jag skulle avråda dig från att köra den. Du har som sagt syra varje dag i din hudvård oc att överexfoliera är en bra. Vill du har mer effekt lägg gärna denna mask som även innehåller mjölksyra: http://skincity.se/sv/product/2450/priori-advanced-aha-replenishing-mask. Önskar du ändå kraftigare så rekommenderar jag dig att söka upp en Priori salong och göra en Priori pensling. Kram och lycka till! Annica

  27. Linda skriver:

    Hej Annica! Jag har väldigt svårt att bestämma mig för vilket fuktserum jag ska köra på nu i vinter, finns ju så många att välja på hos er:) jag hade tänkt använda det under fuktmask 2-3 ggr i veckan. Kanske detta kan vara något.
    Kram

  28. Hilde skriver:

    Här flagnar inte näsan, men ögonlocken. Vad i hela friden kan det bero på? Det är sårt och rött, samt kliar som någon form av eksem. Jag har inte bytt produkter, så det borde inte bero på något jag använder. Jag vill helst inte köra på med Mildison på ögonen, så jag ville kolla om du har något bra tips?
    Kram

    • Natta skriver:

      Jag har också haft det problemet! Var jätte torr runt ögat. Köpte dermalogicas nya serum och problemet försvann!

    • annica skriver:

      Hello Hilde, Det är klimatet och skiftning av årstid. Nyss var det sommar till höst, det blev det kaos på alla hudar till höger och vänster och nu är det skiftningen från höst till vinter och då stormar det in mail om torrhet, flagning, exsem, keratosis pilaris etc etc. Håll i dig nu hilde… här kommer ett bra tips;). Extremt försiktigt kan du använda lite lite Daily Microfoliant runt ögat. Applicera bara låt verka liten stund och tvätta bort. Inte massera. SEN… gör du denna mask:http://skincity.se/sv/product/561/sensai-by-kanebo-silk-intensive-eye-mask-and-essence. Glöm inte padesen. DU kan lägga över och under ögat eller både och. Du an även ha denna varje dag under ögoncreme. Gör den varannan dag i en vecka. Hör av dig sen och berätta hur det känns om du testar!Kram Annica

      • Hilde skriver:

        Tack snälla för ditt svar. Jag har redan blivit mycket bättre efter att ha laborerat lite själv. Det kliade så mycket att jag trodde jag skulle bli galen. Mitt torra ligger rätt under ögonbenet mot ögonlocket, så jag chansade med MÅ Aloe vera för att dämpa kliet, sen smörjde jag tunt på med MÅ Shea balm för att återfukta. Nu kanske detta är helt galet att hitta på själv, men det var vad jag hade hemma som inte lät helt tokigt att ha så nära ögonen. Nu är flagningen borta, och det är inte rött och irriterad längre. Sensais SILK Lotion Moist har jag ett litet prov på hemma, och samma med Sensai CP Eye Cream, så jag testar med dessa för att underhålla ett tag.

        Du får ta bort kommentaren om det låter helgalet så ingen annan provar på mina konstigheter 😀

        • annica skriver:

          Hej Hilde, Skönt att det är bättre! Bra att du fick bukt på det! Ja Silk lotion Moist badda på i mängder… super! CP Eye Cream är riktigt bra mot eksem och torrhet. Tjock och balmig i konsistensen! MUMS! Tar absolut iten bort din kommentar, tar aldrig bort kommentarer..:)KRAM annica

          • Hilde skriver:

            Nu har jag testat, och det fungerar suveränt med Sensais SILK Lotion Moist och Sensai CP Eye Cream två ggr dagligen sedan du skrev tipset. Jag har fått nya ögonlock som inte brinner 🙂
            Kram

          • annica skriver:

            Hej Hilde, KUUUUL! Att du är nöjd med mitt tips! Det är en härlig kombo…älskar lotion runt ögonen som riktigt fuktmättar! 🙂 KRAm Annica

          • åsa skriver:

            TACK för alla svaren! Gött att ha ett alternativ till mina receptbelagda krämer, tror definitivt på återfuktande och förebyggande. Ögonlocken har jag liksom aldrig tänkt på att smörja in förut. Trevlig helg! 🙂

          • annica skriver:

            Hej Åsa. SÅ lite 🙂 Ja absolut locken… tänk ögonbenet… hela vägen runt och öm man är mega torr kan man tänja lite på gränserna:) Kram Annica

    • åsa skriver:

      Annica har säkert något bra tips utifrån Skincity-sortimentet om hur man kan förebygga och kanske även råda bot på – i så fall lyssnar jag också gärna! Men så här har jag fått lösa det hittills:

      Vid den här tiden förra hösten fick jag liknande problem: torra/fnasiga och svullna ögonlock med tendens till rödaktigt eksem/ röda torrhetsfläckar. Det slutade med att ögonlocken till sist svullnade upp helt, jag kunde knappt se och såg helt galen ut. Fick akuttid hos läkare och fick då ficortril (mild hydrokortisonsalva som ofta används i ögat) och occulentum simplex (mjukgörande ögonsalva) utskrivet. Det hela var torra ögonlock/torrhetsfläckar som utvecklats till torrhetseksem på mig som redan från början är torr och eksembenägen.
      Nu har ögonlocken börjat spöka igen och jag smörjer in förebyggande med den mjukgörande och har ficortrilen i beredskap om det skulle krisa på riktigt.

      Antar att det kanske handlar om att förebygga med att smörja in ögonlocken, så att torrheten och eksemen inte uppstår – som på alla andra kroppsdelar? Det gör i varje fall inte jag med min vanliga ögonkräm, som vad jag förstår inte är lämpad för det.
      Dessutom är jag lite rädd för att smörja för nära ögat med saker som inte är direkt lämpade för ”ögonkontakt”, eftersom jag lätt svullnar upp om ögat irriteras.

      I övrigt: superbra torrhetstips som jag sög till mig redan då jag fick svar i kommentarsfältet 🙂

      • annica skriver:

        Hej Åsa, Åhh vad jobbigt! Då kommer här ett kompletterade tips tipp det som jag just gav Hilde. Sensais SILK Lotion Moist Rikligt på rengjord hud morgon och kväll…badda in. Sen Silk ögoncremen alterntivt Sensai CP Eye Cream är mkt bra mot eksem liknande. Tjock och balmig. Sen som sagt masken varannan dag vid extrem torka annars någon gång i veckan. Men LOTION MOIST från silkserien under är VIKTIGT:) Kram Annica

        • åsa skriver:

          Tack för tips till mig och Hilde! Jag har ju faktiskt CP eye balm (balmen för att jag lätt blir svullen, tips från elin) som ögonkräm just nu – då borde jag väl våga testa att dutta den på ögonlocken också? Även om den är tunnare borde den ju ge en del fukt.
          Men vågar jag i så fall börja med att använda enbart min cp eye balm utan silk lotion moist under eller kan det sluta illa på något vis?
          Och det är alltså den som heter Silk Softening Lotion Moist och kan användas i hela ansiktet som du menar?

          (Det här är det klassiska: ju mer man får veta, desto fler frågor dyker upp:) Helt hopplöst!)

          • annica skriver:

            Hej Åsa! SÅ lite! Ja balmen är lättare än cremen (konstigt nog) och bättre om man lätt blir svullen. Ja absolut, testa, dock är cremen den som är bäst på torrhy och eksem. Du kan absolut använda den som den är ,,,men med lotion innan så får du fukten på ett annat sätt och djupare ner i huden, som ett serum. Yes, det är den och den kan användas i hela ansiktet som ett ansiktsvatten/extremt återfuktande lite som ett serum.. Kramar och du får fråga hur mkt du vill! Kram Annica

    • Åsa skriver:

      Jag måste bara få flika in, för jag har exakt samma problem som dig Hilde, jag har haft det i nån vecka och det ger inte med sig, så jag vore också tacksam för tips:)

  29. Therese skriver:

    Hej! Jag behöver tips och råd gällande min hud. För någon vecka sen började jag använda md facial cleanser, md renewal serum och md moisture defense antioxidant lotion, då jag har lite problem med finnar, ytligt torr men även väldigt fet i hyn efter bara en timme. Just nu upplever jag huden mer oljig än någonsin, kan det bero på ansiktskrämen? Kan du tipsa om någon annan fuktkräm? Kram!

    • annica skriver:

      Hej Therese, Ibland kan det ta lite tid för huden att vänja in sig. MDs lotion är lätt men vill du ha ändå lättare så rekommenderar jag gelen i samma serie. Du kan ju ha lotion på natten och gel på dagen tex. Kram Annica

  30. Anna skriver:

    Det här var precis vad jag letade efter nu:-) Jag trodde dock inte att man kunde sova med skin hydrating masque men det kan man alltså? Funkar oljan även under Phytic om man känner att den inte ger tillräckligt med fukt just nu?
    Ha det så bra i höstrusket! Här i Gbg är det klass 3-varning… Brrrr

    • annica skriver:

      Hej Anna, Så bra!! :)Jo, det kan du absolut. Den är helt magiskt skön att sova med.Yes den funkar under allt.:) Hoppas ni inte blåst bort! 🙂 KRAM annica