Scrolla för att läsa mer

När ser man resultat av hudvårdsprodukter?

resultat avhudvård

Det är en rätt bra fråga eller hur? En fråga som många undrar över. När ser man resultat av sina nya hudvårdsprodukter?

Det är tyvärr en fråga som det inte finns något fast och fixt svar på. Hade dock önskat att det gjort det. Man måste alltid, det första man gör utgå ifrån vad man har för problem på huden, hur länge man har haft det och hur stora problem man har.

Sen är det också så att olika problem på huden kan vara olika svåra/lätta att komma till rätta med. Även vår hudton d.v.s. om man är skandinaviskt blond i huden eller om man är mörkhyad kan spela in, speciellt när det kommet till ärr och pigmenteringar.

Rent generellt kan man säga att desto längre man har haft problemet desto längre tar det att få bukt på det.

hudvård, beauty blog

När man pratar om resultat på en acne hud så måste man också se processen i flera olika steg. Det första akuta är ju att dämpa och minska utbrotten. Nummer två blir att kontrollera utbrotten och få en balans i huden samt att motverka att nya utbrott uppdagas. När det är gjort, och det kan ta upp till ett år (Ja du läste rätt! Hudvård är inte hokus pokus och man kan inte förvänta sig magiska resultat över en natt när man behandlar hudproblem). När väl huden är lugn och fin och utbrotten borta så kommer det tredje skedet i arbetet, d.v.s. reducera ärr som kan ha uppkommit från acnen. Hur lång tid det tar beror också helt på hur mycket ärr man har hur djupa de är samt om huden blivit utsatt för sol under finn/acne tiden. Då kan dessutom dragit på sig pigmenteringar på ärren och då har man både ärr OCH mörka fläckar att jobba på

Tyvärr är det ju så med hudvård att man inte vet innan man provat om produkterna fungerar på just sin hud. Även om man fått produkterna rekommenderade av en hudterapeut och de ska  passa ens hudproblem i teorin så reagerar alla olika i praktiken. Vissa hudar svarar jättebra på vissa ingredienser/ämnen och vissa hudar gör inte det.

Detta är mycket svårt för en terapeut att veta innan. Det kan ju också vara så att det visar sig att huden inte tål en viss ingrediens, det är också svårt för terapeuten att veta innan om man inte själv har koll på det.

 bra hudvård

Men åter till huvudfrågan!

Om jag ändå ska ge er en generell riktlinje på när man kan förvänta sig resultat så skulle jag säga så här:

Efter 4-8 veckor så ska man se en förbättring av huden (Glöm dock inte att man initialt kan se en försämring. Läs mer HÄR!)

Det tar ca 3 månader innan man börjar se resultat och ca 6 mån-1 år innan man ser optimala resultat. Detta är som sagt helt beroende på hudens utgångsläge och vilka förväntningar man har.

Förväntningarna…ja..det är oxå viktigt att ta med in i detta sammanhang.  Ens förväntningar kanske är att bli av med utbrotten t.ex. vid acne, eller få en mjukare mer följsam hud om man har rynkor eller en viss uppljusning av pigment. Ja, då kommer man ju se ”sina” optimala resultat efter ca 3 månader. Har man däremot förväntningar om en flawless hud från at ha haft t.ex. acne eller kraftiga pigment, ja då får man ha is i magen ca 1 år.

Hoppas detta gav lite klarhet om hur man bör tänka när man tänker hudvård och resultat. Is i magen och skynda långsamt är två saker man bör ha/göra.

De som påstår något annat är inte seriösa…..

11 annica forsgren skincity.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 svar till “När ser man resultat av hudvårdsprodukter?”

 • (27) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Bra inlägg. Det är viktigt att tänka på detta, för många tror att om de inte ser någon förbättring efter 2 veckor så är det inget att ha, vilket är alldeles för kort tid som sagt. Bra skrivet. 🙂

 2. Hilde skriver:

  Bra inlägg! Jag är en sån med allt för lite tålamod, men ni har lärt mig 🙂 I går gjorde jag faktisk ett inlägg på bloggen där utgångspunktet är med, samt resultatet nu efter ett år. När jag ser skillnaden blir jag så himla glad även om jag inte hade några större problem med huden än fet t-son, rynkor och linjer. Nu har jag mindre linjer, mindre porer, och mycket mer lyster och spänst i huden. Att sätta rätt förväntningar är verkligen viktigt.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Hihi… bra att vi lärt dig det:) Åhh måste in och kolla på din blogg då! Ja rätt förväntningar. Det ligger ju inte knivar i burkarna som gör kirurgiska ingrepp;) KRam Annica

 3. Sandra skriver:

  Mycket bra inlägg! 🙂

 4. Elle skriver:

  Vilket bra inlägg. Min erfarenhet är att man ska vara snäll mot sin hud och inte stressa den genom att byta produkter för ofta.

 5. Jenny skriver:

  Hej
  Jag undrar om det är så att vissa hudtyper inte passar ihop med syraprodukter? Många av era märken är ju syrabaserade, men kan det vara så att man inte ska ha syror att det bara gör problemen man har värre?

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Ja absolut. Vissa hudar kan inte med syra produkter, vissa kan inte med örtbaserade, växtbaserade etc. Helt individuellt. Man måste prova sig fram vilken typ av produkter som är mest lämpade för sin hy. Kram Annica

 6. Maria Lundberg skriver:

  Hej! Tänkte fråga..har precis fått hem concealer fr sensai som jag köpt hos er. Har inte använt de förr. Rekommenderar du att man lägger under hela ögat el en bit ner så att säga mot där kindbenet kommer. Konstig fråga men tänkte vilken yta jag ska täcka:-). Tack för superblogg och sida. Kram maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, Under hela ögat gör jag men det kan du göra lite som du vill beroende på hur mycket du vill/behöver täcka upp! Tack för att du läser min blogg! Kram annica

 7. Angela skriver:

  Hej, och tack för bästa bloggen ! 🙂 Jag har en fundering kring Jan Marini. Jag bytte från Dermalogica till JM efter att gjort erat hudtest. Har haft problem med hormonell acne som jag ville få bukt med. Blev rekommenderad 5stegs systemet; Bioglycolic Facial Cleanser, C-ESTA Serum Oil Control, Bioglycolic Bioclear Lotion , Transformation Face Serum och Daily Face Protectant. Jag har nu använt de produkterna fem månader och sett fantastiska resultat! Mitt problem är att det börjat klia på ansikte och hals av dem. Tror det kanske är från steg 2 eller 3?! Har provat och backa och skippa en av nr 2 eller 3 åtgången, vilket hjälpt. Men kliandet kommer tillbaka sen igen. Vad tycker du jag ska göra? Vill ju gärna fortsätta med JM men kanske kan byta ut någon av stegen? 🙂 kram

  • annica skriver:

   Hej Angela,TACK söta du för de fina orden! Åhhhh så roligt att höra att resultaten är fina. Om det börjat nu på höst/vinter så kan det ha att göra med att du blivit yttorr. Mitt tips till dig är att byta ut transformation serum till Cream ialla fall på natten om du inte vill ha en kraftigare creme på dagen. Den är dock inte fet utan mest fukt. Tag bara bioglycolic varannan dag under en period. Gör gärna en återfuktande och lugnande mask tex dermalogicas ultracalming mask 2-3 ggr i veckan under de kalla månaderna. Det tror jag gör susen för dig. Hör av dig sen och berätta! Kram Annica

   • Angela skriver:

    Stort tack för ditt svar! Jag tror att kliandet började innan hösten och kylan kom. Men jag ska absolut prova Dermalogica-masken och byta ut transformation serum till cream nu då den ändå håller på att ta slut. Jag återkommer sen med besked : ) kram

  • Viktoria skriver:

   Jag hade samma problem som du med att det kliade. För mig hjälpte det att byta ut solskyddet till det fysikaliska (physical protectant spf 45). Den är dessutom tusen gånger bättre och huden blir inte blank längre, vilket jag upplevde att den kunde bli förut.

 8. Jenny skriver:

  Hej!
  Jag tycker det är kul med hudvårdsprodukter och använder just nu Exuviance, som jag är nöjd med. En sak jag undrar är att om jag nu använder dessa produkter – är det ok att använda andra produkter samtidigt? Tex babor-kuren, andra ansiktsmasker, andra serum osv.. Du provar och blandar ju massor, vilket jag förstår ingår i ditt jobb. Men vi andra då? Kul att testa annat, men ska man vara mer lojal till sitt märke?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Generellt ska man hålla sig till ett märke i största möjlig mån för bästa resultat. DOCK om du kombinerar/kompletterar med serum/mask etc från annat märke som inte innehåller syr så är det ok. Jag förstår hur du tänker…det är ju inte förbjudet …alla gör ju som de vill. Men hur man än vänder och vrider på det så är det bara så att bäst resultat får man om man är konsekvent både med användning och val av märke. Har man dessutom problem med huden på något sett är detta så klart extra viktigt. Kram Annica

 9. Ida skriver:

  Så fin du är i ditt korta hår! <3

 10. evelina skriver:

  hej!
  tack för en super bra blogg och underbar webbutik!
  har en liten undran: har använt md formations produkter nu i ca 2 år och har varit väldigt nöjd med deras produkter. (dock har jag aldrig blivit helt super nöjd med min hy).. fick barn nu för ca 4 månader sen och känner nu att produkterna inte fungerar alls lika bra längre…. känner att jag får mer plitar/finnar och utbrott och blir väldigt lätt röd och torr… gjorde hudtestet på skincity.se och blev där rekommenderad produkter från elemis, nu är min fråga, tycker du att jag ska byta produkter eller ska jag fortsätta med md:s?
  //evelina

  • annica skriver:

   Hej Evelina, Kul att du tycker det:)) TACK!! Svårt att säga bara sådär rakt av. Huden kan ju förändras mkt under och efter en graviditet och det kan gå rätt fort. Om du inte tycker MD känns bra längre så är det kanske läge att byta. Elemis är jättebra och har du fått de tipsen via hudtestet så absolut,. Testa med någon produkt i taget så du kan känna om du gillar konceptet. Kram annica

 11. Caroline skriver:

  Så himla bra inlägg! Det stämmer helt överens med mina erfarenheter, jag har tidigare haft problem med acne. Det har tagit nästan ett år, innan huden känns lugn, fin och återställd igen, och då det endast är några små ärr kvar att jobba bort. Har haft stor hjälp av Exuviance produkter, de är helt underbara!(gjorde ert hudtest på Skincitys hemsida och fick hjälp med ett hudvårdsprogram, funkade kanon för mig!!) tack Annica för videoklippen du la upp i helgen hur man använder Exuviance ansiktsmask, den ska jag prova! 🙂
  ha en fin dag, Kram 🙂

  • annica skriver:

   Hej,
   Men vad kul att höra Caroline!!! Meningen med mitt jobb är att få just så fina mail som dina. En kund som fått resultat och som är glad och nöjd. Grattis!!!!!! Fortsätt med din fina hudvårdsrutin, den verkar ge resultat och det gillar vi.
   kram Annica

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »