Mekanisk, syra & enzympeeling – Peelingskola på nyhetsmorgon TV4!

  • | Annica

Wiiihaa så äntligen var klippet från gårdagens nyhetsmorgon uppe och här får ni det för er som inte kunde se igår. Kan ni inte se det via bilden ovan så KLICKA HÄR.

Precis som jag babblar om i inslaget så verkligen grundarbetet A och O när det gäller hudvård. Brukar ofta ta jämförelsen med att måla väggarna. Man måste ju först skrapa bort gammal flagig färg så man får en jämn fin yta innan man kan börja måla.

Här får ni det jag pratade om i text form och vilka produkter jag använda om ni inte snappade upp allt!

Mekanisk Peeling

Mekanisk Peeling:

Den klassiska varianten av peeling. Innehåller små korn som när den masseras på huden eliminerar gamla torra hudceller. Passar bäst dig med tålig eller förtjockad hy. Passar generellt ej känslig hy.

Jag visar Decléors härliga Double Radiance Scrub med luffafibrer, kardemumma och jojobapärlor.

Enzym peeling

Enzympeeling:

En mildare variant för huden men lika effektiv. Innehåller inga korn utan istället enzymer vanligtvis från frukter som löser upp bindningarna mellan gamla hudceller. Passar alla hudtyper perfekt för känslighy.

Jag visar Babor Organics Enzyme Cleanser som är underbar. Perfekt även för de som har syramärken och vill komplettera med lite extra peeling. Denna funkar bra då.

Syra peeling

Syrapeeling:

Kan vara både mild och väldigt kraftig beroende på produkt. Finns i olika former, som mask-liknande, peel pads eller som geler etc. Passar alla hudtyper men läs alltid vad som gäller på respektive produkt om du har känslighy.

Jag visar Exuviance wounderbara SkinRise Bionic Peel Pads med PHA syra. En typ av AHA men mer anpassad för känslig hy och även väldigt återfuktande.

För dig som vill gå all in satsa på en Multi-peeling….

Peter Thomas Roths Pumpkin Enzyme Mask innehåller alla 3 i en kombo (syra, enzymer och korn). Riktigt effektiv och riktigt najs!

nyhetsmorgon annica forsgren

Någon minut innan sändning… alltid lika kul att vara där;) Var rädd jag skulle få en hostatack…men klarade mig med lite små krax..tur det finns bafucin;)

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

38 svar till “Mekanisk, syra & enzympeeling – Peelingskola på nyhetsmorgon TV4!”

  • (38) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. alicia skriver:

    hej
    jag är ute efter en produkt som får bort mina mörka spots som jag får efter mina porer, acne . jag är 20 år och jag har ganska ren hud och fint med jag vill inte ha några mörka märken på ansiktet därför undrar jag om MURAD PORE REFORM SKIN SMOOTHING POLISH något som du kan rekommendera för mig i och med att jag är 20 år och har inga allvarliga besvär av acne .
    syftet : är att jag vill få jämn hudton/hudfärg som inte skadar min hud av den murad produken
    tackar dig mycket om du skulle besvara mina frågor 🙂

  2. Louise skriver:

    Hej! Jag använder mig utav Excuviance serie och skulle vilja testa en 24h creme från Babor. Krockar det med Excuviance produkterna och när kan jag sånna fall använda Babor krämen?

  3. marie skriver:

    Hej

    Har problem med hormonell akne och tillknäppta porer
    Funderar på mene och moy rengöring 4% eller
    Jan marini. Men kan man använda rengöringen även på hals och decolletage? Vill även ha någon nattkräm men syra
    Funderar på mene och moy phytic acid kräm
    men den kanske är för stark för hals och decolletage? Funderar även jan marini bioclear lotion. Har bland men fetare runt ägglossning och innan mens.

    • annica skriver:

      Hej Marie, Absolut. Alla ansiktsprodukter SKA även användas på hals och dekolletage.. i hudterapeut värden så säger vi att ansiktet fortsätter ändå ner till dekolletaget och inklusive det. Kram annica

  4. Marie skriver:

    Hej Annica! Jag använder Matis delicate peeling cream, men är lite fundersam hur jag egentligen ska använda den. Jag rengör först ansiktet (syra-rengöring) och torkar sedan så ansiktet är torrt. Lägger sedan delicate peeling cream på torrt ansikte. Är det fel? Förstod i klippet som att enzymer ska ha vatten för att verka. Ska ansiktet alltså vara fuktigt när jag har på peelingen? Mvh Marie

    • annica skriver:

      Hej Marie, alla enzyme peelingar är lite olika den jag visade var en annan. Så här använder du matis som du har: Appliceras över ansikte och hals i ett jämt skikt. Ska verka i 5 minuter innan den tvättas av med vatten. Avsluta med Lime Blossom Lotion eller Face Lotion. Rekommenderas 2-3 ggr i veckan. Bra att använda i badkaret då effekten förstärks av värme. Kan användas runt ögonen och på läpparna. Kram Annica

  5. Maria skriver:

    Hej!
    Tack för en jättebra blogg!!
    Jag har känslig hy, troligtvis rosacea då jag ofta besväras av rodnad och hetta på kinder och näsa 🙁 Använder Kanebos Sensai Silk serie med Cleansing milk steg 1, Milky soap steg 2 samt Softening lotion (moist), Soothing Cream och Intensive eye mask and essence dagligen. Peelar med Silk Peeling Mask och lägger 10 minutes relaxing mask 1ggr/veckan. Behöver snart köpa ny peeling och min fråga är då om jag ska fortsätta med samma Silk Peeling Mask eller tycker du jag ska prova en annan t.ex Exuviance eller Peter Thomas Roth peeling för känslig hud? Egentligen räcker det väl inte att peela 1ggr/veckan som jag gör nu, men jag har inte vågat göra oftare då jag tror det kan bli för tufft för mitt ansikte…?
    Tack på förhand!!
    Mvh Maria

    • annica skriver:

      Hej Maria, tack kul att du gillar min blogg! Tycker du fortsätter med sensais som är jättebra och eftersom du hav r deras produkter i övrigt. Överpeela ska man inte göra så 1-2 ggr/v är lagom för sensais peeling. Kram ANnica

  6. Ann-Charlotte skriver:

    Hej igen! Glömde fråga ang peeling som ju är grunden till all hudvård! Jag kör ju hela Exuvianceserien inkl Recovery Mask. (+Transderma R) Du tyckte padsen kunde vara ett ok tillägg. Vill även kolla av m dig ang Sensai Silk enzympeeling och Dermalogica daily microfoliant, om ngn av dem kan få användas då och då? När jag ändå har dem hemma i skåpet? 🙂
    Tack för alla svar och bra inlägg!
    Kram Lotta

    • annica skriver:

      Hej igen Ann-Charlotte, Du kan använda andra peelingar som inte innehåller syror. microfoliant innehåller syra och faktiskt även lite syra i Silk peeling…dok väldigt lite så den skulle nog vara ok. Kram Annica

  7. Jenny skriver:

    Din blogg är fantastisk!! Jag fick hem Peter Thomas Roths favorites kit. Underbara produkter som jag inte hört talas om tidigare. Har haft bioline under ca 15 år och har varit sugen på att byta ett tag men inte vågat. Tack vare dina tips och beskrivningar av produkter är det lätt att hitta rätt. Tack!

  8. Ann-Charlotte skriver:

    Oj vad du är snabb o proffsig i tv, som om du inte gjort annat! Jag undrar som ngn ovan här om Exuviance Recovery peeling räcker när jag kör hela serien, eller om jag också kan få bättre resultat med padsen? Har lagt till Transderma R oxå, mmmm!!
    Tack för superblogg och supershop!
    Kramar Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, tack så mkt;) haha… 11 gånger tror jag det hunnit bli på nyhetsmorgon.. men är ju en rockie ändå..men så länge man brinner för det man talar om är det lättare tror jag.;). Så här svarade Åsa: Man kan ha både pads och mask. Pads varje dag och mask 1-3 ggr/vecka. Men det räcker. Du har ju dessutom peeling varje dag från alla produkter. För mkt peelande kan göra dig torr med. Kram annica

  9. Linda skriver:

    Hej igen Annica:) har återigen en fråga till dig i denna hudvårdsdjungel. Vilken produkt utan syra är bäst om man vill jobba med dålig gropig hudstruktur. Vill inte ha en produkt med syra.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Linda, Det är ju främst syrabaserade produkter som har den effekten. men då får svaret bli en enzym peeling. Tex Jan marini Clean Zyme och SkinZyme eller babors baborganic enzyme cleanser. kram Annica

  10. åsa skriver:

    Är padsen tillräcklig peeling om man använder Exuviance (även masken)? Eller ska man ha någon ytterligare peeling för bästa effekt, tycker du?
    Undrar en just nu torr, tråkig och fnasig person – hudmässigt i alla fall:)

    • annica skriver:

      Hej Åsa, Tycker inte du ska ha mer. Man kan ha både pads och mask. Pads varje dag och mask 1-3 ggr/vecka. Men det räcker. Du har ju dessutom peeling varje dag från alla produkter. För mkt peelande kan göra dig torr med. Kram annica

  11. Sara skriver:

    Hejsan!
    Fick diagnosen rosacea för ca 2 månader sedan. Det yttrar sig mest som små utslag och extrem känslighet. Huden känns otroligt skör och öm. Jag flagnar samtidigt som jag är superblank i T-zonen. Är enzympeeling ett bra alternativ då? Jag får inte bukt på nånting och det eskalerar i rasande fart 🙁

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Sara, Mitt tips är Exuviance. Gör vårt hudtest på skincity så får du en komplett rekommendation, kostnadsfritt. Ang enzympeeling, ja det är lämpligt på en rosacea hud. Kram Annica

  12. Katty skriver:

    Hej!
    Bra inslag! Jag har en känslig och fuktfattig hy med ytliga blodkärl. Fick diagnosen rosacea (en mild variant) för nåt år sedan. Jag började med exuviance för en månad sen och det verkar funka än så länge. Jag har dock några enstaka produkter som är av annat märke som tex transderma m serumet, dermalogicas mask, sensai kanebos ögonkräm. Min fråga är nu om peeling. Jag använder mig av dermalogicas daily microfoliant. Är det okej att använda den tillsammans med syra märket exuviance? Om inte, vilken peeling skulle du då rekommendera för just min hy? (Ytliga blodkärl runt nästippen och lite på kinder och hakan). Tack på förhand för svar!!

    • annica skriver:

      Hej Katty, Tack så mkt! Jag tycker inte du blandar Microfoliant med Exuviance. Håll dig till Exuviance istället. Speciellt men en känslghy bör man vara konsekvent och inte blanda etc. Peeling som då är lämplig är deras kombinerade peeling och mask. Treatment Rejuvenating Mask. Sen får du ju även daglig peeling då alla produkterna innehåller syra. kram Annica

  13. Victoria skriver:

    Hej Annika!! Har en liten fråga till dig. Har precis börjat äta en kortisonkur på grund av tarmsjukdom. Blir som bekant väldigt tunn i huden och känsligare. Använder just nu rengöringen MD facial cleanser och serum ifrån decleor. Min fråga lyder. Kan jag fortsätta använda min rengöring med glykolsyra i trots min tunna hy eller skall jag byta till decleors rengöring för alla hudtyper? Kram

    • annica skriver:

      Hej Victoria, Du får känna lite hur din hud känns. Men om du upplever att huden blivit väldigt tunn av kortisonen så skulle jag hoppa syra produkter nu under perioden. Välj en utan syra. Tex Decleors. Kram annica

  14. Septemberflikka skriver:

    Du är proffsig som vanligt!

    Jag har en fråga som du säkert kan svara på, jag använder nu mestadels Dermaceutic och har bytt från K-Ceutic ( som har SPF 50) till C25 cream och kom nyss på att jag nu saknar solskydd. Jag har sedan tidigare JM antioxidant daily face protectant SPF 33, kan jag använda den över? Om inte, vad bör jag ha?

    Kram
    Petra

  15. Linn w skriver:

    Så proffsig o grym!!

  16. malin skriver:

    bra inslag! och jag är supernöjd med min papaya-peeling från Elemis!

    har precis fått hem Carita Cotton-mask och min fråga är om jag kan sova med den som nattkräm ibland? 🙂

    kram malin

  17. Linda skriver:

    Roligt att se inslaget! Skall köpa Peter Thomas Roths Clinical Peel när den peeling jag har idag tagit slut.

    En fråga: jag har blivit helt fruktansvärt torr i huden under ögonen. Huden ser rynkig ut och känns som strävt papper att ta på, helt fruktansvärt med andra ord. Fukt behövs helt klar men vad skall jag satsa på för ögoncreme? Finns det någon man kan lägga direkt under ögat där jag är som allra torrast?

    • annica skriver:

      Hej Linda, 🙂 Kul att du tyckte om!. Den är jättebra! :). Ja fuktserum. Vad har du i övrigt. Bäst är att ta ett serum från samma serie som du använder annars. har s PTR så går deras återfuktande serum VIZ-1000 utmärkt även under ögat. Riktigt bra! Kram Annica

  18. Viktoria skriver:

    Hej! Kan man använda Jan Marinis skin zyme om man kör på Exuviance? Har en halvfull burk hemma 🙂