Body Prepping

  • | Annica

Decleor, Jan Marini, Babor

Inför en utlandsresa eller inför sommaren så måste man ju alltid prepps sin lite vinter trötta och fisbleka, torra hud lite. En hud som varit instängt i textilier och kanske glömts bort lite under vintermånaderna.

Tänkte tipsa er om min snabba kropps renovering som jag gjorde innan jag drog iväg.  I ett VIPS trollade jag bort allt som var torrt som fnöske och förvandlade min nästan läskigt bleka genomskinliga hud till en mjuk, följsam och lätt, lätt, lätt solkysst hud.

3 produkter räddade mig innan denna resa!

Steg 1 Peeling

Jag körde nu innan resan ett par vändor i duschen med denna Jan Marinis faktiskt helt grymma, kroppspeeling. Så rackarns bra är den. Passar alla hudtyper och peelar både med hjälp av korn och syra. Denna är även ett toppen tips för alla er som har det som kallas Keratosis Pilaris, d.v.s. små plitor som oftast sätter sig på överarmar och baksida lår och rumpa.

Steg 2 Body Butter

Alltså något riktigt smörigt behövde min kropp. Den bara skrek efter fett, fukt och näring.

ACE For Body är en riktigt vitaminkick för torr hud med vitamin A, C och E. Vitamin A stimulerar cellförnyelsen, vitamin C stärker immunsystemet samt stimulerar kollagenet medan vitamin E hindrar fria radikaler som påskyndar hudens åldrande. Denna är så rik och skön men inte kladdig. Love it!

Steg 3 BUS (light versionen)

Traditionellt BUS alltså Brun utan sol blir oftast snyggast när man redan fått lite lite färg. Men som tur var finns det så finurliga produkter som kallas för gradual GLOW. Jag gillar verkligen Decléors Gradual Glow. Dels för att den är perfekt på en fisblek hy, den ger bara en lätt touch. I och med detta så behöver man inte vara sådär hyper noga när man applicerar och rädda att det ska bli ojämt. Har man gjort förarbetet (peeling + body cream) så lyckas man med denna. Perfekt även för de som är lite ”rädda” för vanliga BUS. Tanken är sen att man om man vill kan bygga på varje eller varannan dag tills man känner sig nöjd. Smart va!? Perfekt innan man ska på solresa, bara köra några gånger så man inte bländar någon på stranden med sin kritvita hudtonJ. Vi har faktiskt denna darling i 400ml nu på Skincity men man betalar endast för 200ml. Ett begränsat antal så passa på;)

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 svar till “Body Prepping”

  • (17) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Amanda skriver:

    Tack så jätte mycket Annica! Du är bäst! 🙂

  2. Amanda skriver:

    Hej annica! Jag undrar hur man vet om man har Keratosis Pilaris? Jag har en massa plitor på benen, jag trodde dem berodde på att jag epillerar bort håret men dem går aldrig bort (har haft dem på samma ställe i flera år!). Kan du göra ett inlägg om hur man blir av med sånt på bästa sätt? Jag skrubbar och peelar ca 3ggr/vecka utan resultat. Tack för din underbara blogg! Kram!

  3. Klara skriver:

    För en väldigt fet hy som är endast lite lite känslig men aldrig upplevt reaktioner från produkter, passar detta?

    Foaming facial wash gentle
    Neroli freshener
    Serum Clearing
    Face refining lotion

    AHA & jojoba scrub
    Algae & and clay pack
    Moisturising mask

    Det står att man i clay pack ska spraya Lemon freshener i den, går de bra med neroli?

    Kan man punktbehandla finnar med clay pack?

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Klara, Jag det tycker jag ser fint ut! Beroende hur känslig du är så ev att du använder Papaya peelingen istället för AHA och Jojoba. Algae masken funkar bra så länge du inte är allergisk mot citrus: Citrusallergiker kan vara känsliga mot Citronoljan. Ja det går bra med neroli också:) Du kan lägga masken partiellt bara på finnar om du vill! Lycka till! Kram annica

  4. Natta skriver:

    Härlig kombo! Förresten Annica har du testat Caritas tan preparing radiant serum? Ska vara utomlands i en månad och funderar lite på vad som kan vara bra för huden? Använder fuktserum annars morgon och kväll. Tack gör alla dina bra tips!

    • annica skriver:

      Hej Natta, Jaaa, den e Lovely! Jag testade den förra sommaren. Kändes riktigt bra! Den förbereder ju huden inför en solresa tex.Dock ej att förväxla med solskydd eller så. KOmplettera även gärna med Beyond Wishes PRO TAN kosttillskott för att även jobba från insidan:) KRAM ANNICA

  5. Linnea skriver:

    Å du kommer alltid med så bra tips, är så glad att jag har hittat till din blogg! Men jag undrar om du har några budget tips på bodypeeling och bodybutter? Skulle gärna vilja veta hur man ska göra för att få snyggaste brännan på min kommande resa utan att skada huden? Ska man peela långt innan/ precis innan? Tar tacksamt emot alla tips! Detta blir dessutom min första resa sen jag började med md formulations, bör jag tänka på nått särskilt?

    • annica skriver:

      Hej Linnea, Tack vad roligt att höra! Jag är glad att du hittat hit:). Om du klickar på denna länk: http://skincity.se/sv/57/peeling#sort=priceAsc. Här har jag sorterat alla kroppspeelingar på skincity i prisordning med billigast först. Bäst pris har Maria Åkerbergs som du ser och det är ett mkt bra budget val! Samma sak vad gäller bodybutter: http://skincity.se/sv/58/body-lotion#sort=priceAsc. Detta är dock alla bodylotion men Bliss är den som är bäst i pris och faktiskt också en av mina favoriter! Nya doften aloe och grape är magiskt mumsig! Angående MD och solen. Tänk på att du kan bränna dig lättare än annars eftersom du jobbar med syror på huden. Högt SPF mitt tips är Jan Marinis solskydd tex och applicera rikligto ch ofta nästan lika viktigt som vilket SPF du har! Kram och trevlig resa1 Annica

    • Mickan skriver:

      Åhh, jag undrar samma sak som Linnea; budgettips på kroppspeeling samt bodybutter. Kan tillägga att jag är en riktig torris som verkligen skulle behöva väcka liv i min torra trötta vinterkropp 😉