Snyggt Solkysst NU!

  • | Annica

Solpuder, bronzing, annica forsgren, sensai

Många inklusive jag letar efter ett ljust, ljust solpuder. Varför ska man då ha ett solpuder om det ska vara så himla ljust kanske en del då undrar.

Jo, för att 99% av de solpuder som finns på marknaden har en, två eller max tre nyanser och alla är egentligen för mörka för den ljusaste huden OM man vill ha en naturlig bara lätt, lätt solkysst touch på huden och inte låta någon ana om hur man ser så magiskt fräsch ut;) Inte vill man någon ska säga.. ursäkta, måste bara fråga, vilket solpuder har du? Nej, då har man valt ett för mörkt solpuder, det ska ju liksom inte synas fast ändå göra sitt jobb. Frågan man ska få ska iställlet vara: Hhit vad fräsch du ser ut.. vad har du gjort?

Sensai bronzing powder

Just det, det är ett sånt solpuder man vill ha. Jag har länge varit trogen Sensais klassiska solpuder och älskar det, har i vår även testat Babors fina solpuder och tyckte det var riktigt, riktigt nice. Men (å det är ju detta som jag älskar med hudvård/makeup) JUST som man tror att man har det bästa, mest optimala… så kommer något nytt som är ännu bättre. Jag tror ni liksom jag älskar det… men det ger en också halsbränna till ha begär;).

bild 3

Som en del av er vet så har jag varit iväg en vecka på Kreta.. Kom just hem för någon timme sen. Jag har haft mycket grejer från Sensai med mig och jag ska recensera allt men tänkte börja med deras splitternya solpuder i solserien som jag testat.

Sensai Silky Bronze protective compact powder

Jag tror att ni kan ana att jag gillar detta. Alltså jädra japaner de kan de. Alltså när det kommer nyheter så gör de en inte besviken bara, får det bekräftat gång på gång. I sommar i alla fall definitivt så är denna soliga nyhet givet med sina SP30, toppen bra.

ADVAN

Sensai använder sig av en spännande teknologi. ADVAN teknologi (Anti-Damaging UVA Network)

En UV-barriärteknik som skyddar huden även på djupare nivåer. Tekniken är utvecklat av Kanebo Cosmetics och Kao Corporation.

DVAN teknologi

Runda korn..

Det fungerar så att Zinc oxide (ZnO) pulver formas till supertunna, flingor som används i solskyddet och lägger sig fint, fint omlott på varann på huden. Detta istället för traditionella kulor som lättare kan upplevas kakigt och dessutom lätt klumpar ihop sig och ger då ett ojämt intryck.

Denna teknologi medför dessutom bättre och jämnare täckning och ett tätare UV-skydd.

Screen Shot 2014-06-19 at 9.44.11 PM

Platta flarn..

Det här är ju inget man ser med blotta ögat så, men det man kan både se och känna är resultatet som verkligen ger en ”Soft Focus” känsla om ni förstår vad jag menar. Mjukare konsistens på huden och mer transparens än puder som har runda korn i sin formula. Den har en riktigt fjäderlätt silkeslen formula.

Just Soft Focus känslan jag upplever är nog Pentagram Star Powder som trollar fram. Innovativt puder med 5-uddiga stjärnformade korn sprider ljuset jämnt över ett stort område. Ger en slät och naturlig täckning med bara en lite mängd puder och suddar ut ojämnheter på huden

Lyster

Det är ett stycke niceness för huden. Jag gillar den ljusaste tonen mest. Passar mig perfa! Precis som jag inledde, den ser inte ut som ett klassiskt solpuder utan ger bara just niceness till huden.

Vet ni vad det coola är. Det är dessutom vattenresistent. Du kan alltså inte bada i det länge men sitter riktigt bra och håller sig jämt om man svettas eller om man som jag varit nu vid medelhavet där det är runt 35 grader varmt och man har en konstant transpiration. Vissa puder bara total försvinner då, liksom dunstar, men inte detta. Jag hade det flera dagar efter min SPF50 som jag applicerade på morgonen mer egentligen bara för att få just lite niceness till huden och för att se hur den funkar för dem som faktiskt önskar lite utjämning av huden vid poolkanten. Det funkade toppen. Vill man ha mer täckning än vad den ger så kan man ju först ha PTR CC SPF30 och sen Sensais solpuder SPF30 på. Går alltså UTMÄRKT att sola med. Är skapat för att kunna användas så.

Val av färg på solpuder

Den finns i 4 färger. Ni ser skalan här. För er som har Sensais foundations så kan ni jämföra med deras mest sålda toner.

Kan appliceras på två vis:

  1. För en slät, naturlig, halv-matt finish med lyster applicera med torr svamp eller som jag föredrar med borste.
  1. För en mer matt finish applicerar du istället med en fuktad svamp. En riktigt bra svamp ingår i den praktiska två våningsdosan.

Sensais nya solserie där denna ingår innehåller många vårdande ingredienser som förbättrar hudens kvalitet. Bl.a. hittar man Sansho Extract som härstammar från japansk pepper (används vanligen i Fjärran östern för att reglera matsmältningen)

Kanebo Cosmetics har forskat i det länge sätt att det har förmågan att skydda hudens DNA från UV-skador samt minimera åldrande symptom orsakade av UV-strålar.

Annica Forsgren Sensai

Så spana in my ladies and gentlemen.. just det, ni läste rätt.. passar LIKA bra till killar som önskar lite niceness by the pool:).

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

20 svar till “Snyggt Solkysst NU!”

  • (20) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Maritha skriver:

    Hej!
    Använder du det över hela ansiktet? 🙂

  2. anna skriver:

    Tack! Jättebra, lägger in en beställning från dig! Vill dock fråga, tycker verkligen inte om när puder blir för mörka eller orangea på min redan lite gula hudton, dvs gillar inte när det blir kaka på kaka, utan jag brukar bryta av med lite ljusare färgton än min egen eller lite rödaktig nyans vilket brukar bli bra resultat(raka motsatsen mot vad dem flesta i butik brukar vilja ge mig, gula nyanser)….nu är jag dock lite solbränd så för ljust kanske blir malplacerat, har ej provat detta puder tidigare så vilken ton rekommenderar du? Ser nästan ut som 2an skulle falla mig i smak och tycke om den ej är alltför ljus?

    • annica skriver:

      Hej Anna, Åhhh mega svårt att rekommendera färger utan att se din hud. Bästa tipset som jag skulle vilja ge dig är att prova ut rätt färg i butik innan du köper! Så trist om färgen blir fel! Kram annica

  3. anna skriver:

    Hej!

    Bor utomlands och vistas mycket i solen. Tänkte testa denna produkt då det verkar även vara ett bra skydd för ansiktet och sensai är ett bra märke. Sökte efter varan på KICKS hemsida men fann den ej…tänkte nämligen att min vän skulle köpa med sig, vart kan man inköpa produkten?

  4. Ida skriver:

    Hej!

    Skulle gärna beställa denna, vilken färg tror du jag ska välja om jag använder ptr CC färg medium/tan? Är mörkhårig med lite gulaktig underton.

    Hälsningar
    Ida

    • annica skriver:

      Hej Ida, Jag tror på nr 3 då! Kram annica

      • Ida skriver:

        Tack så mycket för svar! Har beställt nu 🙂

        Tänkte även höra vilka produkter du rekommenderar för pigmentfläckar (melasma). Jag ammat för tillfället så behöver något man får använda då.

        Hälsningar
        Ida

  5. Louise skriver:

    Hej!

    Verkar super och funderar på att köpa… läste dock att det var ett foundationpuder? Har Bareminerals foundation och är ute efter ett solpuder att ha åå kinder och panna.

    Mvh Louisw

  6. […] ni läsa mer om vinsterna kan ni göra det HÄR och HÄR  då jag bloggade om några av dem häromdagen. Produkterna är från sensai och det […]

  7. […] kan läsa lite mer om flera av ingredienserna som är i mitt förra inlägg som handlade om Solupdret från Sensai, det är samma serie så ingredienserna går […]

  8. Malin skriver:

    Annika! Vilken färg ska man ha av de 4-5 som finns i Sensais sortiment? Jag är en blekfis, med gula undertoner.. Kan tänka mig att jag skulle passa i nåt liknande som du har valt.

    Med vänlig hälsning Malin

    • annica skriver:

      Hej Malin, Jag skulle säga ettan eller eventuellt 2 an som är lite mer gul men fortfarande ljus! Jag har ettan och är rätt gul och tycker den är toppen. Kram annica

  9. Heidi skriver:

    Hej Annica! 🙂 Tackar för att du svarade på min kommentar.. Jag flyttar som sagt till LA nu i September och kommer då att köpa mig andra hudvårdsprodukter då jag kommer att gå till en hudterapeut där.. har gjort det här i Sverige med men slutade sedan då jag inte hade så mycket tid.. jobbar mycket utomlands så hade helt enkelt inte så mycket tid för att gå till en hudterapeut bara för att få huden fräsch och fin.. Nu vill jag som sagt köpa mig en hudvårdsserie som jag ska använda mig utav varje morgon/kväll.. jag har blandhy vilket jag tror då jag läst hur en blandhy är.. jag har väldigt många små pormaskar och enstakade mellanstora som jag blir så irriterad över.. känns så äckligt ofräscht 🙂 Och får enstakade finnar då och då.. och får ganska så blankhy på dagen.. tycker du att jag ska köpa mig av Sensai märket? Och isåfall vilka produkter alltifrån rengöring, tonic, dagkräm,kvällskräm?
    Och det här med solskyddsfaktor bör man använda det året om? och vissa dagkrämer innehåller solskyddsfaktor som man bör ha på ansiktet varje dag oavsett om man går ut på solen eller inte.. utan i sin vanliga vardag bör jag ha det nu i min dagliga hudvård? och isåfall finns det någon bra från sensai? bör jag köpa mig separat solskyddsfaktor som man applicerar efter dagkrämen oavsett om man solar eller inte utan bara går ut som jag skrev i sin vangliga vardag eller bör man köpa en dagkräm som har solskyddsfaktor i sig?

    Skulle bli så tacksam om du hjälpte mig med detta så att jag kan ha en hudvårdsrutin ialf 🙂 Vore guuuldvääärd!!!

    Önskar dig en fantastisk midsommar! Kramar

  10. Anna skriver:

    Hej! Jag tycker som du att de flesta solpuder är alldeles för mörka och det här verkar ju jättebra! 🙂
    Det är så svårt att veta vilken färg som passar. Jag använder bare minerals foundation matte light. Vilket solpuder ska jag köpa?
    Jag följer dig på instagram. Det är så bra med alla dagliga små tips och inspiration. 🙂
    Kram Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Eller hur! Den här är jättebra… kan absolut Lova det !Roligt att du följer mig! 🙂 Hmm jag 1 eller 2 lite beroende på hur du vill ha tonen..kan föra en färgtest på armen när jag är på jobbet på måndag å lägga upp! kram annica