Solblekt hår….

  • | Annica

Clarins sololja SPF30

Vackert tycker många… torrt å krispigt tänker jag. Alltså visst ja, jag gillar när mitt hår får en lätt uppljusning av solen.. men jag gillar inte bieffekten av det. D.v.s. att det blir alldeles torrt, fnasigt sprätt och frissigt.

bild 2 bild 3
bild 5

När jag var på semester på sportlovet så provade jag förutom Clarins BUS droppar (som ni kan läsa mer om HÄR) deras Sun Care Oil Spray SPF30.  Det är ett solskydd i superlätt oljebas, som funkar lika bra på kroppen som till håret! Jag gillade den mycket till kroppen men nästan ändå mer till håret!

bild 4

Den innehåller massa gottigheter som verkligen höll mitt hår i schack under semestern. Jag kan bli som en risbuske i håret efter en vecka i solen med klor och saltabad och sol. Sprayade topparna varje dag rikligt och duschade över hela håret, upprepade flera gånger under dagen. När jag gjorde en fläta av håret med den lätta oljan på blev det nästan som en inpackning. Håret var mjukt och följsamt till kvällen.

bild 1

Blev lite extra glad när jag kom hem å gick till frissan som tyckte mitt hår hade hållit sig fint trots solsemester (mitt hår blir alltid så torrt och sprött då annars). Tror det var oljan som hjälpte mig här.

Sun Care Oil Spray innehåller organisk Nyamplung Olja från det indonesiska trädet « the tree with a thousand virtues » . Oljan är rik på omega 6 och 9 fettsyror som ger näring och fukt. Mitt fokus är ju oftast om huden men, man får inte glömma håret.. speciellt om man ska vara ute mkt i solen!

Clarins Sololja SPF30

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Solblekt hår….”

  • (10) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Annie skriver:

    Hejsan hejsan Annica 🙂

    Måste säga att det är helt kanoners att du tar upp det här med solskydd för håret, vilket annars lätt kan glömmas bort. Måste bara fråga vad ni har för solprodukter för håret som är godkända för ”No poo” (Balsammetoden)? Det viktigaste är att det inte innehåller några silikoner, för det mår mitt hår inte särskilt bra av 🙂

    Tusen tack på förhand

    Kram

    Annie

    • annica skriver:

      Hej Annie, Eller hur:) Ja visst lät att glömma de små stråna och så ser håret ut som svinto efter en sommar:) Kram Annica

  2. Frida skriver:

    Hej!
    Jag har en oljig hy med lite finnar & sedan nån pigmentering, fräknar & fått några ärr från gammla finnar.
    Jag använder nu produkter från sensai. Jag vill lägga till en punktbehandlare mot finnar, en mask för att absorbera talg, där har jag inte kollat på något speciellt märke men jag hade exuviance punktbehandlare & blev väldigt torr där jag använde den vilket inte var någon höjdare.

    Sedan vill jag gärna ja tex en mask mot ärr, pigmentering & fräknar & då kolla jag på phytomers mask mot pigmentförändringar. är det något för mig eller har du något annat förslag?

    Tack!

  3. Millis skriver:

    Hej, jag har en fråga angående spraytan och brun utan sol.
    Jag använder Exuviance och Synchroline produkter och har även gjort ett par enerpeels med mandelsyra. Finns det något man bör tänka på när man använder bus eller spraytan? Kanske är en onödig fråga men tänkte i och med att huden är något känsligare och så
    Din blogg och dina tips är superbra 🙂

    • annica skriver:

      Hej Millis, Tack för fina ord, kul du gillar min blogg! Bara köra på , ingen fara med känsligheten. Se till att du har bra BUS bara så du inte täpper till porer eller så. Kram annica

  4. Martina skriver:

    Hejsan! Hoppas du kan tipsa mig om ett serum, jag har stora vidgade porer och en konstant rödhet,blossig i huden, mest runt näsan ut på kinderna.
    Kram Martina

    • annica skriver:

      Hej Martina, Jag rekommenderar Jan Marinis Bioglycolic Bioclear serum. Var noga med att vänja in det bara då det är väldigt effektivt. Första veckan 3 gånger 1/gång per dag. 2a veckan 3 dagar morgon och kväll och sen sakta öka på till varje dag. Kram annica

  5. Hilde skriver:

    Men visst är den suverän! Jag gillar känslan både på huden och i håret. Och så den doften… 🙂
    Kram