Äntligen här! CC-EYE med SPF30

  • | Annica

Peter Thomas Roth CC Eye corrector SPF30
Jamen så kom den till sist. Jag vet att ni är många därute som typ längtat ihjäl er! Jag skrev ju om den redan i våras/tidigsommar då jag besökte Mr Peter Thomas Roth himself (Läs mer om det mötet HÄR) och fick känna på den och även Mr Roth himself..hehe.. liten kram hann jag allt med;).

För er som inte har hängt med mig sen dess så har vi just i dagarna lanserat på Skincity.se (som alltså är min butik) en riktigt spännande nyhet. En concealer för ögonen med SPF30. Bara det är ju magiskt bra. Har inte träffat på en ögonprodukt med så högt skydd förut och det vill man ju verkligen ha där. Ögonen är ju ett av de ställen man åldras först och solen åldrar som bekant huden så SPF och gärna högt står högt på min lista.

bild 5

Måste säga att de lyckats helt magiskt bra med formuleringen. Trots fysikalist SPF på 30 så är den alltså supertunn i konsistensen MEN ger trots sin lätta konsistens en riktigt bra täckning. Det är ju ingen lätt ekvation att få ihop alla de delarna men de har de lyckats fenomenalt bra med.Sen mina vänner har ju denna lilla rackare två ändar. Ena är som jag skriver ovan med concealer del och den andra är en lätt lystergivare.

För länge sedan bloggade jag om dess föregångare.. ni kan hitta det inlägget HÄR. För er som gillade den så kommer ni att älska denna nya då den påminner men är rejält förbättrade på många sätt.

bild 2

Så använder du den! 

Concealer delen: Klappa försiktigt runt ögonen eller annat valt parti. Lägg gärna lager på lager för ökad täckning. Men jag tycker det räcker med väldigt lite av denna.

CC-eye concealer SPF30 peter thomas roth bild 2

Highlighter & Brightener delen: Applicera i ögonvrån, under brynet och/eller på kindbenen. Vid mörka ringar kan man blanda brightener och concealer för täckande och uppljusande effekt. Detta är som sagt spciellt bra tycker jag om man har mörka ringar då den förvillar ögat rejält så man får intrycket av en slät flawless hy. Yummie Mummie;).

Själva Concealer delen innehåller massa gottigheter för huden och är alltså inte bara ”another makeup product” utan en behandlande ögonprodukt med ingredienser från Camu Camu serien.

Concealern innehåller alltså Camu Camu, bäret som är en superfrukt från Amazonas och som innehåller en mycket hög mängd C-vitamin. (ca 30 gånger mer än en apelsin).

Faktist så innehåller både Concealern och Brightener lika mycket C-vitamin.  Förutom C- vitamin innehåller Concealern & Brightener arbutin som reglerar melaninproduktionen och motverkar pigmentering och missfärgning på huden. Den verkar alltså även på sikt mot missfärgning på huden.

Innehåller även Glycerin & lösligt kollagen som ger huden en långtidsverkande återfuktning.

Funkar även på en torrare hud med linjer. Kan ju vara svårt med vissa conceralers. Tycker generellt Sensais och La Praries är de bästa då men denna är riktigt bra med. Var noga bara att lätt pressa in och inte dra, och bara lite behövs.

Men nu till färgerna..

Jag vet att många av er ligger i startgroparna att beställa men inte vet vilken färg bara.. det lilla kruxet.. VILKEN FÄRG… litet men stort och viktigt problem. Så därför kommer här färgerna testade på min hand i lite olika ljus.

bild 3

Light – För en ljushy med neutrala undertoner. Denna passar utmärkt till de som tycker att light/medium är för gyllene/gul. En sober beige ton som gifter sig med huden.

Light To Medium – Denna färg passar till en ljushy med varma toner då den har en varm ton. Har man en kallare/neutral hydton kan man blanda CC cream med sin vanliga fuktcreme så den blir lite spädd och inte kontrasterar för mycket till ansiktets färg.

Medium to Tan – Denna färg passar till en ljus till medium hud. Den är varm i sin ton. Passar ej till den allra blekaste utan till den som lätt får färg av solens strålar.

bild 4

Färgerna överensstämmer med färgerna på CC-creamen för er som använder den.

Jag använder Light to Medium i CC och även i CC-Eye. Många har frågat om man ska välja den ljusare tonen i ögonprodukten än den man har i sin CC. Jag har inte det. Men om man upplever att den CC face man har är lite mörk så kanske man kan ta ljusare. Men jag tror faktiskt (även om det låter lite märkligt) att man kan generellt köra på samma färg som man har i sin CC face (för er som har den). CC – eye liksom face gifter sig med huden och smälter in och formar sig lite efter hudens egenton. Hur? Ingen aning men den gör det:). Vill du läsa mer om CC-cremen för ansiktet kan du göra det HÄR!

Hoppas översikten hjälper er och passa på nu i helgen när vi har fin fin rabatt på denna goding!

11 annica forsgren skincity.se