Scrolla för att läsa mer

Äntligen här! CC-EYE med SPF30

Peter Thomas Roth CC Eye corrector SPF30
Jamen så kom den till sist. Jag vet att ni är många därute som typ längtat ihjäl er! Jag skrev ju om den redan i våras/tidigsommar då jag besökte Mr Peter Thomas Roth himself (Läs mer om det mötet HÄR) och fick känna på den och även Mr Roth himself..hehe.. liten kram hann jag allt med;).

För er som inte har hängt med mig sen dess så har vi just i dagarna lanserat på Skincity.se (som alltså är min butik) en riktigt spännande nyhet. En concealer för ögonen med SPF30. Bara det är ju magiskt bra. Har inte träffat på en ögonprodukt med så högt skydd förut och det vill man ju verkligen ha där. Ögonen är ju ett av de ställen man åldras först och solen åldrar som bekant huden så SPF och gärna högt står högt på min lista.

bild 5

Måste säga att de lyckats helt magiskt bra med formuleringen. Trots fysikalist SPF på 30 så är den alltså supertunn i konsistensen MEN ger trots sin lätta konsistens en riktigt bra täckning. Det är ju ingen lätt ekvation att få ihop alla de delarna men de har de lyckats fenomenalt bra med.Sen mina vänner har ju denna lilla rackare två ändar. Ena är som jag skriver ovan med concealer del och den andra är en lätt lystergivare.

För länge sedan bloggade jag om dess föregångare.. ni kan hitta det inlägget HÄR. För er som gillade den så kommer ni att älska denna nya då den påminner men är rejält förbättrade på många sätt.

bild 2

Så använder du den! 

Concealer delen: Klappa försiktigt runt ögonen eller annat valt parti. Lägg gärna lager på lager för ökad täckning. Men jag tycker det räcker med väldigt lite av denna.

CC-eye concealer SPF30 peter thomas roth bild 2

Highlighter & Brightener delen: Applicera i ögonvrån, under brynet och/eller på kindbenen. Vid mörka ringar kan man blanda brightener och concealer för täckande och uppljusande effekt. Detta är som sagt spciellt bra tycker jag om man har mörka ringar då den förvillar ögat rejält så man får intrycket av en slät flawless hy. Yummie Mummie;).

Själva Concealer delen innehåller massa gottigheter för huden och är alltså inte bara ”another makeup product” utan en behandlande ögonprodukt med ingredienser från Camu Camu serien.

Concealern innehåller alltså Camu Camu, bäret som är en superfrukt från Amazonas och som innehåller en mycket hög mängd C-vitamin. (ca 30 gånger mer än en apelsin).

Faktist så innehåller både Concealern och Brightener lika mycket C-vitamin.  Förutom C- vitamin innehåller Concealern & Brightener arbutin som reglerar melaninproduktionen och motverkar pigmentering och missfärgning på huden. Den verkar alltså även på sikt mot missfärgning på huden.

Innehåller även Glycerin & lösligt kollagen som ger huden en långtidsverkande återfuktning.

Funkar även på en torrare hud med linjer. Kan ju vara svårt med vissa conceralers. Tycker generellt Sensais och La Praries är de bästa då men denna är riktigt bra med. Var noga bara att lätt pressa in och inte dra, och bara lite behövs.

Men nu till färgerna..

Jag vet att många av er ligger i startgroparna att beställa men inte vet vilken färg bara.. det lilla kruxet.. VILKEN FÄRG… litet men stort och viktigt problem. Så därför kommer här färgerna testade på min hand i lite olika ljus.

bild 3

Light – För en ljushy med neutrala undertoner. Denna passar utmärkt till de som tycker att light/medium är för gyllene/gul. En sober beige ton som gifter sig med huden.

Light To Medium – Denna färg passar till en ljushy med varma toner då den har en varm ton. Har man en kallare/neutral hydton kan man blanda CC cream med sin vanliga fuktcreme så den blir lite spädd och inte kontrasterar för mycket till ansiktets färg.

Medium to Tan – Denna färg passar till en ljus till medium hud. Den är varm i sin ton. Passar ej till den allra blekaste utan till den som lätt får färg av solens strålar.

bild 4

Färgerna överensstämmer med färgerna på CC-creamen för er som använder den.

Jag använder Light to Medium i CC och även i CC-Eye. Många har frågat om man ska välja den ljusare tonen i ögonprodukten än den man har i sin CC. Jag har inte det. Men om man upplever att den CC face man har är lite mörk så kanske man kan ta ljusare. Men jag tror faktiskt (även om det låter lite märkligt) att man kan generellt köra på samma färg som man har i sin CC face (för er som har den). CC – eye liksom face gifter sig med huden och smälter in och formar sig lite efter hudens egenton. Hur? Ingen aning men den gör det:). Vill du läsa mer om CC-cremen för ansiktet kan du göra det HÄR!

Hoppas översikten hjälper er och passa på nu i helgen när vi har fin fin rabatt på denna goding!

11 annica forsgren skincity.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 svar till “Äntligen här! CC-EYE med SPF30”

 • (22) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ann-Charlotte skriver:

  Ja som vi har väntat på denna! 🙂 Roligt! Jag är tveksam över färgen då jag är extremt kräsen m concealers och foundations, många med mig vet jag. Jag har CC-creamen i light/medium som funkar bra så här års, men under vintern är den för mörk. Just nu skulle jag säkert trivas med samma färg i concealern (precis som du har) men senare kommer det nog se konstigt ut med ljusare foundations och light/medium-färgen på concealern? Eller? Det här är ju så svårt utan att titta och jämföra dem! Vill så gärna testa denna goding, så jag får fundera över vilken färg som blir bäst helt enkelt!
  Kram Ann-Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Ann-Charlotte! Härligt! :). Ja alltså jag tror du ska göra så som du gör med foundation då helt enkelt light /medium på sommaren och Light på vintern. Jag testade först light i concealern för jag tänkte jag skulle ha ett steg ljusare än min foundation som man normalt gör.. men den var lite för ljus. DOCK på vintern kommer jag nog switcha över till den. Kram annica

 2. Linda skriver:

  Kan jag använda PTR när jag har Rosacea? Är sugen på CC creamen och denna concealern! :):):) Jag hittar ingen makeup som funkar på min känsliga hud som börjar klia av nästan allt smink!

  • annica skriver:

   Hej Linda, Den funkar generellt på känslig hud som tex rosacea hud. DOCK sä är ju alla hudar lite olika och tolererar saker olika så att den helt säkert till,100% kommer funka kan jag inte säga. Det kan ingen säga utan det måste du prova. Om du har en PTR salong nära dig så kanske du kan be om lite prov? du hittar alla återförsäljare på landstromcareandbeauty.se kram annica

 3. Emma skriver:

  Jag blev så nyfiken på att testa denna produkt så var tvungen att beställa den idag. Hoppas att den fungerar på min hud som handen i handsken! Vill rikta ett stort tack till er på skincity som håller hög service. Ett stort plus med er sida är hur väl utfört det är skrivet i beskrivningen om hur produkterna fungerar och skall användas, så man kan läsa in sig på produkten innan man bestämmer sig för att köpa dem.

  • annica skriver:

   Hej Emma, Hoppas du kommer älska den! :). Tack själv! Vad roligt att höra! Vi blir sååååå glada! Stor kram till dig och välkommen tillbaka hit och till skincity! Kram annica

 4. Mimmi skriver:

  Hej, tack för att du svarade mig men det jag undrade var vilken ögonmakeup remover du tycker är bäst. Alltså för borttagning av ögonmakeup
  Har beställt clarins precis hoppas att den är bra
  Med vänlig hälsning, mimmi

  • annica skriver:

   Hej Mimmi, Clarins är faktiskt väldigt bra så det var ett bra val! Om du nu inte skulle bli nöjd med den så hör av dig igen så får vi kika på en annan. Tror du kommer bli nöjd med Clarins dock. Kram annica

 5. AnnSofie skriver:

  Hej Annica! Tänkte beställa den i helgen. Behöver också snart en ny dagcreme, har nu Jan Marini Transformation. Tycker att den är lite dyr nu när jag snart ska vara mammaledig. Kan du rekommendera någon annan vore jag tacksam 🙂
  Mvh AnnSofie

 6. Amanda skriver:

  Hej! Jag undrar vilken du tycker är den absolut bästa djuprengöringen för kombinerad hudtyp? Jag har provar JM rengöring men gillade den inte. Vad är nackdelarna med att använda rengörande ansiktsmask varje dag?
  Tack för du är tillgänglig för våra frågor Annica och tack för en lärorik blogg!! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Amanada, Jag tycker ju verkligen JMs är en av de bästa. Alternativt kan du kika på tex Exuviance Purifying Cleanser är oxå hett tips! Kram annica och det är bara så roligt att guida er så gott jag kan:)

 7. Ida skriver:

  Hej!
  Jag ska beställa concealern idag, spännande att se hur den är 🙂 Funderar även på att beställa synchroline terproline face cream, är denna bra? Jag har mycket pigment fläckar och provat alla krämer man kan tänka sig mot detta, även kemisk peeling utan nått större resultat. Jag ammar för tillfället men ska sen beställa JMs som du rekommenderat och se om den kan funka 🙂 Men till dess vill jag ha en reparerande ansiktskräm med mkt fukt, tror du synchroline kan va bra då? Har deras 50+ spf på dagarna och tänkte använda denna på natten. Eller vet du någon annan som kan va bra?
  Tänkte även passa på att fråga om man får använda decleors expert spot corrector och aroma white dagkräm när man ammar, som jag beställt sen innan?

  Tack igen för en superblogg och grym service på skincity

  • annica skriver:

   Hej Ida, Den är jättebra och låter som den skulle passa ditt behov. Terproline har förmågan att stimulera hudens 5 funktioner för en balanserad hud; Fukt, Näring, Syresättning, Skydd och Förnyelse. Decleors spot corrector går utmärkt att använda. Tack själv för att du hör av dig till mig/oss! Kramar Annica

   • Ida skriver:

    Tusen tack för svar! Läste nu även om deras thiospot intensive cream och blev lite sugen på den också! Tycker du det är värt att prova den och varva med terproline i väntan på att jag kan börja med JMs mot pigment eller är det bättre att vänta och bara köra JMs när jag slutat amma? Mest att jag hade velat ha något som jobbar mot pigment under hösten…

    Hälsningar
    Ida

    • annica skriver:

     Hej Ida, Du akn ju jobba mot pigmenteringarna när du ammar. Ibland (av erfarenhet på mig själv och kunder) så förändras huden så mkt under både graviditet och amning att det ät bättre att låta den vara lite och sätta igång med det mest aktiva/behandlande efter. tycker du testar terproline medans du väntar att köra igång med JM och mer aktivt. kram annica

 8. Therese skriver:

  Hej! Jag skulle verkligen behöva lite hjälp. Det är så jag är ute efter någon slags foundation, har endast användt bare minerals då jag gillar att det inte blir allt för täckande och mer naturligt. Jag har en del finnar, röda acneärr (använder concealer över) och blir oljig lätt, men tror du ptr cc cream skulle passa mig? Och i vilken färg isf? I bare minerals matt har jag light, dock är den lite för gul och mörk under hösten/vintern. Vill kunna göra en fräsch bas snabbt och enkelt. Priori har jag också funderat på. Kram!

  • annica skriver:

   Hej Therese, Om du gillar bareMinerals kansek du ska vänta in deras nya Bareskin som är riktigt bra. FLytande foundation med massor av vårdande ingredienser. Lanseras hos oss på skincity 1a september! kram annica

 9. Anna skriver:

  Hej! Wow så mycket tips!!
  Jag använder md produkter, men tänkte byta till Peter Thomas! Men min fråga är vad ska jag köpa? Finns de inget startkit? Vill ha någon rengöring, serum, fuktkräm., har blandhy med mycket porer på kinderna! Tacksam för hjälp

  • annica skriver:

   Hej Anna, Kul du gillar! 🙂 Tyvärr så har dom inte något startkit just nu. Men mitt tips är att du gör skincitys hudtest online så får du rekommenderat produkter som passar just dig. Kram annica

 10. Zandra skriver:

  Hej, jag har skrivit detta förr, men förstår att du inte alltid hinner svara på alla kommentarer, så jag kopierar den å testar igen: Jag är 28 år (rökare) och undrar vad jag ska ha för ögoncreme för att förebygga rynkor/linjer. Jag gillar dermalogica. Jag har än så länge inte fått så mycket linjer men vill såklart förebygga det så gott det går! Jag läste att dermalogicas hydrating booster/hydrating mask fungerar bra till ögonen, men vilken av dom ska jag ha? Om jag väljer boostern ska jag då ha någon ögoncreme ovanpå eller bara boostern? Och om jag väljer masken hur ofta ska jag ha den? Mvh/zandra

  Sen blev jag nyfiken på denna cc-eye, speciellt med tanke på solskyddet! Ger den bra med fukt? Ska jag ha ögoncreme under? Ps. Kan inte du göra en snabb video eller förklara om hur man applicerar concealer utan att “dra”? 🙂 “pressar” man in med fingrarna eller med pensel? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Zandra, Jo jag svarar på alla självklart! Om jag inte gjort det ber jag om ursäkt måste då ha missat!! Lägg gärna till hydrating booster under ögonen. Ger dig mkt fukt och det behöver du speciellt om du är rökare. Ovapå boostern har du ögoncreme. Masken kan du lägga 2-3 gånger i veckan som extra boost. Concealern ger lite fukt men du måste ha ögoncreme under för ett fint resultat. Det kan jag göra vid tillfälle men dutta med fingret! 🙂 KRam annica

Vanligaste frågorna om NeoStrata

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata! Skillnad mellan Neostrata och Exuviance? Dessa två är syskonmärken kan […]

Se hela inlägget »

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »