TÄVLING! Vinn nyhet från Murad värde 599kr

  • | Annica

murad nyhet

Många har blivit nyfikna på Black Head and Pore Clearing Duo som jag skrev om häromdagen. Ni kan läsa allt om denna splitternya duo HÄR! Därför mina vänner tänkte jag att jag skulle låta 5 av er få prova denna nyhet!

Jag lottar ut 5 st Black Head and Pore Clearing Duo värde 599kr/st.

SÅ GÖR DU FÖR ATT TÄVLA! 

Skriv i kommentarsfältet  på detta inlägg den bästa produkt/metod/behandling du hitintills provat i kampen mot pormaskar.

Tävlingen pågår till den 2/9 kl 24.00 och vinnaren presenteras någon dag efter!

Kör hårt och ge mig era bästa tips!

 

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

162 svar till “TÄVLING! Vinn nyhet från Murad värde 599kr”

  • (162) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Frida skriver:

    Min kommentar är ju borta!???

    • annica skriver:

      Hej Frida!
      Lugn bara lugn din kommentar ligger kvar och är med och tävlar. Vi ser ditt bidrag med tips om Dermalogica och Exuviance. Lycka till i tävlingen nu!
      kram Annica

  2. Linn Isabel skriver:

    Hej Annica
    jag blev väldigt glad när jag hitta md formulations. eller nej, jag blev reckomenderat dom på skin city hudtestet.
    jag köpte med md formulations daily peel pads som är helt underbara. perfekta att ta med i nässesären.
    paden använder jag inte varje dag. kanske 2-3 gånger i veckan.
    även facial cleanser från md är något av dom topnotch.
    med det sagt skulle jag absolut vilja prova dom nya produkterna från murad.

  3. Anna L skriver:

    För många år sedan (mer än 15 år) sålde H&M en lermask i eget märke på tub. Den gjorde min hy helt fri från pormaskar. Jag har ingen aning om vad den innehöll, troligen ingen lera, men det fungerade.

    Sedan dess har jag gillat flera olika masker och peelingar, dyrare och billigare, men ingen har hittills visat samma snabba resultat.

    Ha en fin dag!
    //Anna

  4. Frida skriver:

    Hej Annica! Vilken rolig tävling! 🙂
    Först vill jag bara passa på att tacka dig för en helt suverän blogg å webbshopp! Hittade hit i början av sommaren å har sedan dess varit en trogen läsare!

    Jag är relativt ny på det här med hudvård och provar mig fortfarande fram. Men jag har hittat ett sätt som jag tycker gör att min hy känns och ser klarare ut (tillsammans med en komplett daglig hudvårdsrutin); två gånger i veckan använder jag en peeling (dermalogicas Daily Microfoliant), därefter Exuviance Purifying Clay Masque och sen sover jag med dermalogicas Skin Hydrating Masque. Sen tycker jag också Exuviance Night Renewal Hydragel känns riktigt bra.

    Nu håller jag tummarna! Letar ju förfullt efter något som kan hjälpa mig med min feta, tilltäppta hy och dessa två produkter låter ju underbara:)

    Kram Frida

  5. Sussi skriver:

    Det som har fungerat bäst för mig är syraprodukter som stående hudvårdsrutin i kombination med kemisk peeling och portömningar. Produkterna som har gett mig resultat är Exuviance skinrise bionic pads och bioglycolic bioclear face lotion från Jan marin!

    Kram!

  6. Elin skriver:

    Hur ska jag börja? Jag har aldrig gått på någon behandling och inte heller provat någon fancy ansiktsprodukt.
    Däremot har jag alltid klämt för att bli av med alla dessa hemska pormaskar, vilket i många fall resulterat i fula märken. Men har man en gång börjat är det så svårt att sluta. Jag skäms och tycker det är väldigt jobbigt. Just nu när jag ändå tycks ha blivit bättre på att låta bli tycker jag att jag har mer och större pormaskar än någonsin.
    Detta innebär alltså att jag inte kan ge dig något tips men jag hoppas trots det att jag kan vara med i tävlingen och ha chans att vinna, vilket skulle vara helt fantastiskt!
    Kram

  7. Kim skriver:

    Min bästa metod hittills är en cleansing oil som man verkligen masserar huden med, brukar nästan krypa ut svart gojja av det. Sedan en till rengöring för att verkligen få bort all skit. Därefter JM Bioclear som också bli mer effektiv av att man masserar in lite lätt istället för att bara slappa på. Brukar låta den sjunka in i huden i 5 min och sedan tar jag BP Gelcoat C över för det känns som att den låser in syrorna med fukt. Avslutar med någon fuktkräm, har inte hittat någon riktigt bra som jag gillar än. Tillsammans med Omega3 tabletter som balanserar insidan så ser det mycket bättre ut.

  8. Tove skriver:

    Hej på er!

    Tack för en superbra blogg och webbshop! Hittade den här webbplatsen för ca en månad sedan och har märkt att jag tittar in på bloggen och shopen flera ggr/vecka:).

    Jag köpte Exuviance-produkter via er och har nu använt dem i några veckor; tycker faktiskt att jag redan har märkt en tydlig skillnad till det bättre:)! Har pormaskar, rätt så fet hy och får lätt finnar och har tyvärr svårt att låta bli att klämma och fingra på hyn…så jag har även ojämn hudton och lite ärr. Hoppas sååå att jag har hittat en hudvårdsserie som förbättrar min hy! Är så sugen på att även testa produkter från andra hudvårdsserier ni säljer, men är lite osäker på vilka produkter man kan komplettera med, så att man inte blandar olika produkter som innehåller syror på ett negativt sätt, vill ju att det ska vara skonsamt för hyn.

    Mitt bästa tips mot pormaskar: bra rengöring och hudvård, detta är ju väldigt individuellt vad som fungerar. Bra kost, tillräckligt med vatten, vitaminer, motion och frisk luft är viktigt. Sedan tror jag att (speciellt jag borde…) det vore viktigt att verkligen kolla och testa vilka make up-produkter som passar ens hudtyp. Jag märker att min hy mår mycket bättre och jag får mindre pormaskar då jag inte använder smink, men samtidigt vill jag inte gå utan smink just för att hyn är så ojämn med finnar och röda ärr..ond cirkel. Tips på en bra foundation, mineralpuder, puder tas gärna emot:).

    Hälsningar, Tove

    • annica skriver:

      Hej Tove!

      Roligt att du hittat till oss och varmt välkommen hit:) Tack för fina orden med.. det värmer! Håll tummarna nu för vinsten:) Kram annica

  9. Karin skriver:

    Jag använder dermalogicas special cleansing gel och daily microfoliant som rengöring samt dermalogica actice modist.

    Jag känner dock att de produkterna inte riktigt rår på mina pormaskar. Men med en stor portion tålamod, så lär man sig att leva med de där ’maskarna’ 🙁

    Men ni har jag läst en massa tips här i kommentarerna, så nu är det kanske dags att prova nått nytt.

  10. Lisa skriver:

    Det bästa jag har gjort är att addera ett ansiktsvatten med mild syra, pixi glow tonic. Efter tvätt och innan återfuktande ansiktsvatten.

  11. Ewa skriver:

    Hej.
    Det bästa jag gjort för att försöka bekämpa mina pormaskar är att gå på ansiktsbehandling hos en hudterapeut och sedan använda bra produkter som är anpassade för just min hudtyp. Peela huden 1 gång i veckan och återfukta med en härlig ansiktsmask. Tyvärr så har inte alla envisa ”maskar” försvunnit, men genom att ta hand om huden varje dag så håller jag några av dem borta iallafall!

  12. Carolina F skriver:

    Produkter med syror i är det som funkar bäst för mig. Gärna kombinerat med en starkare kemisk peeling ibland och lermasker. Fast dom små jäklarna är ju fortfarande där så kanske det här kitet skulle kunna utrota dom 🙂

  13. Jenny skriver:

    Helt hopplöst…! Har provat på många olika märken & produkter…masker, peel off..mm. Men inget har direkt fungerat.. Kanske är det just den här produkten/märket som skulle passa/funka för mig…!? =)

  14. Fanny skriver:

    Det som funkat bäst för mig är helhetstänket! Kropp och knopp sitter ihop och allting påverkar varandra mer än man tror! Så bra produkter med fina syror, målmedvetenhet, tålamod och snälla tankar om både sin utsida och insida fixar jobbet. Har på ett halvår blivit av med mina onda stressfinnar, glansiga/orena hy och mina synligaste pormaskar med formeln ovan. Min hy och framförallt min insida mår så mycket bättre idag och morgondagens hy kan bara bli ännu bättre <3 Stressen och pressen kan vi spola ner i avloppet! Vi måste lära oss att bli snällare mot oss själva, man blir vad man tänker! Sen är aldrig en riktig bastu á la Norrland fel, med lite jan marini i fejjan! 😉

  15. Vivi skriver:

    Vad roligt! Har inte hittat något som trollar bort mina pormaskar, men något som alltid hjälper är ett bastubad som öppnar upp porerna. Därefter tar jag två pads och (VÄLDIGT!) försiktigt ”trycker” upp poren utan att liksom ”klämma” själva poren så att det blir infekterat.
    Därefter skrubbar jag med Dermalogicas Daily Microfoliant, och sedan alternativt lägger på ansiktsmask eller bara tvättar med ansiktsrengöring och sedan fuktgivande serum och kräm!

    Detta hjälper mycket, men det skulle vara roligare att använda sig av produkter som är till för detta! 🙂

  16. Hanna skriver:

    Mitt bästa tips är Clinical super 3 exfoliator + Deep pore cleansing mask från Beauté Pacifique. Min hud brukar bli lite ”knottrig” av uppstickande pormaskar men efter denna peeling + mask är jag mjuk och slät. Tyvärr kommer knottrorna alltid tillbaka igen efter ett par dagar 🙁

    Kram från Hanna

  17. Elin J skriver:

    Hej Annica,

    Jag har tidigare använt md formulations Skin Perfection Gel. Jag fick bra effekt på orenheter/pormaskar, ganska snabbt dessutom – tycker därför att er (Skincitys) beskrivning av den som en ”första-hjälpen”-produkt stämmer väldigt bra! Jag har dock letat efter någon annan bra hemma-behandling med mindre mängd syra då jag har lite känslig hud. Eftersom jag inte hittat någon än så vore det fantastiskt att få prova murads nya spännande duo 🙂

  18. Jenny Nordkvist skriver:

    Har alltid brottats med mycket pormaskar och jag avskyr dem över allt annat! Tyvärr har jag inte lyckats hitta något som funkat för mig vad gäller att få bort dessa stygga varelser. Jag minns att jag testade såna där pormasksplåster för mååånga herrans år sen, men de gjorde ju bara saken ännu värre. Har nästan gett upp hoppet om att bli av med mina pormaskar, men kanske är det så att det inte är helt kört ändå…?

  19. AnnaKaize skriver:

    Har ständigt knottrig haka precis i vecket, men är osäker på om det är pormaskar eller milier? Näsan ser dessvärre ut som en liten kryddost med svarta otrevliga plupps o vad jag än gör så ser den likadan ut efter ett par dagar. Har två återkommande porisar som jag måste sticka hål på för att få ut det stenhårda innehållet, o jag har provat alla möjliga grejer men vet ärligt talat inte vad jag håller på med- har torr hy i övrigt så det känns fel att daska på preparat för fet hy, så därför blir det jag och kanylen med blödande sår som följd o då är det fasiken bättre att låta de svarta prickarna vara ifred. I have no idea what I’m doing liksom

  20. Zarita skriver:

    Att regelbundet gå på Dermalogicas ansiktsbehandlingar och få använda EA-35 an 🙂 nog med att pormaskarna blir mindre synliga hyn blir så fin! Tyvärr är det inget man får använda hemma och hemma har jag inte hittat den perfekta produkten. Något man inte ska använda är den svarta peel-off masken (minns inte märket) som ska vara mirakel för pormaskar, den är som en vaxning för ansiktet!
    Kanon blogg Annica !!

  21. Hanna skriver:

    Hej Annica!
    Jag som lider eller som tidigare har lidit (innan jag fann) Murads produkter för acnebelägen hy! Finns inga produkter som får mig att känna mig så fräsch som en ansiktstvätt med Murads clarifying cleansing för acnebelägen hud följt av Blemish control gentle blemish treatment gel och Blemish control oil-control mattifier med spf 15. Med detta har min hy blivit bättre och porerna har dragit ihop sig och jag slipper nu hemska utbrott följt av stora och onda finnar! Dock skulle jag gärna vilja prova dessa nya produkter från Murad, blackhead & pore clearing duo för att se om min hy kan bli ännu bättre. Är student och skulle vilja unna mig lite lyx och då tar jag tillfälle i akt och tävlar om dessa produkter från Dr Murad! Kram!

  22. Amanda skriver:

    Önskar att jag kunde berätta om den bästa produkten mot pormasker, men då skulle jag nog inte hittat det här inlägget om just det! Har provat en del, men tycker jag inte har hittat någon bra. Därför hoppas jag att jag skulle kunna vinna den här duon från Murad! Har väldigt tydliga pormaskar och det hade varit skönt att försöka minska dom så att säga, så att hyn kan kännas fräschare!:) Tack för jätte bra tips på bloggen!! Dom är super!

  23. sam gustafsson skriver:

    Jag har provat många olika produkter som inriktar sig på porerna men aldrig lyckats hitta en produkt som minskar mina porer/pormaskar.. så det enda som verkligen har funkat är portömning på salong. Med andra ord skulle jag verkligen vilja prova denna produkt då det blir himla dyrt i längden att springa på salong för att bli kvitt dessa pormaskar. 🙂 Kram

  24. Lisa Johnson skriver:

    Tänk om det fanns en produkt som funkade för det. För mig har bara ansiktsbehandling hjälp men det kommer tillbaka så småningom 🙁

  25. camilla danielsson skriver:

    Att inte fuska med rengöringen och använda en porrengörande mask i veckan funkar fint. Jag har testat från Maybeaty, The incredible face mask som jag tycker var fantastisk. Finns det något bättre än den blir jag förvånad.. Provar väldigt gärna!

  26. Jessica skriver:

    Det bästa jag gjort är portömning hos min hudterapeut.
    Men jag använder även en ansiktsmask från beaute pacifique
    Och håller ansiktet ovanför vatten som nästan kokar för att ånga ur ansiktet ordentligt innan.
    Jag är otroligt sugen på att prova de här produkterna, det hade vart så roligt att se om det hade blivit resultat.

  27. Steinvör Jóhannsdóttir skriver:

    I understand Swedish but can’t write in Swedish so I will write in English 🙂
    The best way I have discovered is: clean face every morning and evening (it doesn’t matter what type of cleanser) followed by some kind of exfoliating product (I use product from Dermalogica) and then twice a week use Dermalogica gentle cream exfoliant and after cleaning that of the face use Dr. Brandt pores no more vacuum cleaner on needed areas. After two weeks of this I saw great results and better than I have ever seen 🙂 But I’m curious about Murad products and have read alot of good things about them so I would like to try them out 🙂

  28. Sandra skriver:

    Jag har använt Exuviance produkter i snart ett år och mina pormaskar har blivit betydligt mindre och inte alls lika många svarta på näsan som jag hade innan !

  29. Tanja skriver:

    Hej,
    Det som hjälpt mig bäst har varit portömning på
    salong. Att dricka vatten kontinuerligt.

  30. Susann skriver:

    Det som fungerar bäst för mig är helt enkelt att inte fuska med rengöringen. Noggrann rengöring och en ansiktsbehandling nu som då är tricket för mig. Jag har nyss upptäckt Murad så är verkligen dönyfiken på denna nyhet! 🙂

  31. Therese Erixon skriver:

    Jag har provat peeling pads från Kerstin Florian. De är otroligt effektiva och efteråt känns det nästan som att man varit på salong och gjort en peeling.

  32. H skriver:

    Den bästa metoden för mig har helt enkelt varit portömning. Sedan har jag använt Dermalogicas clearing gel för att förhindra uppkomsten av fler. Skulle vara riktigt kul att vinna just de här produkterna då jag inte testat något annat och sedan inte har tiden att göra portömning en gång i månaden.. Lider av väldigt fet hy med mycket porer så skulle vara helt fantastiskt och se om murad kan hjälpa till att underlätta 🙂 Kram!

  33. Elin skriver:

    Jag tror inte det är EN speciell produkt utan HELA min hudvårdsrutin som hjälpt mig. Jag använder Biolines rengöring Pure Skin Cleansing Gel från pure serien tillsammans med Purifying Acid Cream från samma serie. Utöver det är jag noga med att peela huden minst en gång i veckan och även att använda ansiktsmask. Men jag har testat en del speciella produkter just för pormaskar som jag tycker fungerat bra.
    Det är Peter Thomas Roths AHA/BHA acne clearing gel som faktiskt rekommenderades här i bloggen för ett tag sedan. Tycker den har gjort en hel del resultat! 🙂 Har också testat MD formations Glycare Acne Gel som också fungerat väldigt bra! Men hela hudvården är viktig utan inte bara en speciell produkt tycker jag!

  34. Petra Furufors skriver:

    Hej!
    Den dagliga rengöringen är nog viktigast. Och att göra en peeling 1-2 gånger i veckan.
    Sen gör jag portömning på salong och det funkar bäst för mg och min hud.
    Har inte hittat någon bra kräm/metod att ha hemma. Har andvänt Cliniqs Pore Refining Solution Correcting Serum, men den hjälper inte riktigt som jag skulle önska.
    Lider av mina svarta pormaskar.

  35. Helene skriver:

    Bäst är att tänka på vad man äter och inte stoppa i sig för mycket skit.. Sen tillhör jag de som attackerar dem hårt och tufft genom att klämma…

  36. Matilde skriver:

    Hej Annica!

    Bästa sättet att bli kvitt pormaskar tycker jag är att attackera de inifrån och ut! Jag äter zink och nattljusolja varje morgon för att ”rena” huden inifrån. Zink hjälper huden att läka och nattljusoljan hjälper stabilisera mina hormoner (vilka ju ofta är boven bakom kvinnors ”finnutbrott” runt framförallt munnen har jag förstått det som. Stämmer det?). På problemområden (dvs pormaskarnas och finnarnas tillhåll) har jag nyss börjat använda ”RODIAL
    SUPER ACIDS X-TREME PORE SHRINK CLEANSING PADS”, som jag fått i gåva av min fantastiska mamma. Hoppas på fina resultat 😀 Har oturen att ha inflammerade pormaskar även på ryggen, och där använder jag Murad (BLEMISH CONTROL BLEMISH BODY WASH) efter rådgivning från er på Skincity! 🙂 Därför vore det extra kul att prova detta märke i ansiktet också. Då jag redan vet med mig att märket passar mig! Sen har jag även dragit ner på sockerkonsumtionen (godis bara på helgen ;)), och det har hjälpt min hud på traven också. Hoppas hoppas hoppas att jag får prova denna duo! Skulle glädja mig såååå. Kram Tilde

  37. Isabell skriver:

    Som någon nämnde så är pormaskar en ”lever ending story” men för en period sen upptäckte jag en produkt som faktiskt funkar rätt bra! Det är en lermask som kallas för Indian aztech Clay mask. Enligt rekommendation så blandar man pulvret med äppelcidervinäger som sen blir till en smet som man applicerar i t-zoonen eller på problemområden. Masken stelnar sen och verkligen drar ut smutsen (känns det som iallafall). Tycker att masken får mina pormaskar att krympa och hjälper till med få bukt mot orenheter.

    Är ändå jätte sugen på att prova på Murad produkterna!! Tack för en super blogg

  38. Ena skriver:

    Jag kan prova vad som helst men jag har alltid black heads. Ingeting fungerade so bra. Kanske jag hade lite mindre med Nuxe thermo aktive eller Dr. Hauschka mask. Men jag är so ledsen för att jag försöker för års at ha ren hud. Seems like mission impossible.

  39. Heidi skriver:

    Det bästa som jag testat (utom porrengöring/ansiktsbehandling hos hudterapeut) är en lermask från Forever Living som heter Marine Mask.
    Brukar göra så att jag bastar först och rengör med vanlig rengöring och sen lägger jag lermasken, efter det brukar huden kännas mycket slätare och finare 🙂

  40. Olivia skriver:

    Hej!
    Jag har kämpat mot både acne och pormaskar ännu har jag bara vunnit mot acnen vilket jag är otroligt glad över så min nästa kamp är pormaskar. Tyvärr har ingenting jag testat funkat, vilket är synd då jag är student och har en begränsad budget. Men man får inte ge upp och nu får jag hoppas på att få testa murad Black Head and Pore Clearing Duo.
    Kram Olivia

  41. Josefine skriver:

    Tyvärr lider jag fortfarande av detta, dock har min hud blivit mycket finare sen jag började med bättre produkter! Jag hoppas fortfarande på att hitta en produkt som minskar pormaskar!

  42. Heidi skriver:

    Det bästa jag provat hittills är Sensai Mud Soap, wash & mask i kombination med Sensai Pore Clarifying Essence men jag är så himla torr så jag vågar inte använda Mud Soap för ofta. Försöker basta så ofta som möjligt för att med ånga komma åt porerna, men bastu och Mud Soap i kombination blir väldigt mycket för mycket av det goda för mig tyvärr!

  43. Sandra skriver:

    Det enda sättet som har fungerat för mig att bli av med promaskarna är ett besök hos hudterapeuten. Annars blir jag faktiskt inte av med dom små rackarna på egen hand!

  44. Daniela skriver:

    Som många här skriver så är det den dagliga rutiner och regelbundna peelingar och masker. Det kör jag 1-2 ggr i veckan.
    Har läst om Murads por-serie och dr.brandt pore anti pore serie och har varit jättesugen på att prova de. MEN med 2 små barn och mammapeng så blir det lite svårt att unna sig det där lilla extra. Därför hade det varit roligt att vinna och få lite lyx i mitt mammaliv.

    Kram

  45. Emelie skriver:

    Gå till en riktig hundsalong och få porerna tömda cirka 3-4 ggr per år och sedan underhålla med peeling på t-zonerna medan man duschar cirka 1-2 ggr per vecka! Detta har funkat bäst hittills!

  46. Paola skriver:

    Cliniques Pore Refining Solutions Correcting Serum håller vad den lovar … eller nästan i alla fall! Jag har provat så sjukt många olika produkter och är sugen på att prova fler 🙂 Gillar verkligen vad jag läser om Murads produkter, så mu håller jag tummarna!

  47. Louise B skriver:

    Hej!

    Förutom att sköta sina rutiner, ha bra produkter och leva sunt så har jag en liten huskur jag kör då och då.

    Jag kokar upp vatten, häller det i en stor bunken, lutar mitt ansikte i ångan och slänger en handduk över huvudet.
    Blir som ett ångbad för ansiktet och porerna öppnar upp sig.
    Jag sitter så så länge jag orkar sen ”tömmer” jag porerna med hjälp av hushållspapper kring fingertopparna. Tycker det funkar ganska bra och huden känns väldigt fräsch efteråt.

    Jag älskar att testa nya produkter och om detta kit från Murad är lika bra som det låter vore det självklart jättekul att få testa. Och förhoppningsvis bli kvitt med en och annan dum pormask.

    Kram!

  48. Lena skriver:

    Önskar att jag hade ett bra tips att komma med, letar med ljus och lykta efter något effektivt. Har en 17-årig son med svår acne och många pormasker. Mot acnen använder vi Exuviance produkter vilka är bra, men pormaskarna är svåra att hålla undan. Det är lättare för mina döttrar då de kan sminka över en del under dagen men tycker synd om sonen som inte kan/vill göra detsamma.Kan Murad vara lösningen?

  49. Josephine skriver:

    Mina bästa tips är för det första att inte försöka klämma bort dem själv… 🙁 Skadorna blir betydligt större än effekten!

    För det andra så måste jag säga att det viktigaste för mig är att fukta på djupet, oavsett produkter, för att få bort ”yttorrheten” och inte stänga inne all smuts! Så fort jag slarvar och får torrare hy kommer rodnad och pormaskar som ett brev på posten…

    För det tredje: inte slarva med rengöringen på kvällen! Det är så lätt att man blir liggande i soffan litet för länge och tänker ”äh, en natt hit eller dit…”
    Jag har börjat ställa timern på telefonen kl:20:45 (lagom innan sista tv-timmen… 🙂

  50. Elisabeth skriver:

    Jag har äntligen hittat rätt i djungeln av hudvård OCH mot pormaskar, eftersom dem kan komma tillbaka så gäller det för mig att hålla mig till en plan så att säga men eftersom plånboken är lite tom som arbetssökande så är dem tillbaka igen (men inte så mycket som förr).

    Såhär får jag mindre/bort pormaskar=
    Jag använder rengöring, dagkräm, nattkräm, serum och bionic pads från exuviance, samt clarasonic borsten. Sen går jag och gör Maya peel på salong då och då. Mina porer blir mindre och inte svarta av detta vilket är såå skönt och man känner sig så mycket finare. Jag har också från och med juni slutat använda foundation också eftersom det täpper till mina porer enormt mycket. Kan första gången i mitt liv acceptera och gå osminkad utan foundation! Känns väldigt befriande, men då vill man förstås inte ha svarta pormaskar överallt 🙂 Hoppas jag vinner och kan prova detta Murad Kit!

    MVH Elisabeth

  51. Maria skriver:

    Huh…. Jag HAR inget bra tips, det är faktiskt sant! Jag har problem med pormaskar på näsan och det spelar faktiskt ingen roll vad jag gör – de är kvar och de blir fler!

    Så denna nyhet vore ju kul att testa. Kanske kan DEN bli mitt tips till någon annan med samma problem som jag 🙂

    /Maria

  52. Andrea skriver:

    Definitivt är det viktigt med en regelbunden hudvård för att få bukt med problemet !
    En bra hudvårdsrutin tillsammand med bra produkter är A och O. Jag använder mig av MD Formulations produkter och älskar deras ”My personal peel system” samt Vit-A-Plus Skin Clearing Complex. Även mycket viktigt att återfukta huden med återfuktande serum + ansiktsmask en gång i veckan. Brukar variera mellan grön lera och andra mer återfuktande samt inte vara rädd för att använda oljor i ansiktet även fast man har fet hud, men att man väljer oljor som lätt och snabbt går in i huden (som inte är så feta, så att de inte täpper igen porerna).
    Det är först nu de senaste 3 åren som jag har insett hur viktigt det är att även jobba med fukt fast jag har en fet hud. Många produkter mot pormaskar och acne är oftast väldgt uttorkande vilket kan leda till att problemen blir värre.

  53. Disa Kastebo skriver:

    Jag använder Renu 28 under min dagkräm, vilket har gett min hud en väldigt bra balans på många sätt. Bl.a känns porerna ha dragit ihop sig.

  54. Tina skriver:

    Exuviance hudvårdsserie, Beauté Pacfique djuprengörande mask någon gång i veckan och viktigast av allt har jag lärt mig att INTE KLÄMMA PORMASKAR. Ganska stort av mig som kastat mig över de små djävulskapen så fort minsta antydan uppstått i mitt stackars ansikte. Men no more!

  55. Annika skriver:

    Vilken underbar tävling!

    Jag känner att det inte finns någon direkt mirakelkur mot pormaskar meeen hoppas på att vinna denna duo som ska ge resultat!

    Dock har jag några tips som brukar hjälpa min hud. Jag tycker det är viktigt att arbeta med förebyggande hudvård som förhindrar att porerna täpps till och undvika att använda produkter som innehåller olja (både smink och hudvårdsprodukter). Mitt favvomärke är Exuviance serien!
    Jag kombinerar detta med ett ångbad en gång i veckan följt av en djuprengörande mask eller en sammandragande mask som drar ihop porerna – det gör stor skillnad!

    Tack för en underhållande blogg och grym webshop!

  56. Lotta skriver:

    Hej, jag är noggrann med rengöring och att återfukta huden. Jag använder dermalogicas gentle Cream exfoliant, fuktmask (skin hydrating mascue). Använder även fuktspray antioxidant hydramist flera gånger om dagen. Jag tycker att mina porer blivit mindre och antalet pormaskar färre:)

  57. Amanda skriver:

    Sen jag började med Daily Microfoliant från Dermalogica + Skin renewal booster dagligen har min hud blivit mycket klarare och renare, och mina pormaskar har blivit mycket mindre synliga 🙂 har även börjat använda deras Overnight clearing gel på kväll istället för créme, och det har även minskat mina utbrott och inombordare i huden helt otroligt bra, amazing!!:)))

  58. Linnea skriver:

    Jag har testat det mesta men det som jag tycker faktiskt fungerar är Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Jag har den enbart på näsan 2 ggr/vecka och ser resultat direkt. I kombo med en produkt med salicylsyra som deras Overnight Clearing Gel håller jag mig i princip pormaskfri. Men alltid intresserad av att testa nya saker och den här bloggen väcker verkligen skincare-junkie-begäret.

    Tack för en bra, proffsig blogg!

  59. Johanna Norrman skriver:

    Jag har letat och letat efter någon bra produkt i ansikte att smeta, därför vill ja nu det här testa så jag kan gå ut med glansig hy och festa:):)

    Hihi de var ett dåligt rimm, men sannt, vore fantastiskt om dessa produkter fungerar mot dom små rackarna man ständigt blir galen över! Kram Johanna

  60. Johanna Lindman skriver:

    Bästa tipset är att satsa på en konsekvent hudvårdsrutin. Gärna produkter med syra i, som hjälper porerna att dra ihop sig. Prioris Aha serie har hjälpt mig! Passar även för min känsliga hy. Man kan kombinera med extra portömning vid ansiktsbehandling hos hudterapeut.

    Jag tror samtidigt man måste ha en förståelse för sin hudtyp och att talget faktiskt är hudens sätt att skydda sig mot yttre påfrestning. Hög talgproduktion och därmed större porer betyder ju inte nödvändigtvis att man är smutsig etc som mycket porer ofta är förknippat med. MEN, det betyder heller inte att det kan vara nog så störande i alla fall 🙂

  61. Hanna skriver:

    Mitt absolut bästa tips för att slipa pormaskar är att äta bra mat och dricka mycket vatten! Men om vi ska prata produkter mot pormaskar så tycker jag att rengöringen är viktig. Att få bort sminket på ett effektivt sätt och för detta krävs dubbel-rengöring med något som först löser upp sminket och sedan tvättar ansiktet. Tips är Sensais dubbelrengöringssystem som är underbara! Men skulle ju såklart gärna komplettera min rengöring med dessa produkter!
    Kram Hanna

  62. Katarina skriver:

    Hej kära läsare!
    Jag är också en utav de kunder som letar efter en mirakel produkt till mina pormaskar.
    De flesta produkter har en förmåga att förhindra uppkomsten av pormaskar, framförallt om de innehåller syror. Jag har under flera år använt MD formulations face and body scrub. Jag tycker absolut att den rengör väl och att mina pormaskar ser färre och mindre ut. En stor skillnad har jag däremot märkt på framträdandet av mina pormaskar när jag är väldigt aktiv, dvs när jag tränar regelbundet. Det hjälper till med att ”draina” kroppen på toxiner och andra slagg produkter. Cellförnyelsen ökar och en fast, lystrig hud är resultatet, dock behövs lite hjälp på vägen…En samband med träning, väl balanserad kost och bra hudvårds produkter tror jag är den ultimata kuren mot oren hud. Självklart måste man som tjej också unna sig lite ansiktsbehandlingar då och då!!!
    Framförallt syra behandlingar av olika grader för att motverka dessa envisa porer som aldrig vill ge sig!

  63. Louise D skriver:

    Hej Annika och gänget!
    Jag har blandhy med stora porer i t-zonen som ofta blir infekterade. Något som fungerar på mig är Beaute Pacifiques Enriched Toner, All Skin Types för ordentlig återställning av huden efter ansiktstvätt ex. Peter Roths nya gurktvätt , den är fantastisk. Lugnande och drar samman porer. Efter detta så tar jag ett par droppar av Beaute Pacifiques Submersive Serum Paradoxe. Helt fantastiskt resultat. Porerna har renats, dragits samman och huden strålar. Fått hur mycket komplimanger som helst om min ”huds lyster” i sommar. Skitkul faktiskt.
    Kram Louise

  64. Johanna Lindman skriver:

    Bästa tipset är att satsa på en konsekvent hudvårdsrutin. Gärna produkter med syra i, som hjälper porerna att dra ihop sig. Prioris aha serie har hjälpt mig! Perfekt även för känslig hy. Man kan kombinera med extra portömning vid ansiktsbehandling hos hudterapeut. Jag har kämpat, likt många andra med att få bukt med mina porer. Detta genom att klämma eller använda på tok för mycket uttorkande produkter, vilket bara gör saker värre.

    Jag tror samtidigt man måste ha en förståelse för sin hudtyp och att talget faktiskt är hudens sätt att skydda sig mot yttre påfrestning. Hög talgproduktion och därmed större porer behöver inte alls betyda att man är smutsig etc som mycket porer ofta är förknippat med! Bara en parentes 😉 MEN, kan vara nog så störande i alla fall 🙂

  65. Josefine skriver:

    hallå!

    Mina bästa tips mot pormaskar och orenheter är: att ha en bra kost ,dricka mycket vatten, portömning på salong, använda rätt produkter för ditt ansikte i din dagliga rutin ( så du inte får en reaktion),samt ha tålamod när man känner det som minst. Jag vet att vi alla har eller kan känna att vi inte är tillräckligt vackra i just den stunden då vi kämpas med acne eller kanske av en allergisk reaktion av något. Det är något som kan stoppa oss från att verkligen se hur vacker man är på riktigt och det kan stoppa oss från att verkligen leva ut våra drömmar. Jag kan bara tala för mig själv just för att jag fick faktiskt en allergisk reaktion av en ansiktsprodukt som bildade irriterad, röd hud, pormaskar som ökade,finnar som kom fram men även under hudytan. Jag fick en ordentlig reaktion och kan säga att det var en prövning under 8 månader men, det positiva är att jag fick mer tålamod och jag kan numera relatera hur ont det faktiskt gör på både huden och på insidan. ”Ditt värde ändras inte av dålig hy även fast dina känslor kan det”

    Ha en bra dag!

  66. Jennie skriver:

    Ååå, jag har verkligen jätteproblem med mina pormaskar & orenheter trots att jag provat många ”dyrare” produkter! Tycker problemet har blivit värre igen nu efter sommaren, vad nu det kan bero på??? 🙁 MEN det som fungerat bäst på mig hittills är ändå regelbunden portömmning på salong & bästa ansiktsmasken Exuviance Purifying Clay Masque varvat med en peeling & fuktmask från Dermalogica! Skulle bli JÄTTEGLAD om jag fick vinna & möjlighet att prova denna duo i min kamp mot mina hemska pormaskar!

  67. Sofia skriver:

    Hej!

    Jag trodde aldrig att det skulle fungera men får några år sedan fick jag hjälp hos Clinique och köpte deras Turnaround Concentrate. Jag såg snabbt resultat och faller tillbaka lite då och då till produkten som inte torkar ut huden och gör hela mitt ansikte slätt. Jag vet att ni inte säljer Clinique så därför skulle det vara kul att testa Murad.

    Tack för en bra blogg med enkla beskrivningar av alla härliga produkter!

  68. Elin skriver:

    Hej! Seriöst. Är inte pormaskar en ”never ending story”?
    Finns det verkligen något/någon som kan ta bort/minimera pormaskar?? Kram!

    • annica skriver:

      Hej Elin, För att hålla huden i schack oavsett problem så är det på sätt och vis en never ending story. Dock kanske hudvårdsprogrammet ändras då man förhoppningsvis råder bot på vissa saker och börjar arbeta med andra saker på huden men hudvården i sig funkar inte så att man går något en gång å så är det bra. precis som borstning av tänder. Man måste göra det varje varje varje dag år ut och år in.. never ending story för att hålla dem fina.. så är et med hudvård med. Men gör man det och med rätt grejer så blir den storyn en rätt härlig och lycklig story.. Kram annica

  69. Bea skriver:

    Har inte hittat något därför vill jag vinna dessa produkter:)
    Är snart 40 år och har känt mig ofräsch i ansiktet sen tonåren.

  70. Sara Sjöberg skriver:

    Har lidit av svår akne och gått på starka mediciner. Tack och lov är jag fri från aknen nu och det kan jag inte bara tacka medicinen för, utan även för dermalogicas underbara produkter! Ett extra stort tack till daily microfoliant som fått envisa porer att minska och gjort huden len och fin.

  71. Peter skriver:

    Tycker Dermalogica daily microfoliant funkat bäst,dock ej till hundra men bra trots det;-)

  72. Therese skriver:

    Jag tycker att regelbundet syrapensla med exuviance revitalizing peel hjälper, tillsammans med hudvårdsprodukter ifrån samma märke.

  73. tanja skriver:

    Åh hurra, en tävling som jag innerligt hoppas på att vinna! Har länge haft problem med just pormaskar på näsan och hakan, och hittills har jag blivit lämnad åt mitt öde, dvs klämmandet. Detta pga att jag inte haft råd med vare sig ansiktsbehandling eller professionella djuprengörande produkter. Vill verkligen inte gnälla, trivs med livet i stort men som ensamstående med barn åsidosätter man tyvärr sin skönhet ibland. Har dock gett långa trånande blickar åt Beauté Pacifiques produkter. Tack för en toppenblogg <3

  74. Olivia Grönberg Svalander skriver:

    Bäst i kampen mot pormaskar är såklart att ha en daglig hudvårdsrutin med tvätt (bör vara sebumreglerande),ansiktsvatten, serum och kräm där produkterna är anpassade för individ och hudtyp. Det som fungerar för de där envisa som kommer trots detta är för mig en Aha-syra blandat med en djuprengörande lermask.

  75. Mimmi skriver:

    En kombination av hudslip- och aha-penslingskur tillsammans med Md-formulations produkter på hemmaplan har fungerat allra bäst för mig!

  76. Rebecca skriver:

    Det finns två väldigt olika märken som funkat riktigt bra på mig. Det är budget märket neutrogena och då är det pink grapefruit serien som funkar hur bra som helst! Och sen så är det cliniques tre steg serie (kommer inte ihåg vad den heter,) och båda två funkar prima! Dock så får jag hålla mig till neutrogena då ekonomin inte tillåter cliniques, även fast den är lite bättre… 🙂

  77. Maria skriver:

    Hej! Jag upplever stor skillnad på min porstorlek och orenheter sedan jag började använda Dermalogica Daily Microfoliant. Jag använder denna peeling cirka fem gånger i veckan, på kvällarna efter att jag rengjort ansiktet. Jag försöker även använda en djuprengörande lermask då och då, men bara i t-zonen, då jag annars har en ganska torr hud. Det hade dock varit kul att testa dessa produkter, de kanske fungerar ännu bättre!

  78. Malin skriver:

    Hela min kommentar kom inte med så jag skriver igen!:)
    Jag peelar mig med Jan Marinis Skin zyme och Clean zyme 2 ggr i veckan. Det gör min hud babylen och ren.
    Om jag måste klämma (bland kan man ju inte låta bli!:)) tar jag först Dermalogicas fuktmask för att mjuka upp huden , sen tar jag Decléors clean fresh mattifying lotion och baddar av lite. Är min hy röd och irriterad efteråt lägger jag på ett tunt lager Herbal mask från Elemis. Hoppas på att få prova denna kombon som verkar super!
    Stor kram

  79. Malin skriver:

    Jag peelar mig med Jan Marinis Skin zyme och Clean zyme 2 ggr i veckan. Det gör min hud babylen och ren.

    Om jag måste klämma (bland kan man ju inte låta bli!

  80. kristin skriver:

    BALANS…

    Klart att en bra produkt är viktigt, men…
    A och O för en fin hud är så klart hur vi lever!
    Stress
    Kost
    Sömn
    Träning/aktivitet

    Jag skulle vilja tipsa alla om att röra på sig dagligen!
    Äta sunt, näringsrikt och skippa socker och onaturliga ämnen.
    Sova minst 7h/natt
    Lära sig hantera stress om detta är något som finns i sin vardag..
    Skratta och må bra 🙂

    Kanske inget quick fix, men i det långa loppet så tror jag detta är ett vinnande koncept!

  81. Anna D skriver:

    Jag har nog inte hittat ngn produkt än som verkar bita på dom små rackarna, som småbarnsförälder går det mesta av lönen till barnen så det vore toppen om jag skulle vinna, så denna kvinna kan räta till ”fejset” utan att behöva lämna ”plajcet”. Att bli vacker hemma utan att behöva betala ens en femma, skulle göra denna mamma glad!

  82. Ulrica skriver:

    För att hålla pormaskarna på näsan i schack måste jag göra någon slags dubbelrengöring några gånger i veckan och därutöver peeling 1-2 ggr/vecka. Använder idag Exuviance (har precis bytt från MD facial cleanser sensitive) och kan konstatera att det inte räcker med Gentle Cleansing Creme utan måste komplettera med min favorit Priori Coffeberry cleanser. Har Priorin stående i duschen, och gör min egen påhittade dubbelrengöring ca 5 gånger/vecka. Coffeberry cleanser är jättedryg, effektiv mot pormaskarna och passar perfekt till min känsliga hy. Rekommenderas varmt! Ett par dagar i veckan använder jag Phytomers milda enzympeeling innan jag lägger en fuktmask. Detta är nödvändigt för att begränsa pormaskarna på min känsliga rosacea-näsa!

  83. Camilla skriver:

    Jag är 47 år och har en hy som tror den fortfarande är tonåring!
    Jag går till hudterapeut och har där hittat produkter från Exuviance som fungerar rätt ok. Ansiktstvätt och ansiktsvatten var morgon och kväll, sen ansiktskräm på det. Har provat många olika produkter och nu senast JorgObé som varit en aha upplevelse. Men ändå letar jag efter
    produkten med stort P och hoppas nu vinna just den med stort D.

  84. Nichlas skriver:

    Jag brukar tvätta huden med MD Formulations, sedan ånga huden med varmt vattenbad för att ” öppna” ansiktet, ibland lägga en fuktmask för att mjuka upp guldyran efter den varma vattenångan, sedan lägga MD Formulations skin perfection gel och låter den verka och sedan skölja bort( OBS användes endast 1-2 gånger i veckan med tanke på att den är så aktiv) och återfukta huden med MD Formulations moisture defend antioxidant lotion.

    Detta är min personliga rengöringsrutin så observera att detta inte passar alla eftersom alla har sin egen hudtyp och behöver en egen hudvårdsrutin, detta är bara en riktlinje på vilka produkter jag använder och vill tipsa om.

    Jag vill prova murad eftersom att jag inte är så familjär med det märket.

  85. Fanny skriver:

    Jag tycker att Dermalogica Daily Microfoliant har hjälpt mej! Använder peelingen varje morgon (:

  86. Amanda Ehrencrona skriver:

    Den bästa produkten mot pormaskar är såklart murads t-zon serum. Fått den på en tester nu och skulle gärna vilja fortsätta att köra på den! Bästa produkten på marknaden!

  87. kristina skriver:

    Önskar få vinna och ge min son denna för att förhoppningsvis hitta ”lösningen”. Han har provat mycket men hans känsliga hud ställer till det när det kommer till acneprodukter. Rengöringar på salong har än så länge varit det bästa, men lite att göra själv hemma vore fantastiskt.

  88. pamela skriver:

    Mitt bästa tips är daily microfoliant från Dermalogica. Den har hjälpt bra för mig 🙂
    Hoppas på tur, skulle vara roligt att få prova produkterna från Murad 🙂

  89. Anna skriver:

    För min del är daglig rengöring morgon och kväll det som funkar bäst för att hålla huden fräsch. Använder produkter från Exuviance som jag tycker gör underverk för huden. Att då och då skämma bort sig själv genom ansiktsbehandling hos hudterapeut är den bästa hjälpen för att få bukt med porer på näsa och hakan. Att dricka mycket vatten och försöka äta bra gör också skillnad.
    Det vore väldigt roligt att få chans att testa dessa produkter från Murad. Håller tummarna för vinst!

  90. Jessica L skriver:

    Skulle verkligen vilja testa dessa produkter! Mitt tips är att använda en peeling, min favorit är Sensai Silk peeling powder, den löddrar upp så härligt och jag känner mig verkligen fräsch efter jag använt den! Skulle dock behöva lite produkter att ha efter eller byta ut och ha som en extra kur 🙂

  91. Sandra skriver:

    Hej Annika.

    För mig är portömning det bästa jag provat när jag får problem med de där envisa pormaskarna som aldrig vill försvinna! För att förhindra uppkomsten av pormaskar använder jag en crème rik på hyaluronsyra och låg fetthalt så att min hud inte torkar ut och börjar producera för mycket sebum.

    Kram Sandra

  92. Cecilia Bladh skriver:

    Mindre alkoholintag samt Maria Åkerbergs Papaya Peeling har så gott som gjort att mina porer är osynliga.
    Hudterapeuten brukar berömma mig för att det ser så rent och fräscht ut i fejset!

  93. Åsa Ullström skriver:

    Jag äter zink och c-vitamin tabletter och det skall vara bra för immunförsvaret. Jag tycker också att det gör underverk för min hy och minskar acne. Jag är supernyfiken på Jan Marinis produkter och dessa spännande ovan som du tävlar ut . Tror att detta tillsammans blir en superkombination mot pormaskarna!! Kram från mig 🙂

  94. Linda skriver:

    Mina porer har blivit mycket renare av exuviance serie! Aha och pha verkar vara ett vinnande koncept!

  95. clara skriver:

    Hej! jag undrar om någon vet hur man får bort pigmentfläckar i ansiktet, någon som prövat seruemt från rodial?

  96. Ewa skriver:

    Hej Annica!

    Har haft problem med pormaskar sen tidiga tonåren och min 13-åriga dotter har samma problem…:-(
    Jag har tyvärr, trots att jag passerat 40 inte hittat något som är riktigt bra mot pormaskar. Och jag kan lova dig att jag provat många produkter. Jag sköter min hud dagligen, använder Exuviance, men den där produkten med det lilla extra letar jag fortfarande efter. Kanske har jag hittat den nu?

  97. Mira skriver:

    För mig fungerar solen utmärkt för att få bort pormaskarna på näsan, vilket är där problemet är som störst. Den torkar ut mina pormaskar, tyvärr så kan jag istället få finnar på andra ställen pga svett i värmen. Sen är solen inte det lättaste att få tag i på vinterhalvåret i Sverige. Att göra en porrtömning hos en hudterapeut rensar även bort det mesta, blir dock dyrt i längden eftersom det behövs göras ofta. Än så länge har jag inte hittat någon vinnande produkt som löser problemet =)

  98. Anna skriver:

    Jag har blivit hjälpt av exuviances produkter framförallt blemish treatment gel! Jag har stora problem med acne och pormaskar trots att jag snart är 30 år men med rätt produkter börjar nu hyn sakta bli bättre!

  99. Minna G skriver:

    Jag har precis börjat med clarisonic och hoppas att den ska hjälpa mig lite på traven! Annars så brukar jag lägga masken Steepclean från Bliss, jag tycker att den gör att man kommer åt att klämma ut porerna lättare men kanske inte att de försvinner för alltid. Håller tummarna nu!

  100. Emma j skriver:

    Hej, har inte heller någon superprodukt. Men jag gillar känslan efter att jag kört PTR peeling mask Clinical Peal & Reveal och sen lagt en dermalogicas hydrating mask. Då känner jag mig ”ren” och ”slät” och tycker min hud har fin lyster och tänker då inre lika mycket på porerna. Skulle verkligen vilja testa Murad!

  101. Anna-Märta Stålnäve skriver:

    Har nog egentligen inte testat någon produkt specifikt för pormaskar då jag den senaste tiden har hållt mig till ”budgetmärken” då jag studerar och i detta segment finns inte så stort utbud för just pormaskar. Det enda jag tycker fungerar hjälpligt är att köra på ordentlig peeling och därefter djuprengörande mask, men som sagt inget mirakel. Därför hade det varit väldigt spännande att få prova dessa high-end-produkter och se vad de kan göra åt mina svarta små följeslagare!

  102. Helena skriver:

    Jag har aldrig hittat någon produkt som funkar riktigt bra, men just nu använder jag Formula 10.0.6 deras ansiktsmask och pore-strips är bra och huden känns väldigt fräsch efteråt.

  103. Sanna skriver:

    Vilket spännande och härligt pris! Är så nyfiken på detta kit. Jag upplever att uppkomsten av pormaskar minskade efter en tids användning av Dermalogicas Skin Renewal Booster. På köpet har jag även fått bättre fukt och mer lyster i huden 🙂
    Kram och tack för en inspirerande blogg.

  104. Stina Polvi skriver:

    Jag har ännu inte hittat det ultimata och känner, klämmer, krämar och svär.
    Jag tycker synd om mina fyra döttrar som står i början av detta nu, som inte kan få råd av mig mer än googla och fråga på salong eller i affär… Det vore ljuvligt att nu i 40års åldern få släppa ett sådant irritationsmoment själv 🙂 Så jag tävlar och hoppas hoppas

  105. Mila skriver:

    Åh denna produkt-duo verkar ju vara sänd ifrån ovan!
    Jag kämpar ständigt med att dölja och dämpa mina synliga pormaskar kring näsa och haka. Den bästa metoden hittills har definitivt varit portömning, vilket tyvärr inte händer så ofta som jag önskar. Produktmässigt så har Murads blemish-serie gjort mycket skillnad från hur min galna hy sett ut tidigare, men det är klart, jag väntar fortfarande på ”den rätta” produkten för de små svarta jäklarna. Då man blir riktigt trött på dem så kan man ju ibland inte låta bli att gå loss kring näsan med ett dussin tops, vilket resulterar i en knallröd näsa som nästan gör ont av allt klämmande (jag vet, jag vet – inte pilla!). Då brukar jag använda Dermalogicas skin hydrating masque, för att dämpa rodnaden och svullnaden, och så undviker jag att ha en torr och fnasig näsa morgonen efter ”vredesutbrottet med topsen”.

  106. Emma Eriksson skriver:

    Fick extremt mycket pormaskar i somras, 30+ i kombination med köksrenovering! Fick bort det mesta med Babors enzympeeling, och Beaute Pacifiques fuktmask över natten. Har en del envisa kvar som inte vill försvinna, hoppas att Murads kombo gör tricket!

  107. Sofia skriver:

    Oj. Svårt! Ska i ärlighetens namn säga att jag har väldigt få pormaskar, dock förstorade porer, vilket inte heller är så kul…
    Jag tror rengöring är A och O i sammanhanget. Många många av mina pormaskar försvann så fort jag började ha en rengöringsrutin morgon och kväll. Jag tror också att ju mindre makeup man använder desto lättare försvinner de, men det är bara min erfarenhet.

    En bra mask är också till stor hjälp: jag använder Beaute Pacifiques Deep pore cleansing och den är suverän.

    Vore roligt att få vinna och kanske faktiskt få bukt med de pormaskar jag har och se om också porstorleken kan minska!

  108. Mimmi skriver:

    Jag tror att syra kuren (1 g/veckan x 6) jag går på nu har funkat bäst i kombination med exuviance produkter.

  109. Fia skriver:

    Har inte funnit någon speciell mirakelmetod/medel än…Har tyvärr dessa pormaskar främst på näsa. Sen rätt stora porer i hela ansiktet å det verkar som att det inte finns nånting i denna ”djungel” av krämer/tvätt som funkar för mej. Men ”ångbad” och Beauté Pacifique deep pore cleansing mask, är klart den bästa hittils. Förutom portömning på salong som blir nästintill perfekt 🙂 Är jättesugen att testa detta Muradkit efter att jag läst om den!Så oj vad jag håller tummarna!!!!!!! Kram

  110. Maria skriver:

    Hej! Jag har börjat med rawfood och gröna drinkar varje dag.
    Hyn och pormaskar har blivit enormt mycket bättre.
    Jag kombinerar med olika oljor och bra hudvård.
    Kram Maria

  111. Paula Nilsson skriver:

    Ja jag har bara provat ansiktsbehandlingar då jag har varit lite rädd för att torka ut min hud som redan är ganska yttorr! Men har precis köpt Daily microfoliant i dermalogica och tycker att huden verkar må jättebra av den även om den inte kanske verkar mot pormaskar!
    Kram Paula

  112. Jenny skriver:

    Bästa tipset jag har mot pormaskar som även fungerat bäst för mig är att gå till en hudterapeut och göra en behandling som inriktar sig på att rensa huden och por rengöring. Går man en gång i månaden ett tag så kommer man se ett riktigt bra resultat.

  113. Natta skriver:

    Måste säga att exuviance minskat pormaskarna fantastiskt bra. Tror inte det är en enskild produkt utan hela serien! Jag har haft problem med acne sedan ca ett år tillbaka, Efter anv det i 2 månader är nästan min acne helt borta. Porerna har blivit färre och minskat i stl. Hoppas att resultatet håller i sig och att huden blir mer och mer välmående. Kram Nathalie

  114. Sandra Van Der Kaay skriver:

    Hej Annica! Önskar att jag kunde avslöja ett hemligt vapen mot dessa högst irriterade pormaskar. Men det enda jag kan komma med, är att använda bra produkter gärna m aha syror i och ett bastubad emellanåt. Följer dig på bloggen och instagram, och är väldigt nyfiken på Murads arsenal mot porisar. Håller tummar och tår att jag blir en av de lyckliga vinnarna! 🙂 Hälsningar från en Norrlandsböna.

  115. Maja skriver:

    Att massera med rengöringsoljor, typ Dermalogicas Precleanse, kräver mer tålamod än vad jag oftast har men fungerar ganska bra för att lura ut de förhatliga små talgpluggarna.

  116. Sofie skriver:

    Åh vilken härlig tävling! De absolut bästa jag har provat är bioclear lotion från jan marini. På ”utsatta” partier eller i hela ansiktet funkar också!
    Kram Sofie

  117. Jessica skriver:

    Jag har alltid haft problem med min hy och framförallt med underliggande pormaskar (vita) och pormaskar på näsan som inte ”försvinner” hur jag än gör. Syrabehandling har fungerat delvis, dessvärre är det mitt enda tips. Därför hoppas jag att jag skulle kunna vinna detta kitet och testa om det kan hjälpa mig i min jakt på de rätta produkterna.

  118. Frida skriver:

    Hejsan!

    Oj den bästa produkten blir svårt, har inte hittat rätt ännu 😛

    MEN det som har hjälpt på traven är att köra Gunrys Face Scrub 1 gång i veckan.

    Hälsningar Frida

  119. Carolina skriver:

    Jag har tyvärr inte heller hittat något som funkar mot pormaskarna. Några gånger har jag provat ”pormaskplåster” men de hjälper ju bara lite grann och bara tillfälligt….

  120. Anna skriver:

    Hejsan,
    Jag har provat lite olika produkter, men vet inte alls hur jag ska få bort mina pormaskar. Har varit på ansiktsbehandling och fått portömning en gång, vilket var väldigt bra. Dock är det något jag inte har råd med 🙂 Kör på dermalogica just nu, cleansing morgon och kväll, ansiktsmask ca 1 gång i veckan samt ögonkräm och dagkräm. Huden har blivit bättre sedan jag började med dermalogica det är bara pormaskarna jag vill bli av med. Jag skulle bli oerhört tacksam om jag fick vinna detta. För då kanske jag kan vinna över pormaskarna?

  121. Malin skriver:

    Det enda som någonsin förbättrat min problemhy och pormaskar är produkterna från Jan marini. Jag gissar på att det är Jan Marini Bioclear Lotion som gjort susen 🙂

  122. Sofia skriver:

    Hej! Skulle väldigt gärna vilja testa dessa! Har tyvärr inte hittat någon super hjälp mot pormaskar ännu men de har heller inte varit prio ett. Utan däremot min acne som nu börjar vara någorlunda under kontroll efter att jag än en gång lagt om hela min rengörings procedur och införskaffat mig Murads Acne & Wrinkle reducer från er. Den har varit super!!! 🙂 Har fått tillbaka tron att jag en dag kommer vinna kampen mot acne! För nu är den redan så mycket bättre efter en par månaders användning. Annars är nog portömning det som varit mest effektivt mot pormaskar för mig.

  123. Anna-Karin Svensson skriver:

    Klämmer tills jag är röd och ful 🙁
    Skulle gärna prova!

  124. Sofia skriver:

    För att få iordning på min problemhud med bla pormaskar har lösningen varit regelbunden portömning och aha pensling då porernas storlek minskat.

  125. sanne skriver:

    Jag har inte hittat min favoritprodukt mot pormaskar och skulle därför väldigt gärna prova denna! Jag går på ansiktsbehandling var 8:e vecka och låter min hudterapeut sköta det åt mig, det vill säga jag klämmer ALDRIG själv!

  126. Linda Himsel skriver:

    Regelbundna ansiktsbehandlingar och framför allt sköta huden dagligen med bra produkter. Exuviance är min favvo-serie!

  127. Lisa skriver:

    Salongsbehandlingar är bra men jag har ännu inte hittat produkter för hemmabruk som fungerar för mig. Kanske kan produkterna från Murad vara det som saknas i badrumsskåpet?

  128. lena skriver:

    Jan Marini Skin Research Bioclear Lotion!! Helt klart! Kram Lena

  129. Desirée skriver:

    Låter spännande! Jag letar fortfarande med ljus och lykta efter en produkt som fungerar med min hud. Hittills har jag mest använt mig utav olika ansiktsmasker som verkat åtstramande vid porerna men inte mer. Så jag har tyvärr ingen att rekommendera vidare just nu.

  130. Lina skriver:

    Jag har inte hittat någon riktigt bra produkt mot just pormaskar ännu, men kör Maria Åkerbergs hudvårdsserie för känslig hy och Wow vilken skillnad!!! Både på finnar, pormaskar och min Rocasea.

    Tror även hormoner kan ha mycket med pormaskar och finnar att göra annars, så ett sista tips kan vara att kolla upp det med sin barnmorska, jag har bytt P-piller från Cerazette till Yasmin och inom en månad försvann en hel del!

    Har annars ett ”husmorsknep” som jag tycker hjälper mot pormaskar! Man vispar upp en äggvita, doppar små bitar hushållspapper i det och lägger på huden där pormaskarna härjar. Låt stelna och ”dra” sedan försiktigt bort pappersbitarna. Fukta ansiktet med vatten och gnussa sedan (återigen försiktigt) med en liten bit handduk eller tvättlapp över ansiktet. Då följer det med en massa fnas och död hud, man blir alldeles len efteråt. 🙂

  131. Linda skriver:

    Jag har ännu inte hittat något som jag är nöjd med. Mina pormaskar på näsan är stora och tyvärr blir jag inte av med dem. Har provat flera märken, både på rengöring och krämer. Det hade varit så roligt att få chansen att prova Murads produkter, har läst så gott om dem 🙂

  132. Nina B skriver:

    Denna produkt låter väldigt lovande! Det som fungerat allra bäst för mig är att gå regelbundet på ansiktsbehandlingar, dock är det väldigt svårt att hinna med när man jobbar heltid och har barn.
    Håller tummarna nu!
    Varm kram
    Nina

  133. Kristina skriver:

    Jag får alltid massor med finnar vid mensen. Eftersom mina finnar och pormaskar beror på hormoner så har jag påbörjat en kur av procomb (tabletter som ska återställa hormonbalansen)Så jag anser att dessa tabletter är den bästa behandlingen mot mig.

    Men för att få det bästa resultatet så tror jag att tabletterna bör tas med Black Head and Pore Clearing Duo.
    Bara för att jag har börjat med dessa tabletterna så måste jag ändå ha en bra rengöring.

    Jag hoppas verkligen jag har tur denna gång, för jag vill verkligen prova dessa produkter.

  134. Anna skriver:

    Min Clarisonic har förändrat min hud i grunden. Har gjort mina porer och hud renare, porerna mindre och hudtonen jämnare.
    Nu letar jag efter produkter som kan lyfta min hud det där lilla extra. Hade varit så spännande att se vad Murads fantastiska produkter hade kunnat göra för att kunna ge mig den perfekta huden.

  135. Karolina skriver:

    Regelbundna ansiktsbehandlingar/portömningar samt John Masters Organics Linden Blossom Face Cream Cleanser, 100% Pure Pineapple Enzyme Mask och 100% Pure Purifying Seaweed Face Mask. Men jag är alltid på jakt efter nytt och bättre…

  136. Helene skriver:

    Hej
    Jag har tyvärr ännu inte lyckats hitta produkten som funkar för min hopplösa hy. Jag har provat tre olika märken hos er och har nyligen beställt nummer 4. Vore kul att vinna detta kit och se om det fungerar på mig!!!

  137. Lilian skriver:

    Jag har alltid lidit av svarta pormaskar på näsa och haka. Det enda som fungerade var en slags p-piller, Diane. Tyvärr mådde jag dåligt av dem både fysiskt och psykiskt så det var inget bra alternativ. Men nu har jag använt mig av Jan Marinis hudvårdsrutin i drygt tre månader och skillnaden är enorm! Antalet pormaskar har minskat drastiskt och de som finns syns inte lika mycket. Skulle vara jättekul att testa Murad och se om de kan hjälpa till att få bort det sista 🙂

  138. Ann-Charlotte skriver:

    Åh jag skulle verkligen behöva testa denna duo! Blev väldigt nyfiken på den när du berättade hur den jobbar! 🙂 Mitt bästa tips är att ha en aktiv hudvårdsrutin och aldrig aldrig slarva med rengöringen! Med aktiv menar jag i mitt fall en serie m syra i, tycker Exiviance Skin Rise pads exfolierar milt men effektivt morgon och kväll. Men ff stör jag mig på mina porer och en o annan pormask! Håller tummarna att jag vinner Muradkitet! 🙂 Kram Ann-Charlotte

  139. Sanna skriver:

    Dermologicas anisktsmask!!! Underbar!!!

  140. Therese Lindblom skriver:

    Känns som att jag provat det mesta,både billiga och dyra produkter men ändå så sitter pormaskarna envist kvar på samma ställe :/
    Det som ändå gjort störst skillnad är aspirinmasken,man tar några vanliga aspirin och blandar med lite vatten och smetar på näsan och låter det sitta där i ca 10 min och antingen tvättar man bara av det och annars kan man skrubba lite försiktigt då den är kornig.
    Efteråt så är huden väldigt lugn och slät,fast tyvärr så försvinner inte alla pormaskar mirakulöst,men den är iallafall en billig och bra produkt,blir som en enzympeeling och den funkar även för dom med den känsligaste huden 🙂
    Men vore kul att få testa denna duo som verkar toppen! 🙂

  141. Karolin skriver:

    De enda produkter jag testat som gett effekt på mina pormaskar är md formulations, en kombination av peeling, rengöring, scrub och clearing complex-serien. Nu när dessa kommer försvinna så är jag på jakt efter något nytt som kan fortsätta hjälpa mig hålla dem i shack…

  142. Alexandra skriver:

    Det bästa, och kanske även sämsta, jag provat i kampen mot mina aldrig sinande pormaskar är 2% bha lotion från Paulas Choice. Det fungerade hur bra som helst i ungefär 6 veckor, efter det fick jag stora röda, torra, fjällande och kliande fläckar över hela ansiktet. Dessa försvann ca 2 veckor efter att jag slutat helt med krämen. Annars tycker jag att man får absolut bäst resultat av portömmning hos en specialist, men som student med dålig ekonomi är det tyvärr inte möjligt speciellt ofta. Skulle vara jättekul att prova dessa nyheter i kampen mot mina pormaskar 🙂

  143. Em skriver:

    Jag har tyvärr inte hittat någon bra produkt just mot pormaskar och har faktiskt gett upp den jakten. Har liksom accepterat att det inte finns. Hoppas i stället att min dagliga hudvårdsrutin gör jobbet. Jag tycker att det enda som verkligen funkar i kriget mot pormaskarna är portömning på salong och det är det jag satsar på.
    Men Murad får gärna motbevisa mig! 🙂

  144. Rosa skriver:

    Har testat en del men fastnat för masken ”Beauté pacifique deep pore cleansing mask” som är helt underbar för min blandhy och dessutom billig! Har tom testat den på min sambo som har väldigt synliga pormaskar (som vi inte ens trodde kunde försvinna) och han är supernöjd och en flitig användare av denna mask numera!

  145. Madeleine skriver:

    Det bästa jag provat är faktiskt ansiktsmaskarna från maybeauty! En svart konstistens som man kladdar på i ansiktet, låter vara på i ca 30 min och sedan drar man av den. Och kollar man på masken ser man faktiskt att den tagit med sig lite skit, superbra är den!

  146. Karin skriver:

    Mitt bästa tips och ”recept” mot porisar (och för bättre/mer välmående hud i allmänhet) är faktiskt kontinuitet och tålamod! En bra, anpassad daglig hudvårdsrutin alltså.

    Själv använder jag just Murad, där fokus ligger på att återfukta och ”lugna ner” min yttorra och tilltäppta hy med bl.a Daily Cleansing Foam, Sensitive Soothing Serum och Skin Perfecting Lotion. Några gånger i veckan även aha/bha exfoliating cleanser + djuprengörande och återfuktande mask.

    Jag har absolut sett resultat på min hud men det vore fantastiskt roligt att få prova detta kit för ännu finare resultat! Kul tävling 🙂
    Kram, Karin

  147. Johanna skriver:

    Det som funkat bäst hittills är att använda en exfolierande toner på kvällen efter min dubbelrengöring. Växlar mellan några stycken, bl a en från Clarins och en från Tvål.

  148. sari skriver:

    Jag har hittat produkten ”ingen”som funkat.Har testat diverse ansiktsmasker. Brukar försöka klämma försiktigt,men det hjälper inte.Jag har fula pormaskar på hakan o runt näsan 🙁 Har aldrig varit på ansiktsbehandling heller tyvärr.
    Har testat andra murad produkter såsom vårdande concealer för ögonområdet som du tipsat om. Om den är superbra så är kanske denna pormaskprodukt också det. Skulle vara roligt att prova.

  149. Frida Ståhl skriver:

    Tyvärr kan jag inte berätta vad mitt bästa vapen mot pormaskar är då jag ännu inte hittat något som funkar bra.
    Jag har testat måååånga olika produkter men hittills aldrig blivit nöjd över resultaten.
    Jag har som arbetslös inte råd att gå på behandlingar regelbundet, så för mig gäller det att hitta de perfekta produkterna för hemmabruk. Kanske är Murad’s duo den perfekta kombon i mitt krig mot pormaskarna?!
    Håller tummarna! 🙂

  150. Annie skriver:

    Helt ärligt så har jag aldrig varit så fin i hyn som när jag åt roaccutan….men det går ju inte att äta hela livet.
    I produktväg tycker jag Dermalogicas ”preclease” är oslagbar. Sen har jag lärt mig att leva med min dåliga hy och acceptera hur jag ser ut. 🙂

  151. Johanna skriver:

    Jag går regelbundet på ansiktsbehandling och gör en utrensnings kur 1v/mån med Maria Åkerbergs AHA & jojoba peeling som jag applicerar på huden efter rengöringen för att sedan lägga på Refining mask och låter det verka över natten. Vipps så får jag en finare hy och inga orenheter/pormaskar! 🙂
    Men det är aldrig fel att prova något nytt! 😉

  152. Mona skriver:

    I ärlighetens namn så har jag inte hittat den rätta produkten för det ännu men kanske nu om jag skulle vinna 😀

  153. Sara skriver:

    Hej! Jag har inte hittat någon produkt som gett märkbar skillnad på mina pormaskar, vilket är tråkigt. Jag trodde att de skulle minska av sig självt efter att min akne försvann, vilket den gjorde för ett par år sen. Men inte pormaskarna! Det känns tråkigt när jag fått så fin hud annars men har extremt mycket pormaskar på nosen. Det enda som har fungerat är en ordentlig porrengöring hos en specialist, men det har man inte direkt råd med när man pluggar.

    Tack för en härlig blogg!

  154. Linda skriver:

    Utan tvekan tycker jag sk. ”double cleansing” (på kvällen) är det allra bästa! Jag börjar med en cleansing balm (Rodial Glamtox cleansing balm) och ger samtidigt ansiktet massage och sedan använder jag ytterligare en rengöring (har ett par olika jag alternerar mellan) och sedan en toner med syra (t.ex. Clarins exfoliating toner, använder denna dock enbart på kvällen). På morgonen använder jag en väldigt mild rengöring. Grunden till bra hudvård är helt klart att säkerställa att huden blir ordentligt rengjord!

  155. Sara Welin skriver:

    Ärligt talat är det bästa jag har provat att gå på ansiktsbehandling och, så att säga, låta ett proffs sköta jobbet. Ett simpelt och ganska uppembart tips, men definitivt något som fungerar och dessutom, vem borde inte unna sig en ansiktsbehandling då och då? 🙂

  156. Hilde skriver:

    Det som funkat bäst för mig är Beauté Pacifique deep pore cleansing mask 2 gånger per vecka (bara i t-sonen), samt Rodial super acids pore shrink cleansing pads varje morgon.
    Kram