Festfina masken – Så tar du bort den!

  • | Annica

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Festfina masken – Så tar du bort den!”

  • (24) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Louise skriver:

    Hej Annica! 🙂

    Bästa bloggen har du. 🙂

    Okej, vilket sätt är bäst.
    Rengöring, peeling, mask, ansiktsvatten, serum, fuktkräm.
    Rengöring, ansiktsvatten, serum, peeling, mask och fukt?
    (då andra masker än den här)

    Eller något annat förslag? Vad är det mest effektiva sättet att gå tillväga? Jag har också uppfattat att man alltid ska peela ansiktet innan man lägger masken för bästa resultat.

    Sen sa en hudterapeut till mig att det är mer skonsamt med kornpeeling än enzym eller peeling. Men jag trodde att enzym var det mildaste, exempelvis Daily Micrological av Dermalogica.

    Tack för din vägledning inom hudbranschen – det är en djungel.. Men kul! 🙂

    Kram Louise

    • annica skriver:

      Hej Louise,
      Taaack vad gullig du är, roligt att du läser och använder dig av mina tips! Den första ordningen låter bäst dvs att du peelar efter rengöring : ) Vill du få bäst effekt med din mask så peela alltid innan. Det fungerar att bara lägga mask men har man en massa döda hudceller i vägen så tar de upp gottigheter från masken och det är ju bättre att de serveras till hud som kan påverkas. Meeen…gör du tex en fuktkur och lägger en fuktmask flera kvällar i följd så skulle jag inte peela peela utan det räcker ca 2 gånger i veckan ; ) Generellt så är en enzympeeling mildare än en med korn. Det finns dock undantag och mycket milda kornpeelingar. Fråga alltid inför ett nytt köp vad som passar just din hud i det märke du ska köpa. Lycka till nu i den ROLIGA djungeln ; )
      kram Annica

  2. Charlotte Svensson skriver:

    Hej Annica!

    Tack för en bra blogg! Finns det någon mild men effektiv peeling som man kan använda om man har känslig hud?
    Med vänlig hälsning Charlott

    • annica skriver:

      Hej Charlotte,
      Tack för att du läser bloggen! Visst ska du få bra tips. Testat den tätt återkommande Daily Microfoliant från Dermalogica? Den är alltid med mig : )
      kram Annica

  3. Sandra skriver:

    Hej Annica!

    Tusen tack för en härlig blogg, du har gett mig så bra tips tidigare och det är därför jag återkommer 🙂 Jag har alltid varit väldigt torr i hyn och mina läppar blir alltid snustorra när hösten kommer. Sedan går jag runt med sprickor i mungiporna i värsta fall in mot våren. Har provat en miljon olika produkter som ska smörja och göra bättre utan resultat. Hjälp! Har du något som du tror kan hjälpa? Och vad beror det på att just läpparna blir så otroligt torra?

    Tack på förhand,
    Sandra

  4. Sandra skriver:

    Hej Annika!

    Jag åker snart på en välbehövlig semesterresa till Spanien och behöver ett vettigt solskydd som funkar för en acnebenägen – och känslig blandhy. Jag vill gärna att den ska fungera så väl på stranden som på shoppingturen. Jag älskar Peter Thomas Roths cc-cream men tvekar på huruvida den räcker som skydd för en blek ung dam. Behöver jag ytterligare ett skydd under? Jag kollade på dina solskyddsfavoriter för ansiktet. Problemet är att jag vet inte vilken jag bör välja.

    Kram Sandra

  5. Ida skriver:

    Hej!
    Jag undrar om du har ngt bra tips på ett puder, kanske bronzepuder, som man kan använda över foundation/cc cream i hela ansiktet för att fixera och ge lite extra färg. Det får inte bli torrt och kakigt utan mer lyster och lite färg? Jag beställde sensai silky bronze för ett tar sedan i hopp om att den skulle funka men tyvärr tycker jag att den bara lägger sig kakigt över cc creamen, så nu är jag på jakt efter lån annan 🙂
    Tack på förhand!
    Hälsningar
    Ida

  6. Anna skriver:

    Hej Annica! Tack för en fantastisk blogg och extremt bra service från er på Skincity! Har du tips på något man kan ta till mot yttorr hud? Har ung, känslig acnebenägen hud och använder Jan Marini i övrigt (5 steg + peeling) vilket jag vill fortsätta med, men hade behövt något mot yttorrheten.
    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      Nu vet jag inte vilka produkter du använder men har du Bioglycolic lotion så kan du byta ut till samma produkt men Cream. Eller så altinerar du med en mildare rengöring tex Age intervention gentle cleanser. Att sova med fuktmask är också något som ger snabb effekt. Rodial dragon blood är bra och den fuktmasken från Beauté Pacifique.
      kram Annica

  7. Sara skriver:

    Hej! Vilken intressant och bra blogg du har

  8. Ida skriver:

    Du är bäst! Så fantastiskt duktig och jordnära person som jag hade kunnat lyssna på jämt! Ha de gott och en fin söndag till dig och din familj 🙂

  9. Jessica skriver:

    Först rengör jag ansiktet och sedan tar jag ansiktsvatten sen tar jag Vespera serumet INNAN jag lägger denna masken. Är det fel? Sedan när jag tagit bort masken hoppar jag serum eftersom jag redan lagt det innan och sedan kör jag ögoncreme och nattkräm (jag lägger den alltid på kvällen). Jag tar alltså aldrig ansiktsvatten efter masken.. Är det fel?

    • annica skriver:

      Hej Jessica,
      Du sköter dig perfekt kan jag tala om! Du gör enligt konstens alla regler för att få maximalt resultat. Vesperan under masken och resultatet bli sååååå fint! Guldstjärna till dig för bra tips!
      kram Annica

  10. åsa skriver:

    Jag brukar alltid skölja av den, gillar inte riktigt känslan när man drar. Eftersom det står att man kan göra båda delarna har jag tänkt att det kvittar. Men nu när jag ser det här börjar jag undra om jag missar något? Blir det bättre effekt om man drar av den och i så fall varför?

    • annica skriver:

      Hej Åsa,
      Det går minst lika bra att skölja av den. Jag tycker att man får med mer döda hudceller om man lyfter bort den dock. En smaksak och många gör som du. Lyster får vi med båda sätten och det vill man ju inte missa ; )
      kram Annica

  11. Maria skriver:

    Hej Annica!
    Tusen tack för en fantastiskt bra blogg. Jag har nyligt ”hittat dig” och är jätteglad för det. Jag har blivit tipsad om Beaute Pacifique produkter och tänkte beställa dessa, men då skrev du om nya Elisabeth Arden Pro som jag blev nyfiken på. Vad av dessa kan vara bättre på min snart 50 åriga hud som är lite torr och lite pigmentfläckar samt lite linjer runt ögonen? I dagsläget använder jag Dermalogica, men jag tycker att jag är lite väl torr i huden (ffa vintertid)med dom här produkterna.
    Ha en fin lördag 🙂
    Hälsningar Maria

    • annica skriver:

      Hej Maria,
      Roligt att du hittat in till min ”lilla värld”, du är så välkommen! Svårt att välja mellan två bra märken tycker jag. Båda är riktigt bra och ger ett snabbt resultat. Kanske att jag hade valt AE PRO till dig. Peelingpadsen och Brightening serumet ger en fin uppklarnande effekt på pigmenteringarna. Gör gärna ett hudtest så blir det rätt för just din hudtyp. Testet gör du HÄR!
      Och masken herregud, masken kommer din hudtyp att älska: http://skincity.se/sv/product/4411/elizabeth-arden-pro-replenishing-masque
      kram Annica