Hudvård & Makeup

  • | Annica

hudvård, skincare

Tänkte visa vad jag hade med mig för härligt  i hudvård och makeup väg på resan till Seattle. Förutom rengöring som på denna resa var Special Cleansing Gel från Dermalogica och peeling Daily microfoliant hade jag med mig följande minisar.. I den lilla Skincity burken så har jag Sensais Ultimate Emulsion för ansiktet och ögonen.

 

bild 4-1

Makeupen bestod av denna range!

Måste säga att jag verkligen gillar Clarins nya foundation som lanseras lite senare i höst ”True Radiance”. Haha.. tycker namnet är lite skrattretande dock.. true radiance.. det var ju tur att det inte var false radiance;)… Ungefär som Elisabeth Ardens Visible Difference. När jag jobbade som flygvärdinna för ungefär en miljard år sen så kallade ci den för unvisible difference;)

Skämt å sido, clarins nya foundation är en av mina nya favoriter då jag vill ha lite mer täckning än PTR CC cream. Jag har färgen 108 i Clarins nya. Ett litet minus för den goda men lite för straka doften vid applicering, dock dunstar doften efter bara någon minut.

Här är listan:

Foundation: Clarins True Radiance nr 108  (lanseras inom kort)

Mineralpuder: Jane Iredale Amazing Matte  för att kontrollera blankhet under dagen då vi fotades

Bronzepuder: Sensai Bronzing Powder nr 01

Fixeringspuder som ger lyster: gloMinerals nya från LUXE som lanseras i dagarna, håll utkik! Applicerade den över hela ansiktet och med en lätt fjäderborste under ögonen för att fixera och ”brighten up”

Concealer: Sensai Concealer nr 01

Eye lid primer: bareMinerals färg: Soft shell

Ögonskyggor: glominerals kit Glo alloy kit

Eyeliner: Sensai Liquid eye liner (black)

Ögonbrynspenna: Sensai i färgen greyish brown

Mascara: Sensai Mascare Base och Volymising mascara

Lyster ögonskugga: bareMinersals i färgen Soul  i ögonvrån och under ögonbrynet ( denna finns inte att köpa längre tyvärr)

Lyster på kindbenen: Illamasqua Cream Blusher i färgen Lies

Läppar Clarins Instant Light Natural Lip Perfector i färgen 04

Så här blev resultatet.
bild 1-3

bild 3-1 bild 2-2 bild 4-2 makeup tips, annica forsgren, skin city

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

44 svar till “Hudvård & Makeup”

  • (44) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Emelie skriver:

    Hej,
    jag har sensai Total finish foundation i färgen soft beige. Vilken av deras concealers passar bäst till just den färgen?

    • annica skriver:

      Hej Emelie,
      En av de bästa concealer skulle jag säga. Fin färg, ger mycket fukt och vårdar. Tror att färgen 02 medium skulle passa dig!
      kram Annica

  2. Jenny skriver:

    Hej!
    Använder i dag dermalogicas ultra smoothing eye serum. Är väl egentligen ganska sö nöjd men undrar ändå om du tycker det finns ngt annat ögonserum som är bättre? Är 35 år, lite skrattrynkor (fast inte mkt och inget som syns mer än nör jag skrattar), annars inga rynkor men ör generellt ganska så torr, ffa vid väderleksbyten mellan sommar och höst/vinter. Tips?

  3. Nina skriver:

    Hej Annica!

    Jag skulle behöva hjälp av hudexperten herself med att inhandla en ansiktsmask hos er. Jag vill att masken ska jobba med acneärr främst, finnar och blockerade porer. En riktig potent mask med potenta ingredienser som går ner på djupet och rensar huden. Har du några tips? Har tidigare haft PTR sulfur cooling mask vilken är helt amazing, men skulle vilja testa något nytt och ännu vassare 🙂

    Tusen tack på förhand!

  4. Ann-Charlotte skriver:

    Underbar stilren och elegant makeup på en jättefin tjej, inside out! Ha en jättefin helg! <3
    Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte,
      Tack gulliga du! Helgen var riktigt härlig nu nya vecka med massa spännande grejer som händer. Mer om det på bloggen och insta´
      kram Annica

  5. Mikaela skriver:

    hej:)
    vad är det för skillnad på clarins och decelors ”gravidoljor”, alltså de som man smörjer magen med under graviditeten för att motverka bristningar?

    • annica skriver:

      Hej Mikaela,
      Jag skulle säga att båda gör jobbet. En kollega på jobbet använde Decleor vid sin första graviditet och Clarins vid sin andra. Inga bristningar!!! Tänk på att inte bara smörja magen, de trevliga kärlekshandtagen på sidorna och bak mot ryggen, rumpa, lår och bröst har en liten trevlig tendens att utöka i omfång också ; ) Kan vara svårt för huden att hinna med när det går så fort så smörj, smörj, smörj..
      kram Annica

  6. Jessica B skriver:

    Hej Annika!
    Grattis till dina framgångar!!! Det är du så värd, var stolt över dig själv- jag kan säga att jag är imponerad 🙂
    Önskar rådfråga dig…. I juli köpte jag rengöring + creme babor neuro sensitive. Allt gick bra fram tills jag fick för mig att testa aleovera gel för ca 2v sen, blev röd o irriterad med plitor över hela ansiktet där jag inte brukar ha….käklinjen är inte rolig nu kan jag säga. Slutade direkt med aleo och hoppades på att det skulle lugna ner sig men det har sakta men säkert blivit värre. Kan det ha triggat igång ngt?
    Vet inte om du kommer ihåg min hy historia men jag har testat det mesta inom hudvård, ätit antibiotika i 2år nu som samma hudläkare skrivit ut, medicinska cremer för starka o bara förvärrar.
    Gick till ny hudläkare, behövde nytt tänkt…. Jag har enligt honom både acne och lättare rosacea. Han blev förskräckt över att en läkare gett mig antibiotika så länge! Antingen börja med ppiller diane eller väldigt låg dos på Isotretinoin. Gaaaah vet varken ut eller in längre…. kanske behöver ISO för att bryta den onda cirkeln som kommit, för jag har ju kämpat med detta i länge nu. Är det neuro som helt plötsligt ger mig acne eller vad tror du? Tacksam för råd!
    Varm kram

    • annica skriver:

      Hej Jessica,
      Tack för dina fina ord, jag blir jätteglad!! Vet att vi pratat tidigare absolut. Aloen kan ha triggat huden. Den gör sällan det men vissa reaktiva hudar mår inte alltid bra av naturprodukter. I detta läge så skulle jag enbart använda Babors neuro-serie, den är heeeeelt fenomenal. Aldrig hört att den givit kunder finnar eller reaktioner, den jobbar snarare åt andra hållet. Använd bara rengöring, serumet och cremen ingenting annat. Är man reaktiv så behöver huden kontinuitet, den vill känna igen produkterna man applicerar. Kan kännas tråkigt när man gillar att lägga masker, peela osv men om det är resultat man vill ha och en lugn hud så är det rätt väg till det. Vad det gäller läkemedel så överlåter jag det till experterna i ämnet, läkarna ; ) Lycka till nu Jessica hoppas att huden återfår sin stabilitet snart.
      kram Annica

      • Jessica B skriver:

        ELIZABETH ARDEN PRO MINERALS FINISHING TOUCH
        Det är väl ingen fara att använda det nu när jag påbörjat Isotretinoin? Om det är det vad rek. du istället?
        Kram och tack igen!

        • annica skriver:

          Hej Jessica,
          Det är en vårdande produkt och såvida din hud klarar av att ha makeup på sig så fungerar den. Är huden väldigt upprörd så kan det vara ide att undvika makeup helt och hållet.
          kram Annica

      • Jessica B skriver:

        Tack snälla för ditt svar 🙂
        Hudläkaren ringde idag så jag ska börja med p-piller och låg dos Iso…… Fortsätter med dr babor neuro under medicineringen, men har du tips på något läppcerat att ta till om jag skulle bli torr om läpparna av iso?
        Ha en skön helg! Kram

  7. Ida skriver:

    Hej igen!

    Måste även fråga om ni har den lyster färgen på skincity som du har på bilden? superfin! Illamasqua Cream Blusher i färgen Lies

    Hälsningar
    Ida

    • annica skriver:

      Hej Ida,
      Tyvärr så säljer jag inte Illmasqua Cream Blusher på Skincity. Med mitt begär efter makeup och hudvård så slinker sig ibland andra märken in i badrummet. Vet inte hur det kan bli så… ; )
      kram Annica

      • annica skriver:

        Hej igen Ida,
        Vill du få tips på en nästintill identisk produkt så kolla in Jane Iredales In touch som också är magiskt snygg : )
        kram Annica

  8. Ida skriver:

    Hej!
    Jag undrar också över ögonkrämen du rekommenderade ovan 🙂 Är den ok att använda när man ammar? Just nu har jag clarins eye contour gel, vilken av dem är bäst tycker du om man är 30? Använder beaute pacifique cleansing foam och gillar verkligen det så hade varit kul att testa nått mer från dem:)
    Och en fråga till 🙂 Använder transderma c nu, fick lite stickningar av den i början men det har lagt sig och nu bara älskar jag den:) funderar även på M, är det en bra kombination, M & R? Och är M ok när man ammar?
    Tusen tack för en superblogg och att du tar dig tid att svara!

    • annica skriver:

      Hej Ida,
      Du kan ha ögoncremen när du ammar absolut. Jag hade testat den om jag var du en riktigt bra eye treat! Allas Transdermas serum är favoriter hos mig…nog ingen som missat. M och R som du frågar kring fungerar utmärkt i samband med amning. M på natten för fukt och R på dagen för fin lyster röstar jag för : )
      Tack för att du läser min glogg!
      kram Annica

  9. saga skriver:

    Hej Annika! Jag behöver verkligen din hjälp. Under de två senaste åren har jag provat 3 olika hudterapeuter. Jag har blivit rekommenderad Dermalogicas olika produkter och har använt dessa regelbundet under dessa år. Min hud är fortfarande torr och full med pormaskar. Går och tömmer osv en gång i månaden, men blir inte bättre.
    Finns det möjlighet att komma tid dig istället? Jag har lagt ut flera tusenlappar på behandlingar och produkter men får aldrig något tillbaka. Är dessutom extremt noggrann vid rengöring och rengör ofta två gånger.
    Med vänlig hälsning, Saga

    • annica skriver:

      Hej Saga,
      Önskar att jag hade tid att ta emot ALLA som ville komma men mina timmar på dygnet räcker tyvärr inte till. Någon måste blogga och utveckla Skincity också. Som tur är så har jag många stjärnor kring mig och du får jättegärna höra av dig till mina hud-kollegor. De är alla hand picked för sin fina kompetens och de har samma utbildning som jag. Börja med ett hudtest och sedan hjälper vi dig vidare genom telefon och mail vilket du helst föredrar. Det är många aspekter som spelar in hur huden mår. Lovar dig att tjejerna kan ge dig bra tips. Till testet, skriv gärna att du haft kontakt med mig via bloggen: http://skincity.se/sv/skintest
      kram Annica

  10. Maria skriver:

    Gud vilka snygga fransar, är det fransförlängning eller dina egna?
    Du rekommenderade här tidigare en ögoncreme, piggt eyes gel, kan man ha den tillsammans med Elisabeth Arden PRO?
    Jag har moisturizing facial créme och skin brightening serum. Jag behöver en som hjälper mot torrhet, linjer och svullnad. EA verkar ju inte ha någon ögoncreme.
    Kram, Maria

  11. elin skriver:

    Hej! 🙂 Älskar din blogg och skincity! Jag älskar PTR, och funderar på laser free dragons blood serumet eller de spot serumet från PTR, vilken av dom rekommenderar du? 🙂 Jag har rätt fet hy och har haft problem med acne ett tag men nu börjar det försvinna lite, men kvar är en del röda ärr på hakan, käkbenen och tinningarna. Jag är 18 år om det hjälper bedömmningen… Med vänliga hälsningar

    • annica skriver:

      Hej Elin,
      Tack för fina ord från dig det är mycket värt för mig ska du veta. Blir så glad!!! PTR är mångas favorit så smart val av dig. Jag skulle säga att Laser free serumet passar dig super eftersom ärren är så pass färska. Morgon och kväll så kommer resultatet så fort det bara är möjligt : )
      kram Annica

  12. Hilde skriver:

    Vad roligt att se vilka produkter du använder. Spännande med Clarins True Radiance med. Snygg som bara den är du!
    Kram

    • annica skriver:

      Tack Hilde!
      Tror att du skulle gilla True Radiance du med. Grym helt enkelt. Tack för snälla för dina fina ord njut nu av en fin helg!
      kram Annica

  13. Anna skriver:

    Hej!

    Det är dags för mig att köpa en ny foundation. Har PTR:s cc cream på vardagar men vill gärna ha flytande foundation till fest. Väljer mellan Sensai Fluid lasting velvet och Glominerals luxe men blev även nyfiken på Clarins true radiance. Vilken av dessa (eller ngt annat alternativ) tycker du passar en 41-årig blandhy bäst?
    Tack för att du tar dig tid till oss villrådiga:)
    Kram /Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      Hjälper dig mer än gärna men hur ska jag kunna välja mellan mina tre favoriter. Du gör det svårt för mig ; ) Hmm.. gillar True radiance riktigt mycket just nu så jag svarar True.
      kram Annica

  14. Anna skriver:

    Hej!

    Jag undrar vad jag gör för fel när min dagcreme från Clarins blir små ”bollar” när jag tar på foundation från pythomer?

    Vänligen
    Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      Finns inget mer irriterande än när en Foundation ”korvar sig”. Ibland kan det vara så att två produkter från olika märken inte passar att lägga på varandra men det är ganska ovanligt. Clarins och Phytomer brukar fungera så blir lite förvånad faktiskt. Testa att ta lite mindre av din creme och vänta i ca 5 minuter innan du sen väldigt lätt på handen applicerar din bas. Använd så få rörelser som möjligt och cirkla inte utan lätta drag bara.. Använder du ett serum under creme så testa att ta lite mindre av det med. Hoppas att det funkar!
      kram Annica

  15. Linda skriver:

    Hej! Tänkte kolla med dig vilken nyans du tror skulle passa mig i Bare minerals Foundation bareskin, använder nyansen 202 soft beige i Sensai fluid finish lasting velvet.

    Kram 🙂

    • annica skriver:

      Hej Linda,
      Jag har testat och jämfört och 04 skulle kunna vara något för dig. Känner du sig osäker så kolla in färgen i butik först: )
      kram Annica

  16. Jessica skriver:

    Hur Är Clarins nya foundation jämfört med Glominerals Luxe? Jag använder Luxe nu och älskar älskar älskar den men det är ju roligt att testa nya saker 🙂 Jag har precis köpt Bare minerals nya BareSkin men den funkar tyvärr inte alls på mig då jag har för yttorr hy så den äts tyvärr upp efter någon timme. Synd för det blir himla fint resultat precis efter att jag lagt på den.

    Kram Jessica

    • annica skriver:

      Hej igen Jessica,
      Nu…ser jag att du faktiskt skrev nya foundation. True radiance tycker jag är något lättare men ger samma fina lyster som Luxe. Jag kommer alltid ha båda i mitt ”lilla” badrumsskåp.
      kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Jessica,
      Först så måste jag tipsa om att lägga Mineral veil ovanpå Bareskin, det gör en enorm skillnad och basen kommer sitta hela dagen. Vilken foundation från Clarins var det du tänkte på?
      kram Annica

      • Jessica skriver:

        Vad gör man om den inte ens blir snygg då man applicerar? Jag är så torr att BareSkin liksom lägger sig kring porerna så att porerna syns ännu mer. Kring munnen lägger den sig i torra sträck.. Det spelar ingen roll att jag använder borsten som hör till och buffar in.den med cirkulerande rörelser. Jag är för torr för den 🙁

        • annica skriver:

          Hej Jessica,
          Hjälper dig gärna med att hitta en bra hudvårdsrutin så att din hud blir mindre torr. Bareskin är oljefri men med bra produkter under så tycker torrisarna på jobbet att den fungerat. Sen är tycke och smak olika förstås, det gäller alla produkter. Hör gärna av dig till Skincity om du behöver mer tips om hur du kan mjukgöra huden osv. Tror dock att du kan få den att funka, hoppas verkligen det : )
          kram Annica

  17. Mia skriver:

    Hej!
    Vilken härlig blogg du har! Man blir så himla inspirerad!
    Jag tycker det är så intressant med hudvårt så jag skulle kunna ställa tusen frågor till dig 🙂
    Men jag ska begränsa mig till en….

    Det absolut svåraste som finns (tycker jag) är att hitta rätt ögonkräm, jag är 29 år men har lite påsiga och lättsvullna ögon med mörka ringar. Är ganska torr i huden och när jag ler och skrattar får jag en miljon rynkor vid ögonen :). Så jag behöver en ögonkräm med massor av fukt, samtidigt som den är lite kylande och svullnadsdämpande och jobbar mot mörka ringar. Inte så lätt att hitta… Har du något tips? Dom flesta svullnadsdämpande krämerna/gel går inte att ha under smink, och det måste fungera då jag använder concealer VARJE DAG eftersom jag ser sjuk ut utan…
    Har sneglat på Dermalogicas ögon-serum tillsammans med intensive eye repair. Eller phytomer puffiness decreasing eye gel. Men går den att ha under make up? Ger den tillräckligt med fukt?
    Det blev visst mer än en fråga ändå….
    Jättetacksam för svar!
    Kram
    Mia

    • annica skriver:

      Hej Mia,
      Håller med dig om att det är svårt att hitta den perfekta ögoncremen. Eftersom du vill ha lite av allt så hade jag testat den HÄR! Heter gel men är väldigt fluffig och härlig. Perfekt mot svullnad och mörka ringar och makeupen sitter perfekt ovanpå. Är lätt kylande. Jättekul att få inspirera dig, verkligen!
      kram Annica

  18. Louise skriver:

    Hej!

     

    Såg ditt inlägg tidigare om acai och korngräs som du blandar morgondrink med:) Lät superbra och jag tänkte prova… Har kollat runt lite och det är inte så lätt att hitta korngräs-pulver från Nya Zeeland. Har hittat från USA och undrar om du vet ifall det är lika bra eller om det är sämre som det från Kina? Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg 🙂 // Louise

    • annica skriver:

      Hej Louise,
      Oj, känner inte att jag riktigt är någon expert på hur vida Kinas korngräs är bra, det är det säkert men jag har hört att det från nya zeeland ska vara bättre så jag satsar på det. Jag brukar handla här ifrån:
      http://www.ravarubutiken.se/

      Jätte, superkul att du gillar bloggen : )
      kram Annica