Inslaget med Lotta Bromé!

  • | Annica

annica forsgren, sveriges radio, .otta bromé, P4extra

Här kommer även intervjun som P4 Extra gjorde i textform taget direkt från Sverigesradio.se.

Ny årstid, kallare väderomslag, kan påverka huden negativt så att den blir torr och stram och därför kan det vara en god idé att göra en extra insats för huden just nu. Experten berättar hur. 

– Nu precis när vi skiftar årstid så är en 5-7 dagarskur med ett serum, en kurbehandling med ampuller, eller en mask, en bra ide. Upplever man att huden inte börjar kännas som vanligt, gör det, eller gör det ur förebyggande syfte. Sen kan man fortsätta med ett serum för att bibehålla bra hud under hösten. Har man hamnat i svackan så är det samma botemedel. Har man inte ett serum i sin vanliga hudvårdsrutin så ska man absolut lägga till det för att få ökad optimera hudens funktioner.

Det låter som att det inte räcker med dag och nattkrämer?

– En kräm ligger på hudytan. Den ska inte gå in i huden. Det är bra som ett dagskydd, men vill man påverka huden och påverka näringsutbytet, då måste man använda ett serum. Det är olika nivåer i huden som serum och krämer jobbar på.

Ansiktsmasker gillar ju en del. Är det något man ska hålla på med?

– Man kan göra en nattinpackning, alltså lägga på en fuktmask som sen sitter hela natten. Det är som en hårinpackning men för hyn som man sover med. Fukt behöver alla. Alla hudar mår bra av det och man kan aldrig få för mycket fukt, säger Annica Forsgren.

Vissa upplever att sminket fastnar under vintern, att det blir fnasigt och spricker. Vad kan man göra åt det?

– Det som händer är att vi blir yttorra. Hudytan blir torr. Även en person med fet hud. Man känner sig blank och torr samtidigt. När hudytan blir så torr sänds signaler in. Ös på med mer fukt, eller ett serum varje dag. Då lugnar sig huden. Krackelerandet är orsakat av yttorrhet.

Måste man köpa dyra hudvårdsprodukter?

– Dyrast är inte alltid bäst men riktigt bra saker är oftast lite dyrare. Så att det inte nödvändigt att gå till dyraste sminkdisken men gå och prata med en hudterapeut. Tänk att det ska passa både huden, plånboken och ens livsstil. Hösten och vintern blir dyrare årstider ur hudsynpunkt.

Vad ska man INTE göra för att hyn ska bli torr såhär i hösttider?

– Var försiktig med peelingen. Den typ av peeling med korn som många använder. Överpeeling gör en extremt torr. Det är bättre att göra enzympeeling, säger Annica Forsgren.

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Inslaget med Lotta Bromé!”

  • (11) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. petra I skriver:

    Hej! Jag undrar om du kan tipsa mig om en mask? Har tidigare haft Dermalogica ultra calming som tyvärr utgått. Jag har lindrig rosacea o känslig bland hy. Använder Dermalogica i övrigt. Vill ha en som lugnar o ger mycket fukt. Har testat skin hydraiting men gillade den inte riktigt. Skulle även vilja ha tips på ett nytt solskydd. Änvänder Dermalogica ultra calming men jag upplever den kladdig. Önskar dig en trevlig helg.
    Kram Petra

    • annica skriver:

      Hej Petra,
      Vi saknar också Ultracalming masken men som tur är så finns det andra bra masker som kan hjälpa din hud. Kanske någon du kommer gilla ännu mer, jag hoppas det! Kika på den HÄR!

      Vill du ha et riktigt tunt UV-skydd som fungerar för dig så hade jag valt den HÄR!

      kram Annica

  2. Andrea skriver:

    Hej! Jag har tidigare använt MD och för några år sedan Jan Marini och gick nu över till Elizabeth Arden för några vecko sedan eftersom MD försvinner men jag fick en jättereaktion i ansiktet med eksem runt ögonen och jag svullnade rejält under och över ögonen vilket aldrig hänt tidigare och utslag/finnar mitt i ansiktet det sistnämnda händer ofta om jag försöker mig på att byta hudvård, min hy är verkligen känslig så jag har alltid fått gå tillbaka till MD men Jan Marini funkade oxå bra men med båda har jag JÄMNT varit jätte yttorr vad jag än gjort och haft problem med lite finnar men det har känts att dom kommit bara för att jag varit så torr på ytan så det har stängts inne. Min hy har aldrig reagerat negativt på syrorna i MD eller Jan Marini utan tvärtom så jag trodde därför att EAP inte skulle bli några problem men ack så fel jag hade nu innehåller dom ju inte samma ämnen i och för sig men dessa 3 märken har väl egentligen samma grundare i botten. Men efter att jag hittat din blogg och läst om Transderma så fick jag lite hopp då dom låter skräddarsydda för min hy så jag beställde i helgen Transderma M som kom igår och kändes jätteskön på min nu stressade hud efter reaktionerna på EAP. Jag blev rekommenderad några produkter från Babor utav er och även deras camouflage creme då jag lider mkt utav mina pigmentfläckar men jag läste att ngn innehöll parfym vilket absolut inte går. Är deras camouflagecreme luktfri? Sen måste jag fråga, MDs moisture defense creme har jag alltid lagt i hela ansiktet även intill ögonen och på ögonlock vilket aldrig varit några problem. Men när jag provat andra fuktcremer så blir ögonen irriterade och även lite svullna ovanför ögat och kan börja rinna. Även med EAPs fuktcreme. Ska man inte lägga cremerna intill ögat? Jag la även igårkväll transdermas M intill ögat, ska man det?
    Jag fick igår hem eran gåva under oktober men jag kan tyvärr inte använda en enda produkt då jag inte tål varken parfym eller starka essentiella oljor så produkterna måste vara helt luktfria. Jag ringde in till snälla Kari tror jag hon hette förra veckan och frågade om det var parfym i Clarins Instant Light som du pratar så gott om och blandar i din cc cream och det skulle inte vara ngn parfym bara några flyktiga essentiella oljor som skulle försvinna direkt när dom kom ur tuben och den skulle inte lukta. Så jag blev jätteglad över svaret och beställde hem PTR cc cream och clarins instant light. Men när jag fick hem Clarins och luktade kände jag direkt att det inte skulle gå då den luktade väldigt mycket och mycket riktigt började det klia i ansiktet och ögonen reagerade så det gick verkligen inte alls 🙁
    Så nu en fråga till, vilka serier är helt luktfria hos er? Jag planerar att prova Transdermas serum som bas men behöver en rengöring, peeling, fuktmask, fuktcreme, ögoncreme och ansiktsvatten då vårat vatten lägger sig som en hinna på min hy och den vill jag få bort vi har väldigt mycket kalk i vattnet. Jag kommer även att beställa Transderma R utav er idag eller i helgen, skulle jag kunna få byta ut eran gåva då till luktfria produkter istället? Det känns inte alls kul att behöva slänga prov produkter som jag inte kan använda 🙁 Oj nu blev det långt och snurrigt, men jag har förstått att du har stenkoll och provat väldigt mycket produkter så det känns väldigt bra att få ställa lite frågor till dig. Tack på förhand!

  3. Natta skriver:

    Jag använder nu Exuviance och är så nöjd. Funkar toppen på mig. Dagtid använder jag just nu ptr oiless oil och nattetid vespera. Är lite sugen att testa transderma M istället på dagtid. Vad skiljer egentligen transderma M och oiless oil åt? Min hud behöver mycket fukt under vintern för att jag inte ska bli yttorr och få finnar. Känns även som att den behöver mer fett. När jag använde dermalogica körde jag med smoothing cream över vintern. Men exuviance nya dagcreme med spf 35 tänker jag försöka ha över vintern också.
    Bra du var både i radio o tv, som alltid=)! /Nathalie

    • annica skriver:

      Hej Natta,
      Tack för dina ord!! Oiless oil är jättebra men enligt min mening så är Transderma M snäppet bättre. Jag upplever att är man riktigt fuktfattig mot riktigt torr så ger Transderma M huden det den verkligen behöver. Känner du att något fattas så kör på Transderma M nästa gång och så jämför du. För de som upplever M som för mycket för huden så brukar man gilla Oiless oil : )
      kram Annica

  4. Charlotte skriver:

    Hej Annika!
    Jag hade behövt lite hjälp..
    Min hud blir alltid i obalans när vi byter årstid, så jag tänkte jag skulle hjälpa den på traven att återhämta sig, med en fuktmask eller en kur! Men det är ju det där med vilken jag ska beställa, det finns ju så många alternativ på er hemsida 🙂
    Jag använder exuviance produkter i allt från rengöring till foundation så jag skulle vilja ha en fuktmask eller kur som passar bra ihop med exuviance! Vad kan du tipsa om?
    Tack för en underbart bra blogg!! Bästa hälsningar /Charlotte

  5. Linda skriver:

    Du är så bra annica!
    Kan du förklara för mig hur sensi silk peelingpowder fungerar? Som jag förstod det innehåller den ingen syra? Fick den som prov när jag beställde produkter från skincity. Älskar den! Trodde aldrig att den skulle göra sån skillnad eftersom den inte ”känns” men så tittade jag upp i badrumsspegeln och tänkte bara wow! Hur gick det här till?! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Linda,
      Vad kul att du upptäckt denna goding! Peeling powder är en mildare variant av peeling. Mild men fantastiskt effektiv. Det är en sk enzympeeling dvs den innehåller inga korn utan den har istället enzymer som löser upp bindningarna mellan gamla hudceller. Där har vi hemligheten samt en massa härliga lystergivande ingredienser. Verkligen så bra!
      kram Annica

      • Linda skriver:

        Jaha! Vet du, jag trodde faktiskt inte att enzymepeeling funkade men tji fick jag (skämskudde upp!) Perfekt för min känsliga hud. Vilken tur att ni skickar med prover så man får möjlighet att upptäcka nya produkter 🙂

        • annica skriver:

          Hej Linda, Vad roligt att du blev så positivt överraskad. Jag tycker de är mer effektiva än kornpeelingar och samtidigt mer skonsammare mor huden! Kram annica