Så fixade jag svärmor festfin!

  • | Annica

Makeover på svärmor

I helgen hade jag besök av min svärmor och svärfar från Halmstad. De skulle på stor baluns i Stockholm och passade på att hälsa på oss några dagar. Jag hade lovat fixa Marianne som min svärmor heter fin till festen och såg verkligen fram emot det. Tänkte bjuda på några bilder innan och efter makeup.

Så roligt att makea olika ansikten. Det är verkligen inspirerande. Min svärmor är fin som hon är men vem blir inte lite extra piffig med en touch snygg makeup?! Dock så var det ju inte bara att lägga på makeup som svärmor kanske trodde;)

Neenenenenene!;)

bild 1-14

Alltså grundarbetet först och det är ju mega viktigt för resultatet. Så vi arrangerade en liten provisorisk behandlingsstol i badrummet och så blev det peeling med Daily Microfoliant följt av ansiktsmask. Beaute Pacifiques fukt mask med Biodrogas fuktserum under. Svärmor fick även vara testpilot på Elemis nya Eye Mask Pads som inte ännu lanserats men kommer inom kort och de var riktigt bra kan jag säga.

peeling och ansiktsmask

Hudvården under maken blev:

Ansiktsvatten: Sensai Cellular Performance Lotion Moist

Serum: Paulas choice Resist Antioxidant

Creme: Ultimate Emulsion

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 13.47.46
före och efter makeup

Makeup:

Primer: Clarins Beauty Flash balm

Foundation: gloMinerals LUXE färgen

Concealer: Sensai färgen 01

Bronzepuder: Sensai färg 01

Ett svep av: Paulas Choice Resist Instant Smoothing Satin Finish Powder

Ögonlocks primer: BareMinerals färg: Softshell

Ögonskugga: The Truth

Ögonbrynspenna: Sensai greish brown (funkar till alla)

Mascara: Sensai Mascara base + Volymising Mascara

Eyeliner: Sensai Liquid liner (supertunn linje)

Rouge: Babor Super Soft Duo blush 02 Rose

Lyster på kindbenen: Illamasqua

Läppstift: Clarins Jolie Rouge: Poppy Red

Läpp penna: 05 Azela

Ja, jag tog lite av mina egna grejer som jag själv använder och bytte ut en hel del!

Glo´s foundation LUXE var toppen på en mer mogen hud då den la sig riktigt mjukt och fint även om man har lite fina linjer.

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 14.08.20

Svärmor var nöjd och kände sig fin och jag tyckte hon strålade:)

 

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

20 svar till “Så fixade jag svärmor festfin!”

  • (20) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Rosen skriver:

    Vilken färg på luxe foundation använde du på svärmor?

  2. malin skriver:

    hej! en liten fråga ang Biodroga MD Cleansing Skin Refining Peeling… i er beskrivning står det ”efter rengöring och ansiktsvatten” – jag brukar köra peeling mellan rengöring och ansiktsvatten, men förstår att detta är en helt annan typ av peeling då? så jag sköljer av peelingen och sen smörjer in med serum och creme?
    har fått en toppenbra rekommendation på Biodroga-produkter av er, ska bli spännande att testa 🙂
    kram!

    • annica skriver:

      Hej Malin,
      Beskrivningen som du läst stämmer. Då peelingen innehåller syra så återställer den ph-balansen i huden och man behöver inte använda ansiktsvatten efteråt. Det stämmer även att peelingen ska sköljas av efter ca 2-3 minuter och sedan avslutar du med serum och creme. Du har full koll! Hoppas och tror att du kommer gilla dina nya produkter : )
      kram Annica

  3. Maria skriver:

    Oj så fin hon blev, du tog verkligen fram hennes fina drag. Vilken skillnad på ögonen, de riktigt lyser. Kan det (förutom den fina maken) vara Elemis nya Eye Mask Pads som gjort ”lyftet”? Jag har också tunga ögonlock som hon har och skulle vara jätteglad om jag också fick ett litet lyft ;-). Jag använder EA PRO och är i övrigt jättenöjd med vad dessa produkter gjort med min hud.

    • annica skriver:

      Hej Maria,
      Tänk vad lite makeup kan göra : ) Använde inte Elemis Eye gel mask denna gång men det är verkligen en bra produkt om man vill arbeta extra intensivt med området kring ögonen. Älskar ögonmasker och de är perfekt att ta till inför en speciell dag för att se lite extra snygg ut eller ännu bättre att använda regelbundet för att motverka åldrandet långsiktigt. Kul att du fastnat för EA PRO. Det är verkligen en effektiv serie för den som vill få snabb effekt. MD Formulation som många använt eller fortfarande använder har verkligen fått sig en resultatinriktad ersättare.
      kram Annica

  4. Linda skriver:

    Jättefint!! 🙂

    Jag undrar om det finns något mer man kan göra för att förhindra för tidigt åldrande förutom god hudvård & skippa sol och rökning ?

    MVH Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda,
      Visst finns det fler aspekter som spelar in. Vad man äter, sömn och stress skulle jag säga påverkar mycket. Man pratar mycket om positiv och negativ stress. Stress i en alldeles för hög utsträckning tror jag alla någon gång märkt att det kan spela huden ett spratt och gör att den åldras snabbare. Är det under en kort period kan huden i detta fall räddas men utsätts man för den jämt och ständigt år efter år så åldras huden märkbart. Stress hör ofta ihop med sömnen så om kroppen inte får den vila och återhämtning som den behöver så hinner inte kroppen med och den får inte tid att rena och reparera våra kroppar på ett välbehövligt sätt. När det kommer till kost så är det generellt antioxidanter som kan hjälpa oss till att må både bra på insidan som att få en fin hud på utsidan. Läs mer om mina favoriter HÄR!

      Sammanfattningsvis så sömn, kost och ett lagom stressigt liv är att rekommendera och det ihop men en bra hudvårdsrutin : )

      kram Annica

  5. Anna skriver:

    Hej! Använder transderma M och är nöjd med den (förutom priset) hur är den jämfört med biodrogamd’s fuktserum?

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      Båda är mina STORA favoriter. Transderma M har alltid varit min favorit. Men så kom Biodorga MD´s och mina kollegor på SC skrattade åt min lyriska beskrivning av resultatet efter att bara ha testat den en gång. Vilken som blir din huds favorit är svårt att säga, du får helt enkelt testa dom och jämföra : )
      kram Annica

  6. Karin skriver:

    Wow, va fin hon blev. Tänk om alla var så snygga. Hennes hud ser fantastisk ut. Man blir så inspirerad att ta hand om sin hud.

  7. åsa skriver:

    Jösses, dig vill jag ha i mitt badrum när jag ska vara fin 🙂 Krämer och serum och masker och sånt går bra, men smink är jag urdålig på. Försöker jag ta minsta steg från den basala vardagssminkningen slutar det bara med att jag ser galen ut.
    Svärmor blev jättefin och det är så roligt att se make för olika åldrar! Mycket mer inspirerande än ännu en persikoslät 23-åring tycker jag. (Även om jag är mer i din ålder än svärmors.)

    • annica skriver:

      Hej Åsa,
      Visst blev hon fin! Träna, träna träna..eller ta hjälp av någon som kan lära dig. Många butiker erbjuder sådant. Med en perfekt foundation ett fint rouge och en mascara och en concealer så kommer man långt. Bra penslar underlättar också : ) Jag tror på att du kan!
      kram Annica

  8. Hildes Closet skriver:

    Det blev hur snyggt som helst, och det syns att hon är nöjd.

    Jag använder Biodroga MD (mest anti-age produkter) men har fortfarande kvar lite whiteheads på hakan. Kan Clear + Clarifying Mask for Impure Skin eller Clear + Mud Mask for Impure Skin vara den produkten som gör den lilla skillnaden på just detta området? Vilken tycker du jag ska satsa på i så fall?
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde,
      Visst blev hon fin!!! Kul att få glädja någon att se lite extra fin ut. Hon hade en supertrevlig kväll sen : )

      När det kommer till valet av mask så hade jag bara valt Mud mask om man är mer fet och blank i huden och har inflammationer. Har man lätt att tappa fukt så kan den torka ut något och då är istället Clarifying mask bättre. Den både rengör och fuktar vilket hjälper till att lösa upp porisarna.

      kram Annica

  9. Hanna skriver:

    Lite nyfiken.. Får ni på Skincity gratis hudvård? Eller rabatt?

    • annica skriver:

      Hej Hanna!
      Min personal får som på många företag personalrabatt som en förmån. Det är viktigt att vi använder och testar det som vi ska rekommendera. Sedan kan vi alla låna hem produkter från vårt show room för att kunna beskriva effekter, känslor, resultat osv för våra kunder : )
      kram Annica

  10. Jessica skriver:

    Så otroligt fin hon blev! Kan tänka mig att hon blev nöjd.

    Jag såg att du använt Clarins beauty flash balm och Glominerals Luxe foundation på din svärmor. Även jag gillar den kombinationen är, eller ja…. Jag får inte till det med just beauty flash balm och Glominerals Luxe… Först lägger jag på beauty flash balm UTAN att massera in den (vet att den kan smula sig då), jag gör ett snabbt drag bara över varje ansiktshalva. Därefter lägger jag på glominerals Luxe innan beauty flash balm har hunnit torka helt. I början ser det fint ut men sedan precis innan jag är färdig med att lägga foundationen så börjar det banne mig att smula, och då särskilt runt munnen…. Inte heller foundationen masserar jag utan den klappar jag in med fingrarna.. Älskar verkligen de båda produkterna men jag får inte till dem tillsammans..

    Jag undrar även om det är okej att hoppa över ansiktsrengöringen på morgonen och bara gå direkt på ansiktsvattnet och därefter serum ansiktscreme osv? Jag menar just nu på hösten och vintern då jag är lite torrare. Eller måste man alltid använda ansiktsrengöring på mrgonen? Jag använder Exuviance gentleman clearing Creme och får lätt finnar.. Finns det risk för att jag får mer finnar och orenheter om jag hoppar över ansiktsrengöringen?

    • annica skriver:

      Hej Jessica,
      Nämen..smulade den kombinationen? Balmen och Luxen borde inte bete sig så ihop. Har du något under som påverkar eller tar du kanske för mycket av balmen. Jag har testat både med pensel och fingrar och då fungerar det fint.

      När det kommer till rengöring på morgonen så tänker många att på morgonen är man väl inte smutsig, för jag rengjorde mig på kvällen. Det stämmer dock inte. Under natten så renar huden sig från toxiner och man svettas. Allt detta samlas i och på hudens yta. Rengör man sig inte så bäddar man inte dessa gosigheter under sin creme, makeup osv. I längden är det verkligen inte bra för huden och har man lätt för att få plitor/finnar så kan de förvärras direkt. Anledningen till att man inte vill tvätta sig på morgonen är ofta den att man tycker att man nöter på huden eller att man blir för torr. Känner man så så har man helt fel rengöring. Mitt tips är att ha en mycket mild och fuktbevarande rengöring på morgonen, i vissa fall en annan mot den man har på kvällen. Det helt beroende på hudtyp. Testa med en mild variant så kommer du märka att huden blir mycket finare och ser fräschare ut. Här kanske vi har anledningen till att du inte lyckas med ovan kombo. Rekommenderar att du rengör, sedan lägger en fuktcreme, applicerar flash balm och slutligen din foundation. Hoppas hoppas att det fungerar, det borde det : )
      kram Annica