Scrolla för att läsa mer

Sunday SPA at home..

Time to spa

Alltså jag vet inte hur det är med er men jag ÄLSKAR att SPA:a!

Både att åka iväg på spa, äta gott och hälsosamt, ta behandlingar, bada å bubbla och träna. Eller att göra ett eget hemma SPA med doftljus, peeling, vårdande badoljor och mjuk musik. Det är absolut ljuvligt! Alltså det ger mig sån inre energi att bara få ha en stund för sig själv och pyssla om sig själv och slappna av. För mig är det som meditation. Samma ska med boning faktiskt. Det funkar också som någon form av meditation för mig. En granne till mig sa förra sommaren (när jag kommenterade att han borde koppla av lite efter sett honom slita som en galning på sin tomt med att bygga en pool helt själv och typ 1000 andra projekt)  att omväxling är också avkoppling.  Så himla rätt han har i det! Jag är likadan. Jag gillar generellt inte att ligga i soffan för att få någon typ av vila eller avkoppling. Nej det är bara tråkigt och jag blir oftast inte ett dugg piggare eller känner mig utvilad. Nej, jag blir oftast bara mer trött och känner mig seg.

OK, ibland kryper även jag upp i soffan å kollar tv, men tro mig det händer sällan;).

Däremot att tända några härliga doftljus, pejla hela kroppen, krypa ner i ett varmt oljebad och bara andas in RO i kroppen det gillar jag. Det ger mig energi och känslan av total avkoppling samtidigt.

Om ni inte redan sett så har vi ju SPA-DAGAR på Skincity. Kika gärna in..jag och mina hudterapeut kollegor har valt ut några av våra favorit SPA- produkter  som förvandlar dit badrum hemma till ett härligt hemma SPA! Mysigt va:) Det är ju precis det man behöver nu när mörkret börjar smyga sig på.. små ljusglimtar av välbefinnande i vardagen.. mmmm… lovely!

Här är några  av mina SPA-favoriter i vinter!

relaxing massage candle

TÄND ETT LJUS – RELAXING CANDLE MINT AND LAVENDEL

Jag gillar den svala touchen av mint och den lugnande rogivande lavendel doften. Lavendel är underbart. doftar helt ljuvligt. Har ni sett biler på hur lavendel växer? Lila fält med vackra blommor.. gahhhh… lisa för själen.  Lavendel skänker ro… både att titta på bloman i sig själv och att dofta på den.. Jag gillar Babors aroma ljus som doftar just lavendel och mint. Tänd gärna ljuset en stund innan du börjar din spa ritual hemma så att de härliga aromatiska dofterna sprider sig i badrummet och hela hemmet.

bild 2-11

Detta ljus är inget vanligt ljus det är ett massage doftljus. Coolt va?!  Efter att du släckt låganlåt vaxet svalna något. Ta bort vaxet med en tesked, applicera på huden och massera in försiktigt. Perfekt att göra som sista steg  när du har ditt lilla hemma SPA.  Använd essensen från ljuset att massera in händer och fäster med.. helt ljuvligt! Alltså jag rekommenderar er verkligen att prova, låter kanske konstigt men det är så härligt… essensen från ljuset är varm och go och det är en upplevelse. Har man en snäll familjemedlem kan man be om lite fot/rygg massage med denna… even better!

Hot salt scrub

ÖKA CIRKULATIONEN – BLISS HOT SCRUB

Alltså jag är en frussen själ. fryser alltid, typ. Min mormor sa jämt att jag var så kall om händerna men har ett varmt hjärta…hoppas det stämmer;). Bliss Hot Salt Scrub är en härlig självuppvärmande kroppspeeling med havssalt i en oljebas. Den blir riktigt skönt varm på huden och riktigt sätter igång hela kroppen. Jag älskar att den är  spetsad med eucalyptus och rosmarin som ger spa ritualen en frisk och renande känsla. Toppen att även  sniffa in lite av ångorna om du känner att du har en förkylning på G.  Jag gillar generellt främst peelingar i oljebas då det ger en så härlig mjuk och återfuktad känsla samtidigt som man får bort det torra nariga gamla trista.  Denna är som en VICKS BLÅ för kroppen! Woooha! Det händer grejer, me like!

Den innehåller även glycerin som binder fukt i huden, havssalt som eliminerar de gamla hudcellerna riktigt effektivt men inte för hårt saltkornen smälter successivt på huden så det blir precis lagom. Saltet matar även huden med mineraler! Algextrakt ger både fukt och mineraler det med.

Så en kick start i sann vicks-blå anda blir starten på mitt hemma SPA!

Frangipani monoi oil

SINNESFULLT BAD –FRANGIPANI MONOI BODY OIL

Sinnesfullt? Är det enns ett ord? Vet inte men nu har det blivit det. Med ett sinnesfullt bad menar jag ett bad som fyller sinnena.. jag blir helt euforisk av doften av Elemis Frangipani produkter. Favoriten i serien är oljan. Den kan användas som en kroppsolja för hela kroppen, för nagelbanden, torra armbågar och händer. Jag brukar massera in den framför tvn och sova med den.. gärna handskar på så man kan ha mkt utan att det kladdar i sängen. När jag har den som en del av mitt hemma SPA så droppar jag i den i mitt bad.  Doften Frangipani är från en blomma som heter just så och växer bal i australien. Doften  skänker lugn och harmoni, ger fukt på djupet även för mycket torr hud.  Denna olja innehåller kokosolja som är utmärkt vård för torr hud. Kokosoljan gör att oljan den stelnar vid lägre temperaturer. Det man gör är att skölja lite varmt vatten på så  återgår den till silkeslenflytande form. Så att den är stel är inget konstigt. När man har denna badet så behöver man inte smörja in sig sen. Kroppen är totalt återfuktad och fullmatad med näring.

seaweed soap phytomer

MINERALRIKT – SEAWEED SOAP

Denna är en stående favvo som är lika mysig att ha på handfatet som i duschen.

Denna ljuvliga marina peeling-tvål exfolierar huden lätt och har en underbart mjuk, fräsch och uppfriskande doft av SPA. Seaweed Soap är en praktisk 2 i 1 produkt. En fasttvål som innehåller små bitar av rödalg som försiktigt peelar/exfolierar huden.  Kör du hot salt scrub så behöver du inte denna med men som ett alternativ om du inte vill ha något värmande eller bara ha som en varje dag produkt i duschen. Så har jag den, alltså denna doft.. den är underbar att vakna till varje dag!  Även denna innehåller  kokosnötsolja som är extremt fuktbevarande, skyddande och lugnande samt glycerin som även det återfuktar och mjukgör.

Den röda algen är rik på mineraler och spårämnen som balanserar och vårdar huden. Algen är sedan gammalt känd för sina, lugnande och läkande effekter samt ett välbeprövat medel inom skolmedicinen för torr och sprucken hud. Denna är en storfavorit för många och en av Phytomers signaturprodukter! Detta är dessutom en mycket trevlig och uppskattad “gåbort” present! Tips, tips tips;)!

VÄLKOMMEN PÅ SPA!

Som ni märker.. mkt doft när det handlar om SPA. Inga starka parfymer men det ska liksom dofta SPA när man har SPA. Sinnesstämningen är otroligt viktig för att komma i rät SPA MOOD!

Vilka SPA favoriter har ni? Tipsa mig gärna, så kul att höra vad ni gillar.

Mina tips och massa andra härliga SPA produkter har vi just nu 20% på fram tom den 31/10. Kolla in  Skincitys fina SPA AVDELNING!

Vänner, se nu till att ge badrummet en touch av SPA!

11 annica forsgren skincity.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 svar till “Sunday SPA at home..”

 • (15) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. D. DeMarkey skriver:

  ser lyxigt och härligt ut. Vilket härligt jobb!

  • annica skriver:

   Hej De Markey,
   Jag klagar verkligen inte och allt testade är en superhääärlig del av jobbet. Mina arbetsdagar är oftast långa och innefattar mycket grovjobb också så tyvärr ligger jag inte bara i en pool för jämnan ha haaa… du fattar ; ) Kul att du följer mig på bloggen!
   kram Annica

 2. Thessa skriver:

  Ska beställa i veckan. Till helgen ska grabbarna i huset åka på sin “killaktivitet” och jag och dottern ska ha hemma-SPA. Ljuset låter underbart, det kommer hon säkert tycka är kul! (hon är 11 år)

  Tack för tipsen och kram!

  • annica skriver:

   Hej Thessa,
   Det bästa med “grabbresorna” brukar vara att man får det tomt hemma och som ni tex kan öppna upp för hemma-spa. Låter som en underbar myskväll för er. Hoppas att ni får det supermysigt.
   kram Annica

 3. Camilla skriver:

  Hej fina Annica! Jag har haft problem med min hy till och från sedan jag var 15 år, nu fyller jag snart 23 och äntligen är jag inte orolig för att ett gäng stora inflammerade, ömma, röda finnar ska titta tillbaka på mig i spegeln helt plötsligt. Det är otroligt vad jobbigt det är med finnar, det är verkligen någonting som fullständigt dragit ner mitt självförtroende i perioder och då har jag ändå haft extremt mycket. Men oj vad jag har provat saker genom åren, diverse huskurer, oljor, ändrat kost, smink och köpt hemska frätande krämer efter att dumma husläkare lovat mig att det ska funka, men nej ingenting har fungerat.

  Tills nu. I början av sommaren bytte jag dagkräm till beauté pacifique och trots att den inte var optimal för min hy så upplevde jag inte alls lika mycket problem som innan. I samma veva blev jag “skincity-knarkare” och gick in flera gånger om dagen och bara kikade runt på alla produkter som fanns samt läste din blogg frenetiskt. Till slut gjorde jag hudtestet och blev rekommenderad ett gäng godsaker från “Exuviance” som jag klickade hem på direkten.

  Jag har nu använt produkterna i ca. en månad och de små knottror jag fick av beauté pacifiqe krämen (förmodligen för att den var lite för fet för mig) försvann! Jag älskar att tvätta och smörja mitt ansikte nu, något jag hatade förut. Men nu är vi vänner jag och min hy och det är tack vare er på skincity och din fina inspirerande blogg! Jag hade aldrig blivit sugen att testa dessa produkter utan din blogg och då hade jag just nu kämpat med mitt årliga “höst-finnar-kaos” men istället går jag osminkad nästan varje dag! Jag är så fruktansvärt glad och du ska faktiskt veta hur inspirerande du är och att jag tack vare skincity blivit en mycket gladare Camilla! Så vill verkligen säga tusen tack tack tack för det!!

  Kramar från Camilla

  • annica skriver:

   Hej Camilla!
   Fick precis lite skrivkramp för jag vet inte med vilka ord jag ska beskriva hur GLAD jag blir av att läsa ditt mail! Vet precis hur acnen kan ställa till det för självkänslan, de kunderna möter man ofta. Blir verkligen glad över du mår så bra nu och att produkterna fått din hud i balans. Grattis till att du hittat ditt recept : ))) Fortsätt som du gör med din fungerande hudvårdsrutin och behöver du guidning så hör du av dig. En stor kram till dig Camilla!
   Annica

 4. Vivien skriver:

  Hej Annica!
  Tack för en super fin blogg och service! Alltid så hjälpsamma 🙂
  En fråga, kan jag använda Dermalogicas intensive eye repair tillsammans med Exuviance vespera bionic serum under mina ögon?
  Använder förövrigt Exuviance men tycker att Dermalogicas ögonkräm är super!

  Mvh
  Vivien

  • annica skriver:

   Hej Vivien,
   Tack själv för att du följer bloggen. Inga läsare ingen blogg ; )
   När det kommer till kombinationer av olika märken så tycker jag att känns det bra så varför inte. Ingrediensmässigt så är det ingenting som stör i alla fall.

   kram Annica

 5. Anna skriver:

  Hej! Jag har en fråga om A-vitamin och retinol till acnehy. Är mitt i en utrensning efter att ha börjat med JM och funderar på sätt att bli av med de värsta finnarna som poppat upp och funderar på retinol. Hudläkarna påstår ju att Roaccutan är det enda som kan “bota” acne och det är ju ett A-vitaminderivat, och då tänker jag att ett serum eller en mask med retinol/vit A borde ge samma effekt fast man slipper bieffekterna? Men när jag läser om era retinolprodukter (ex transderma A, JM retinol plus serum) verkar det mest vara anti-age. När kan man använda retinol mot acne och isåfall vilken produkt? Jag blev ju inte rekommenderad någon retinolprodukt när jag gjorde mitt hudtest och inte heller när jag frågat kundtjänst vad man kan göra akut mot finnar, kanske finns det någon anledning till att man inte ska använda vitamin A?
  Tack på förhand för svar, och tack också för all hjälp jag redan fått via sc kundtjänst! Men ju mer man börjar läsa på om olika produkter desto fler frågor dyker upp 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna,
   Du har helt klart en poäng här. När det kommer till Acne och behandling med Jan Marini så brukar vi alltid via hudtestet börja med ett bra grundläggande hudvårdsprogram. Det räcker i de flesta fall och man får hjälp med sin acne. När huden vant sig vid produkterna så kan man se över om man behöver lägga till tex Retinol i någon produkt och form. Att bara tänka retinol och att strunta i den dagliga bashudvården blir inte bra.
   I ditt specifika fall nu så hade jag testat att lägga till en mask med just retinol. Kika på den HÄR!

   Retinol masken är grym och du skulle även kunna addera ett A-vitamin serum. Som vanligt så ska du vänja huden vid produkten så börja 2-3ggr/v för att se hur huden svarar. Tex det HÄR! detta: http://skincity.se/sv/product/4484/paulas-choice-clinical-1-retinol-treatment

   Kram och lycka till!
   Annica

 6. N skriver:

  Jag hittade precis en ansiktsmask billigare på en annan sida än eran + gratis frakt. Hur kommer det sig att ni är så dyra? Exakt samma mask är det… 🙂

  • annica skriver:

   Hej N!
   Vi är inte dyra. Vi följer i regel alltid de rekommenderade utpriset från respektive märke. Sedan har vi precis som alla butiker erbjudande och kampanjer. Ibland är vi billigare ibland är någon annan det. Vet inte vilken sida du tittar på men bra att vara aktsam till alltför låga priser. Det förekommer en trist verklighet av oseriösa aktörer som säljer privatkopior. Dessa produkter blir verkligen dyra i längden då de både kan skada huden eller inte ge något resultat alls. Vi lägger aldrig på extra på de produkter vi säljer.
   kram Annica

 7. Sara skriver:

  Hej Annica!

  Jag undrar bara vad det är för härlig färg du har på naglarna? verkligen ljuvlig!

  Kram

  • annica skriver:

   Hej Sara!
   Färgen är ett chellack som Sofie på Studio Ava lagt på mig. Vet inte vad det heter men du kan alltid ringa och höra med henne : )
   kram Annica

 8. Nn skriver:

  Reklam för sidan i Aftonbladet så det borde ju vara sanning.

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »