En doldis som glänser!

  • | Annica

Clog Dissolving Milk Bliss

Jag gillar att lyfta fram doldisar. Bra produkter som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar för att de kanske är lite blygsamma i sin framtoning.;)

En sån är Bliss Clog Dissolving Cleansing milk. Till synes en ”vanlig” rengörings mjölk. Men misst er inte. Detta är en utmärkt mjölkrengöring men även en enzympeeling. Alltså en utsökt 2 i 1 produkt. Rengöring och enzympeeling i ett.

Jag  får ofta frågor om pejlingar med bara enzymer som  kan användas av dem som använder mer syra märken och som vill komplettera med en syra fri peeling. Då passar enzympeelingar utmärkt. Vi har ju många bra kändisar inom denna kategori på Skincity. tex Jan Marinis enzym duo Clean Zyme och Skin Zyme, Biodrogas Enzyme Peeling Powder, Maria Åkerbergs Papaya Peeling och Elemis Papaya Enzym Peel m.m.m.m.m.

Detta är en mjöligt mjukrengöring med exfolierande enzymer som passar alla hudtyper. Den ger en bra djuprengöring och skön uppfräschning. Lite ovanligt med en mjölk som är djuprengörande så men det gör också att den inte bara passar dör fet hy utan som sagt för alla och rubbar inte hudens naturliga balans.

Några av de aktiva ingredienserna som gömmer sig i denna goding:

  • rengörande oljor som bryter ned och sveper bort makeup, löser upp olja, smuts och orenheter utan att täppa till porerna.
  • extrakt från  apelsinskal som lugnar huden och ger en delikat citrusdoft
  • enzymer som exfolierar, rengör talgkanalen och förfinar hudstrukturen
  • sodium hylauronat drar till sig och binder fukt till huden, upp till 1800 ggr sin egen vikt i vatten
  • vitamin E fungerar som antioxidant
  • druvkärnsextrakt även det är en antioxidant som neutraliserar upp till 2500 fria radikaler per molekyl

Den doftar dessutom friskt och fräscht av citrus, en doft jag gillar och som känns skön på en produkt som ska va lite rengörande.

Som rengöring använder du den så här:

Massera in på torr hud för att lösa upp makeup, överflödigt talg och orenheter. Skölj sen av.

Som enzym-peeling använder du den så här:

Applicera på ren hud ( du kan rengöra först med denna eller någon annan valfri rengöring, tvätta av och sen applicera ett mellantjockt lager och låt verka i 5 minuter. Skölj sedan av.

För lite extra exfoliering så tvätta av med Skincitys  Sponge! Så braaa!

IMG_2747 IMG_2752 IMG_2760

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

25 svar till “En doldis som glänser!”

  • (25) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna skriver:

    Hej!

    Tack för en fantastisk blogg, min go-to i skönhetsbloggsväg!

    Jag har en fråga angående double cleansing. Är sugen på att utöka min rengöringsrutin och börja ”dubbeltvätta” och undrar om denna skulle kunna vara något av de två stegen? Använder just nu Micellar Gel från La Roche-Posay som makeupborttagning/rengöring och därefter toner. Hur ska en double cleanse utformas? Kan mandelolja vara ett av stegen (första eller andra) – jag har nämligen använt det tidigare och tyckt om det? Jag trivs relativt bra med det jag har nu men blir så nyfiken på vad effekten av en double cleanse kan bli. Jag har ganska känslig hy, men samtidigt lite oljig och kan få en del break-out emellanåt (mer eller mindre bara på käkar + haka).

    Tack på förhand för svar!

  2. Sia skriver:

    Hej!
    Jag såg på din sida att du verkligen brinner för hudvård och att du mer än gärna svarar på frågor man har. Så jag ställer min fråga och hoppas att mitt problem kommer lösa sig.

    Jag är en 26årig kille som i somras provade på att vaxa mage och bröst innan jag drog på en lång resa. Väldigt lent och fint blev det och utan några problem. Jag åkte till Brasilien där de är väldigt duktiga på det här med vaxning är det sagt. Så jag vaxade samma område en gång till där men med en annan teknik än den som användes här i Sverige. Detta var i juli månad. Då till mitt problem. För ca 2 månader sen så fick jag problem med utslag på magen med ganska många inåtväxta hårstrån (vilket jag bara kan anta är pga vaxningen). Vet inte om det är smart, men jag har lyckats klämma ut en del av dessa men det är fortfarande ganska många kvar. Jag testade en produkt från Skin Doctors mot inåtväxta hårstrån men den kan jag inte påstå har hjälpt alls.
    Vad kan jag göra för att det här ska lösa sig och de fula märkena som finns nu försvinner?

    MVH Sia

  3. Susanna skriver:

    Hejsan.

    Paulas choice scar-reducing serum, ska man ha den istället för annat serum eller samtidigt?

    Mvh
    Susanna

    • annica skriver:

      Hej Susanna!

      För bäst effekt så lägger du Scar reducing serum närmast huden efter rengöring. Sedan kan du verkligen med fördel lägga ett till serum från PC och avsluta med creme. Lena min kollega använder det och hon är HELSÅLD!!! Fått jättefint resultat på väldigt kort tid, såååå kul!

      kram Annica

  4. Ann-Charlotte skriver:

    Såna här inlägg gillar jag jättemycket! 🙂 Det finns många bra produkter som försvinner i mängden av alla nya och mer omtalade produkter. Kul att du visade upp denna!
    Kram Ann-Charlotte

  5. Sanna skriver:

    Om man är osminkad en hel dag, ska man ändå tvätta ansiktet och smörja in som vanligt på kvällen? Känns som man redan har ansiktet fullt av krämer som man lagt på morgonen 🙂

    • annica skriver:

      Hej Sanna!

      Bra fråga och det ska man absolut. Testa och du kommer se att din hud mår mycket bättre av det. Under dagen så får man ett härlig lager med smuts, föroreningar, svett och dam på huden…..visst låter det trevligt ; )..och det bör man tvätta av inför natten. Du vaknar finare i din hud om den fått sig en treat in för nattningen.

      kram Annica

  6. Sara skriver:

    Hej Annica,
    Först vill jag passa på att tacka för en jättefin blogg och er superbra hudvårdsaffär, som jag blev bekant med via er julkalender. Det blev klickat mycket fina produkter!
    Jag har skrivit email till er om den sista leveransen då jag fick hem en betydligt dyrare vara än jag beställt men med summa på det jag hade beställt på kvittot.
    Väntar på vidare instruktioner från er.
    Sedan vill jag passa på fråga vad för hudvårdsmärke passar till pojkar i tonåren med tendens att få finnar emellanåt.
    Tack!

    • annica skriver:

      Hej Sara!

      Hoppas och tror att du fått hjälp via vår kundtjänst, tjejerna löser allt : ))) Verkligen roligt att du fått en så positiv känsla för SC och gillar bloggen. Jag har massa roliga saker på G så håll utkik både här och på siten. Skulle vilja skvallra om dom redan nu men jag håller mig ; )

      kram Annica

      • annica skriver:

        Hej Sara, Jag kan inte annat än att VERKLIGEN beklaga detta och vi har redan tagit detta internt idag och jag vet att vi givit dig en annan kompensation som jag hoppas att du känner dig nöjd med. Vi satsar extremt mkt på att ha fin kunsservice men i detta fall uppenbarligen inte lyckats. Jag är som sagt ledsen för det från mitt hjärta… Jag hoppas vår kompensation som du har blivit erbjuden nu känns bra, annars vill jag du talar om vad du önskar till vår kundtjänst. VI uppskattar otroligt din ärlighet och jag är ledsen att det inte kom fram som det skulle i vår konversation med dig. Hoppas att du kan förlåta oss och att vi får behålla dig som vår kund. Som sagt… från mitt hjärta ber jag om ursäkt för det inträffade. Stor Kram Annica

        • Sara skriver:

          Hej Annica!
          Kundtjänst ringde mig personligen idag och bad om förlåtelse om hur ärendet hade skötts, det uppskattade jag mycket!
          Tack till er!
          Var vänlig och ta bort mina meddelande om felleveransenser och den här om det är möjligt för jag vill inte ge en negativ bild av Skincity och kundtjänst.
          H.Sara

          • annica skriver:

            Hej Sara, Det glädjer mig oerhört att vi hittat en lösning som du är nöjd med. Det är det enda viktiga för oss att du är nöjd! Tack själv och då jag jag som du säger och tar bort dem… tack själv till dig och tack för att du hörde av dig till mig igen!! Stor kram Annica

          • Sara skriver:

            =)

  7. Emelie skriver:

    Borde kanske även tillägga att jag är 23 år och har lite problem med finnar, som jag önskar kunna täcka.

  8. Emelie skriver:

    Hej Annica! Jag är ute efter en skonsam foundation med naturligt resultat och okej täckning. Jag har funderat på att beställa antingen Jane Irendales BB cream eller Akademiklinikens CC cream. Efter att ha kollat på ditt klipp från nyhetsmorgon har jag förstått att Jane Irendales BB cream är en produkt du lovordar. När jag har gjort research har jag dock läst att den kan bli lite glansig, därav har jag börjat fundera lite på Akademiklinikens CC cream då resultatet av den ska vara matt.
    Vilken av dessa krämer anser du ger mest täckning och hur upplever du CC krämens färg (har läst att det bara finns en färg)?

    Kram,
    Emelie

    • annica skriver:

      Hej Emelie!

      Det stämmer att Janes BB ger mer lyster och den är också betydligt mer täckande. Är det en matt yta du vill ha och en creme som mer jämnar ut hudtonen så är det istället AK´s som du väljer. Ak´s passar de flesta nyanser skulle jag säga. Möjligen inte de allra ljusaste och inte heller de som är lite mörkare förstås. En fin beige, lätt gul ton…någonting sådant : )

      kram Annica

  9. Nicka skriver:

    Hej har ett prov av Elisabeth Arden pro med spf 50 lätt färgad till ansiktet, Kan den användas över paula choice för torr känslig hy använder dessa som är jättebra,Bästa
    Skin city.

    • annica skriver:

      Hej Nicka,

      Det fungerar jättebra, absolut!!! Ardens TAP som den kallas är ett av de bättre skydden tycker jag : ) Hoppas att du gillar den..

      kram Annica

  10. Linnéa skriver:

    Hur gör man med ansiktsvatten efter denna? Behövs det? Och i så fall vilket?

    Tack för em bra blogg och grymt bra service av alla på Skincity 🙂