Scrolla för att läsa mer

Tok Torra händer – Här är lösningen!

torra händer

Det är sånt som händer, händer på vintern… alltså tok torra händer. Hur många är det som känner så just nu?

Krispiga torra nariga och kanske sprucken hud på händerna. För många hör det vintern till men hörrni, det behöver faktiskt inte vara så.

Jan marini peeling

Vad gör man då när händerna känns som finncrisp?

Ja, jag vet inte vad ni gör men jag gör i alla fall så här nu under vintern för att hålla mina händer i schack inte inte dö av total uttorkning.

Det första är att jag när jag duschar typ i gång i veckan passar på att peela dem. Behöver man inte göra i duschen men jag peelar ändå kroppen och passar på att göra det på händerna med då. Använder ofta Jan Marinis peeling till kropp så den eller någon annan kör jag då på händerna med då.

2-3 gånger i veckan, lite beroende på hur påverkade händerna blir av kylan så sover jag men en handinpackning.

olja

Så här går det till:

Massera in en olja du tycker om på händerna när du sitter framför TV´n. Jag varvar just nu lite mellan Elemis Frangipani Olja som jag tycker är utsökt bra och Maria Åkerbergs Jojoba Olja som också är grym. Jojoban tar jag när jag inte vill ha någon doft, Frangin doftar ju rätt mycket.. supergott men ändå rätt mkt doft så.

treatment gloves

Efter en lång härlig massage gärna ösa på med olja flera gånger allt efter som den absorberas så på med ett par nätta bomullshandskar. Inte vanliga fingervantar det blir inte så nice utan de som är speciellt anpassade för kosmetisktbruk är de jag rekommenderar.

Sensai treatment gloves

Sensais Treatment Gloves har jag använt i många år och tycker de är riktigt bra. Tunna och sköna och lätta att tvätta.

Är man så där MEGA torra kan man dra på en plasthandske (finns i mataffärer ovanpå och sätta gummisnoddar vid handlederna så det blir tätt och sitta så en stund. Sen av med plasthandskarna och sov med bomullshandskarna hela natten. Ibland åker de av under natten om jag blir varm men det blir ett par timmar i alla fall.

Händerna är riktigt mjuka när man vaknar!

torra händer

För att behålla detta nu så de inte är torra som fnöske lagom till 15.00 fikat dagen efter så innan jag sätter p åmig mina skinnhandskar för att gå till jobbet så tar jag en lite olja och en rejäl dos handcreme som är lite mer skyddande också för dagen och något vatten avvisande. På med bomullshandsken igen och sen skinnhandsken. En perfekt inpackning på väg till jobbet.

Jag lovara detta gör susen för de torraste och krispigaste händer.

Orkar man inte massera å greja å tycker det verkar meckigt att sova med små bomullshandskar så kör bara olja + creme + bomullshandske+ vanliga handskar till å från jobbet. Det är ju lätt gjort.

På dagen får jag panik om mina händer känns kladdiga. Men jag vill gärna smörja in mig efter jag tvättat händerna. Hur löser man det?

handcreme

Jo, lätt. Väljer en handcreme som är 100% kladdfri. Jag gillar mycket Bliss handcreme & Sensais handcreme. Sensai jobbar lite mer antiage om man vill satsa på det med. Clarins och Bliss är super rika och lätta med magiskt friska dofter. Bliss doftar citronmeliss och Clarins blomäng.

Så vänner, se nu till att det är sista gången ni är torr om händerna nu. Med detta enkla knep så kommer ni hålla händerna ”Soft and Supple” hela vintern.

11 annica forsgren skincity.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 svar till “Tok Torra händer – Här är lösningen!”

 • (34) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emelie skriver:

  Hej! Det här har inget med torra händer att göra, men jag är verkligen behov av hjälp. Jag har under en längre tid funderat på att köpa en BB eller CC kräm. Jag vill nämligen dagtid ha en makeup som är så skonsam mot huden som möjligt samtidigt som den har en helt okej täckningsförmåga. Produkterna jag har spanat in är Jane Irendales BB cream och akademiklinikens CC cream. Eftersom jag har lite glansig hy av mig själv tror jag BB creamen kan bli för glansig, medan jag har läst att CC creamen innehåller talc (och talc har jag förstått är inte så bra för huden?). Har du något tips på en makeup som skulle passa mig?

  Kram,
  Emelie

 2. Maria skriver:

  Hej! Jag använder C-esta rengöring, C-esta serum, Bioglycolic Bioclear lotion och Transderma serum + dagtid ptr cc-cream. Har nu på inrådan av kundtjänst köpt biodroga md fuktserum och jm recover e-cream då jag känner mig torr när vintern slog till. Vet dock ej vad jag ska byta ut mot vad och i vilken ordning. Hur många lager serum- och cremelager kan huden egentligen ta till sig? Vill ej ta bort Bioglycolic Bioclear då den gjort massor för mina blemmor.
  Behöver få veta vad som ska ersätta vad och i vilken ordning de ska appliceras nu på vintern, för inte ska väl allt på? (Jm är ju toppen med sina siffror på produkterna). Lägger även Bp fuktmask som komplement.
  Tack på förhand.
  /Maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, gör så här. 1 rengöring 2. c-esta serum 3. bioglycolic 4. Biodroga MD fukt serum 5 recovery E.

   Grejen är att de jobbar på oliak sätt på huden. I denna kombo har du bara en crème resen är exfolierare och serum som går djupare på huden och hjälper den bli bättre!!
   Alternativt om du vill ta bort något ta bort C-estan. Kram annica

   • Maria skriver:

    Tack! Ska jag alltså hoppa över transformation serum helt, är det det som recovery-e ersätter?
    Mvh Maria

    • annica skriver:

     Hej Maria, Ja precis hoppa Transformation serum i detta nu. Transformation serum är lite av en multiprodukt, kan användas som både serum och som en lättare fuktcreme. Eftersom du har Biodroga Md´s serum nu och Recover-E ovanpå (creme) så behöver du inte Transformation. Spara flaskan och plocka fram den i vår igen. Då kräver huden säkert en lättare creme igen. kram Annica

 3. Therese skriver:

  Tack, vilket bra inlägg! Kan man be och få ett likadant gällande fötterna?! =)

 4. Helen skriver:

  Mina händer blir som fnöske i dessa tider trots peeling och kräm, fast jag slarvar väl ibland. Ska absolut testa någon av krämerna.
  Står i valet och kvalet kring serum från PC. Börjat med natt/dagkräm och ansiktsvatten. Fick skin balancing super antioxidant concentrate serum samt retonil 1 % rekommenderat funderar på om ett serum som motverkar ärr är bättre då jag alltid min acne lämnar röda ärr efter sig. Ska ma ha två serum eller räcker ett? Eftersom jag blev rekommenderad två.

 5. åsa skriver:

  Helt OT, men: Fick ett prov på transderma c och det är ju magiskt, det känns verkligen som att det ger grå och vintertrött hud lyster direkt. Finns det något c-vitaminserum som är mer budget men som ger en liknande effekt? Går Exuviances “pulver” att jämföra? Eller något serum från något annat märke?

  • annica skriver:

   Hej Åsa, ja visst är det:)) Ja Det är mkt bra och även Camu Camu från PTR!! Kramar annica

   • åsa skriver:

    Nu är det kanske jag som fattar trögt, men menade du att det är Exuviances c-vitaminpulver som är bra, eller rekommenderade du hellre Camu Camu som budgetalternativ till Transderma?

 6. Jenny skriver:

  Hej
  Jag undrar om ni kommer få in PTR brightening bubbling mask och PTR irish moor mud mask? Och om PTR sulfur mask kommer komma tbx?
  Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, dessa godingar kommer lanseras i Sverige nu till våren. Vi har inte fått datumen fastställa men de kommer… Sulfur masken verkar dock bli kvar i USA. kram Annica

 7. Sophia skriver:

  Hej Annica!

  Jag fick för ett tag sen jätte bra hjälp av er på skincity, jag har använt detmalogica men det passade inte alls min hy, och fick därför hjälp med vad som skulle passa mig bättre, jag är nu i övergångsfas från dermalogica till paulas choice och har hittills fått rekommenderat PC redness relief och 2% BHA liquid och det har hjälpt mig massor!!!

  Mitt problem nu är att jag om 2 veckor åker utomlands i 14 dagar och blir ju nu tvungen att göra ett avbrott med BHA produkten ( vilket jag tror hjälper min hy mest). Vad kan jag göra för att inte hyn ska gå tillbaka till den dåliga kvalité den va innan jag började med dessa produkter? De blir trots allt 4 veckor utan PCs BHA..

  Hjälp!

  • annica skriver:

   Hej Sophia, Jag tror inte att det är någon fara bara du inte slarvar med din vanliga rutin. Var noggrann med rengöring morgon och kväll och lägga gärna fuktmask 2-3ggr/v. Tappar man fukt får lätt bakterier fäste i huden…det vill vi inte. Sen kanske ett simpelt tips, men om du är dålig på att dricka vatten så drick lite extra. Det hjälper huden mer än vad man kanske tror. kram och njut av resan : ) Annica

 8. Lollo skriver:

  Hej Annica!
  Rör inte inlägget men har en fråga!

  Jag har nyligen börjat använda Calmuril (från apoteket) mot min keratosis pilaris på låren. Jag vill nu köpa Paula’s Choice Clinical KP Treatment Cloths från skincity. Går det att använda dessa tillsammans med Calmuril?

  Kram på dig bästa!

  • annica skriver:

   Hej Lollo, jag hade inte mixtrat de två. Använd den ena åt gången dvs att du kör en av dem 2ggr/dag helhjärtat : ) Lycka till! kram Annica

 9. Johanna skriver:

  Jag vill bara säga TACK, i snart 8 år har jag lidit av kontaktallergi i min högra hand, Har inte sett riktigt klok ut och haft fruktansvärd smärta i handen. Jag har testat så mkt handkrämer och apotekets bomullsvantar och ingeting har hjälpt.Så läste jag ditt inlägg här och tänkte ja testar,klickade hem joboba oljan och cellular performance treatment gloves. och på en vecka är jag babylen om handen:) så glad att slippa ha ont. jag kan lova att min hand såg hemskt ut innan.
  Tack snälla Du:) nu ska ja sova i mina magiska vantar varje natt.

  • annica skriver:

   Hej Johanna, men vad fantastiskt att höra! Jojoban är både prisvärd och effektiv : ) Det finns ingen skönare känsla än när man hittar “receptet” för att komma till bukt med envisa hudproblem. I´m happy for you!!! Underbart! kraaam Annica

 10. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Hur många droppar Elimis olja måsta ha på händerna?
  Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, skulle säga att det beror på hur torr du är. Tänk att det ska bli ett jämt lager. Snåla inte utan mer är bättre : )

   kram Annica

 11. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Tack för bra inlägg, den hjälpte mina händer från torhet!
  Läste om foterna, den var också bra, mina foter blir
  lena och mjuka!
  Kram Olga

 12. Anna skriver:

  Hej!
  Min 12-årige son har väldigt torra händer och han får ofta sår som blöder på knogarna. Läste om Jojoba-oljan, men fick för mig att det inte är så bra när man har sår. Vad rekommenderar du då?
  Tack på förhand! /Anna

  • Andreas skriver:

   Hej Anna,

   Vår 10-åriga dotter har haft precis de problem som du beskriver under flera år. Extremt torra händer med sprickor och blodiga sår. Trots att hon försökte smörja flera gånger varje dag och inför natten med olika handkrämer gick det vintertid inte att hålla det i schack.

   Av en slump läste jag på något forum om att inte använda handtvål då de torkar ut huden. Istället rekommenderade de en fast olivtvål. Lite skeptisk beslöt jag mig ändå för att testa och en fast olivtvål från Åhlens införskaffades.

   Skillnaden var häpnadsväckande… En dryg vecka efter tvålbytet är problemet helt borta. Hennes händer är mjuka och hela och inte minsta tillstymmelse till torra. Hon har även slutat att smörja med krämer.

   Kan bara rekommendera att testa.

   Lycka till!

   “No more pumptvål”
   Hälsningar Andreas

   • annica skriver:

    Hej Andreas, du har så rätt! Det gäller inte bara att smörja utan att välja en handtvål som inte torkar ut huden är a och o. Många tvålar är rena rama diskmedlen. De gör garanterat rent men är så pass rengörande att de rubbar hudens egna skyddsmantel. Kul att ni hittade lösningen och att hon fått mjuka fina händer igen. Tack för ditt tips!

    kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Anna, det är så vanligt med dessa torra händer på barn. Som du säger så kan produkter vid sårig hud kännas obehagligt och man bör inte ta vad som helst. Något behöver han dock och då hade jag tagit Jojoban som är bra på att reparera hudens egna skyddsbarriär. Testa att ta lite lite och massera INTE in produkten som man annars gör. Klappa istället in lite lite olja med ett par lätta tyck. Håll gärna dina rena hand mot din sons en liten stund då ett lätt tryck kan minska känslan av att det svider något. Känns det ok så återupprepa igen efter en timme. I takt med att huden blir bättre så kan man ta mer och mer. Ett tips är att alltid smörja sonens händer morgon och kväll och återapplicera på händerna när han sover. Det brukar göra susen.

   Att tvätta händerna den här tiden är viktigt men skulle vara försiktig med ovansidan om huden är så irriterad. Undvika handsprit helt under en kortare period. Brukar vara standard i skolorna numera men hand hud behöver återhämtning.

   kram och lycka till! Annica

 13. Andreas skriver:

  Hej Annica,

  Ja det är nog så att man får lite vad man betalar för. Vi har mest kört på en massa billiga sorter och jag har aldrig reflekterat på det utan tänkt, tvål som tvål. Nu vet vi bättre.

  Andreas

 14. Nop skriver:

  Det fungerar inte

  • annica skriver:

   Hej, Vad har du testat? Återkom gärna och berätta så att jag vet vad det är du upplever inte fungerar 🙂 Kram Annica

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »