Tok Torra händer – Här är lösningen!

  • | Annica

torra händer

Det är sånt som händer, händer på vintern… alltså tok torra händer. Hur många är det som känner så just nu?

Krispiga torra nariga och kanske sprucken hud på händerna. För många hör det vintern till men hörrni, det behöver faktiskt inte vara så.

Jan marini peeling

Vad gör man då när händerna känns som finncrisp?

Ja, jag vet inte vad ni gör men jag gör i alla fall så här nu under vintern för att hålla mina händer i schack inte inte dö av total uttorkning.

Det första är att jag när jag duschar typ i gång i veckan passar på att peela dem. Behöver man inte göra i duschen men jag peelar ändå kroppen och passar på att göra det på händerna med då. Använder ofta Jan Marinis peeling till kropp så den eller någon annan kör jag då på händerna med då.

2-3 gånger i veckan, lite beroende på hur påverkade händerna blir av kylan så sover jag men en handinpackning.

olja

Så här går det till:

Massera in en olja du tycker om på händerna när du sitter framför TV´n. Jag varvar just nu lite mellan Elemis Frangipani Olja som jag tycker är utsökt bra och Maria Åkerbergs Jojoba Olja som också är grym. Jojoban tar jag när jag inte vill ha någon doft, Frangin doftar ju rätt mycket.. supergott men ändå rätt mkt doft så.

treatment gloves

Efter en lång härlig massage gärna ösa på med olja flera gånger allt efter som den absorberas så på med ett par nätta bomullshandskar. Inte vanliga fingervantar det blir inte så nice utan de som är speciellt anpassade för kosmetisktbruk är de jag rekommenderar.

Sensai treatment gloves

Sensais Treatment Gloves har jag använt i många år och tycker de är riktigt bra. Tunna och sköna och lätta att tvätta.

Är man så där MEGA torra kan man dra på en plasthandske (finns i mataffärer ovanpå och sätta gummisnoddar vid handlederna så det blir tätt och sitta så en stund. Sen av med plasthandskarna och sov med bomullshandskarna hela natten. Ibland åker de av under natten om jag blir varm men det blir ett par timmar i alla fall.

Händerna är riktigt mjuka när man vaknar!

torra händer

För att behålla detta nu så de inte är torra som fnöske lagom till 15.00 fikat dagen efter så innan jag sätter p åmig mina skinnhandskar för att gå till jobbet så tar jag en lite olja och en rejäl dos handcreme som är lite mer skyddande också för dagen och något vatten avvisande. På med bomullshandsken igen och sen skinnhandsken. En perfekt inpackning på väg till jobbet.

Jag lovara detta gör susen för de torraste och krispigaste händer.

Orkar man inte massera å greja å tycker det verkar meckigt att sova med små bomullshandskar så kör bara olja + creme + bomullshandske+ vanliga handskar till å från jobbet. Det är ju lätt gjort.

På dagen får jag panik om mina händer känns kladdiga. Men jag vill gärna smörja in mig efter jag tvättat händerna. Hur löser man det?

handcreme

Jo, lätt. Väljer en handcreme som är 100% kladdfri. Jag gillar mycket Bliss handcreme & Sensais handcreme. Sensai jobbar lite mer antiage om man vill satsa på det med. Clarins och Bliss är super rika och lätta med magiskt friska dofter. Bliss doftar citronmeliss och Clarins blomäng.

Så vänner, se nu till att det är sista gången ni är torr om händerna nu. Med detta enkla knep så kommer ni hålla händerna ”Soft and Supple” hela vintern.

11 annica forsgren skincity.se