Träning, rutiner och kontroll..

  • | Annica

IMG_8446

Idag flummar jag lite om träning, kontroll och konsekvens…..

Inre och yttre skönhet hänger ju ihop i allra högsta grad. Det känns som en urgammal och urvattnad klyscha men det är ju så det är och ibland glömmer vi det.

Jag anser att det är lika viktigt att satsa på den inre vården som den yttrevården men personligen är jag mer disciplinerad och konsekvent när det gäller den yttre vården.

Generellt så äter jag och lever nyttigt och hälsosamt. Tänker på att välja ekologiskt mat, bra fetter, mycket frukt och grönt och nötter och annat hälsosamt. Äter så lite som möjligt av pasta, potatis å sånt. Jag mår bättre när jag äter sparsamt med den typen av mat. Känner mig piggare och mer alert. Men det där är ju lite individuellt.

Min hudvård tummar jag aldrig på. I princip aldrig i alla fall, klart att jag somnar med smink någon gång om året, men det dör man ju inte av. Dock som regel är jag mycket noga med huden och hudvården. Jag måste ha full kontroll på hudvården hela tiden, d.v.s. att jag har allt jag behöver hemma och att jag gör allt som jag vill göra, d.v.s. maximal behandling och vård av min hud.

Vad gäller min träning så är jag lite av en periodare måste jag erkänna. Jag rör alltid på mig. Är ingen soffpotatis, sitter nästan aldrig eller rätt sällan iallafall i soffan hemma… har kanske en liten släng av ADHD. Jag har även hund så mycket promenader blir det.

Men jag tänker nu lite mer på den mer intensiva träningen. Jag har tränat hela livet olika saker men har svårt att få långvarighet i min träning. Jag tröttnar fort och lägger av. Sätter igång igen, kör ett par månader, tröttnar och lägger av. Någon som känner igen sig?

Träning Annica Forsgren

Blir så irriterad på mig själv att jag gör så, det är ju svårt att nå de resultaten man vill ha om man inte är intensiv, konsekvent och långsiktig i det man gör. Precis som med hudvården, jag vet ju det. Men ändå är det svårt. En period i livet fick jag verkligen bra flyt på min träning och var både intensiv, långvarig och konsekvent. Det var på det glada 90 talet då tränade jag Aerobics så det stod härliga till och älskade det. Jag och Mamma körde många pass i veckan. Jag kommer ihåg hur KUL jag tyckte det var. Sjukt bra och hög musik, lätta program så man kunde ta ut sig så svetten lackade. Efter jag kört ett pass ville jag alltid köra ett till för att det var så KUL. Jag tränade på ett lokalt gym i Täby där jag bodde. Hade en lila glansig hel hotpants dress med svarta sting ovanpå.. GODE GUD.. men tro mig.. det var så coolt då. String på?! Alltså jag dör vid bara tanken att jag gått runt med det på gymmet. Haha. Till det svarta eller vita Reebook men USA sockor som det kallades så eller knörvel strumpor som vi där jag bodde kallade det. Ni vet vad jag menar:): Jag älskade Giselas pass hon körde LÄTTA steg inte massa krånglig dans som ingen förutom de mest nitiska hängde med på, bra musik var glad, mjuk och peppande. Det var så KUL.

Jag vill träna något som är KUL. Precis som aerobics passen var på 90 talet. Nyckeln för min del för långsiktighet i träningen är att det måste vara just KUL, annars tappar jag inspirationen.

Gjorde ett försök att ta upp detta med passträning på det lokala gym där jag bor nu. Men det var inte kul. Varför? Vad var skillnaden?

Jo, det kändes hysteriskt redan i receptionen man var tvungen att var där si å så lång tid innan, ställa sig på väntelistor, bli uppropad. Kommer man med? Kommer man inte med? Nej, alltså sånt orkar jag inte. Jag vill boka mitt pass, veta att jag får plats. Komma 5 minuter innan och sen köra.

Super mycket folk, man klämmer in så sjukt många så man nästan svettas på varandra. Man förväntas veta vad man ska ha för redskap. Alla sprang å hämtade gummiband i olika färger, vikter, ringar etc, etc, placerade ut på strategiska ställen så man inte snubblar på dem. Men ingen berättade vad man skulle ha och göra. Alltså förutsätter man att alla vet vilken färg på gummisnodden som är vad och att man behöver ett lättare och ett svårare etc. Jag blev bara sjukt stressad.

IMG_8445

Sen när passet börjar så är det näsan på uppvisningsnivå och detta var ett av de lättare passen. Varför kan man inte bara göra lätta men ändå roliga pass, bättra man kan få kläm på rörelserna snabbt så man kan ta ut sig ordentligt istället för att ha fullt fokus på att sätta koreografin.

Haha.. nu sågar jag men har någon tips på bra pass och gym norr om Stockholm som inte är så här så tell me please.

Sen det här men kontroll och intensivitet. Jag blir rätt intensiv när jag gör något. På gott och ont. Rent jobbmässigt så skulle inte kommit dit jag gjort med varken min blogg eller skincity om jag inte varit just intensiv och en dos kontrollerande. Det är två viktiga faktorer men kanske kan vara lite jobbiga för min omgivning och mig själv för den delen ibland (nu nickar nog mina kollegor och sambo instämmande haha). Omgivningen kanske kan uppleva det som enerverande ibland. Jag blir oerhört otålig när jag får något på hjärnan som jag vill genomföra. Vid själva genomförandet kan jag också vara oerhört kontrollerande. Inte för att jag inte litar på de runt omkring mig, utan om jag går in för något så gör jag det till max och lägger miljontals timmar i tankeverksamhet på det och sen vill jag vara med och se att det blir precis så perfekt som man tänkt sig. Dessutom är det ju hela nöjet att se det färdiga resultatet bli precis så som man affimerat i flera månader när man jobbat med det behind the scenes.

Vad gäller min träning just nu som består av crosstraining och gym så är det nog precis som man jobbet. När jag väl sätter igång och tränar så blir jag intensiv men detta i kombination med att jag INTE tycker träningsformen är så kul gör att jag blir inte så långvarig. Har lite svårt för ”lagom” generellt. Det måste vara KUL(inte heeela tiden men i det stora hela), gäller både träning och jobb, då vet jag att jag presenterar på topp, är intensiv, konsekvent och blir långvarig. Om det roliga försvinner… ja då lessnar jag fortare än fortast vilket är det som händer med min träning nu. Mitt jobb älskar jag så mycket att jag kan å vill jobba jämt. Det är liksom inte ett jobb det är en livsstil.

IMG_8452

Så…kom tillbaka alla klassiska aerobics & Step pass alá 90 tal. Ni var så roliga! Eller är det kanske jag som måste uppgradera mig själv till 2015 och lära mig njuta av combat, samba, zumba, zimba å allt vad det heter;).

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

38 svar till “Träning, rutiner och kontroll..”

  • (38) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sandra skriver:

    Du e sååå bäst ! 🙂

  2. Sandra skriver:

    Du e sååå bäst ! 🙂

  3. Helén skriver:

    ”Så…kom tillbaka alla klassiska aerobics & Step pass alá 90 tal. Ni var så roliga!”

    Åhhhh vad jag känner igen mig… 😉

    Håller med om att det är svårt det där med att upprätthålla kontinuitet… men den bästa träningen är ju den som faktiskt blir av… 😉
    Kram!

  4. elisabeth skriver:

    Zumba är jättekul! Testa det!

    • annica skriver:

      Hej Elisabeth, Kanske ska ge mig på det igen. Testade en gång på en möhippa och det var ju galet roligt och jobbigt! kram Annica

  5. Helena skriver:

    Hej Annica!
    Om du är ute efter hård träning, små grupper och som du även kan träna själv och slippa passa en tid alltid så kanske Crossfit är något för dig? Om du går på en sk Wod så är den uppbyggd med uppvärmning, teknik och slutligen ett längre eller kortare pass oftast med flås i.

  6. Jessica skriver:

    Heej, jag undrar bara hur du förbereder din hud inför din dagliga hudvårdsrutin och ansiktsmasker? Hur öppnar du upp porerna, använder du någon ångmaskin eller sköljer du ansiktet med varmt vatten?

    Kan inte du lägga upp ett inlägg med hur din dagliga hudvårdsrutin ser ut och hur man bäst applicerar respektive krämer/produkter på rätt sätt? Har du skrivit något sådant inlägg tidigare som jag kan ha missat? 🙂

    Tack på förhand, mvh Jessica

    • annica skriver:

      Hej Jessica, min vapozon står just nu i ett hörn hemma i garaget och används inte så flitigt. Oftast så planerar jag inte mina tillfällen med mask så att köra hela proceduren med ångning händer inte allt för ofta, även om det händer. Masker lägger jag dock många gånger per vecka och då blir det alltid en skonsam rengöring först, sedan peeling och allt detta sköljer jag av med max ca 38grader varmt vatten, inte för varmt för det torkar ut huden. Sen mask på och avtvätt på samma sätt. Min hudvårdsrutin med produkter varierar hela tiden eftersom jag är min egna testperson. Har skrivit om det i flera inlägg så sök på badrumsskåp så får du upp flera.

      kram Annica

  7. Kristina skriver:

    Jag förstår vad du menar och eftersöker. På nittiotalet tränade jag på Friskis och Svettis och det är dit mina tankar går när du beskriver vad du är ute efter. Jag har dock ingen aning om de fortfarande kör samma stuk. Jag går på ett gym där man tränar efter Les Mills koncept och jag är väldigt förtjust i deras Bodypump. De har även halvtimmespass med hårdare och effektivare träning. Inga krångliga steg och bra musik. DOCK måste man inse att man är nybörjare i början och strunta i och unna dem som vill visa upp sig att få göra det. Det tar inte så lång tid innan du är där själv! Satsa på ett pass där du bygger styrka, jag tycker det verkar som du fixar konditionen på annat håll…..:)
    PS. Du som är sann entreprenör får väl starta den typen av gym i Täby som du eftersöker. ”Må Bättre” är en bra gymkedja tycker jag..;)

    • annica skriver:

      Hej Kristina, Tack för dina härliga tips : ) Starta eget gym…nja….fast vem vet. Hittar jag inte en nytt favvo-ställe så får jag nog göra det ; )

      kram Annica

  8. Th skriver:

    Hej! Jag hoppas du vill hjälpa mig. Jag har fet hy, lite hormonell akne och blir lätt torr på ytan. Min hudton är väldigt röd och jag undrar om det finns någon produkt (inte smink) som dämpar det. Vill jämna ut utan att behöva ha smink på mig.

    • annica skriver:

      Hej Th, Det låter som att vi måste börja med din hud från grunden. Känslig och irriterad hud kan resultera acne osv. Viktigast för dig nu är därför en bra rengöring som är mild och som bevarar din syraskyddsmantel/hudyta. Sedan behöver du ett fuktgivande serum och en lugnande creme. På så sätt får du en bra grundkondition i din hud och efter det kan man behandla acnen. Gör ett hudtest och bifoga en bild så kan du få en komplett rekommendation: http://skincity.se/sv/skintest

      Tills dess så kan du testa att sova med den här masken. Den är ingen lösning på hela problemet men den kan ändå ge dig mycket. Som sagt du behöver en bra rutin från grunden.

      http://skincity.se/sv/product/2170/rodial-dragons-blood-hyaluronic-mask

      kram Annica

      • Th skriver:

        Tack för svar! Nu använder jag endast jojobaolja som rengöring och återfuktning, antagligen inte det bästa för min problemhy. Har läst ett inlägg om synchrolines aknicare-produkter, kanske dessa skulle funka? Om man använder rätt rengöring mm behöver man kanske inte någon specifik produkt för att dämpa det röda.

  9. sara skriver:

    Hej annica! nu har jag kört exuviance i två månader men min hy vill fortfarande inte bli bättre. Den gjorde min hy värre men ej bättre. Finns det någon annan serie? eller ska jag bara sluta så kanske min hy återgår till hur den var innan jag började med exuviance? vill ej förstöra mer än vad den nu har förstört..

    • annica skriver:

      Hej Sara, Jag skulle gärna se att du hör av dig till SC så att tjejerna där kan gå igenom din rutin noggrant. Huden kan bli sämre till en början men sen vänder det oftast. Att bli av med ett problem på bara 2 månader är inte rimligt utan man måste ha tålamod i minst 4-6 månader innan man byter märke anser jag. Byter och byter man hela tiden så kommer resultatet utebli. Träffar de som under åratal bara bytt och bytt och inte sett något resultat alls. Ger man istället tiden lugn coch ro med samma rutin i iaf 6 månader, så kan det vara lösningen. Det tar tid att bygga upp huden.

      Att tänka på är att en hud med lite mer problem kräver alla stegen, serum, peeling och mask….inte bara rengöring och creme, men det har du säkert koll på. Hör gärna av dig till info@skincity.se så guidar de dig hela vägen. Hälsa från mig!

      kram Annica

  10. Kim skriver:

    Det vore väldigt intressant att veta om hur det gick till med att starta skincity. Vad du gjorde innan och hur det blev av att du startade eget. Vad som varit svårt, vilka utmaningarna har varit. Vad som gått lättare än räknat med. Lite som att få gå backstage så att säga. Finns det någon intervju du gjort kring detta som en kan läsa?

    • annica skriver:

      Hej Kim, Kul att du vill höra mer. Mitt tips är att gå ut och köp tidningen Daisy Beauty. Finns en intervju med mig i senaste numret : ) Tidningen är för övrigt grym om man gillar skönhet och allt vad det innebär.

      kram Annica

    • Hildes Closet skriver:

      Förlåt att jag hoppar in här, men i senaste numret av Daisy Beauty som släpps i butik 28 april är Annica med och berättar hur Skincity kom till. Ett tips i alla fall.

  11. Kristina skriver:

    Hej!
    Jag har varit sjukskriven en period och går nu och rehabtränar. Då den perioden är slut ska jag också hitta nåt gym i Täby. Ska prova Feelgood, tränade där för några år sedan och gillade att det var inte lika flashigt som SATS. Dock styrketränade jag mest nu skulle jag gå på mer pass. Annars vet jag inte vad som finns för ställen. Kanske Friskis har mer enkla pass?

    Med vänlig hälsning,
    Kristina

  12. Helen skriver:

    Jag skulle behöva lite hjälp med val av produkter till ögon partiet.

    Jag är 41- finns definitivt mimik rynkor och mindre spänst i ögonlock partiet och puffighet under ögonen.

    Vilka produkter skall jag satsa på (märke)?
    Jag vill se resultat såsom mindre puffighet och spänst-och fukt till huden

    1) La Praire serum, esscence of caviar, +kräm
    2) Mene&Moy Skin Renu Serum och kräm
    3) Carita Genesis of youth
    4) Dermalogica serum-elemis pro collagen creme
    5) Murad

    Andra förslag andra billigare förslag men minst lika bra resultat?
    Ögon partiet är det parti som behöver mest kärlek just nu annars spänst i övriga huden

    Tack snälla
    MvH
    Helen

    • annica skriver:

      Hej Helen, Kollegorna har skvallrat att du fått svar av dem redan: ) De valde och M6M och det gjorde de rätt i. Skin Renue serumen är bara sååååå bra. Ger snabbt resultat, hoppas du gillar!

      kram Annica

  13. Daniella skriver:

    I Lerum utanför Göteborg har Friskis och Svettis (eller hade) sommarträning på en stor äng varje somnar. De hade en liten scen mitt på ängen där det stod en instruktör med cd-spelare. Alka stod runt om scenen och hoppade och skuttade, även barn, det var kul träning!

    • annica skriver:

      Hej Daniella, Blir långt att åka till Gbg bara hi hiiiii….men det låter härligt. Utomhus och cd-spelare det ahde passat mig ; )

      kram Annica

  14. Lj skriver:

    haha känner verkligen igen mig 😉 En sak om bloggen – det är otroligt irriterande att det inte går att söka på bloggen – skulle gärna vilja söka både innehåll och kommentarer, när man är ute efter info om något speciellt märke/problem så kan man ju inte sitta och scrolla månaders inlägg och kommentarer. Kram

    • annica skriver:

      Hej Lj, Super-tack för att du ger mig feed back! Uppe till vänster finns en sökruta, testa den. Sen skulle jag hålla utkik för bloggen kommer förändras lite framöver. Tror att du kommer gilla resultatet : ))))

      kram Annica

    • Elisabeth skriver:

      Vill bara tipsa om att det finns en sökfunktion högst upp i vänstra hörnet här på bloggen. 😉 Kanonbra och använder den själv en massa. 🙂

  15. Mona Lindström skriver:

    Åh vad jag känner igen mig i det där med att hålla i träningen. Jag saknar också de roliga passen med step-up, herregud man tog i så svetten lackade men det var så megaroligt. Känner mig helt malplacerad på gym idag, det är som du skriver. Man förväntas veta vad man ska ha för redskap m.m. Därför tröttnar jag ur och struntar i det efter ett tag. Går med mina hundar och kliver väl upp på crosstrainern ibland här hemma. Det får räcka för min del.

    kram från Mona

  16. Alva skriver:

    Hej Annica! Vad rekommenderar du för en normal/fet hy med promaskar på näsa/haka/mellan ögonbryn? Har tidigare haft Dermalogicas clear start men har bytt till deras special cleansing gel och active moist enligt era rekommendationer på skin city då jag inte har problem med finnar/acne. Borde jag komplettera med något för just pormaskarna?

  17. JessicaB skriver:

    Ville bara säga VARMT TACK för att ni är så himla bra!!
    Beatrice rek. av Babor intensifier couperose serum börjar redan ge resultat. Det serumet blev pricken över i:et tillsammans med babor neuro.
    Ha en härlig helg! Kram Jessica

  18. Madde skriver:

    Jag har haft turen att hitta ett gym i Gävle där jag bor som är lagom stort (ca 220 medlemmar) där passen alltid har olika innehåll, en cirkelträning eller mage/rumpa/lår är aldrig sig lik. Igår hade de ett pass Military training där vi sprang ute och gjorde diverse skitjobbiga övningar. De anpassar passen efter vilja som anmält sig och vet allas ”nivåer”. Har aldrig varit i så bra form som nu. Jag hoppas du hittar ditt guldkor n och får njuta av bra träning, då är det underbart.

  19. ha ha alltså jag känner ingen mig i det du skriver, så kul men ändå så sorgligt. Ja g kan inte träna på gym, såna som SATS etc. För det är rena uppvisningen enligt mig. Det är tuggummi som tuggas högt, läppglans till max, minimala kläder och en massa smink. Ja alla tränar som dom själva vill, men det ser inte ut som att dom är där enbart för att träna utan för att visa upp sig och förhoppningsvis få ragg. Det är den nya dejtinggrejen.. eller nya och nya.. 🙂

    Jag tränar hemma numera, tills jag hittar ett gym som är värt att betala en massa pengar för. För det är inte ens billigt i små lokala gym längre. :/ Inte hos oss.

    Lycka till.

  20. Maria skriver:

    Alltså, känner sååå igen mig, förstår precis vad du menar. Söker med ljus och lykta efter en träningsform där man tränar hårt men där det samtidigt är så kul att man inte tänker på att man tränar. Saknar också roliga pass så är det enda jag har kommit på i den genren är dans och ridning. Det har hittills resulterat i att träningen bara förblir snabba promenader eller löpning på lunchen haha.

  21. Gos skriver:

    Hej Annica

    Vilken fuktighetsmasken är bäst för kombohud som har hormonfinnar, acneärr, yttorrhet och är runt 40 år.
    ELEMIS EXOTIC CREAM MOISTURISING MASK eller RODIAL DRAGONS BLOOD HYALURONIC MASK??

    Tack för svar och ha en härlig dag