Skydda dig Smart, Snyggt & Säkert – Nyhetsmorgon

  • | Annica

Hoppas ni gillade inslaget i  onsdags morse på  Nyhetsmorgon. Jag pratade på allt jag bara kunde för att få med så mycket info som bara den. Sol och hudvård ligger mig varmt om hjärtat så jag blir liksom nästan svår att stoppa:) haha.

Ni som missade kan klicka på bilden ovan för att se det eller klicka HÄR!

Många har hört av sig och vill även ha listan på allt som jag hade med på bordet idag på 4:an. Bifogar listan här nedan.

IMG_8801-e1430470901606

Lite repetition av vad jag sa i morse… vårsolen är inte alltid så varm men den är väldigt stark så den kan vara riktigt förrädisk. Därför vill jag guida er hur man skyddar sig SMART, SNYGGT och SÄKERT i vår. Detta är alltså de 3 S:en ;).

När jag säger att jag tycker att man ska ha solskydd på ansiktet varje dag så får jag ofta reaktionen. Men det blir ju så kladdigt, jag blir alldeles fet på huden, jag får finnar av solskydd mm. Jag skulle vilja säga att det var så det kunde bli med dåtidens UV-skydd. Med dagens moderna skydd så kan man så kan man både vara och känna sig snygg och ha ett säkert skydd.

IMG_8858

Ni vet BB, CC, DD creams och mineralpuder. De är ju en typ av foundation och ger en snygg finish på huden som samtidigt ger ett utomordentligt bra skydd. Många trollar ju dessutom lite med huden. Dessa klassas mer som en förlängning av hudvården än smink.

Annica Forsgren

Fördelen är också att dessa finns mer anpassade efter olika hudtillstånd. Te.x Peter Thomas Roths arbetar aktivt med att ljusa upp pigment. Akademiklinikens är matterande och perfekt för en fetare, blank  hud, Biodroga MDs är bra för dem som har problem med finnar och acne och Rodials innehåller  anti-age ingredienser.

IMG_8861

Nyhetsmorgon, Peter jiihde, tilde de paula

Peter älskade smaken på dessa… det gör jag med riktigt goooda.. perfekt när sötsuget slår till hehe eller innan man ska ge sin älskling en puss;)

NYHET för i år är det kommer riktigt fina gloss med högt SPF. (vanligtvis mest cerat). Älskar dessa med SPF40 SMART, SNYGGT och SÄKERT! Läs mer om dessa i mitt tidigare blogg inlägg HÄR!

Annica forsgren, nyhetsmorgon tv4

Vill man inte ha ett färgat skydd så vill jag slå ett slag för det som kallas för CITY SKYDD.

Super tunna fluider med högt SPF och mkt fokus på miljöskydd som ett komplement till solskyddet.  De är alltså  fullmatade med antioxidanter för att skydda bra mot miljöföroreningar att annat otäckt i miljön. Perfekt storstadskräm eller för dig som vistas blad mycket pollution så att säga..Perfekt för de som önskar ett UV-Skydd som varken känns eller syns.

Observera att Peter tog minst  3 kanske 4 gånger så mkt som han borde gjort på sin handrygg:). Dessa är även poppis hos killar tackvara den superlätta formulan. Nätta förpackningar lätta att ha i innerfickan/väskan.

IMG_8860

Bättra på under dagen gör man smartast med dessa mineral SPF  med bordet och puder i hylsan. Älskar dem och pratar varmt om dem år efter år! Perfekt att ALLTID ha i väskan eller innerfickan på kavajen.

IMG_8862

Kan vi inte komma överens en gång för alla att vi låter huden få en kyss av BUS istället för SOL?!

Den absolut smartaste uppfinningen för att få en lätt bronzeton utan att utsätta huden för solens skadliga strålar är BUS Droppar!Både Clarins och Paulas Choice har dessa!

BUS-Droppar är koncentrat med brun utan sol som man bara droppar i sin vanliga fuktcreme eller body lotion. Vips så har man förvandlat sin creme till en brun utan sol som dessutom är skräddarsydd för just sin hudtyp. Så (ursäkta) jäkla bra!

Så alla  ladies och gentlemen..PÅ med ett solskydd och låt BUS:en arbeta upp en fin bronzeton under dagen samtidigt som du har ett fullgott solskydd på toppen.

Allt detta hade jag med uppställt på TV4 idag:

PAULA’S CHOICE
SUN 365 SELF-TANNING CONCENTRATE

CLARINS
GOLDEN GLOW BOOSTER BODY

PETER THOMAS ROTH 
INSTANT MINERAL SPF45

GLOMINERALS
GLOPROTECTING POWDER SPF 30

SENSAI
SILKY BRONZE PROTECTIVE COMPACT SPF30

ELIZABETH ARDEN PRO
MINERALS FINISHING TOUCH

GLOMINERALS
GLOPRESSED BASE

BIODROGA MD
CLEAR+ BB BLEMISH BALM SPF 15

RODIAL
INSTAGLAM SKIN TINT

AKADEMIKLINIKEN CC CREAM

BAREMINERALS
COMPLEXION RESCUE

PETER THOMAS ROTH CC CREAM

PAULA’S CHOICE
RESIST LIP GLOSS SPF 40

MARIA ÅKERBERG
LIP CARE OUTDOOR

RODIAL
STEM CELL GLAM BALM LIP SPF15

MATIS
CITYPROTECT SPF 50

ELEMIS
LIQUID LAYER SPF 30

BLISS
BLISSLAB ACTIVE 99.0 UV PROTECT SPF 30

Avslutar med lite bilder tagna strax innan inslaget. Alltså hur mycket kan man älska fiskbensflätor?

IMG_8807-e1430470890176
IMG_8812-e1430470875445

11 annica forsgren skincity.se

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

45 svar till “Skydda dig Smart, Snyggt & Säkert – Nyhetsmorgon”

  • (45) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Judith skriver:

    Hej! Nu har jag en del frågor…(ganska många hihi):
    *En dagkräm med spf räcker det (de dagar som man inte ska vara på stranden/solsemester)?
    Man bör väll ändå bättra på dem? Det kan man göra med sånna puder, va?! 🙂 Men om solen inte lyser bör man ändå bättra på?
    *City-skydd/vanligt skydd… När ska man ha vilket?
    *När ska man liksom ha vilket skydd…? Under vinterhalvåret? Varje dag hela året? Hur ofta bättrar man på under höst/vinter/vår?
    Jag känner att jag inte riktigt har koll på allt det här och har säkert mer frågor, men hur gör du? När har du vilket solskydd och så…? 🙂 Tack för svar

    • annica skriver:

      Hej Judith, Du kan använda din dagcreme med SPF så länge du har minst SPF30 och tänker på att återapplicera ditt solskydd varannan timme när du är på solsemester.

      Hur man benämner ett solskydd cityskydd eller likande förklarar ofta konsistensen och övriga ingredienser i produkten. Cityskydd innehåller ofta mycket antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler som det finns gott om i City.

      Solskydd ska användas varje dag, året om. Återapplicering av solskydd är inte alltid lika viktigt när UV-strålningen inte är lika stark. Men ska du vara ute en hel dag när det är sol rekommenderars även återapplicering av skyddet. Jag har en rad mängd olika solskyddsprodukter. Dels för att jag älskar att få testa på nya produkter sen att det är så olika beroende på vad jag ska göra under dagen. Oftast använder jag mitt dagliga solskydd och sedan avslutar även med en foundation/bas med SPF. Då vet jag att jag har rätt mängd SPF. Sen har jag alltid med mitt favorit solpouder från Sensai, Silky bronze SFP30 som jag kan bättra på under dagen, vid behov 🙂 Lycka till! Och glöm inte att sola säkert. Kram Annica

  2. Johanna skriver:

    Hej! Har funderat på det här med smink och sol nu ett tag, och frågar nu dig i stället för att reda ut det hela. Är väldigt obekvm med att vistas ute med ”naket” ansikte på sommaren då jag är både lite kvisslig och flammig i ansiktet. Min fråga är då om man skulle kunna kombinera Paulas choice Resist super light daily wrinkle defense med mineralpuder från everyday minerals? Eller skulle du rekommendera något annat solskydd som ändå döljer det man vill?

  3. Andrea skriver:

    Hejsan! Jag har lite funderingar angående solskydd. Jag är gravid, och hade innan jag blev gravid fet hy och acne. Under graviditeten så har jag blivit en riktig torris med noll talgproduktion, och acnen har trevligt nog blivit mkt bättre.
    Men visst är det att rekommendera att helt undvika solen nu under graviditet för att inte få pigmenteringar? Alltså även med spf så bör jag inte vistas i solen utan keps? Jag använder nu bare minerals primer med spf 30, å sedan luxe foundation ovanpå.
    Antar att produkten från t.ex Glominerals med transparent puder är bra val för återapplicering på en acnebenägen hy? Då jag haft acne länge, får ja lite panik av bara tanken att applicera något överhuvudtaget på en hy som inte är rengjord…
    Så tacksam för svar, önskar dig en fortsatt trevlig kväll!
    Mvh Andrea

    • annica skriver:

      Hej Andrea, Tänk vad hormoner kan göra för huden. Låter iof trevligt med mindre acne bara så där : ) Det är mycket klokt att undvika att exponera ansiktet i för mycket sol. Använd alltid spf 30 eller 50 så hjälper du din hud mycket. Glo´s puder täpper inte till på något sätt så bra att ”fylla på” med under dagen.

      Kram Annica

  4. Charlotte skriver:

    Tack för ditt svar ovan angående mina mörka fläckar. Jag undrar nu om man kan använda blekande serum under sommaren eller kan det förvärra problemet om man inte lyckas undvika solen helt?

    MVH
    Charlotte

  5. Paulina skriver:

    Hej,
    jag är lite nyfiken på Dermalogicas total eye care spf 15. Om man vill skydda huden runt ögonen från solen, räcker det då att man applicerar den en gång på morgonen, eller måste man applicera fler gånger under dagen?
    Har också hört att den inte är särskilt återfuktande, kan jag ha en återfuktande ögonkräm under då?
    Har du något tips på en inte allt för dyr ögonkräm som ger fukt och inte är jättefet?
    Mvh Paulina

    • annica skriver:

      Hej Paulina, Om du vistas en dag i solen så skulle jag återapplicera, men till och från jobbet så räcker det på morgonen. Jag tycker attd en ger bra med fukt men är man lite torrare så lägg Ultrasmoothing Eye serum från Dermalogica under. Det ögonserumet är bara så bra! Lägger du ögoncremen den flera gånger per dag så räcker den absolut. kram Annica

  6. Rebecca skriver:

    Hej, Jag undrar om du har tips på ögonkrämer med högt solskydd. Har väldigt svårt att hitta sådana, trots att huden runt ögonen är så känslig och tunn och behöver skyddas. Kan man använda city skydd-krämer runt ögonen? mvh Rebecca

  7. Sabina skriver:

    Hejsan!
    Du skriver att ”Peter Thomas Roths arbetar aktivt med att ljusa upp pigment” Hur fungerar det då om man som jag använder Clarins ansiktsbus? Förstörs effekten av busen?
    Kram Sabina

    • annica skriver:

      Hej Sabina, Effekten kan förtas lite om man använder en produkt som bleker huden något. Den nämnda från PTR är dock inte blekande på det sättet så de fungerar att använda ihop. kram Annica

  8. Sandra skriver:

    Hej Annica,

    Vilket av cityskydden passar bäst för en känslig – och reaktiv blandhy som tenderar att få finnar av alla solskydd?

    Kram Sandra

  9. Charlotte skriver:

    Hej, tack för en superbra blogg! Jag vill fråga några saker, jag har blandhy och fått ganska mycket mörka fläckar de senaste åren på ansikte/kinder, är bara 28 år och inte varit gravid.

    Jag var hos en hudterapeut för ca 2 månader sedan och använder Nimue tvätt, toner och natt/dagkräm samt kör jag deras solskydd 40.
    Tror du dessa produkter är rätt för mig? Kan man använda dem även över sommaren?
    Jag är lite sugen på att göra en starkare behandling, ex kemisk peeling eller laser, vad tycker du om dessa behandlingar för hyperpigmentering? Finns det risk att det blir värre? Bör jag vänta till hösten innan jag gör det?

    Oj vad långt inlägg det blir här. Jag undrar också om hyperpigmentering kan bli bättre av sig själv genom att enbart undvika solen och låta huden ”vila”?

    Jättetacksam för svar!
    Med vänlig hälsning,
    Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, det är jättesvår att i ditt fall göra en bedömning via mail. Har inte arbetat med Nimue så jag hade rådfrågat salongen du går till. Vad jag hört är märket superbra mot pigmenteringar men kanske kan du effektivisera behandlingen ytterligare. Man kan göra peels sommartid men då blir det till att undvika solen helt. Inget solande för det kommer ge dig fler fläckar. Känner man sig osäker så hade jag väntat till hösten. Har man fått pigmenteringar efter tex graviditet så kan de i vissa fall blekna bort men en solskada sitter ofta där den sitter. De blir mörkare om man vistas i solen och bleks något under höst och vinter. Skulle absolut testa en peel men överväg att vänta till hösten.

      kram Annica

  10. Johanna skriver:

    Om man använder Exuviance calming cleanser, soothing toning, vespera serumet och ultra restorative cream kan man använda scrubb från ett annat märke då? Min hudterapeut tipsade mig om bionicscrubben innan lermask 2 ggr i veckan men den rivs! Just nu så baddar jag på den försiktigt och låter den sitta i en minut men kornen rivs när den ska av.
    Gillar enzym-peelingar mer, de känns bättre för huden. Eller kan man först lägga på RTM som mask och sen lermasken efter det? Har känslig hy men samtidigt blandhy med ganska mycket pormaskar. I övrigt är jag jättenöjd med Exuviance!

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Bionic peelingen är som du säger ordentligt rivig så i ditt fall när det känns obekvämt så välj istället en enzympeeling. Här kommer tips på en som jag tycker är bra och som kan kombineras med de du använder i övrigt: http://skincity.se/sv/product/3109/peter-thomas-roth-firmx-peeling-gel

      Clay mask man absolut läggas efteråt och den passar även en känslig hud.

      kram Annica

      • Johanna skriver:

        Tack så mycket, den här peelingen ska definitivt inhandlas! Du är så jädra smart Annica, en hudvårsbutik på nätet med tillhörande blogg är en så fantastisk idé. Tack för Skincity och bloggen, jag vill läsa till hudterapeut tack vare dig!

        • annica skriver:

          Hej Johanna, Meeeen vad rörd jag blir!!!! Så otroligt roligt att få inspirera dig till ”min värld” : )))) Dina fina ord gör mig som sagt rörd. Tack för att du följer bloggen och jättekul att du känner dig nöjd med mina tips!

          STOR kram Annica

    • Johanna skriver:

      Woops, menade Triple Microdermabrasion Polish, inte bionicscrubben.

      • annica skriver:

        Hej Johanna, Aha….det fanns en Bionoc tidigare ; ) men de är båda riviga så följ de tips som jag angav i mitt tidigare svar om Microdermabrasion känns för tuff! kram och lycka till Annica

  11. Alva skriver:

    Hej!

    Min nattkräm (Dermalogica Clear Start Overnight Treatment) innehåller salicylsyra och är lite som en gel i konsistensen, går denna att blanda med Clarins BUS-droppar? Eller borde jag blanda dem i Clear Start Matte Moisturizer istället?

    Och hur skiljer sig Clarins Golden Glow Booster Body mot Clarins Golden Glow Booster Self Tan? Är det samma produkt med olika mängd bara?

    • annica skriver:

      Hej Alva, Jag hade helt klart blandat den i din vanliga moisturizer istället och BUS-dropparna för ansiktet är att föredra. Tänket är det samma som en vanlig bus för kroppen, den är lite tyngre och inte optimal till ansiktet. Kan ge plitor i värsta fall då man är mer känslig i ansiktet, så välj den anpassade för ansiktet. kram Annica

  12. Elin skriver:

    Lärorikt inslag, (som vanligt när du är med i Nyhetsmorgon), hade ingen aning om att det existerade spf i puderform. Ska definitivt kolla in dem närmare!

    En fråga också, jag har sen ca en månad tillbaka fått konstiga utslag på mina läppar, det börjar som små röda knottror, efter några dagar bli samma del av läppen röd och svullen och det känns som hudens struktur försvinner. Det gör inte direkt ont, mer obehagligt och lite bortdomnat. Efter någon vecka blir området jättejättetort och flagnar. Först hade jag det på högra sidan av underläppen och nu har det kommit tillbaka på vänstra sidan av överläppen. Det sitter precis på gränsen mellan läppen och munslemhinan.
    Har googlat som en galning men hittar inget som liknar. Idag köpte jag antihistaminer i ren frustation utifall det är någon allergi som ligger bakom! Har du någon tanke om vad det kan vara?

    Tack för en lärorik och inspirerande blogg!
    /Elin

    • annica skriver:

      Hej Elin, Utslag på läpparna skulle jag kolla upp hos en läkare. Ring och boka tid bums! Jättesvårt att säga vad det kan vara. kram Annica

  13. Åsa H skriver:

    Hej!

    Jag skulle vilja veta vilka av PC:s dagkrämer med spf som är helt fysikaliska. Det verkar som att jag inte tål kemiska solskydd och jag tycker inte riktigt att det framgår på Skincity vilka solskydd som är helt fysikaliska och vilka som är kemiska eller möjligtvis en kombination mellan dessa.

    • annica skriver:

      Hej Åsa, Det är klart att jag ska hjälpa dig med det. De som är fysikaliska är: Hydralight Spf 30, Resist Super LIght D Wrinkle Defense SPF 30, Skin Recovery Spf 30 och Resist Cellular Defense spf 25.

      Kram Annica

      • Åsa H skriver:

        Tack för svaret! Nu förstår jag varför jag reagerade med rodnad och klåda av Moisture Boost spf 30. Jag får hålla mig till helt fysikaliska skydd från och med nu…

  14. Karin skriver:

    Hallå Annica!
    På mitt jobb sitter jag hela dagen med AC (alltså air condition) på, är det uttorkande för huden? Upplever nämligen att jag blir fortare blank i ansiktet när jag kört en dag på jobbet än när jag inte sitter i maskin. Finns det något bra jag kan använda, tex fuktspray och vilken rekommenderar du isf?
    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Karin, Att vistas i en miljö med AC är verkligen uttorkande för huden så att ha en fuktspray nära till hands eller den här lilla specialaren ovanpå din dagcreme kommer göra skillnad:

      http://skincity.se/sv/product/4106/beaute-pacifique-gelcoat-c-dry-air-comfort

      Fuktspray: http://skincity.se/sv/product/1281/dermalogica-multi-active-toner

      kram Annica

      • JessicaL skriver:

        Åh den där krämen från Beaute Pacifique lät ju super bra! Jag märker direkt när man sitter i skolan,kontor eller när man flyger att huden reagerar på torr luft, sminket typ försvinner och man känner sig torr men ändå fet, inte alls kul och ser inte bra ut heller.
        Men om jag då har en dagkräm med spf från Paulas choice (skin balancing) innan, kan man ändå lägga på denna eller smetar man ut spf:n för mycket då?
        Hälsningar Jessica

    • Karin skriver:

      Och vad tycker du om Jane Iredale Powder-Me SPF Dry Sunscreen Translucent? Hur är den i förhållande till PTR’s Mineral Sunscreen?

      • annica skriver:

        Hej Karin, Nu var det ett tag sedan jag testade Janes men minns att jag inte var så förtjust i själva svampen som man applicerar med, det blir lite trög mot huden. Om man inte har makeup så funkar det men har man makeup och vill lägga på under dagen så behöver man fylla över den i JI´s tomma hylsa anser jag. Själva formulan och pudret är toppen. Länkar till båda så förstår du hur jag menar:

        http://skincity.se/sv/product/1832/jane-iredale-powder-me-spf

        http://skincity.se/sv/product/4422/jane-iredale-refill-me-refillable-loose-powder-brush

        kram Annica

      • Karin skriver:

        Ojoj, jag kom på en fråga till när jag läst ditt inlägg om Clarins ansiktsBUSdroppar. Du skriver att en inte ska använda dem tillsammans med en kräm med syra i – jag använder ju VESPERAserum dag och natt – är det också dålig kombo med BUSdropparna?

        • annica skriver:

          Hej Karin, Clarins rekommenderar inte att man blandar dem med en produkt med syra men jag vet dom som gör det och att det har fungerat ändå. Vill man ta det säkra före det osäkra så blanda med en syrafri creme och skippa serumet den kvällen. kram Annica

  15. Viktoria skriver:

    Hej!
    Hittar inte Gloprotecting powder på siten, är den slutsåld? Vore bra överlag om ni har kvar produkter som är tillfälligt slut på siten, men att det står slutsåld eller liknande. Blir förvirrande att leta och inte hitta produkter.
    Kram Viktoria

    • annica skriver:

      Hej Viktoria, Sorry inte meningen att förvirra dig : ) Produkten är tillfälligt slut men beräknas komma in igen den 4/5. Så vänta ett par dagar och kika in på siten igen. Den här är också superbra: http://skincity.se/sv/product/993/peter-thomas-roth-instant-mineral-spf45

      kram Annica

      • Sabina skriver:

        Hejsan!
        Tack för ett superbra inslag! Undrar om man verkligen kan lita på att detta puder, glo minerals, ger spf 30 efter att man haft på det på huden? Hur mycket behöver man då ta?
        Med vänlig hälsning, Sabina

        • annica skriver:

          Hej Sabina, För mig är pudret ett komplement att bättra på med under dagen. Det ger ett skydd av spf 30 om man lägger på ett bra lager, dock ger det med sig som alla solskydd gör så det behöver återappliceras efter några timmar för att behålla sitt skydd. En dag på stranden hade jag valt en creme men till vardags så är detta super att lägga ovanpå makeup eller sin creme. kram Annica

  16. Lina skriver:

    Hej

    jag har en fråga angående ett problem som verkligen stör mig och vet inte vad jag ska göra!
    under ögonen, så har jag små små prickar inte vita men typ hudfärgade, jag undrar finns det något man kan göra åt dessa??

    Tack

    • annica skriver:

      Hej Lina, Det beror lite på hur det ser ut. Kollar man riktigt nära på alla människor så har vi hudfärgade fläckar kring ögonen. Menar att dina kanske inte är framträdande än andras : ) Fläckarna/prickarna är porer utan talgproduktion. Besök en klinik så kan de titta på din hud om de känns onormalt stora. En bra ögoncreme och concealer är att rekommendera men det finns ingen ögoncreme som direkt tar bort dem,

      kram Annica

  17. Hildes Closet skriver:

    Lycka till med byte av plattform! Jag trodde jag hade blivit smått knäpp då jag såg att det fanns ett inlägg i går på jobbet, men när jag kom hem och skulle läsa så var det borta 🙂 Bra inslag i rutan som alltid!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, tack! Jag veeeet vissa inlägg och svar försvann så nu har jag svarat dubbelt upp, hoppas att inga frågor försvann helt och hållet. Bra 1 maj-jobb att svara på frågor ; )

      kram Annica