Besök på House of Elemis

  • | Annica

elemis Noella är en av tre grundare till elemis. Hon kunde inte närvara denna dag men ett härligt blomster arrangemang fick illustrera henne;). Kolla in sprayen jag håller i. En rums mist med världens härligaste doft, frangipani. Denna mist kommer att ligga i ett av elemis julkit. PS den lite udda lila nageln är en morsdags-present från min dotter;).

Torsdag kväll och hela fredagen tillbringade jag i London med vårt fina brittiska märke Elemis. 24 helt galet härliga timmar. Jag fick möjlighet att besöka elemis huvudkontor och träffa hela teamet bakom Elemis och höra lite mer om höstens nyheter bla en  Brightening serie på ingång som kommer bli ” min” serie i Elemis.

IMG_0294

Brightening serien.. denna längtar jag efter.. fick uppleva produkterna under min ansiktsbehandling. De lanseras i Sverige i höst och jag kommer roffa åt mig  dessa samma sekund de landar på vårt lager på Skincity. Det kommer även en Lotion.. ni vet lite cremigt ansiktsvatten i denna serie.

IMG_0165

Julklapp alla brightening.. dvs lyster, uppklarnande och jämn hudton. JA TACK:)!
House of elemis

Julkiten är så coola, fina och moderna. Ja tack , jag önskar mig nog  ett av varje i julklapp. Kolla in det högst upp i mitten. EN JÄTTE beauty case med maxat av minisar och några i original. Come to mama säger jag bara. Vill ha beautyboxen lika mycket som produkterna:

IMG_0164

British Botanicals.. har ni upptäckt den nya shower Creamen som finns i butik nu? Den är ljuvlig och står i min dusch nu. Special designad förpackning av Brittisk konstnär med alla blommor på som är i.

IMG_0213 IMG_0206 British Botanicals (body cream lanseras i höst) är en hyllning till Elemis 25 års jubileum. Kollade även in nya uppdaterade herr serien som kommer i höst. Lite nu snygg design och en underbar ögonroller som killarna får håll hårt i för sina Flick/pojkvänner;). Grymt skön!

IMG_0175 IMG_0174 Por collagen Marine cream

Visste ni att det säljs en Pro Collagen Marine Cream var 10 sekund i världen. HUR galet är inte det?? Det talar ju också om vilken grym produkt detta är. I höst hoppas jag kunna erbjuda er den i 100ml (!!) i denna härliga förpackning med denna lyxiga spegel som medföljer på köpet. Alltså burken är så fin så när man använt upp cremen så spar man burken för tex smycken eller något annat litet . Detta är en LIMITED edition för att fira att Elemis fyller hela 25 år ungt.

Elemis finns i hela 60 lände och ni som flyger med British Airways möts av Elemis på flygplanet coolt va:). Elemis är ett riktigt lifestyle brand i den bemärkelsen att när man rekommenderar produkter så lika viktigt att de är rätt för hudtyp och tillstånd är att   produkterna är rätt för ens livsstil. Det är ju faktiskt superviktigt tycker jag.. Annars kommer man inte bli nöjd om inte rutinen passar in i ens liv så att säga.

IMG_0288

IMG_0287

Jag älskar fasaden till House of Elemis. Klädd i blommor, tegel och vackra fönster.. det är så fint..

Fredag eftermiddag tillbringade jag på LJUVLIGA House of Elemis. Alltså denna lilla gränd som  House of Elemis ligger på är helt underbar. Åt middag där på kvällen och det rekommenderas varmt om ni åker till  London. Aderss till House of Elemis ( och även denna mysiga gränd är: 2 Lancashire Court, Mayfair.

house of elemis house of elemis

Jag och min kära hade bokat in oss på varsin behandling i helt nyrenoverade House of Elemis ( färgen på väggarna hade typ precis torkat). Vi bokade deras Pent House. Alltså så vackert.. privat och elegant. GOOD.  Njut av några bilder nedan från The penthouse på House of Elemis!

IMG_0227

På väg upp.. kolla taket!IMG_0258 IMG_0273 IMG_0235

Handgjorda blommor gjorda specifikt för detta rum av brasilianskan Valeria Nascimento.

house of elemis

The Penthouse består av två behandlingsrum förenade med ett privat väntrum. Här sitter min kära och väntar på sin treat!

IMG_0259

Jag fick en ljuvlig peel off mask ( finns bara i behandling) och den super effektiva Tri-Enzyme Resurfacing Masken. Läs  mer om den HÄR!

IMG_0261

Även min sambo fick denna härliga salongsmask!

Elemis treatment

Efter behandlingen.. Utvilad är bara förnamnet.. jag hade kunnat ligga kvar i denna behandlingssäng ett par timmar till. LÄTT!

Jag fick en riktigt bra ansiktsbehandling med Elemis apparatur. Min terapeut förstärkte effekten av deras nya BIOTEC produkter (kommer i höst i Sverige) med ett peelande steg med apparaturen samt arbetade med rött ljus för att stimulera huden. Jag vet att Elisabethskolan gör Elemis behandlingar med denna apparatur kolla annars med Dermarome som är agentur för Elemis i Sverige vilka Elemis terapeuter som använder deras apparatur i Sverige.

IMG_0251

Som man säger i branschen;)…När en hudterapeut är borta dansar en annan hudterapeut på bordet. Precis så var det. När min terapeut lämnat rummet passade jag på att kolla in apparaturen närmre, provsitta behandlingsstolen vid den helt grymma behandlingssängen med varma Quarts stenar. Så cool.

IMG_0228

Kolla coolt avtryck de gjort på stenarna i behandlingssängen med Elemis och logon som är en lotus blomma.

IMG_0254 Annica Forsgren

Typiskt mig så fingrig och nyfiken.. kan inte låta bli testa lite när ingen ser:)
elemis

Var även tvungen och trycka ner fingrarna bland stenarna för att känna värmen.. så härligt..som att ligga på varm sand.

IMG_0218

Avslutningsvis så kollade vi in deras ”Speed SPA”, fick en guidad tur av House of Elemis spa chef.. Gillar detta place. Här kan man få en snabbis. Dvs en snabbehandling;). Typ 15-30 minuter. Jag gillar konceptet att man kan få tex fötter och händer samtidigt kanske även en snabb facial med så tre behandlingar på en gån. MER sånt i sverige.

maximum results

För min del så har jag oftast bara max en timme å då vill jag ha allt gjort. I Sverige är det så vanligt att man säger neeeej fötterna tar 1h, händerna 1h och ansiktet 1h. Absolut, jättemysigt men det funkar i alla fall inte i min värld . SÅ en uppmaning till mina bransch-kollegor. Var mer flexibla och ge kunden det som de vill ha. MAXAT på MINIMAL tid!:). speed spa

Min fina och duktiga terapeut för dagen bjöd avslutningsvis på en Lyster-Cocktail. Vad den innehåll? Åhh jag har glömt var så uppslukad av stämningen….

Annica Forsgren

Körde min nya Terry makeup med lila och blå mascara på torsdagskvällen. Till det en vit kavaj från mango och en svart top från Karen Millen.. för övrigt en av mina favorit designers. Love it!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 svar till “Besök på House of Elemis”

  • (14) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Tyra Liljedahl skriver:

    Hej Annica!
    Jag har en fråga angående min hy och jag hoppas att du kan hjälpa mig. Jag har under det senaste året börjat få väldigt oljig hud, alltså torr hud som jag har förstått det. Jag började därför återfukta huden med moisturizing kräm från Nivea, Clinique osv (har testat lite olika), två gånger om dagen smörjer jag in ansiktet, på morgonen innan jag ska sminka mig och på kvällen efter jag tvättat bort sminket. Men jag lyckas ändå få jätte oljig hud när jag har smink så jag måste dutta papper i ansiktet eller pudra mig. Jag har även börjat använda mindre smink och använder cc-cream istället för foundation men det gör ingen skillnad. Vad mer kan jag testa/göra för att få bra hy igen?
    Tack på förhand, hälsningar Tyra!

    • annica skriver:

      Hej Tyra, Det låter som att du inte hittat rätt produkter. Är man bara lite torr så ska man inte välja en creme för torr hud tex. Guidar dig mer än gärna men behöver få koll på din hudtyp. Gör ett hudtest här så får vi svaret på exakt hur din hud mår och vad den behöver. Så fet i huden ska du inte behöva vara med rätt produkter.

      Till testet: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  2. Hanna skriver:

    Hej! Jag frågade dig här om dagen om du kunde tipsa någon concealer som inte är täppande och förvärrar acne. Jag undrar om fit me maybelline concealern och make up stores cover all mix har ingridienser som är täppande för porerna? Jag själv förstår inte vad som står på produkterna. Det är de concealerna jag använder just nu. Jag undrar också vad man ska akta sig för när det gäller ingridienser i smink? Är mineralsmink ett bra alternativ? Jag har kollat på concealern du tipsade och kanske tar och provar på den, får se!

    • annica skriver:

      Hej Hanna, Önskar att jag kunde svara på om Maybellines concealer och Makeup stores täpper till. Tyvärr vet jag inte vad de innehåller. Är de anpassade för plitor så skulle jag dock tro att de fungerar utmärkt. Det jag skulle passa mig för är om det står mineral oil som ingrediens för det är inte så bra för en hud som lätt blir tilltäpppt. Mineralmakeup är toppen för huden då ingrediensen låter huden andas. Bareminerals, Jane Iredale och glominerals är märken som jag i alla fall kan gå i god för. Concealern som jag tipsade dig om förra gången är det många som gillar. Sorry att jag inte kan ge ett direkt svar på innehållet, på de du har hemma. Det finns för många märken för att jag ska kunna och känna till allas ingredienslistor. Lycka till! kram kram Annica

  3. Hildes Closet skriver:

    Men wow vilket ställe! Så genomtänkt, stilrent och vackert. Förstår jag rätt att Pro Collagen Marine Cream LE kommer till hösten?
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Det stämmer i höst smäller det för den STORA burken!!!! Wiiiii!!! Jag har alltid älskat Elemis från första stund jag testat märket, men nu ligger det mig ännu varmare om hjärtat : ) Så fantastiska produkter!

      kram Annica

  4. Lotta skriver:

    Men såå fantastiskt vackert! 🙂 Tusen tack för bildkavalkaden av det vackra Elemishuset och boendet och all apparatur! Jag ska faktiskt genast höra av mig till Elisabethskolan och höra om det går att få en Elemisbehandling, I loooove Elemis! Har så många favoriter bland deras produkter, men Pro Collagen är grundstenen i allt vad jag gillar med detta underbara märke! Så glad att jag har lagt vantarna på deras limited edition-burkan, så vackra!

    Största kramen, Lotta <3

    • annica skriver:

      Hej Lotta, Helt rätt att lägga vantarna på en Limited Edition-burk, den är som ett smycke! Elemis är verkligen en värld av, av, av, av ALLT!!! Produkter, behandlingar, apparatur, fina ingredienser SÅ inspirerande och få detta presenterat in i minsta detalj! Inspirationen flödar kan jag tala om, en kort trip som satt många fina minnen hos mig. Inspiration, inspiration – I love it!

      kram Annica

  5. Vilket underbart dygn du haft! Superhärliga produkter ser det verkligen ut att vara och väldigt fina lokaler. 🙂

    • annica skriver:

      Hej Ann-Sofie, det var som en dröööööm!!! Var knappt kontaktbar när jag gick därifrån ….eller när jag svävade hemåt : )

      kram till dig!
      Annica

  6. Sanna skriver:

    Hej Annica! Vilket ställe,så fina bilder. Nu längtar jag till höstens nya serienJag blev så sugen att prova typ allt!!Tack fina du att du delar med dig ditt kunskap och är en sån förebild för oss alla. Jag älskar ditt blogg och Skincity♡ Kram Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, Tack vad gulligt sagt av dig!!! Jätteroligt att få ha dig hos mig på bloggen : )

      Gick lite smått bananas…..med fotograferandet när jag var där. Men det gick liksom inte att sluta fota detta drömska ställe. Helt underbart vad inspiration jag fick!

      kram Annica

  7. Karin skriver:

    Härligt det ser ut!!

    Vill bara meddela en ”liten” önskan om kampanj/erbjudande på Exuviance 😉 Då ska jag bunkra upp 😀