Solskydd å Kreta

  • | Annica

IMG_0792 Mina solskydd på Kreta för ansikte och kropp!

Sommar, sol å semester. Jag befinner mig just nu på Kreta med min familj och  njuter av det underbara vädret och naturen som finns här. Tänkte dela med mig av vad jag valt för SPF att ta med mig på denna resa.

solskydd annicaa solskola

Ansiktet skyddar jag med dessa darlings!

Till ansiktet har hag denna uppsättning.  Sensais stick med SPF30 för läpparna, Caritas SPF50 till ansiktet, Paulas Choice SPF30 till ögonen och under solskydden Paulas Choice Antioxidant Serum som aktivt arbetar på att bekämpa fria radikaler samtidigt som jag ligger och softar i solstolen. HUR bra känns inte det? As bra för att beskriva det enkelt;).IMG_0721

Perfekt för läpparna och anar partier på kroppen som du vill punktbehandla med hög SPF. Tex ärr.

solskydd till ansiktet, annicas solskola

Serum under solskydds creme is a must! Dessutom ska det vara ett som verkar som en antioxidant. Hög SPF runt ögonen är också ett must. Denna kan du ha i hela ansiktet om du vill.

sensai silky bronze

En favorit produkt. Foundation och SPF30 som är vattenavstötande,. Perfekt för den som inte vill gå osminkad på stranden.

solskydd till kroppen

En härlig kroppsduo som erbjuder ett klassiskt men modernt skydd.

Till kroppen har jag denna resa två kompisar med högt skydd får Decleor. Jag smörjer in mig med cremen med SPF50 på morgonen och sen gillar jag att underhålla med Sprayen med SPF30, som är i form av en skön torrolja  under dagen. Det är så lätt att spraya på kroppen och med lätt hand applicera ut. Decléor erbjuder riktigt sköna klassiska solskydd. Perfekt tips eg för dig som känner dig helt vilse i pannkakan av alla dessa solskydds tips och  vill ha ett klassiskt men modernt och bra som känns lite lyxigt med fin sommar doft. Köp dessa! Dessutom helt ok pris med tanke på kvalitet.

Avslutningsvis bjuder jag på lite Kreta bilder:).

PS i går var jag och testade på SPA´t här på The Ocean Beach Club. Återkommer med rapport om min behandling snart.

IMG_0801

Leopard, Cerise och guld blir aldrig fel:)

IMG_0638

Softar lite i sanden som är sååå varm.. hänger på min gula beachbag från Skincity som är så snygg å bra…kommer snart finnas tillgänglig för er alla:)

Annica forsgren, kreta, ocean beach club

Härliga lilla strandbaren..

IMG_0666

Utsikten från vår balkong. Detta kan man ju leva med eller hur;).
IMG_0817 IMG_0816

Kvällsmakeup ala 15 minuter!

IMG_0777

Utsikten från gymmet är så grym! Älskar!

IMG_0797 hudspecialisten

Härlig utsikt från SPA´t.  Vissa dagar målar de nagelack på kidsen. Mycket uppskattat. Min dotter Sienna var självklart där och testade:).

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 svar till “Solskydd å Kreta”

  • (13) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lovisa skriver:

    Hej.

    Jag har precis beställt mina första produkter via er efter svar på mitt hudtest. Jag har sedan ett antal år tillbaka börjat få problem med huden (är idag 25 år) och har provat olika mediciner. Det enda som hjälpte var Roacutan men acnen kom tillbaka. Det har gått i lite vågor, ibland är huden bra och jag kan gå utan smink och ibland är huden katastrofal och jag som annars älskar att gå omsminkad känner att jag måste bära smink. Jobbigt. Blir psykiskt jobbigt med dålig hy. Min kropp i övrigt är fri från finnar och acne. Det sätter sig bara i ansiktet. Jag är i övrigt oerhört noga med god hudvård, tvättar alltid ansiktet morgon och kväll och använder bra produkter utan parfym. Ett tag använde jag produkter från Mene & Moy, men slutade med det då det blev lite för dyrt samt att affären där jag tidigare köpt det slutade att sälja det. Jag började då med Aesop, vilket jag tror har varit alldeles för snällt för min hy och därför inte haft någon direkt affekt mer än att jag sluppit dåliga produkter. Jag ser nu fram emot att testa produkterna som Ni rekommenderade. Däremot undrar jag om det finns möjlighet att träffa någon av personligen, att gå på en exempelvis ansiktsbehandling? Jag lästa att du älskar att titta på en människas hy och studera den och tänkte att det kanske därför gick att träffa dig eller någon av dina kolleger personligen och få sin hy undersökt samt behandlad mot en kostnad?

    Ska verkligen se till att följa din blogg och sin butik då jag tycker bra hudvård är intressant och en bra investering.

    //Lovisa

    • annica skriver:

      Hej Lovisa, en hud i obalans kan ofta bero på en inre obalans, speciellt om problemet ofta återkommer på samma partier. Det är viktigt att tänka på att kost, stress och andra delar har en stor roll i hur vi mår och hur huden ser ut. Produkterna hjälper till att behandla symtomen men inte den bakomliggande förklaringen ofta kan man även behöva göra ytterligare förändringar, som kosttillskott eller liknande för att få bästa resultat med sina produkter. Vad kul att du gjort mitt hudtest som finns på hemsidan. Vi kan dessvärre inte ta in nya kunder för behandling eller analys. Hoppas på att kunna utöka den tjänsten framöver 🙂 Har du frågor om din hud kan du alltid ringa eller maila mina fantastiskt duktiga kollegor på SC för djupare analys. Kram Annica

  2. Michaela skriver:

    Hej Annica,

    1) Vi ska åka till Asien ett helt år och då undrar jag vilka solprodukter du rekommenderar att vi tar med oss? Misstänker att det lär bli svårt att hitta bra produkter väl på plats bara så där, så vi måste ju ta med oss ett ”förråd”.

    2) Om ett hudvårdsmärke inte har spf i sina dagkrämer (ex Carita), tänker de då att man ska använda deras solkrämer som en del av sin dagliga hudvård året runt? Ska man då ha 30 eller 50 i spf under vinterhalvåret i Sveriges klimat? Man vill ju även skyddas mot skärmstrålningen – vilken spf krävs det då?

    3) Det lärs ju ut att område kring ögonen är extrakänsligt osv, och därför görs det speciella ögonkrämer och man avråds från att använda sin dag/nattkräm till detta ändamål. Men då undrar jag (och hänvisar återigen till exempel Carita) varför man gör spf 30 och 50 till ansiktet men bara 15 till området runt ögonen??? Borde det inte vara tvärtom? Eller åtminstone lika?

    Mvh
    Michaela

  3. Malin skriver:

    hej Annica! Jag har en fråga, i höst ska jag och familjen till Grekland en vecka (vi har inte varit utomlands förut). Vi är 2 vuxna 2 barn och jag undrar om du kan ge mig nån riktlinje på hur mycket solkräm jag bör ta med mig? Jag tänker ta med TOP solkräm, kan två tuber räcka? Med vänlig hälsning Malin

    • annica skriver:

      Hej Malin, det är väldigt individuellt hur mycket man behöver. Återapplicerar man mycket så kan det behövas ännu en tub. Vad härligt med en första utlandssemester, den första minns man alltid tycker jag! Njut nu av Grekland och slösa med solcreme, att bränna sig kan ta udden av semestern och så är det skadligt för huden ; )

      kram Annica

  4. Malin skriver:

    Hej Annika!
    Jag beställde nyligen detta solskydd hos er http://m.skincity.se/sv/product/4482/paulas-choice-resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf-30 men har tyvärr inte haft tillfälle till att prova det.
    Åker till USA om 1 vecka och tänkte bara fråga dig att om det skulle vara så att jag inte trivs med solskyddet, går det att blanda med det jag använde förra sommaren, från la Roche Posay, till ansiktet? http://www.laroche-posay.se/produkter-behandlingar/Anthelios/Sol-f%C3%B6r-alla-r816.aspx ?
    Har nyligen avslutat en roaccutan kur så jag vet inte riktigt hur min hud kommer att reagera. Så går det alltså att byta/blanda med la Roche Posay om den från paulas choice inte skulle funka på mig?

    Och sen undrar jag också – köpte la Roche Posay spf 50 förra året till ansiktet och använda inte ens upp häften av innehållet. Det står att den räcker i 12 månader och köpte den vid ungefär denna tidpunkten förra året – kan jag använda upp den under sommaren eller har Produkten blivit dålig då?

    • annica skriver:

      Hej Malin, Om det precis gått 12 månader så kan du säkert ha ditt solskydd nu, men har det varit med dig i solen som påverkar livslängden så byt.

      Trivs du inte med det från PC så kan du absolut bland in ett från ett annat märke, bara du inte blandar de båda cremerna med varandra, men så menade du kanske inte ; )

      kram Annica

  5. Malin skriver:

    Hej annika
    En lite nyfiken bara, jag använder idag mineralmakeupp amazing base från jane iredale ochtycker den är bra, men blev ändå väldigt nyfiken när jag såg ditt inlägg om elisabeth arden pro , är den ännu bättre om man vill ha ett täckande men ändå naturligt resultat som sitter länge ?
    Kram malin
    Är den ännu bättre

    • annica skriver:

      Hej Malin, Om jag skulle jämföra dem båda så skulle jag säga att Arden Pro´s ger mer lyster då den har mer lystergivande partiklar i sig. Täckningen är ungefär den samma. Båda är jättefina och bra : )

      kram Annica

  6. Miita Jonsson skriver:

    Hej! Jag undrar om du har ngt tips angående vita solfläckar. Hittar ganska mycket om hyperpigmentering som ljusar upp mörka fläckar. Men finns det något bra för motsatsen hypopigmentering?
    Mvh Miita

    • annica skriver:

      Hej Miita, Tyvärr finns det ingenting som ger en pigmentet tillbaka om det en gång försvunnit. Brun utan sol kan man dock lägga och sedan hade jag skyddat mig med spf för att övriga huden kring det vita inte skulle bli ännu mörkare. Du minskar kontrasten helt enkelt.

      kram Annica

  7. Jenny skriver:

    Vilken snygg sminkning! Kan du inte gå igenom vilka produkter och hur du har lagt den? Sitter ögonsminkningen en hel kväll? Jag blinkar bort pennan på en halvtimme tycker om jag lägger den så. Har du något trick att dela med dig?

    Hälsa alla inne på chatten! De är underbara att hjälpa till! Förstår inte varför jag har gett mig på att köpa och använda produkter utan deras hjälp tidigare? Så dumma val och användning på felaktigt sätt… Resultatet har varit en stressad, uttorkad, röd hud med plitor. Men nu ska det nog bli ordning på det till sist efter deras goda råd 🙂
    Och tack till dig för din blogg med härlig inspiration 🙂
    Kram till er alla!

    • annica skriver:

      Hej Jenny, jag får börja med att säga, vad kul att du testat chatten! Ännu roligare att höra att vi genom den kunnat guida dig till en bättre balans i din hud. Vet själv hur det kan vara ibland att man skulle vilja ställa någon fråga innan man klickar på köp. Man orkar inte vänta flera timmar på svar utan man beställer….och så kan det blir fel…: ( Har länge känt att en chattfunktion ska upp på siten så urkul att den nu är igång och att vi förverkligat den funktionen. Ska absolut hälsa alla mina hudterapeut vilket strålande jobb de utför!

      Ska på ett plan strax, men kanske kör en genomgång av makeupen framöver. Till ögonen har jag ALLTID en primer. Har flera favoriter bl a kommer de från By Terry och Bareminerals.

      kram Annica