En Alvedon för huden!

  • | Annica

IMG_1412
Jag benämnde denna produkt i ett tidigare inlägg får något år se som en Alvedon för huden. Det är faktiskt precis vad den är.

Idag tänkte jag slå ett slag för den igen. Då detta verkligen är en helt suverän reparationscreme för alla som har någon typ av känslighet, reaktion, torrhetsutslag ja you name it, på huden.

K-Ceutic har för ett tag sen uppdaterats och fått nya förbättrade egenskaper och även själva cremen ser lite annorlunda ut för er som haft den för länge sen.IMG_1414

Jag fick för någon vecka sen helt plötsligt ordentliga torrhetsutslag, nästan eksem liknande runt ögonen. Både på ögonlocken och under. Jag har ett litet veck precis under ögat och det var nästan som en spricka.. det gjorde SÅ ONT. SÅ ONT.

Hade inget riktigt lämpat för eksem/super känslig hud så tog först lite fukt bara då jag kände jag behövde ha något lite mjukt. Men det sved som om det brann på ögonlocken och under. Hoppade istället in i bilen och brummade bort till Skincity.. tack gode gud för tt jag har min lilla godisbutik inte allt för långt bort från mitt hem. Plockade med mig en K-ceutic från Dermaeutic.

För något år sen reaktion av en stark syra så jag fick som små vätskefyllda smärtsamma blåsor över hela ansiktet. Det var vidrigt. Då var K-ceutic räddningen. Detta glömmer jag aldrig. K-ceutics otroliga egenskaper glömmer jag aldrig.

När du känner att din hud behöver ett osynligt bandage eller när du önskar att det fanns en Alvedon fast för huden så är K-Ceutic den bästa räddaren för huden.

IMG_1415

Jag överdriver inte men efter 24h både ser och känner jag en förbättring på huden och den smärtar inte längre. Rätt direkt känns det bättre efter appliceringen mjukare och lugnare.

Förutom denna typ av extrema situationer så är den som ni säkert förstår utmärkt efter det att man gjort kemisk peeling eller laserbehandling på huden eller liknande. Även perfekt för alla som har en reaktiv hud med eksem, psoriasis, blossande hud, hettande hud, överkänslig hud.

Den återställer hudens balans och minskar både svullnad och rodnad. Motverkar fria radikaler och främjar kollagenproduktionen och cellförnyelsen. Motverkar även pigment, ojämnheter i huden och ger ett grymt skydd mot solen med sin höga SPF.

K-Ceutic, dermaceutc

K-Ceutic är även riktigt bra för dig med rosacea. Cremen är lite, lite tonad. Det den gör är eg. bara att den ger en lätt utjämning på hudtonen och reflektera så man förvillar ögat på den som tittar på huden. D.v.s. huden upplevs slätare oh jämnare än vad den är.

Jag ger K-Ceutic 5 kokeshis av 5 möjliga:)

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

72 svar till “En Alvedon för huden!”

  • (72) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sanna skriver:

    Hej!
    Jag har både mörka och vita pigmentfläckar på ansiktet. Mitt ansikte är super känslig. Har använt en kräm(farliga kemikalier bland annat kvicksilver) från utlandet som blekt min hud Tror du den är bra för det?

    MVH
    Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, En högt och säkert skydd för den känsliga. Tänk på att återapplicering är otroligt viktigt för att få bästa skydd. En bra produkt som behöver vård och skydd. Kram Annica

  2. bonnie skriver:

    hej, jag har haft liknande problem med mina ögonlock och köpte denna krämen.
    Men när jag hade fått hem den och provade den för första gången brann det i ögonen.
    Sedan läste jag på lappen man fick med i lådan och det stod där tydligt att den inte ska ha någon ögonkontakt.
    När jag läste det här inlägget tyckte jag att du menade exakt denna krämen ifrån dermaceutic som du menade för ögonen.
    Är det den krämen du använde för ögonlocken?
    Om inte, kan man i sådana fall kunna få retur?

    mvh, bonnie

    • annica skriver:

      Hej Bonnie, Det var verkligen inte meningen att vilseleda någon. Cremen som som du använt är avsedd för ansiktet men sedan så testade jag på eget bevåg att lägga den intill mina ögon och för mig fungerade det. Har man kraftiga eksem så rekommenderar jag inte att man lägger någonting alls. Allt kan bränna och svida om huden är riktigt irriterad. Hör gärna av dig till SC så hjälper mina kollegor dig självklart vidare med din creme. Allt går att lösa! kram Annica

  3. Sara skriver:

    Hej Annica, jag har en fråga gällande hudvård för ansiktet. Jag använder just nu Biolines produkter och är nöjd men funderar på att byta. Jag brukar ofta vara inne på skincitys hemsida men ser att det är något som inte ni säljer. Tänkte höra om du har någon åsikt om hur Bioline står sig kvalitetsmässigt jämfört med de produkter ni säljer, jag följer din blogg och du verkar ha så mycket kunskap om olika märken och produkter. Tacksam för svar

  4. Joel skriver:

    Hej Annika.

    Jag har rosacea som framförallt märks efter att jag duschat eller druckit rödvin och har behandlat det med rosex.

    Kan K Ceutic vara något även för mig som man?

    Vilka produkter tror du är optimala för mig som daglig användning när jag har rosascea och i övrigt har en väldigt torr hy.

    Just nu använder jag endast fuktkräm dermalogica active moist och tvättar mig med dermalogica ultracalming cleanser vilket känns helt okej, men finns det något som du tror skulle kunna vara bättre så vore jag oerhört tacksam för tips.

    Med vänlig hälsning / Joel

    • annica skriver:

      Hej Joel, K-ceutic tycker jag absolut är ett bra alternativ för dig! Dermalogicas Ultracalming serie är fantastisk, testa gärna deras serum, Ultracalming concentrate. I love it! 🙂 Gör gärna mitt hudtest så hjälper jag och mina kollegor dig med en fullständig rekommendation anpassat efter din hudtyp. Kram Annica

  5. Amelia skriver:

    Hej! Är denna krämen ett bra redskap för att minska rodnader på kinderna? Som eventuellt uppkommer vid pinsamma tillfällen? Om en rodnad uppkommer vad gör krämen för skillnad då? Tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej Amelia, när vi blir generade ökar blodcirkulationen i huden och det blir lättare att se de framträdande blodkärlen i ansiktet. K-ceutic hjälper till att lugna och reparera huden. Så detta kan göra att du upplever att huden inte blossar lika lätt när cirkulationen sätter igång 🙂 Kram Annica

  6. Karin skriver:

    Hej Annica,

    Hoppas du kan hjälpa mig.

    Jag är 31 år gammal och har nyligen bytt hudvårdsrutin till Emma S ageless serie (ageless day cream, ageless oxygen mask samt ageless enzyme peel). Dessa har jag använt i ca 3 veckor nu men inte fått de resultat som jag hoppades på.

    Istället har min hy blivit märkbart sämre med finnar, mer knottror och en hy som känns allmänt fetare och mer blank.

    Hur länge ska jag vänta på att hyn vänjer sig vid de nya produkterna? Till saken hör att jag gifter mig om 4 veckor och vill såklart ha fin hy på vår bröllopsdag. Tycker du att jag ska pausa ett tag och återgå till mina gamla produkter (Caudalie och Estelle & Thilde)?

    Jag förstår att det är svårt att ge en bra rekommendation men vore toppen med lite vägledning.

    Mvh,
    Karin

  7. Caroline skriver:

    Hej Annica!

    Det måste vara ödet att du har lagt upp detta inlägg på din blogg. Nu var det ett tag sen jag hann gå in här och läsa allt du lägger upp men hoppas att du fortfarande svarar på gamla inlägg. Är desperat! Sen en månad sen så började jag mitt första jobb efter allt pluggande. Sen dess har allt möjligt hänt med min hud. Luften här är så extremt torr. Fått eksem runt ögonen och huden är torr och (fnasig eller vad man nu säger) och stram. Mejlat lite med Skincity och gjort ett nytt hudtest och fått lite tips men det hjälper inte, utan blev snarare värre. Kan inte använda foundation alls nu. Tänkte att kanske denna kräm du tipsar om här skulle kunna vara svaret på mina böner. Även sett att du nämnde en kräm NEAL’S YARD wild rose beauty balm på din instagram. Har annars aldrig riktigt haft jätteproblem med min hud.

    Jag hade följande hudvård (jan marini C-cleanser tvätt, serum C-Esta Face Serum, serum Bioglycolic Bioclear Face Lotion, Recover-E Face Cream, Antioxidant Daily Face Protectant SPF 30, Age Intervention Dark Circle Eye Defense (natt), Peter Thomas Roth Power K Eye Rescue (dag). Fick tipset att byta till Transformation Face Cream men det blev värre efter att ha haft den i 10dagar så bytte tillbaka till den jag hade innan. Under denna tid har jag varit ledig i 10dagar från den torra luften och varit på franska rivieran en vecka. I vanliga fall brukar min hud att bli gladare av lite sol men inte denna gång. Har du några råd till en som börjar ge upp… :'(

    Annars är jag så glad att du och Skincity finns. Dock är det något som inte längre stämmer riktigt…
    Stor kram!

    • annica skriver:

      Hej Caroline, Hjälper dig mer än gärna men skulle vilja se en bild på din hud. Är du torr kring ögonen så hade jag genast slutat med de ögoncremer du har. De är jättebra men också väldigt aktiva och kan stressa din hud.

      Kommer du inte till bukt med din torrhets så kan det vara en irritation av något slag och då behöver huden lugn och ro. Jag hade även bytt ut Cesta cleanser till Age Intervention Gentle, den kommer bevara hudens egna skyddsmantel och fuktnivå bättre. I mina öron låter det som att ditt eget försvar i huden rubbats så det behöver du nu bygga upp. Vila även helt från Cesta serum och Bioclear nu när huden slagit bakut.

      Toppen om du mailade en bild till info@skincity utan makeup så kan jag kika närmare hur din hud mår.

      kram Annica

  8. Maja skriver:

    Funkar denna kräm som solskyddsfaktor på utomlandsresa?

  9. Ella skriver:

    Hej om jag använder Decleor och vill använda Exuviance hals dekolletage kräm går det att blanda ?Hur gör jag?

    • annica skriver:

      Hej Ella, På eget bevåg kan man blanda men jag kan inte gå i god för att det blir till det bästa resultatet. Bäst brukar vara att ha samma märke. Bestämmer du dig för att testa så lägger du Decleor till käklinjen och sedan Exuviance från hakan ner över dekolletaget.

      kram Annica

  10. Jessica skriver:

    Hej!
    Skulle denna kunna vara ngt för min pojkvän?
    Han har under ett års tid haft besvär med eksem på fingrar och händerna. Huden är röd, svullen, torr och spricker. Han har väldigt ont och besväras väldigt av detta.
    Han har varit i kontakt med vårdcentral och fått massa kortisonkrämer men detta förvärrar bara huden. Nu har han kommit i kontakt med hudmott. och han ska smörja ständigt med mjukgörande, undvika vatten osv. I höst ska han göra lapptest. Tänkte om denna kräm kunde vara ett alternativ eller kan det bli värre?

  11. Anna skriver:

    Hej
    Jag har en en hy med väldigt små porer som lätt blir väldigt torr, men aldrig fet. Smörjer jag inte in mig direkt efter tvätt så börjar jag flagna.. Använder nu suki produkter, men är tveksam på om min hud behöver något annat. Tidigare använde jag endast vetegroddsolja som tvätt o ansiktskräm, o hade jättefin hy, men det fungerar tyvärr inte längre… Har sen ca en månad fått hårda knottror i pannan som jag aldrig haft förr.. De är hudfärgade, men syns tydligt iaf, o är mkt irriterande. Vad kan det vara/bero på? Utöver det får jag en del finnar o inkapslingar runt mun o haka.. Att ha honung som en mask i ansiktet lugnar o återfuktar lite, men det kan jag ju inte gå runt med jämt 🙂 behöver tips på produkter som ger massor med fukt o får bukt på mina små finnar o inkapslingar.
    Tack för en bra blogg!
    Trevlig sommar / Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Guidar dig gärna till en bra rutin. Det låter som att du behöver någonting som djuprengör men ändå ger fukt. Risken med att bara använda huskurer är att de bara lägger sig på ytan. Huden ha fler lager och de skulle jag vilja komma åt. Tror att Maria Åkerberg skulle kunna hjälpa dig med serum, peelingar och masker. Om du gör ett hudtest så får vi pejl på din hud hur den mår från insida ut.

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

      • Anna skriver:

        Vilka produkter från Maria åkerberg skulle du rekommendera att börja med? Något som rengör bra o ger massa fukt,men inte täpper till o ger utslag /finnar.

        Jag gjorde hudanalysen men fick ett annat märke rekommenderat där.

        • annica skriver:

          Hej Anna, hörde av kollegorna att du fått hjälpa idag på förmiddagen. Har du frågor om MÅ rekommendationen så hör gärna av dig!

          kram Annica

  12. Martina I skriver:

    Måste tacka för detta inlägget! I söndags efter en dag på stranden fick jag precis likadant som du beskriver, jätteont och svidigt på ögonlocket men syntes inget. Jag kom på att jag hade fått ett prov på denna krämen och letade fram den och oj vad snabbt det hjälpte! Den får följa med till Mallorca om det skulle komma tillbaka! Tack för tipset och trevlig sommar!

  13. Ella skriver:

    Hej Annica K- Celtic går det ihop med Revalskins hudvård ?

  14. Jenny skriver:

    Hej, jag har blivit rekommenderad Paulas choyce och är väldigt nöjd med dem. Dock känns dagkrämen lite för lätt ibland. Kan kc vara ett alternativ? Har lite samma tendenser ttill yttorr hud rodnad och plitor ibland.
    Vh
    Jenny

    • annica skriver:

      Hej Jenny, Det är en jättebra sommarcreme tycker jag. Mycket fukt och lugn och ro till huden. Väl värd att testa för dig tycker jag!

      kram Annica

  15. Antonia skriver:

    Jag har keratoris pilaris på kinderna samt problem med att återfukta ansiktet på djupet. (Har nyligen köpt ett oljeserum jag blev rekommenderat av Skincitys kundservice)

    Efter tvätt + toner svider huden ofta, främst kinder, och rodnar lätt. Det går dock över efter några timmar.

    Ttror du din ombloggade produkt är lämplig för mig?

  16. Viktoria skriver:

    Hej,
    Kan man använda produkten när man är gravid/ammar?

    • annica skriver:

      Hej Viktoria, Absolut det är ett bra val. Solskydd och lugn och ro är toppen i samband med graviditet : )

      kram Annica

  17. Monica skriver:

    Hej Annica

    Jag har Rosacea och jag kan inte bestämma mig vad jag ska testa antingen Dermaceutic, Synchroline eller Revaleskin.
    Den sistnämnda vill jag åtmindstone använda serumet av men vilka märken av dessa kan jag blanda och vilken peeling ???

    Mvh Monica

  18. Anonym skriver:

    Jag har perioral dermatit och väldigt torr och känslig hud, är på ”nollbehandlingen” nu. Kan den här funka för mig eller bör jag vänta tills min hud har lugnat sig? Har nyligen beställt dermalogicas dry skin kit men den här cremen låter väldigt bra också! Kan man blanda dom med denna?
    Mvh

    • annica skriver:

      Hej Anonym, Jag hade fortsatt med nollbehandling om det är det som rekommenderats till dig. Sedan är K ceutic ett bra komplement till övrig hudvård som du blivit rekommenderad, absolut. Tänk på att skynda långsamt och byt inte n massa produkter fram och tillbaka. Undvik peeling för det kan stressa en PD.

      kram Annica

  19. Monica skriver:

    Hej Annica

    Jag är 65 ++++++ och har Rosacea. Jag har gjort hudtestet o blev rekommenderad Synchroline Har blivit rekommenderad Dermaceutic här när jag var på behandling men nu fick jag ett prov av serum från er vid senaste inköp av Revaleskin och bara älskade det. Kändes som man gjort en ansiktslyftning direkt.
    Vill gärna ha det sistnämnda serumet men vilka märken kan jag blanda och hur. Vilken peeling???
    Mvh Monica

  20. tan skriver:

    Jag har både mörka ringar (!!!) ounder ögonen och linjer.
    Tips på.den bästa ögoncremen? gärna någon som inte är alltför dyr så man kan köpa den flera gånger. men samtidigt måste den ju funka så hellre lite dyr som ger resultat….

    är så otroligt less på mörka ringar, skulle vilja vara utan conceler någon gång men det går ICKE.

    tack på förhand 🙂

  21. Evelina skriver:

    Denna låter ju helt magisk!! Den går alltså att använda runt ögonen (som en ögonkräm)?

    • annica skriver:

      Hej Evelina, den är inte anpassad för det dagligen men för mig fungerade det som en räddning tillfälligt. Bättre att välja en separat ögoncreme!

      kram Annica

  22. Julia skriver:

    Hej Annica! Tack för en toppenbra blogg 😀 jag skulle behöva lite råd.. jag använder mig av excuvianxe gentle cleansing, vespera serum och multi protective day cream. Har även en peeling jag använder någon gång i veckan samt fuktmask som jag sover med ofta. Min hy har varit extremt yttorr under vintern men upplever den inte lika torr nu. Dessa produkter har funkat ganska bra mot min yttorra hy och många (!) inkapslade porer men inte fått bort det helt. Nu när det blivit sommar och varmt upplever jag att min hy blivit lite sämre igen och blossat upp. Den känns lite i obalans. Iallafall undrar jag om du har något tips på något jag kan lägga till eller ta bort från min rutin för att kanske anpassa efter årstid eller så? Har även funderat på om paulas choice skulle passa bättre för min hy, vad tror du om det? Kram och tack på förhand!!

    • annica skriver:

      Hej Julia, Det kan inte vara så att din creme har blivit lite för kraftig? Jag hade kört med Vespera serum morgon och kväll under Sheer refiing fluid (dagen) och sedan Evening restorative till natten. Fortsätt med Gentle cleanser men lägg till Clarifying cleanser varannan kväll. Vi behöver precis som med kläder byta om till ”sommarkostymen” i badrumsskåpet i takt med att klimatet förändras. Den lilla förändringen kan göra hela skillnaden. Lycka till!

      kram Annica

  23. Hannah skriver:

    Hej, funkar den med Exuviance produkter? Bra med hög spf då jag lätt får fula pigmentfläckar efter graviditet! Funkar den även om man lätt får lite plitor?

    • annica skriver:

      Hej Hannah, den bör funka med Exuviance, men Sheer Refining från Exuviance är också bra för din hud. Den hade jag valt i första hand och den täpper inte till. Testat den men inte gillat, så absolut då kan du testa K Ceutic.

      kram Annica

  24. Hanna Björklund skriver:

    Hej Annica, har skickat svar till dig i tidigare inlägg. Blir jätteglad om du svarar! Tack på förhand!

    Med vänliga hälsningar

    Hanna Björklund

    • annica skriver:

      Hej Hanna, jag svarar på alla kommentarer men det är mycket i mitt liv med jobb, familj….ja du vet livspusslet som alla pratar om. Nu ska man tydligen klämma in semester också ; ) Ibland svarar jag inom ett dygn och andra gånger kan det ta någon dag till. Men som sagt alla får svar!

      kram Annica

      • Hanna Björklund skriver:

        Jag ber om ursäkt att jag har varit så ”på”! Självklart finns annat som tar tid för dig. Jag ska lugna mig och bara vänta. 😉

        Med vänliga hälsningar

        Hanna Björklund

        • annica skriver:

          Hej Hanna, absolut ingen fara, herregud : ) Vet att det tar tid ibland och hade dessutom av misstag missat ett par frågor som du säkert sett. Bara påminna mig fina du : )

          kram och lycka till med din hud nu!

          Annica

  25. Hannah skriver:

    Hej! Funkar denna att använda i kombination med Paula’s Choice Resist skin transforming multi correction treatment & Resist pure radiance skin brightening treatment på dagarna? Just för att lugna skydda och dämpa rödheten i samband med rosacea och akne. Med vänlig hälsning, Hannah

    • annica skriver:

      Hej Hannah, det gör den absolut! Det kan säkert bli ett jättefin kombo om du inte redan har en dag-favorit hos PC.

      kram och lycka till Annica

  26. Jenny skriver:

    Min man har problem med att hans ögonlock blir supertorra och svullna ibland. Han behandlar med kortisoncreme och säger att detta är det enda som hjälper. Tror du att detta kunde hjälpa honom istället? Hade varit skönt att slippa ifrån kortisonen!

  27. Mona Lindström skriver:

    Den har räddat mig när huden var i fullständig kaos. Helt otroligt vad en cream kan göra nytta när man ser ut som en kräfta pga känslighet .
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Visst är den fantastiskt. Kräftor är goda men helst vill man inte likna dem till färgen ; ) Skönt med en creme man kan ta till när huden trilskas med en. En räddare i nöden!

      kram Annica

  28. Karin skriver:

    Hej, oj det låter spännande. Kan den hjälpa mot soleksem också?? Jag har även jättetorr hud vid armhålan, ut på armen som syns när man har linne på sig, kan den funka där med??
    Men den är väl inte lämplig för barn, eller?

    • annica skriver:

      Hej Karin, Guuuuud så du fick vänta på ett svar om K Ceutic till barn. Har själv fått vänta och vänta på ett svar från leverantören, det är sanningen. Men nu så har läkarna och kemisterna för märket gått i god för att man kan ha den på barn från en ålder på 3 år. Anledningen till att man inte ska ha den på mindre kids är för att den innehåller lite, lite salicylsyra, 0,01%.

      kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Karin, Den skulle mycket väl kunna fungera mot det så testa. Mot torrheten i armhålan hade jag nog bytt ut din deo för det är mycket troligt att den torkar ut och sedan hade jag lagt den här cremen som också är lite av en mirakelprodukt. Läs mer här: http://skincity.se/sv/product/4114/beaute-pacifique-x-tra-dry-skin-fix

      Måste kolla upp hur långt ner i åldrarna man kan ha K Ceutic. Återkommer i veckan till dig om det.

      kram Annica

  29. Maja skriver:

    Jag ääääälskar k ceutik!
    Riktigt bra beskrivning, den skyddar min känsliga hud dagligen – mot allt. Tack vara denna och många andra produkter från Skincity är min hud strålande!

    • annica skriver:

      Hej Maja, Blir som vanligt rörd när någon beskriver att de fått en strålande hud med min och kollegornas hjälp. Såååååå roligt att höra!!!! Bra produkter ger resultat.

      kram Annica

  30. Ella skriver:

    Hej åå vad bra måste jag pröva till mina känsliga ögonlock, En ögonremover i lite större storlek än 50ml som är bra mot känslighet,

  31. Anna skriver:

    Hej Annica

    Innan hade ni så man kunde handla små varianter av vissa produkter men inte längre som på tex PC. Vrf?

    • annica skriver:

      Hej Anna,

      Tyvärr så blev vi tvungna att ta bort provrummet för att regler kring ompaketering av produkter ändrades och vi måste följa reglerna. Tråkigt men vi har istället utökat sortimentet med resestorlekar på många av SC märken. Se ex Paulas Choice, Murad, Maria Åkerberg…. Hoppas att du hittar lite kul grejer där!

      kram Annica