ANNICAS SOLSKOLA – Alla 12 inlägg!

  • | Annica

SPF Sun protection factor

Fel sommar att ha en solskola tänker kanske många.. Men inte ni som läst den. Ni vet vikten av solskydd även grå  och mulna dagar.  Hörrni jag skrev mitt sista inlägg i årets solskola  förra veckan. Tänkte i dag summera allt genom att ge er alla länkar på en och samma gång.

Har du missat något inlägg eller känner du bara att du måste beta av dem en efter en igen.. here you go!  Ni vet väl att man tar typ bara in 1/3 av allt man  läser första gången.. så det tål att läsas igen:)

ANNICAS SOLSKOLA DEL 1- Kemiskt- vs Fysikaliskt-solskydd

ANNICAS SOLSKOLA DEL 2 – Vad betyder SPF?

ANNICAS SOLSKOLA DEL 3– Nanopartiklar

ANNICAS SOLSKOLA DEL 4 -Bra solskydd till barnen..

ANNICAS SOLSKOLA DEL 5 – Så ofta måste du smörja in dig med solskydd

ANNICAS SOLSKOLA DEL 6 – Hur mycket solcreme ska man ha?

ANNICAS SOLSKOLA DEL 7: Är SPF25 + SPF25 = SPF50?

ANNICAS SOLSKOLA DEL 8 – D-Vitamin & Solen

ANNICAS SOLSKOLA DEL 9 – Så funkar hudens pigment

ANNICAS SOLSKOLA DEL 10 – Ärr på huden & solen

ANNICAS SOLSKOLA DEL 11- Så skyddar Solskydd

ANNICAS SOLSKOLA DEL 12 –  Malignt Melanom

Hoppas ni lärt er mer om solen och solning i sommar! Snart har jag en ny spännande följetong på gång.. håll utkik!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

19 svar till “ANNICAS SOLSKOLA – Alla 12 inlägg!”

  • (19) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Nathalie skriver:

    Sen använder jag aco puré glow nattkräm den täpper inte igen porer.

  2. kio skriver:

    Har läst igenom solskolans alla delar och jag tycker det är mycket bra att du, Annica, sprider information kring solens UV strålar och hur man ska skydda sig emot dessa!

    En eloge till dig!

    Två saker jag innerligt önskar :

    1. …att jag inte hets-solade solarium under det glada nittiotalet! 🙂 Vad man höll på! Solade i samband med styrketräning, körde med ansiktskanoner, körde dubbla solningspass på raken osv..!

    2. …att vettiga solskydd fanns redan då!

    Solskyddskrämer har jag använt i ca 10 år och jag använder det året runt (eftersom UVA strålningen inte är lika årstidsbunden som UVB är!).
    Jag tror heller inte att man kan drabbas av d-vitaminbrist om man äter en varierad kost, och lite solstrålar får man ju ändå på sig.

  3. Kajsa@hotmail.com skriver:

    PC rabatt kanske snart:)

  4. Johanna skriver:

    Hej Annica!
    Superbra solskola!!
    Jag undrar om tips på eyeliner (eller kajal i andra hand) för känsliga ögonlock (lite torra just nu) är atopiker och väldigt känslig för parfym/dofter i produkter. Samt någon produkt för att dölja /minska röda ögonlock (ffa pga blodådror där tror jag, inte något aktivt eksem) som är jättesnäll mot huden..? Tex tips på foundation eller skugga. Använder just nu inget och det gillar huden men inte jag använder för övrigt PC produkter som jag älskar.!

    Bästa hälsningar
    Johanna

  5. Malin skriver:

    Hej 🙂 Jag undrar om det finns en peeling i Exuviance? Just nu använder jag gentle cleansing creme,evening restorative complex, skinrise biotonic Tonic och vespera serum. Men känner ändå att jag saknar en peeling eller något som ger mer lyster:/ Något du kan rekommendera?

  6. Emelie skriver:

    Hej Annica! Jag är ute efter ny foundation och puder. Har mycket känslig hud, dermatit och skadad hud från solen. Men var hos hudterapeut igår som sa att min hud håller på att läka. Så jag vill inte lägga på smink och känna att det förstör läkningen.. Har du något tips som kan hjälpa mig? Och gärna inte mineralsmink.

  7. Lena skriver:

    Tack för all denna läsning. Har tack vare dig tänkt om helt när det gäller solning.
    Nu ser jag fram emot alla nyheter du kommer presentera i höst. Speciellt By Terry.
    /Lena

    • annica skriver:

      Hej Lena, Vad kul att höra att solskolan påverkat dig på ett bra sätt. Har skrivit den för omsorg för andra. Solen är härlig men det är UV-skydd på som gäller. Vi vill leva länge och väl : ) kram Annica

  8. Frida skriver:

    Hej Annica!
    Kan man använda Paulas Choice Resist Daily smoothing treatment 5% tillsammans med BHA alternativt Resist Skin Transforming Multi Corr? Har anänt Paulas Choice i snart 1 år och är sjukt nöjd överlag med produkterna, dock får jag fortfarande rejält med acne på ett koncentrerat område på höger kind. Huden är helt skadad av alla ärr och fläckar, medan resten av ansikten är jämn och har fin hudton. Gjort flera hudtest men det verkar inte riktigt ge sig… hoppas på att hösten ska göra den bättre, solens strålar har nog öka problemet en del.
    Tack! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Frida, Du kan absolut köra på Daily Smoothing och Resist Transform Serum. Vill du så lägg din Bha på dagen och Daily Smoothing på kvällen, ej lager på lager. Vill du bolla hela din hudvårdsrutin så maila tjejerna på SC så kan de guida dig ännu mer…om du vill : )

      Plitorna på bara höger sida kan för många uppkomma om man pratar mycket i telefon. Tänk på att du ska rengöra den, ofta är de små trevliga bakteriespridare. Undvik att pilla ; ) Solen hade jag undvikt helt med tanke på syrans om finns i produkterna.

      kram och lycka till! Annica

      • Frida skriver:

        Oj, det med telefonen har jag inte alls tänkt på, tack för tipset!
        Som vanligt högklassig service och hjälp, ni är bäst! <3

        • annica skriver:

          Hej Frida, testa att torka av telefonen varje dag och tvätta händerna ofta med tvål. Inget maniskt tvättande men någon extra gång ; ) Kan låta simpelt med telefonen men det kan verkligen hjälpa. Lycka till och tack för fint beröm : )

          kram Annica