ANNICAS SOLSKOLA DEL 11- Så skyddar Solskydd

  • | Annica

solen

Då fortsätter solskolan.. har ni hängt med hela sommaren?

Jag pratar ju ofta om hur liten skillnad det är på SPF30 och SPF50. Idag tänkte jag inte skriva så mkt mer om det utan bara dela med mig av en bild som illustrerar det bra! Bilden har jag lånat från Beaute Pacifique men gäller alla solskydd.

 

Så ni som nojjar över vilken ni ska välja SPF30 eller SPF50. Sluta nojja.. det är typ samma:)

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

29 svar till “ANNICAS SOLSKOLA DEL 11- Så skyddar Solskydd”

  • (29) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Isabel skriver:

    Hej!
    Om den första solskyddsfaktorn släpper igenom 2 prickar solljus och den andra 3 prickar solljus så släpper den andra krämen igenom 50% mer solljus än den första, eller hur? 3 prickar är 50% mer än 2 prickar. Tex om man har 2% ränta eller 4% ränta så är 4% dubbelt så mycket ränta som 2%. Min fråga är hur skadlig den strålning är som kommer igenom skyddet? Om varje ”prick” är ytterst skadlig så spelar det förstås roll om man får ett 50% högre skydd av den ena krämen. Är däremot strålarna i princip helt ofarliga så gör det förstås ingen skillnad. Frågan som följer då är hur stor procent av solstrålningen man behöver skydda sig emot om man vistas ute en hel dag?

    • annica skriver:

      Hej Isabel, Nu hänger jag inte riktigt med men ska se hur jag kan hjälpa dig. Det är viktigt med ett så högt solskydd som möjligt så att vi minskar risken för att bli solbrända. Om du har väldigt lätt för att bli bränd behöver du ett så högt solskydd som möjligt 🙂 Kram Annica

  2. Lotta skriver:

    Nu sticker jag snart till SunPrime på Mallis och har såklaart bokat in mig på en ansiktsbehandling! 🙂 Vilket märke tycker du jag ska med till Mallorca, för väl tillbaka kommer jag fasa över tillbaka till Exuviance igen! 🙂 Kanske plocka ihop lite från Decleor? Eller Elemis/Babor…?
    Kram
    Lotta

    • annica skriver:

      Hej Lotta, Kanske skulle köra på Decleor om du ska göra en behandling med märket. Malis-lyllos dig! Njut, njut, Njut!!!

      kram Annica

  3. Emelie skriver:

    Vad för smink skulle du rekommendera mig med PD? Flytande foundation/bb cream och sen ett löspuder att sätta och rouge! Något som passar perioral dermatit och inte gör mina knottror arga haha så det inte blir mer. Och vattenbaserat om det går..

  4. Solveig skriver:

    Ok! Super tack för svar, så du tycker att Sensai är bättre att använda än PC Resist Wrinkel Defens, bra då vet jag! Du svarade däremot inte på om jag kunde använda PC produkter under isf Sensai. Jag tror jag har läst någonstans att du använde serumet under dina solprodukter som jag just nu inte minns vad det var som du använde.

    Men tack för svar!

  5. Charlotte skriver:

    Hejsan!
    Vad rekommenderar du för produkter om man vill dämpa rödhet i huden och ”behandla” ytliga blodkärl? Finns det överhuvudtaget något som fungerar? Har även lite problem med ärr längs käkbenet och huden blir väldigt blank. Känns som om huden är yttorr och skör.
    Tack för en bra blogg!

  6. Linnéa skriver:

    Hej, jag undrar vad du tycker om Estee lauder som märke, jag använder paulas choise i huvård som jag såklart beställer från skin city men jag har varit på jakt efter foundation hur länge som helst och jag har inte hittat rätt förään jag hittade estee lauders double wear light, i färgen 1 tror jag. Jag vet att det alltid är bättre med smin som är från salongsmärken men jag undrar vad du tycker om detta märke?

    Hälsningar

    Linnéa

    • annica skriver:

      Hej Linnéa, det är viktigt att hitta produkter som passar just din hud. Det går alltid att leta efter ett bra innehåll och har man hittat en produkt som man trivs med tycker jag absolut att man ska använda sig av denna 🙂 Så absolut! Inget märke som har jag testat så mycket men det jag har testat har varit helt okej. Kram Annica

  7. Jannice skriver:

    Hej!
    Jag har precis börjat med BPs produkter och är jättenöjd men tyvärr innehåller de ju inget solskydd. Så jag har köpt Paula’s choice Hydralight shine-free minal complex spf 30 som jag smörjer ovanpå. Men trots det blir jag supertorr av solskyddet! Jag har ganska normal hud men dragning åt torr men denna kräm funkar inte alls. Är denna kräm uttorkande eller är min hy överkänslig? Det står ju i produktbeskrivningen att den är för känslig hy. Har du nåt bra tips på en annan som inte känns kladdig och som inte är jättedyr?
    Mvh Jannice

  8. Solveig skriver:

    Hej Annica! Jag reser till Marbella snart och undrar lite hur jag skall använda alla PC produkterna när jag solar. PC använder ju lager på lager principen om jag förstått saken rätt, men kan man ha Resist Radiance skin och vitamin C serum under dagcremen Resist Wrinkel Defens på stranden? Jag har även Sensai Sun protective spf 30 och Sunwards från förra året men öppnad och lite anv så den kanske inte går att använda längre? (Det står 6 mån ser jag nu)… Vad rekommenderar du? (Jag ligger helst under ett parasoller stranden)
    Bästa hälsning. Solveig

    • annica skriver:

      Hej Solveig, jättebra att du har Sensai Sun protective spf 30. Eftersom man alltid ska ha UV-skydd och har man det så är det ingen fara. Dock rekommenderas att om du är ute under längre stunder i direkt sol mitt på dagen mellan ca kl. 11-15 att man dessutom skyddar sig med en keps/hatt eller under ett parasoll. Dessutom är åter applicering jätteviktigt samt att man inte applicerar för lite creme. Ett solskydd brukar ha ett öppet-lock-symbol som indikerar hur många månader den håller när den har öppnats. Känner du dig osäker tycker jag att man ska köpa nytt solskydd inför varje solsäsong. Hoppas att du får det fantastiskt i Marbella 🙂 Kram Annica

  9. Emelie skriver:

    Får man fråga hur du lyckades bli av med perioral dermatit? Jag själv lyckas aldrig få borr det helt, alltid knottror kvar på överläppen trots jag äter antibiotika. Berätta gärna vad du gjorde.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Emelie, jag använde mig av en kombination av serumet Ultra Calming Concentrate med den skyddande och ljuvligt mjuka cremen Barrier Repair, båda från Dermalogica. Men det viktigaste är att försöka vänta ut huden och behandla med så lite produkter som möjligt. Kan vara en svår period men jag säger gärna att man ska försöka vänta med antibiotika men är de inget annat som har fungerat och det blir inte bättre kan det alltid vara bra att rådfråga med en läkare. Håller tummarna för dig! 🙂 Kram Annica

  10. Tatiana skriver:

    Hej Annica!
    Jag har försökt behandla bort pigmentfläckar ett tag och tror tyvärr de återkommer för att jag har fel solskydd. Rekommenderar du dagcreme med hög spf och smörjer man sig då endast en gång eller måste man smörja på hela tiden? Eller ska man ha separat solcreme för ansikte? Har använt nannics uv shield som man kan spraya på smink men det kanske inte är tillräckligt? Har använt exuviance optilight daily prep och serum efter kemiska behandlingar. De bleker bort men pigmenteringarna återkommer. Tar tacksamt emot tips på produkter!
    Vänliga hälsningar Tatiana

    • annica skriver:

      Hej Tatiana, är man ute under längre stunder i direkt sol mitt på dagen mellan ca kl. 11-15 är det viktigt att man skyddar sig med en keps/hatt eller under ett parasoll. Dessutom är återapplicering jätteviktigt samt att man inte applicerar för lite creme. Gärna varannan timme för att var på den säkra sidan. Applicerar man för lite av sin creme kan plötsligt ens SPF30 bara vara SPF15. Gärna hudvårdande solskydd med dagcreme så att man har fått bra skydd. Tips från Exuviance:
      http://skincity.se/sv/product/4419/exuviance-sheer-refining-fluid-spf-35

      Kram Annica

      • Tatiana skriver:

        Åh tack för svaret! Hann beställa hem den innan jag såg ditt svar 🙂 För att komma vidare med solskydd nu när jag har Spf 35 i Sheer Refining fluff och jag gärna vill ha ett puder med hög spf men det är en djungel, rekommenderar du Jane Iredale Powder Me, Bare Minerals eller GloMinerals mineralpuder med spf 30. Har tidigare använt Bare Minerals i nyansen medium beige och jag är nöjd med täckning och på det Nannics UV shield som man kan spraya över smink men vill hellre ha ett puder men det är så svårt att välja vilken som är bäst och rätt nyans. Kan du tipsa? Skulle gärna vilja se en jämförelse på dessa samt kunna beställa små prover, kanske något ni kan införa?
        Vänliga hälsningar
        Tatiana

  11. Marie skriver:

    Hej Annica! Blev nojjig när jag funderade på mängden solkräm. Man ska ju använda en halv tesked till ansikte, hals o dekolletage. Vilket borde vara drygt 2,5 ml (en tesked, 5 ml). Min dagkräm med spf från Paulas choice innehåller 60 ml. I så fall borde den räcka MAX en månad eller? För mig har den räckt 2-3månader. 😮 Har jag använt alldeles för lite? Kram!

    • annica skriver:

      Hej Marie, för att få optimalt solskydd som möjligt är det bra med den mängden. Tar man något mindre blir solskyddet något lägre. Men produkten ger fortfarande ett mycket bra skydd speciellt om du har återapplicerat produkten de dagar du har varit mer i solen/badat. Kram Annica

  12. Kristina skriver:

    Hej.
    Jag har små pormaskar vid övre läpplinjen. Kan jag lägga på La Prairies 3 minutes peel där eller finns det något annat jag kan göra för att få bort dem?

    Tack för en bra blogg!
    Kristina

    • annica skriver:

      Hej Kristina, det går bra då den har en exfoliernade effekt på huden. huvudsyftet med produkten är att stärka huden och balansera huden 🙂 Vilket huden alltid mår bra av! Kram Annica