Clarins höstmakeup 2015

  • | Annica

IMG_3245

Dag & Kväll

Vad hände. Det känns som det är mitt i sommaren men om någon dag är det september och höstens looker lanseras för fullt nu i alla butiker.

Trots sommarvärmen så måste jag ändå säga att jag är mentalt redo att ta in de härliga lite mer intensiva höstlookerna. Jag känner mig lite färdig med både skira sommarklänningar och  lätt lekfull sommarlook på makeupen. Nu vill jag ha lite mer djup och lite mer dramatik. Lite mer statement på något vis.

Clarins makeup 2015 FALL

Clarins höst å vårlooker se senaste åren har varit riktigt bra tycker jag. De har tagit fram limited edition färger som följer modet perfekt men inte är för trendiga eller extrema att man känner svårt att finna  tillfällen då man ska använda dem. Det är ju en balans, en look måste ju ha ett visst statement oh sticka ut samtidigt som den ska kännas applicerar i allas liv ( inte bara supermodeller typ) utan att bli tråkig och platt. Tycker Clarins hittat en bra balans här.

Höstens look känns spännande och intressant samtidigt som den känns riktigt användbar. Gillar att de skapat en dag och en kvälls look med hjälp av bla två lite mindre paletter som lämpar sig utmärkt för de olika tillfällena.

Clarins själva beskriver sin look så här:

Skräddarsy en minimalistisk look i naturliga toner, eller framhäv ögonen med säsongens dramatiska palett. Clarins höstkollektion gör det enkelt att skapa ett personligt uttryck för både dag och natt. Vad känner du för idag?

IMG_3232

Till dagen tänker man sig en optimal palett av nude toner i form av  Eyeshadow Palette Day med kryddstarka läppar Rouge Eclat 22 Red Paprika.

Man adderar en Khol Penne i violett för att skapa dynamik till ögat och har även en limited färg av deras superpopulära Ombre matte ögonskugga, nr 08 Heather som är elegant går/brun. Clarins Ombre Matte skugga  innehåller bla bambuextract som absorberar överskottsolja på ögonlocket och ger e matt finish som håller hela dagen.

IMG_3237

 

Denna kan man applicera som man  önskar i komplement till paletten. Bara fantasin som sätter gränser. Jag gillar att applicera denna först med fingret och sen sudda med en liten pensel.  Fin underögat med för att rama in.

IMG_3233

Till kvällen tänker man mer effektfulla ögon med smokey eyes med lite tvist. Blanda matta och blanka toner för att skapa dynamik och dramatik.  Rama in med kolpennan Crayon Khol 01 Carbon black. Ger sug i blicken.

IMG_3238

Förstärk med Ombre matte i svart nr 07 Carbon. Skugga och sudda med paletten. Låt den bronziga fada ut mot ögonbrynet men låt en trekant vid vingen vara i de ljusaste kulören. Läpparna får en varm mjuk naturlig ton Rouge Eclat 21 tawny rose.

I båda lockarna är ögonbrynen centrala. Breda kraftiga med tydliga linjer och välborstade.

IMG_3241

Jag som inte är den mest vågade vad gäller makeup… eller jag gillar och föredrar rätt sofistikerad makeup älskar ändå kvälls paletten. Speciellt den bronziga och den lite brun aubergine.. så snygg.

IMG_3242

Ombre skuggorna… Day & Night

IMG_3243

Crayon Kohl Svart för kväll Violet för dag!

Ni hittar SAMTLIGA produkter i Clarins fina höstlook HÄR!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Clarins höstmakeup 2015”

  • (12) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Emelie skriver:

    Jag blev rekommenderad Jane iredale mineral smink på min hyper reaktiva hud men jag vill gärna undvika mineral smink.. Finns det något annat som passar min hyperreaktiv hud som håller på att få bukt på dermatit!

  2. Julia skriver:

    Hej Annica!
    Har en liten fundering du kanske kan hjälpa mig med! Tänkte beställa by terrys touche veloutee concealer, men är lite osäker på vilken nyans som skulle passa mig.. Jag har en ganska ljus hy, men med ton åt det något gulare hållet snarare än rosa. Har bare minerals mineralpuder i färgen ”light”- Funderar då på om du tror färgen 02 eller 03 på concealern skulle passa bäst? orolig att nr 2 är för ljus/rosa men att 03 är för gul/mörk..
    Tack så mycket för bästa bloggen, kram!

    • annica skriver:

      Hej Julia, Vad kul att du gillar bloggen så! Jag är ganska säker på att du ska ha nr.2 eftersom Light är din färg på Bareminerals Original. 3:an blir för mörk och har en annan ton som kan krocka med din bas. kram Annica

  3. sandra skriver:

    Hej!
    Jag har använt Paulas Choice produkter i 3 månader, använder man bra produkter så förväntar man sig såklart lite skillnad i hyn och att se lite resultat, jag har inte sett eller känt någon skillnad på min hy. Visst borde man de? Ändå lite skillnad liksom

    • annica skriver:

      Hej Sandra, tycker absolut att du ska få effekt med din serie efter 3 månader. Sedan beror det på den egna huden och andra faktorer så som levene, kost osv. Vad är det som du önskar få mer effekt av, vilket resultat önskar du? Hur känns huden i övrigt, har du någon obalans så som torr, fet…? Hör av dig igen så kan jag hjälpa dig lite mer specifikt : )

      kram Annica

  4. Cilla skriver:

    Hej!
    Jag har en fråga som inte är relaterad till hudvård 🙂
    Du kommenterade för en tid sedan i ett inlägg att du hade en top från ragdoll la. Jag tänkte passa på och be en kompis köpa en del till mig då hon ska till USA. Undrar nu vilken storlek du har i din zebrarandiga top samt den vita med svarta armar, har för mig att den sistnämnda är mindre i modellen? Tänkte köpa dessa modeller fast i andra färger och vore surt att få hem dem i fel storlek. Vi sågs på SC i maj så jag vet på ett ungefär att vi är lika i storlek:)
    Tack för en fin blogg, hoppas att du kan ge svar på ovanstående.

  5. Jessica skriver:

    Var på ögat är det tänkt att man ska ha den lila och svarta ögonpennan?

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Pennan kan användas ovan och under franskanten både uppe och nere vid ögat. Superlätta att måla med, det gillar jag! kram Annica