Scrolla för att läsa mer

Alla pratar om Essence Water!

Essence Water
Alltså mode orden bokstavligen haglar över beautyhimlen. När man just lärt sig ett nytt begrepp kommer ett annat. Dock är det ofta så att det är nya hippa ord för ”gamla” grejer. Jag bloggade om detta med strobing härom dagen som är ett bra exempel på ett hippare ord för lie mer avancerad highlighting. Essence Waters vänner är ett hippt ord men också ett bra beskrivande ord på en produkt som funnits länge (personligen har jag använt denna typ av produkt i över 10 år) men som nu fått ett uppsving och uppmärksamhet tackvare att blickarna riktats mot asien och Korea de senaste åren. Detta är en produkt som använts av kvinnor (även män) i Asien for ages.

Jag som arbetat och använt Sensai många år är så inrutad i detta och för mig är denna produkt en självklarhet. I japan har man länge sagt att dessa Essence Waters (kan även kallas Lotions) är hemligheten bakom japanskornas eviga skönhet;).

Känns det som ”Shit inte ett steg till i hudvårdsrutinen?” Well.. japanskorna har ofta upp till 10 produkter så vi i väst ligger än så länge fortfarande i lä.

Men vad är då Essence Waters?

Essence Waters än en fusion av vanligt ansiktsvatten och vårdande serum. De är något tjockare i konsistensen än ett traditionellt ansiktsvatten, lite som ett gel/vatten. När man väl börjat använda denna typ av produkt känns vanliga ansiktsvatten mesiga och onödiga. Dessa ger så mycket mer.

När används Essence Waters?

Använd dessa efter rengöring innan serum. Är du sjukt avancerad har du även en essence eller en booster efter Essence water och innan serumet.

Hur används Essence waters?

Häll ut lite i kupad hand och klappa i över hala ansiktet. Riktigt badda in ansiktet med händerna. Inga bomullspads eller liknande bara klappa in. Även runt ögonen. Jag tar gärna rikligt runt ögonen för att sudda ut torrhetslinjer och ålderstecken. Perfekt då de verkligen fuktboostar men är inte tunga.

IMG_3596

Mina favorit Essence Waters

SENSAI Ultimate Lotion är min absoluta lyx darling. Denna passar perfekt för en mogen hud som vill jobba antiage och behöver mycket fukt. Passar även en känslig hud.

IMG_3598

SENSAI Silk Lotion Moist är en superb Essence Water för alla egentligen. Perfekt även för ung hud, känslighud och torrhud.

ELEMIS Brightening Even Tone Lotion en urhärlig lite mjölkig Essence Water som ljusar upp huden och hjälper till att reducera pigmenteringar, mörka fläckar. Perfekt dock även för dig som inte har pigmenteringar och vill ha ett lystergivande Essence Water.

 

11 annica forsgren skincity.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

65 svar till “Alla pratar om Essence Water!”

 • (65) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lotta skriver:

  Roligt att du tog upp dessa, jag älskar Sensais varianter. Testade även ett från Artistry häromdagen som var otroligt skönt och lent. Blir sugen på fler! 🙂
  Tack för bra inlägg, as always dear!
  Kram Lotta

 2. Diana (La Madre) skriver:

  Åh vad sugen jag blir på att testa dessa!!!! Men fick just ett gäng Paulas Choice produkter rekommenderade av er istället. Nu vet jag inte vad jag ska göra… :/ Tips?

 3. Erika skriver:

  Hej Annica. Jag har exuviance via er mening blir jag förvirrad – är mitt ansiktsvatten bara onödigt och skulle köpt essence water istället?

  • annica skriver:

   Hej Erika, Ditt ansiktsvatten är verkligen inte onödigt utan ett måste när man har Exuviance. Det är i allra högsta grad behandlande likt en essence w. Bra val av dig! kram Annica

   • Erika skriver:

    Tack för svar 🙂 ytterligare en fråga. Om man har begränsad ekonomi, ska man satsa på rengöring, toner,dag och nattkräm från exuviance då eller: rengöring, killens skin smoothing cream + solar defense booster som finns hemma sedan tidigare samt vespera serum och nattkräm istället? Alltså antingen köpa toner och dagkräm eller bara vespera serumet? Har haft hela rutinen sedan tidigare och har kvar av rengöringen men jag har inte råd just nu att köpa nytt av allt annat. Tacksam för svar 🙂 min hud är yttorr och känns extra törstig kan tilläggas, får spraya massor med multi active toner varje dag. Kram

    • annica skriver:

     Hej Erika, Om du står och väljer mellan rengöring och toner och Vepera så hade jag helt klart valt Vesperan. Den är underbar!

     kram Annica

     • Erika skriver:

      Hej igen. Nej det var inte så jag menade…:) antingen använda: rengöring, toner, dag och nattkräm eller rengöring, Vespera och nattkräm (och en dagkräm jag har hemma sedan tidigare). Vad är viktigast liksom? Antingen dag och nattkräm eller vespera och bara nattkräm?

     • annica skriver:

      Hej Erika, Hörde av Elin att jag missförstått dig, det var ju inte meningen, sorry : ) Hörde även att ni kommit fram till en fin lösning som jag också tycker är den bästa! kram Annica

 4. Mona Lindström skriver:

  Som vanligt ett mycket bra inlägg. Nu känns det som ytterligare ett behov uppstod ☺ jag gillar lager på lager metoden, så jag skulle nog bott i Japan och lätt kunna ha 10 lager på huden. Undrar bara vilket som skulle passa min mogna känsliga blandhy bäst. Förslag på något tack!! Nu är Skincity kullen med whippetvalpar födda
  Kramar från Mona

 5. marie skriver:

  Hej!

  Jag använder sensai cellular serien och tycker den är fantastisk! Jag har dock en tendens att vara röd i ansiktet tror du elemis Brightening hade dämpat det röda? (Var mycket värre innan jag började med sensai!)

  /Marie

 6. Anna skriver:

  Vilken foundation skulle du rekommendera en hyperkänslig hud som är väldigt reaktiv och torr? Har även lite tendens till olika dermatiter och haft perioral dermatit innan. Vill gärna ha en flytande foundation som jag kan ha dagligen utan att min hy blir galen!!
  Kram

 7. Lovisa skriver:

  Hej!

  Jag blir verkligen sugen på att beställa ett sånt här! Vilken är den rosa flaskan sensai?

  Jag har fethy men reaktiv, blir lätt röd. Inga blemmor utan bara väldigt mycket talgproduktion som gör mig oljig i hyn.

  Vilket smink skulle du rekommendera mig? Använder MAC i allt nu men tycker jag bara ser riktigt oljig ut 🙁
  & vilken essence water rekommenderar du till mig?
  Vill lägga en order nu ikväll men vore kul att få din åsikt
  Kramar!

 8. Linda skriver:

  Hej! Vilket essence water skulle du rekommendera för en fetare, storporig hy?
  //Linda :))

 9. Linda skriver:

  Hej Annika,
  Vad räknas The organic pharmacys Jasmin spray till? Finns någon essence lotion som passar före Transderma serium och the organic pharmacys kvälls ritual? Har torr känslig, lätt röd hy som också lätt får pormaskar…

  Tack för bästa bloggen <3

 10. Saga skriver:

  Jag har en helt annan fundering än ditt inlägg och hoppas du vill svara ändå….. 🙂 Är Maria åkerberg ett bra märke till ansiktet om man har blandhud? Har inte så mycket pengar men vill inte handla hudvård på Ica för det. Eller är cicamed bättre? The organic pharmacy är för dyrt 🙁

  Tack på förhand!
  /saga

 11. Sofie skriver:

  Hej Annica! Vill bara säga att du är en sån himla stor inspiration inom hudvård, make o ja allt, du utstrålar sån glädje! Jag själv är hudterapeut och du är min förebild 🙂 Kram Sofie

  • annica skriver:

   Hej Sofie, men OJ…och TACK fina du!!! Vad glad jag blir. Jätteroligt med branch kollegor på bloggen du är så välkommen : )))) kram kram Annica

 12. Johanna skriver:

  På morgonen kör jag
  1.Exuviance gentle cleansing cream
  2.Exuviance Skinrise pads
  3.Exuviance Vespera ELLER Biodroga MD Vitamin C concentrate
  4.Exuviance Sheer Refining fluid
  Ska jag alltså använda den här efter skinrise padsen? På kvällen efter Soothing toning lotion?

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Härlig rutin du har! Jag skulle inte lägga den efter Skinrise padsen för de är i sig lite av en essence, utan kör på kvällen efter Soothing toning lotion. Klockrent! kram Annica

 13. charlotte skriver:

  Hej Annica!
  Jag undrar vilken nyans du la i ögonvrån för att ljusa upp två steg. Märket är Paula choice och det var en cremeconcaler antingen Ivory eller Natur. Pigga ögon på fem minuter, TV inslag från nyhetsmorgon.

  I dagsläget använder jag mig av en concealer från Estee Lauder Double Wear Light/Medium OCH I FOUNDATION har jag Bare Minerals serum Foundation nr 07. (Bare Natural).

  Kan man enbart köra Paula Choice creme conceler, vilken ska man i såfall välja av Ivory och Natur.
  Jag har nämligen inte sett någon av dessa nyanser i verkligheten.
  Med vänlig hälsning
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Du kan absolut ha enbart Paulas Choices concealer om du vill. Färgen Ivory är den vanligaste och den jag har : ) kram Annica

   • Charlotte skriver:

    Ok. 🙂 Om man nu enbart väljer att dutta på lite av
    Soft Ivory från Paula Choice i ögonvrån för att ljus upp 2 steg.
    Kan man då fortsätta att använda Estee Lauders concealer light/medium under ögonen eller ska man välja ett annat märke som gå ihop men Ivory?

    Mvh
    Charlotte

    • annica skriver:

     Hej Charlotte, Jag tycker att du testar med den du har först, det fungerar förmodligen utmärkt. Gör det inte det så hör av dig igen : )

     kram Annica

  • charlotte skriver:

   Ursäkta, de olika creme concealern heter soft Ivory och Soft Neutral.

 14. Sofie skriver:

  Hej, jag undrar vilka ansiktsprodukter man ska använda om man har väldigt känslig hy som samtidigt är torr på ytan men aningen fet under. Enligt en hudterapeut jag har gått hos har jag nästan på gränsen till rosacea, inte att jag har det men min hy beter sig som på gränsen till det. Jag har länge använt produkter från Bioline Jato men nu hittar jag inte de längre någonstans. Hon jag går på hudvård hos har bytt produkter till Medik8 och några andra men jag tycker inte att det blir bra utan jag har fått många fler finnar och känner mig väldigt torr i hyn. Jag litar inte heller riktigt längre på hennes rekommendation efter hon fick mig att byta produkt till Medik8. Har du något tips på bra produkter när man har väldigt känslig hy och vilka ska man använda i sin rutin?

  Från Bioline Jato hade jag rengöringsmjölk, ansiktsvatten, serum och ansiktskräm.

  Tack så mycket för svar!

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Är du så pass känslig så är det extra viktigt att samtliga produkter är för en känslig hud. Det finns många märkens om kan passa dig. Eftersom du också är fuktfattig så skulle bla Recovery-serien från Paulas Choice passa dig jättebra.

   Läs mer om dom HÄR! och om du vill så får du gärna göra mitt hudtest HÄR!

   kram Annica

   • Sofie skriver:

    Tack så mycket ska kolla in det! 🙂 Trevlig söndag!

    • Angelica skriver:

     Hej
     Jag har haft en liknande hud som du beskriver och har under 10 månader använt PC-produkterna från Skincity. Jag märkte snabbt ett fantastiskt resultat och numera krävs inga långa stunder att täcka kvisslor, plitor eller torr fjällande hud. Varje dag känner jag hur produkterna gör resultat och de är sååå dryga. Lycka till.

     • annica skriver:

      Hej Angelica, tack fina du för att du delar med dig av din story. Så kul att det går framåt för dig. Det gäller att ha tålamod och aldrig tumma på sin rutin morgon och kväll : ) Fortsatt lycka till nu! kram och trevlig helg, Annica

    • annica skriver:

     : ) kram och trevlig kväll!

     Annica

 15. Embla skriver:

  Hej! Jag såg om detta på Nyhetsmorgon, spännande! Har en knasig hy som haft acneproblem i hela mitt vuxna liv och jag har testat allt. Nu är hyn helt lugn med lush-produkter. Blev dock sjukt nyfiken på essence water och vill bara kolla vilket av dina tips som är minst risk att hyn går bananas och blir finnig/oljig av igen? Tack på förhand! 🙂

 16. Sara skriver:

  Hej! Har nyss hittat till Skin city och till din blogg, och wow, vilken fin service du/ni ger! Fantastiskt!

  Jag har en liten fråga, om du har tid? Toner, essence water/lotion, serum, dagkräm, foundation, concealer osv osv. Det är ett antal produkter som ska smörjas in varje morgon. Hur viktigt är det att vänta en stund mellan varje steg (hallå, morgonstress) ? Eller funkar det att smörja in alla produkter man använder, direkt efter varann?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Tack för ditt fina beröm! Jag värderar själv service något oerhört så för mig är det en självklarhet att det ska vara toppklass på den i mitt företag. Kul att du testat oss och att du gillar det mina kollegor givit dig, de är så duktiga : )))

   Bra fråga om de lager man lägger på huden. Vem har tid på morgonen? Du behöver egentligen inte vänta mellan varje produkt om tiden inte finns. Själv brukar jag dock föredra att låta serumet gå in lite före jag lägger min creme. Jag gör så här: rengör huden, applicera toner, sedan serum. Efter serum så kanske jag borstar tänderna och sedan lägger jag min creme. Då blir det ingen onödig väntan utan mer en naturlig sådan och mitt serum kan absorberas in, innan jag lägger min creme. Sedan borstar jag håret och sen blir det dags för makeup. Vill man så lägger man allt i en följd.

   kram Annica

 17. Sabina skriver:

  Hej Annica!

  Skulle behöva hjälp att hitta rätt essence water för mig.
  Jag har blandhy, fet och torr och lätt att få finnar.
  Jag har testat många hudvårdsmärken men använder i dagsläget Paulas Choice. Vilket essence water tycker du skulle passa mig bäst?

  Skulle också behöva hjälp att hitta en bra ögoncreme. Jag har små fina linjer under ögonen, och de framkommer mycket tydligare när jag har foundation och concealer. Jag har också märkt att jag blir väldigt torr under ögonen under dagen. Använder i dagsläget Clinique all about eyes.

  Tack på förhand!

  Mvh
  Sabina

 18. Carolina skriver:

  Hej Annica,
  Jag uppfattade inte riktigt ifall både ansiktsvatten och essence water behövs? (måste passa på att erkänna att jag inte ens använder ansiktsvatten….men funderar på att köpa ett sådant! Alternativt essence water)

  Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Carolina, Ett essence water är ett ansiktsvatten men ett mer behandlande sådant. Blir du ren av din rengöring så kan du lägga en essence direkt efteråt. Många gillar docka tt ta bort sin sista makeup med ett ansiktsvatten och då gör man det med ett vanligt ansiktsvatten först. Har ud inte vatten idag så satsa på en essence water. kram Annica

 19. Cilla skriver:

  Hej Annica! 🙂 jag är jättesugen på ett essence water som ger lite mer än ett vanligt ansiktsvatten men jag har noll koll! :O Jag har fet hy med finnar ibland och stora porer, vilket tror du passar bäst? 🙂 Jag fick Paula’s choice hydralight healthy skin refreshing toner rekomenterat men jag tror att det bara är ett vanligt ansiktsvatten, eller? XD som sagt, noll koll ;P

 20. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag har lite acne till och från sen tonåren, men tycker att det blivit värre den senaste tiden.. för två veckor sedan var jag hos en hudterapeut och har nu börjat med Peter Thomas Roots produkter och ska gå på 6 syre behandlingar. Jag har varit på en och hållit på med produkterna i ca en vecka.. tycket att det har blivit värre i huden, är det för att det pågår en utrensning?
  Ska jag stå ut och fortsätta att använda dem?
  Min acne är nästan alltid på hakan, är det då hormonell akne? ska jag kanske ändra -piller?
  Jag mår inte bra av detta och är tacksam för all hjälp!
  Varma hälsningar/ Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Jag förstår att det kan kännas jobbigt. Det är inte helt ovanligt att man får en försämring innan man börjar se att det blir bättre i huden. Det tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya produkter och innan du ser en tydlig förbättring. det första veckorna brukar vara tuffast men oftast behöver infektionen och överflödigt talg få komma ut innan huden kommer i balans. Detta är en del av utrensningsprocessen som sker i början och är helt normalt 🙂 Så viktigt att du ger produkterna tid och även tänker på att ge huden mycket fukt och milda produkter. Acne lokalt kring haka brukar hålla ihop med hormonsystemets obalans. Kram Annica

   • Anna skriver:

    Tack Annica, då ska jag hålla ut och kämpa på med de nya produkterna! Bör jag kanske tillämpa en återfuktande mask? Är aloe vera kanske bra att använda? Har du något bra tips på en återfuktande mask som inte gör acnen värre?
    Jag kan även känna en mindre irritation precis under munnen vid hakan, ska jag backa lite då med att använda syra padsen som jag kör med 1-2 ggr i veckan?
    Vad kan man göra åt hormonell acne? Jag har hört lite om p-pillret Diana, har du hört att det ska vara bra? Är det så att nya produkter och syrebahandlingar fungerar vid denna typ av acne? eller bord jag kanske gå till hudläkare?

    • annica skriver:

     Hej Anna, Fuktmask kan du absolut lägga till och även Aloe vera. En av mina absoluta favoritmasker är Beauté Pasifiques fuktmask, http://skincity.se/sv/product/4107/beaute-pacifique-instant-hydrating-mask, perfekt för att stärka upp och återfukta huden. Ett litet pirr i huden är inte ovanligt så länge det är övergående, men känns det mer ihållande kan det vara bra att dra ner på användningen. Kosttilskott som balanserar huden inifrån med tex Vitamin B5 eller eventuellt byta ppiller. Håller tummarna för dig! Kram annica

 21. Anna skriver:

  Hej igen Annica! Nu har jag investerat i en bra fuktighets kräm och hoppas att det ska lugna huden lite under denna tråkiga utrensningsperiod.
  Jag måste fråga dig en annan sak. Jag har läst en del på nätet att hudläkare inte rekommenderar personer med hormonell acne att gå till hudterapeut då acnen kan bli värre, kan det stämma? Jag har nu bokat en till hos en hudläkare för att höra av han har att säga.
  Jag oroar mig bara kring vilken väg man ska gå och som kommer kunna hjälpa mig?
  Kan det vara så att utrensningsperioden kan vara bestående och att huden inte lugnar sig? Jag är SÅÅ orolig att jag har gjort fel beslut att hoppa på nya produkter och syrebehandling som således kommer förvärra mina problem?
  Vem ska jag tro på och vad ska jag göra????!!

  • annica skriver:

   Hej Anna, Detta var mycket märkligt tycker jag. Vi hudterapeuter arbetar med huden varje dag och har därför mycket bra kunskaper, även om vi inte får ställa diagnoser. Vi kan ofta hjälpa till att minska symtomen och även ge rådgivning om kost osv. Men en hudläkare är oftast en riktig expert på hud! En utrensningsperiod brukar pågå upptill 2 månader men viktigt då att du har produkter som passar din hudtyp och hudtillstånd och att du har en hel hudvårdsrutin. Men oftast kan det vara ganska jobbigt under en period när man börjar med en ny serie och nya behandlingar men oftast får huden en försämring innan den blir bättre. Tips är även att äta kosttillskott som lugnar talgproduktionen inifrån. Lycka till! Kram Annica

 22. Hellen skriver:

  Hej Annica
  Det är alltid så härligt och läsa din blogg
  Vilket essence water rekommenderar du till en 47 åring?
  Ge gärna 2 – 3 förslag.
  Har du läst om Environ A-vitamin kräm steg 1-5.
  Man börjar alltid från nr 1 och går successivt uppåt till steg 5.
  Ha en bra resa
  Kram Hellen

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »