Min makeup

  • | Annica

Makeup före och efter

EFTER

AF115 nr 2

FÖRE

Förra veckan var jag på lite middagsfest och fick frågor sen hur jag gjorde min makeup.. så här kommer den step by step!

IMG_3628

BASEN

Min makeupbas består av följande produkter som jag applicerar i följande ordning:

1. FUKT OCH TON: Sensais Bronzeing gel nr 61 lägger jag 2 lager efter min hudcreme för at få upp en bra grund glow! Även under ögonen fast bara ett varv där.

2. PRIMER:  Dermalogicas Hydrablur Primer ( har ej ännu TYVÄRR lanserats i Sverige, verkar komma först 2016. Men alternativ är Clarins Beauty Flash balm eller Brightening Makeup base från sensai.

3. PRIMER ÖGON: By Terrys Eye Base Primer to Fix på ögonlocken.

4. FOUNDATION: By Terry Cover Expert nr 4 . ( jag hade den gamla  för jag har lite kvar men nya är ju bättre med SPF15 dessutom och jag har samma färg i den nya)

by terry touch velutee

5. CONCEALER: By Terry Touch Velutee nr 2. Som ett alternativ för er som inte tycker om denna och inte heller gillar Sensais Concealer som är min andra favorit så kan jag tipsa om Armanis.

Armani makeup

 

Jag köpte den i Las Vegas när jag inte fick mitt bagage och tycker den är riktigt bra. Jag har nr 2 som funkar bra men är väldigt ljus , gränsfall till för ljus för mig. Den är lätt och liquid i formulan men ger bra täckning utan att vara tung.

sensai och by terry

6. PUDER: Sensai Total Finish Matt nr 03. Denna applicerar jag partiellt tex på näsan och lite panna och haka där jag kan bli lite blank + att den fixerar makeupen och ger något mer täckning. Så man slipper röd näsa som skiner igenom tex.:)

IMG_3632

7. BRONZEPUDER: Ett svep med Sensais Bronzing Powder nr 01

IMG_3766

8.ROUGE:  Som rouge har jag Glomierals blush i färgen papaya. Den är rikt på pigment så det behövs yttepytte men den piggar verkligen upp!

IMG_3767

9.  STROBING: Som strobing ( läs mer om det HÄR) så har jag Sensais Silky Highlighter.  Denna har tagit HEEELT slut, Inkommer igen i mitten av oktober. Håll ut vänner!

10. FIXERING: Självklart By Terrys Hyaluronic Powder över hela ansiktet, gärna med en fjäderformad  borste. Jane Iredales är bra!. Borstar även på men en liten fluffig borste för att fixera concealern runt ögonen och få extra ljusreflektering.

ÖGON

Som ni ser under Basen ovan så börjar jag så klart med en primer. Därefter kommer följande:

IMG_3771

1. ÖGONSKUGGA BAS: Grundade hela locket med den ljusaste i Clarins Eye Shadow Collection DAY . Den ljusaste lite mer matta över hela locket och den näst ljusaste med lite skimmer under ögonbrynet och i ögonvrån.

IMG_3765

2. ÖGONSKUGGA SHADING: Jag använda Clarins Eye Shadow Collection Night  i globlinjen. Både den matta bruna och lite närmast ögat och utåt med ben bronziga. Det blir en snygg övergång ihop med ombre blastar längs franskanten. Tar även en liten dutt av den mörkbruna matta i Clarins day för att förstärka globlinjen.

IMG_3760

3. ÖGONPENNA: By Terrys Ombre Blackstar i färgen Bronze Moon drar jag ett så tunt streck som det går ett par gånger fram å tillbaka närmast ögonfransarna på ögonlocket.

4. RAMA IN ÖGAT MED SKUGGA: Under ögat utan för franskanten bara i yttre kanten ca 0,5 mm så drar jag ett streck med  en tunn lite skarp pensel för att rama in ögat. Det gör jag med Ögonskuggan i Day paletten den bruna utan skimmer.

IMG_3772

5. ÖGONPENNA: På vatten linjen innanför övre fransraden så fyller jag i med By Terrys Crayon Khol i svart. Detta  enkla moment förändrar faktiskt hela makeupen. Det gör tvisten på den, ögat får en helt annan intensitet och makeupen känns lite mer markerad. Lite mer statement.

IMG_3635

6. MASCARA: Jag har självklart Sensais mascara base och ovanpå Sensais Volym mascara. De är den bästa kombon i världen. Sen Toppar jag mina fransar med by terrys blå mascara i färgen Terrific blue. Det skapar en extra dimension till ögat.

IMG_3640

LÄPPAR:

1. LÄPPENNA:  från Clarins Nude Beige ( hade förut 08 Praline men denna är typ samma)

2. LIPGLOSS: Clarins Natural light Lip Perfector nr 1

Hoppas ni hängde med på stegen.  Så här blev alltså resultatet!

Annica forsgren före och efter makeup IMG_3656 IMG_3667 IMG_3678 IMG_3681 IMG_3682 IMG_3683 IMG_3685 IMG_3687 IMG_3665

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

46 svar till “Min makeup”

  • (46) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Marie L skriver:

    Jag skulle bli så tacksam om du kunde rekommendera ett bra fixeringspuder. Jag har blandhy med inslag av torra partier på näsvingarna och mellan ögonbrynen. Använder flytande foundation som ger lite lyster men har inte hittat ett bra puder ännu.

  2. May-Britt skriver:

    vilken ögonskugga kan jag använda som inte har glitter.
    De flesta som jag har tycker jag glittrade som en julgran.
    Kram

  3. Johanna skriver:

    Hej, jag behöver tips på någon bra foundation. Min hy äter upp foundationen och speciellt på näsan. Där blir den kakig genast, direkt vid applicering. Hur mycket fukt jag tillför min näsa så är den alltid torr och fjällig och trots detta får jag lätt pormaskar. Jag tycker att löst mineralpuder lägger sig snyggast men det är borta inom en timme. Min hy har rätt stora porer och jag blir lätt röd i ansiktet och har en del röda ärr efter acne och allergi utslag. Vilken foundation sitter bäst och passar oss med ojämn hy. Hur ska jag göra för att min näsa inte ska äta upp allt? Vänligen Johanna

    • annica skriver:

      Hej Johanna, jag skulle testa nya Remedy från Bareminerals och sedan ska du alltid fixera din bas med ett puder. Det torra på näsan får du bort genom att välja en mycket fuktbevarande rengöring, ingen som skummar. Ha alltid ett fuktserum under din creme och sist men inte minst så peela huden men inte för ofta. Peelar man mycket och ofta så rubbar du hudens skyddsmantel, vilket resulterar i en torr näsa.

      kram Annica

  4. Louise S skriver:

    Så otroligt snygg och fräsch du är!:) Härom dagen läste jag en artikel, lite nyfiken på vad du anser om detta. Finns det någon som helst sanning i det? http://skonhetsredaktorerna.se/tag/transderma/

    Allt gott!
    Louise

    • annica skriver:

      Hej Louise, det uttalandet känner jag inte precis att jag kan ta seriöst. Ska vi också sluta bära kläder som är en sorts skydd för vår hud ; ) Nä huden är kroppens största organ och det ska vi vårda. Vista har den egna bra funktioner, men i det klimat vi lever idag så behöver huden hjälp på traven. Visst skippa cremen då men så får vi se i långa loppet vilken hud som mår bäst. Sedan ska inte en ing hud använda för aktiv antiage osv. Man msåte alltid anpassa produkter till den egna hudtypen. Alla sk tex inte tillsätta fett till huden…osv.. Med min erfarenhet så står jag fast vid att vid att alla ska vårda sin hud, med hjälp från en hudterapeut.

      kram Annica

  5. Helena skriver:

    Hej,
    Nr1: vad är denna gel från sensai? Typ som clarins flash balm? Alltså en typ primer? Väldigt nyfiken!
    Nr2 : vi måste reda ut alla puder från sensai,
    Den med solskydd är matt,
    En ser skimrande ut men är den det?
    Och en är med skimmer men är den glittrande?
    Jag vill ha en som ger lyster/ skimmer. men den får inte glittra.
    Hoppas att du kan hjälpa mig med detta, har vintertid cellular performance foundation i färgen CF 23 men den är något ljus för min hy. Men det är den jag utgår ifrån.
    Terry pudret som man sveper över som alla pratar om- fattar inte grejen med det alls faktiskt!
    Man blir matt och inget mer, så jag blev besviken

  6. Fia skriver:

    Magiskt vacker du är!! Jag har nyss beställt overnight clearing gel från dermalogica. Jag har rengöring special cleansing, active moist, skin refining mask, skin huydrating mask, multi active toner & clearing mattifier. Jag är 33 år & får finnar! ibland många, ibland bara en & just i dag en värkande böld mitt i pannan & alltid vid mens. Så less!! Nu till min fråga: efter rengöring på kvällen ska jag ta overnight clearing gel i hela ansiktet? Varje kväll? När fuktar jag på kvällen? Hoppas den hjälper så trist & bara ha fin hy i två veckor för att sen börja om igen:-/ stor kram till dig!!

    • annica skriver:

      Hej Fia, Lägg den på de områden du känner att du vill behandla. Det brukar vara t-zonen som envisas med pormaskar och sedan på de partier du får finnar. Låt absorberas. Behöver man extra fukt så lägg på det annars, låt verka ensam. Kram Annica

  7. Josefin skriver:

    Hej,
    Jag använder just nu paulas choice clear daily skin-clearing treatment, som jag tycker fungerat bra i alla fall mot finnar (har även gamla akneärr iform av ojämn hy men är svårt att hitta produkter som biter på det). Men jag tycker den tar slut väldigt snabbt och funderar på att byta mot skin perfecting bha gel 2%. Jag undrar dock vad skillnaden är och ifall denna är sämre? Funderar på att börja med microdermabrasion så undrar också om man kan använda dessa produkter samtidigt eller om man ska vänta tills avslutad kur? Kram och tack på förhand

    • annica skriver:

      Hej Josefin, Hör med den som ska göra din behandling vad de säger. Dygnet innan och efter så skulle jag absolut inte lägg på den. Gör man en kur tex en gång i veckan så skulle jag inte äventyra att lägga syra också.

      Testa och byt till bha gel. Myckwt tycke och smak vilken man föredrar. Gelen är superdryg

      kram Annica

  8. JessicaL skriver:

    Hej Annica!
    Super fint 🙂
    Men när jag lägger en kajal på övre vattenlinjen så när man blinkar och sådär åker det ner lite på undre vattenlinjen så det ser liksom lite fläckigt ut, färgen hamnar där också men inte såsom att man tagit pennan där direkt. Hoppas du förstår haha, blir det inte så på dig också? kanske bara hakat upp mig på det?
    Hälsningar
    Jessica

  9. Emma skriver:

    Otroligt fräsch och snygg look! Hoppas du hade kul på festen 🙂

    Kram Emma

  10. Maria skriver:

    Tack för erbjudande på JM, åh vad jag har väntat.

    • Maria skriver:

      Hade ju en fråga också: Förra vintern när jag blev torrare i huden fick jag Jm’s E-cream rekommenderad att lägga till i stället för transformation serum. Lade även till ett fuktserum från Biodroga. Jag gillade aldrig E-cream utan skulle vilja ha tips om nån ny kräm till vintern. Min rutin för övrigt: C-esta rengöring, Bioclear lotion, C-esta serum, Transformation serum o solskydd. Jag vill gärna ha någon typ av klimatcreme som skyddar huden lite extra då jag gillar att åka skidor o vistas utomhus vintertid. När jag använde Dermalogica älskade jag Super rich repair. Blir alltid åt det torrare hållet på vintern trots fuktmasker. Var i rutinen ska ett fuktserum in, ska C-esta serumet bytas ut mot det kanske? Har du något ännu vassare än Biodrogas i samma prisklass o som matchar min övriga rutin?
      Skulle ju helst ha JM rakt igenom men klimatcreme o fuktserum hittar jag ej?
      Tack på förhand.

  11. Cilla skriver:

    Hej!
    Jag undrar lite över skillnaden mellan By Terrys CC lumi i sunny flash/apricot glow jämfört med BT ice dream. Hur skulle du använda resp produkt? Kan samtliga användas för strobing om man har mörkare i hudton? När/till vem skulle du rekommendera resp produkt? Både sunny flash och ice dream kan vad jag förstår användas som highlighters på ex kindben och båda ser ut att vara i liknande färg.
    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Cilla, Äntligen ett svar från mig ; ) Ja hur ska jag beskriva dem. Sunny Flash ger betydligt mer effekt i form av mörkt pigment. Främst för en mörkare hud. Apricot glow är liksom flash varm i tonen men ljusare så fin på den som har lite färg eller för den som är mörk som bara vill få lyster. Gahhhh…..hoppas du fattar vad jag menar ha ha haaaa.. önskar jag kunde sända över dem i prov vips.

      På frågan om en mörkare hud kan använda samtliga så absolut. Är man varm välj någon av de nyanserna och är man mer varm så väljer man någon av dem. En bra strobing-produkt men kan även blanda lite lite av dem i sin foundation för ett fint glow till hela ansiktet. Hej då grå-dassig hud!

      Hoppas att du känner dig lite klokare av mina svar!

      kram Annica

  12. Lotta skriver:

    Du är ju utan tvekan vacker, som man säger, grundsnygg!! 🙂 Men alltid lika kul att leka och ta fram det allra finaste med smink! Och den gåvan har du verkligen! Du är så duktig och fin Annica! Stegen kan verka många men jag har nog lika många som du, man blir van! Men ibland kan man oxå skippa hälften… 🙂
    Kram på dig goa härliga snyggo,
    Lotta

    • annica skriver:

      Hej Lotta, du är med ett snyggo : )))) Visst är det kul med makeup, vet att du också kan lägga lite tid vid spegeln ; ) Roligt när man ska iväg på något extra roligt och ge sig hän… till vardags blir det färre produkter absolut, lite annat som ska fixas på morgonen också ha ha haaa..

      kram Annica

  13. Sanna skriver:

    Hej Annika! Så snyggt-fantastik. Jag har några dina favoriter hemma.Problemet är bara att jag är ingen bra på lägga upp ögon skugga,ser mycket äldre ut när jag försöker. Sen har jag kanska långa ögonfransar och när jag använder By Terrys ögon penna uppe blir det inte rakt,ögonfransar är iväg-vad kan jag tänka att får det snyggare?Tycker jätte mycket om Sensais maskara. Tänkte köpa även sensais concealer-tips? 40+
    Det regnar ute..ikväll blir det bastu mys med Decleors produkter. Trevlig helg för dig och familjen. Kram Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, tack fina du! ÖVNING är det som gäller när man ska lägga eyeliner, sedan kan man alltid fuska med tops. Tack gode gud för tops särskilt när man har bråttom på mornarna. Dra lite lätt i ögonlocket så att fransarna vinklas nedåt, då blir det lättare att måla. En smaksak om man börjar i ytterkant eller längst in. Ytterkant brukar vara lättast när man inte är jättevan. Bestäm dig för att du ska eyeliner varje dag i 14 dagar. Lovar att den kommer sita perfekt när du just ÖVAT varje dag.

      Samma sak gäller skuggan, ÖVA! Kanske har du någon kompis som du ser är duktig, denne kanske kan vis hur just du ska lägga din skugga, för det kan vara individuellt beroende på hur dina ögon ser ut.

      kram Annica

  14. Hanna skriver:

    Hej Annica!

    Jag skulle gärna vilja ha lite tips ang Sensais mascara. Har köpt basen + volymmascaran men får inte alltid till det riktigt. Vill gärna få den att funka för den sitter ju verkligen berget samt att det är typ den enda mascaran jag haft som inte kliar eller irriterar det allra minsta. Ännu gladare blev jag när jag insåg att den går bort med decleors micellar oil för jag trodde den bara gick bort med vatten och jag tyckte det var lite bökigt.

    Men hur gör du med basen? Arbetar du upp volymen även med den eller ska man bara ha ett jämnt tunt lager? Och låter du basen torka först eller går du på direkt med mascaran?

    • annica skriver:

      Hej Hanna, klart du ska få mina specialtips, extra kul när du använder mina favoriter från Sensai. Vet inte i hur många år jag använt mig av både basen och mascaran. De är bara bäst. Enkla är de att använda också och jag gör så här. Om du använder fransböjare så börja med den. Tag sedan basen och tryck till lite vid fransrötterna. Måla ett lager och styr sedan bara till fransarna lite om de inte hamnade perfekt, tänk 1-2 svep över fransarna och att det är basen som ger formen till fransarna. Vänta inte för länge utan kanske 15 sek, sedan lägger du på mascaran, samma sak här tryck till intill fransrötterna så får du extra långa och täta fransar. Med mascaran tycker jag sedan att man kan jobba lite mer om man vill ha mycket fransar, eller så lägger du bara ett lager. Svårare än så är det inte, men det krävs alltid några gånger innan man får in snitsen. Tycker alltid att ”nya” mascaror är svåra första gången sen lär man sig hur just de ska appliceras för att bli finast.

      kram Annica

  15. Mona Lindström skriver:

    Så otroligt snyggt. Att lägga en makeup med så mycket produkter och få den att se naturlig ut är verkligen en konst. Och det kan verkligen du göra. Härlig inspiration till oss andra. Nu är det bara att sätta sig vid spegeln och träna ☺
    Hälsningar Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, träning ger färdighet! Roligt när man har tiden att lägga en makeup med extra allt. Du är säkert jätteduktig du med! kram Annica

  16. Erika skriver:

    Annica du är en stor inspiratör! 🙂

    Snälla snälla snälla, kan det inte blir erbjudande på Exuviance snart?? Eller er shop i allmänt med rabattkod? Jag har så begränsad budget som mammaledig men jag vill inte avstå denna serie! I början HATAR jag den och tyckte huden bara var fulare men både du och dina kollegor hade rätt när ni alla svarade ”vänta ett tag till!”, min hud är så fin nu men produkterna är slut! 🙁 Nåväl, hoppas hoppas HOPPAS det kan komma nåt erbjudande snart på E..är nog inte ensam om att önska det 😉

    • annica skriver:

      Hej Erika, Vad härligt att få inspirera dig! jag tar till mig din önskan : ) Eftersom du fått så fint resultat med Exuviance så håll hårt i de produkterna. Det vanliga felet många gör är att man byter märke och produkter alldeles för tidigt. Huden är ett levande organ som man kan påverka MYCKET. Kul att du hittat ditt märke! kram Anncia

    • Johanna skriver:

      Det var 20 % rabatt på exuviance 14-16 augusti. Men man kan ju hoppas på ett till erbjudande när höstnyheterna kommer 😉

  17. Charlotte skriver:

    Så jäkla snyggt!!
    Vad duktig du är 🙂
    Kram Charlotte

  18. Ingela skriver:

    Hej!
    Du det då naturligt fräsch ut i din makeup. Vill fråga dig om eyeliner. Är 60+. Har svårt att hitta den rätta för mig. Hur ska jag göra för att den ska sitta kvar.
    Med vänlig hälsning, Ingela

  19. Diana (La Madre) skriver:

    Så förbaskat snygg!! 😀

  20. Emelie skriver:

    Hej Annica!

    Jag gjorde ett hudtest förra veckan och fick en superbra skräddarsydd kombination av produkter! Ni är så bra!
    Min dagcreme är dock inte topp, det är paulas choice hydralight med spf 30… Jag blir superblank av den, fast den ska ju ha motsatt effekt! När jag tar på jane I amazing base blir jag supertorr först och blank efter några timmar. Tror du att det är ansiktscremens fel eller amazing base som är fel på mig?
    Funderar på om man kan använda min nattkräm, paulas choice esrthsource antioxidant-krämen duvet, även på dan? Den är underbar på min hud och huden lämnas matt!

    Funderar på att köpa elisabeth arden pro mineralfoundation istället för Jane I.. Tycker du den är bättre än bare minerals?

    Kram från Emelie!

    • annica skriver:

      Hej Emelie, Vad glad jag blir över att höra att du gillade din rekommendation. Hydralight är älskad av många men det låter helt klart som att din hud önskar någonting annat. Du akn om du gillar Earth source bättre ha den även till dagen. Det är en 24h creme. Dock måste man tänka på att det är ett måste med spf dagtid om du använder dig av PC´s daglig exfoliering/bha. Gör du det så välj istället en lättare dagcreme med spf:

      http://skincity.se/sv/product/4434/paulas-choice-skin-balancing-ultra-sheer-daily-defense-spf-30

      Jane Iredales foundation är superbra tycker jag så byt inte ut den innan du testat byta dagcreme.

      kram Annica