Snygg-Mama;)

  • | Annica

Snygg mama, Annica forsgren

Ok, e faktiskt lite stolt att få kallas snygg mama i tidningen MAMA:) Hade inte trott det för 10 år sen inan jag fick barn att jag efter jag fått barn skulle kallas snygg mama. Innan barnen tänkte man lite att efter man fått barn så går det bara utför med kropp, hud å allt sånt. Så måste medge att detta är lite extra upplyftande;)

Tänkte ge er the full version av intervjun. Det är ju alltid så att intervjuer består av många frågor å sen så kommer bara några med i tidningen och kortversionen.

Så here you go lite beauty tips från mig! Journalisten Emmas frågor och mina svar i den oredigerade versionen

Varför startade du Skincity?

Jag saknade alla produkter som jag älskar och brinner för online. När jag startade skincity 2011 fanns nästan inga av de 40 professionella märken vi säljer tillgängliga på nätet. Med två barn och heltidsjobb hann jag inte iväg på dagarna till en salong för att köpa det jag ville ha för att hålla min hud i topp kondition. Dessutom ville jag ha toppservice, kvalitet och kunskap av det företag jag handlade av. Det var en helt omöjlig ekvation online för 4 år sen. Jag hade och har även idag en stark drivkraft att sprida kunskapen om hur man vårdar sin hud på rätt sätt till den stora massan. När jag startade Skincity ville jag erbjuda alla en möjlighet att köpa det bästa marknaden har att erbjuda med 100% tillgänglighet och support och det är fortfarande min vision.

Hur ser din dagliga hudvårdsrutin ut?

  1. Rengöring
  2. Peelpads (varannan dag),
  3. Booster
  4. Serum till ansiktet
  5. Serum till ögonen
  6. Ögoncreme
  7. Dag/natt återfuktare
  8. På dagen alltid ett UV-skydd som sista produkt.

Tips på vad jag ska prioritera att införskaffa inom hudvård? Någon speciell ingrediens eller egenskap som produkterna ska ha lagom till höstens kyligare klimat?

Det första jag vill tipsa om är att satsa på en peeling. Jag älskar syra baserade peelingar som ger ett mycket mer effektivt resultat och samtidigt är mer skonsamma på huden. Min favorit är Exuviance Skin Rise Bionic Pads. De bokstavligen plockar fram lystern i huden och ger en ordentlig återfuktning på samma gång.

Mitt andra tips blir definitivt ett serum. Serum vårdar huden på djupet och ser till att förbättra hudens egna funktioner för en optimal hudhälsa. På höst och vinter blir de flesta lite torrare i huden och ett serum som innehåller lågmolekulär hyaluronsyra tex Paula´s Choice Hyaluronic Acid Booster. Denna gör gott till alla hudtyper och tillstånd. Fet, torr, acne, rosacea. Den stärker hudbarriären, eliminerar torrhetslinjer och ger en fantastisk plumping effekt. Extra bonus är att den även kan användas runt ögonen, det älskar jag. Är du en riktig torris så leta efter Squalane olja som ger maximalt med näring. Mitt supertips är Transderma M som är som godis för huden.

IMG_3478

Sist men inte minst den allra viktigaste produkten mot åldrande. Uv- Skyddet. Se till att alltid ha minst SPF30 på ansiktet året om dagtid. UVA- strålarna (kallas även UV-Aging) finns året om och går även genom glasrutor.

En snabb se pigg ut-look?

Ok, snygg mega snabb blir du med ett fuktserum i hela ansiktet så du får en ”dewy finish. Dutta på By Terrys Concealer under ögonen som trollar bort alla spår av trötthet i ett nafs.

Fyll i ögonbrynen så du får en look med lite attityd och en snygg inramning av ansiktet. Sensais Eye Brow Pencil i färgen greish brown tycker jag är den bästa på marknaden. Applicera en lystergivande creme på kindkotor och under ögonbryn för att ge en vacker highlight effekt. Till sist svep ett ljusrosa rouge på kindbenen för en osminkad frisk rosig känsla och gärna ett halvtransparant lipgloss i samma ton som rouget.

Voila!

Dina topp tre favoritprodukter för att se vaken och på G ut trots att humöret är det motsatta..?

  1. Paulas Choice Hyaluronic Acid Booster
  2. By Terrys concealer Touche Veloutée nr 2
  3. Babor Super Soft Duo Blush i färgen Rose 02

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

27 svar till “Snygg-Mama;)”

  • (27) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Catelynn skriver:

    Hej Annica! Jag har sen några månader tillbaka haft problem med finnar som tar lång tid att försvinna och som lämnar märken kvar efter sig, har tidigare haft fin problemfri hy. Började nyligen med mineralsmink och känner genast att huden mår lite bättre. Det enda jag upplever som negativt med mineral foundation är att det sitter betydligt sämre än flytande och själva finishen blir inte lika fin.
    Jag använder endast dagcreme under men vill nu införskaffa en primer.
    Till frågan: Vilken primer skulle du rekommendera som är ”nyttig” för huden så att effekten av mineralsmink inte tas bort? Jag är 24 år gammal.
    Tack för en fantastisk blogg!

  2. Nina skriver:

    Hej

    Jag undrar ifall jag kan användapc boostern ifall jag är torr men även får plitor
    använder nu pc men fick ändra några produkter från den röda serien då det var det som gjorde att plitorna inte ville ge sig
    så har blandat lila och röda serien och pausat min liquid bha
    men till vinter kommer jag bli mycket torrare och foundation sätter sig så fult då, kan jag använda denna booster?

    kram

  3. Amanda skriver:

    Heej bästa du!!
    Jag har använt Paulas Choice sedan ni lanserade det på Skincity och är väldigt nöjd med det. Men två produkter jag ”längtat” lite efter det senaste är Skin Rise padsen från Exuviance samt Vespera serumet (har använt Exuviance tidigare), o jag undrar kan jag använda dessa med mina PC produkter?! Om jag inte använder bha gel osv.. :))) är det någon produkt de abslout inte borde användas med?
    Sen är jag också såååå sugen på By Terrys nya countouring rouges..men vilken är snyggast??! Såå svårt o välja ju 🙂 har nästan exakt samma hudton som du. Använder nu by Terrys pressade rouge nr 1 platonic blonde, o älskar den!! Så vilken tror du jag skulle gilla bäst i de nya?? 🙂 stor KRAM

  4. Sanna skriver:

    Hej!
    Om du fick välja en produkt för hud med rosacea, vad skulle du rekommendera?! 🙂

  5. Frida skriver:

    Hej! Jag har ett par funderingar! Just nu använder jag mig av sminkborttagningsservetter från Loreal (för känslig hy) för att få bort det värsta av mitt smink och sedan tvättar jag med min vanliga ansiktstvätt. Är det kanske dumt att göra så och att jag istället bör tvätta med ansiktstvätten två gånger?
    Jag har känslig rosacea-hud som alltid är rödflammig och kan även lätt få eksem på kroppen (mest händerna). Har du någon erfarenhet av att citronsyra kan förvärra hyn både i mat och hudvård? Jag försöker lista ut vad det är min hy reagerar på i olika sammanhang. Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Frida, Jag hade nog skippat servetterna även om de är för känslig hud. Välj en separat pree cleanser innan din cleanser alt tvätta dig två gånger med din rengöring om den är anpassad för rosacea. Rengöringen kan verkligen vara avgörande för en så pass känslig hud. Känner till debatten om citronsyra i mat osv men vet faktiskt inte. En del verkar må bra att vara utan så varför inte testa. Förmodar att du redan läst massor om rosacea och kost. Har en vän som mår betydligt bättre nu med sin rosacea när hon äter mer cleant så som raw food. Det tror jag på! Hoppas att du hittar vad som triggar din hud. kram Annica

  6. Maria skriver:

    Kan man kombinera /paulas-choice-resist-hyaluronic-acid-booster med Exuviance?!

  7. Charlotte skriver:

    Hej Igen 🙂 Annica!

    Ultra smoothing eyecreme från Dermalogica är ett ögonserum som jag tänkt använda under min ögoncreme, ger inte det då lika mycket fukt som Babor derma cellular ultimate perfecting eye cream, (fuktcreme.)

  8. Charlotte skriver:

    Hej Annica. Jag anväder alltid ett seum under min dagcreme, men har aldrig testa booster. Men ska beställa ampuller som jag ska applicera varje dag 1veckars kur. Känner mig lite kluven 🙂 ska man helst alltid använda booster innan serum eller räcker det emellanåt som en kur behandling.

    Tittade på ett nyhetsklipp där du applicerade ett fuktcreme innan concealer ”Trötta ögon på fem minuter”
    Fanns ett annat serum som jag fick förslag på från Exuviance eye serum.
    Hade tänkt beställa serum som jag ska lägga under min ögoncreme, men då kanske fuktecreme och ögonserum inte jobba likadant.
    Eller är fuktcreme en sak för sig eller ska fuktcreme alltidappliceras innan concealern.

    Hoppas jag inte blev allt för frågande nu 🙂
    Trevlig helg 🙂

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, du gör helt rätt i att alltid ha serum under creme. Det är det bästa du kan ge huden eftersom du då inte bara tar hand om hudens yta utan även behandlar på djupet. Att lägga till en booster då och då som kur är jättebra, vill man så har man det alltid. Tycker att det är en bra tid nu att lägga till en extra produkt för hösten gör oss mer fuktfattiga.

      Till ögonen så väljer man antingen enbart ögoncreme under sin concealer, eller om man även här vill ge huden det bästa så lägger du först ett ögonserum, sedan din ögoncreme. Ögonserumet från Exuviance är jättebra så det hade jag satsat på.

      kram och lycka till! Annica

      • Charlotte skriver:

        Okidoki 🙂 så fuktcreme under ögonen är samma som ett ögonserum?
        Babor verkar helt underbar men kanske lite dyrt, tror den kostade något på över 800:-

        • annica skriver:

          Hej Charlotte, det är inte riktigt rdet samma utan en serum arbetar på djupet och kräver en ögoncreme ovanpå. Hoppas att du hänger med på hur jag menar ; ) Sedan för att krångla till det så finns det vissa amerikanska märken som döper dina ögoncremer till serum…men som alltås är cremer som man kan ha enbart. kram Annica

  9. Felicia skriver:

    Hej!
    Skulle du kunna ge exempel på vilka produkter du använder på steg 1-8? Jag har förstått att du testar en hel del, men det du använder just nu.
    Bör man använda en avslutande UV- produkt även om man har UV-skydd i sin dagkräm?
    Trevlig helg! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Felicia,

      Klart jag ska bjussa dig på min nuvarande rutin, även om den kan variera något.

      Rengöring: Decleor Micellar oil
      Daglig Exfoliering Exuviance Peel Pads
      Essence Water: Sensai Ultimate Lotion
      Booster: Jan Marini Age intervention Booster
      Serum på dagen: La Prarie Swiss Ice Chrystal Oil
      Serum på kvällen: Transderma A
      Serum runt ögonen: Paulac Choice hyaluronic acid booster
      Sensai Ultimate Emulsion ( även runt ögonen på natten)
      UV-skydd dagen: Carita SPF50

      I ggr/v Elemis REsurfacing treatment och sen en massa ansiktsmasker….förstås 🙂

      kram Annica

      • Sara Hall skriver:

        Precis min fundering oxså! Super tack för att du alltid lägger ner tid på dina svar! De är minst lika informativa som inläggen!

        • annica skriver:

          Hej Sara,

          Vad roligt att du tycker så. Mycket som ska hinnas med på mina dygn men bloggen är bara sååå kul. Klart att ni ska få fina svar : ) Tack för att du tar dig tiden att kommentera. kram Annica

  10. Lena skriver:

    Hej!
    Vad skiljer egentligen By Terrys Densiliss concealer (har 4 i denna som täcker det blåa bra under ögonen) och Touche Veloutee? Är den senare mer en highlighter? Kan man ha båda?
    /Lena

    • annica skriver:

      Hej Lena, klart du kan ha båda och vilken man gillar bäst är en smaksak. Båda är tänkta kring ögonen Touche Veloutee ger en mer matt yta och täcker lite mer. Densiliss är mer återfuktande, innehåller ljusreflekterande partiklar som ljusar upp mörka ringar. Har god täckningsförmåga men är som sagt var lite lättare. kram Annica

  11. Diana (La Madre) skriver:

    Åh ja jag såg artikeln, så kul att se dig där finaste! Jag tänker absolut prova en av dina favoriter, Boost från PC. 😀

    Ha en fin fredag