Desinficera MERA!

  • | Annica

am6xh4m

Bild lånad från: wwwpatsgym-pattan.blogspot.com

Vare sig man vill det eller inte så startar årets influensa period typ nu.. eller vilken dag som helst..

Vidrigt, trist, jobbigt..ja you name it men så är det iallafall.

Dock finns det ju vissa saker man kan göra för att avsevärt minska risken att bli smittad.

Det första och kanske viktigaste och inte alltid något man kan göra en quick fix på är ju att vara i personlig balans. Mår man bra från insidan, äter en balanserad kost, tränar, skattar mycket, njuter av livet, inte stressar för mycket och inte har massa agg inom sig ( lättare sagt en gjort så klart) så kommer man att vara  mer balanserad och också mer motståndskraftig.

Man kan ju må dåligt av massa anledningar och långt ifrån allt är något man kan rätta till själv.. MEN man har alltid ett val hur man hanterar saker… det valet kan göra stor skillnad….

Oj, nu blev det lite djupt här, skulle eg bara skriva om hand-desinfektion av olika slag men.. ja detta är viktigt i sammanhanget ändå.

När det kommer till lite mer direkta quick fix saker man kan göra själv på studs så finns det massa bra tips.

Läste på Maria Åkerbergs FB sida följande:

”Att tvätta händerna noga kan bidra till att du håller dig frisk och fri från höstens och vinterns alla infektioner. Det visar sig vara väldigt effektivt att tvätta i ca 20 sekunder. Mer effektivt än alkogel. 20 sekunder motsvarar ungefär Blinka Lilla Stjärna x2.”

Bra, bra bra bra! AKn vi inte bara se till att införa den på både dagis likväl som arbetsplatser i år?! Ser framemot att höra nynnandet från toaletterna av mina kollegor.. blinka lilla stjärna där…lal la la la  lalalala:). Sa till mina kids i veckan att göra detta och det fungerade utmärkt, helt plötsligt blev det slagsmål om vem som skulle tvätta händerna först för att testa detta;).

Notera också att det är MER effektivt än alkogel att tvätta med VANLIG handtväl om man gör det noga. Jag upplever lite att många i dagens samhälle nästan hoppar eller iaf slarvar med handtvätten helt plötsligt i och med handspritens inträdande. Det är inte bra. Inte bra alls. Tvätta händerna noga är ändå A & O.

Lite härliga tips på bra och fina handtvålar att ha på handfatet är dessa:

IMG_4255Från vänster till höger:

Neals Yard Bee Lovely Bath & Shower Gel, Dermalogica Conditioning Body Wash, Neals Yard Citrus hand Wash (stooor härlig förpackning), Hair & Body Shampoo Lemongrass, bliss Soap and suds grapefruit aloe (oxå super stora å härliga), Elemis Lime and ginger.

hand tvål , hand desinfektion Efter en noggrann handtvätt är det givetvis superbra att komplettera upp med en  extra antibakteriell behandling. Kolla in dessa som är super bra. Cicaclean från Cicamed och Organic Defense Hand Spray från Neals Yard. Båda tillräckligt små för att ha i handväskan.

Så har du inte redan, se till att kitta upp dig på både bra handtvål och hand desinfektion. Desinfektion bör du ha 2 av.. en i väskan å en på handfatet:).

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

19 svar till “Desinficera MERA!”

  • (19) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Karin skriver:

    Hejsan!
    Har funderat på vilken handtvål jag ska köpa! Jag tvättar händerna väldigt ofta och dom har blivit torra. PÅ vintern brukar huden på händerna få massa röda prickar, strama och svida.
    Vilken tvål passar bra då? Är nått av MÅs hair and body schampos mer passande än resten av dom från MÅ?
    Sedan smörjer jag in med NYRs citrus handlotion på dagen och jojobaolja på kvällen. Kan jag lägga till nått annat att smörja in händerna med. Kan man använda MÅs foot balm på händerna?
    Hälsningar, Karin.

    • annica skriver:

      Hej Karin, fick ett bra tips av en här på bloggen. Till de riktigt torra händerna så tog hon den här så det hade jag testat: http://skincity.se/sv/product/2307/maria-akerberg-olive-cleansing

      MÅ´s fotbalm kan absolut användas till händerna. Perfekt efter sänggående så att den får verka under natten.

      kram Annica

      • Karin skriver:

        Tack Annica 🙂 Bra att veta vad man ska ta till om dom blir riktigt torra! Men jag tror jag vill testa med en mer ”tvållik” rengöring först. Spelar det då någon stor roll vilken av era tvålar jag väljer? Tex. NYR Bee lovely handwash, Citrus handwash, MÅs Rosemary shampoo, baby wash eller någon av dom andra från MÅ.
        Jag har också undrat vad det brukar vara för skillnad på handtvål och kroppstvål? T.ex. Bee lovely handwash och Bee lovely bath and shower gel. 🙂
        Kram, Karin

        • annica skriver:

          Hej Karin, ofta är det inte någon större skillnad på tvålarna till händerna och kroppen, kikar du på ingredienslistan så hittar du bara att det är lite mer av något i den ena. Båda passar såväl till händerna som kroppen. Bee Lovley hade jag valt eller Citrus. De har härliga oljor i sig som hjälper händerna att bli rena men de bevarar även hudens fukt på ett bra sätt. kram Annica

  2. Therese skriver:

    Hej,
    Jag har ett stort problem gällande min hud. Något helt annat än gällande ditt inlägg men hoppas på tips och hjälp ändå:) just nu äter jag antibiotika för min acne och smörjer acneområdena med en speciell kräm över natten (liknande duac), vilket gör mig väldigt torr. Salvan har jag dragit ner på nu och använder just nu bara enstaka kvällar, klarar inte av torrheten. Men till problemet, använder mig av en foundation från clarins och ett transparent löspuder från make up store. Efter en halv dag med smink är jag extremt oljig, sminket har ”runnit av” och blivit kackilerat eller hur jag ska beskriva. Har du något tips mot detta? Sitter även vid en dator 8h per dag. Kram

    • annica skriver:

      Hej Therese, Undrar om det blanka alltid varit där så att du behöver byta foundation eller har det uppkommit efter att huden blivit torr av Duac? Är det efter Duac så beror det på att huden förmodligen håller på att överkompensera det torra. Kan bli svårt att reglera helt och hållet. Det du kan göra för att få bättre fuktbalans är att lägga fuktmask igen och igen och igen nu under hösten. Även viktigt att din rengöring samt övriga produkter är fuktbevarande. Kan även vara så att pudret inte passar din foundation så ett från Clarins kanske gifter sig bättre med din hud. Har dina baser fungerat tidigare så behöver du något som mattar ner och då kan den här hjälpa dig:

      http://skincity.se/sv/product/4456/paulas-choice-shine-stopper-instant-matte-finish-with-microsponge-technology

      kram Annica

  3. Maria Johansson skriver:

    Ett tips ! För oss som lider av handeksem o där tvål är hemskt uttorkande i kallare årstider: MÅ’ olive cleansing. Räddade mina händer i vintras. Kommer köpa den nu igen pga att det är den enda rengöring mina händer klarar av när de spricker. Till ansiktet har jag annan rengöring , men den här just till händerna . Mums!

    Däremot skulle jag vilja ha ett bra tips på en handkräm när händerna spricker. Den får inte vara fet, gärna anti-inflammatorisk o läkande. Lätt att smörja in händerna då jag inte kan ”gnida in” tunga krämer för då blir de röda o varma o ännu värre. Har fått rekommenderat BP’s handkräm, men e osäker då den kändes lite för tung o trög att få in i huden. Har atopiskt eksem .

    //Maria

  4. Josefine Nygren skriver:

    Hej!
    Jag har skickat ett mail till dig med lite frågor jag har angående utbildning till hudterapeut. Dock har jag inte fått något svar och undrar kanske därför om jag har fel mail. Finns det någon möjlighet att jag skulle kunna få veta hur man får tag på dig angående frågor? 🙂

    Med vänliga hälsningar – trogen bloggläsare 🙂

    • annica skriver:

      Hej Josefine, Här kommer ett svar : )

      Så roligt att höra att jag inspirerat dig! Underbart:). Jag skulle säga Elisabeth skolan eller yhhs. Någon av dem tycker jag du ska ta. Gick själv yhhs men Elisabethskolan är lika bra om inte bättre nu. Det var ju 15 år sen jag gick:).

      Varmt lycka till i din karriär och jag hoppad du kommer bli nöjd med ditt yrkesval.
      Stor kram och tack för att du läser min blogg och tack för de fina orden… blir så glad!

      Annica

  5. Louise skriver:

    Hej!

    Vilken borste använder du till shimmer bricks eller till highlighting produkter överlag? 🙂
    Kram Louise

  6. Loppan skriver:

    Hej!

    Skrev en fråga om PC retinol booster, men försvann i mängden av alla tävlingsbidrag så skriver här istället 🙂

    Redan köpt och fått hem den 🙂
    Men lite osäker på hur jag ska använda den.
    – Kan jag använda den med vitamin A-serum eller aha-serum?
    – Kan jag använda PC boostern på nattetid och Elisabeth Arden Hydrating peel pads på dagtid, samma dygn?
    – Kan jag använda nattetid blandat med Estee Lauder Advanced night repair?
    – kan jag blanda med body lotion på armbågar/knän och låren där jag har lite apelsinhud?

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Loppan, Oj vad bidrag det har kommit in till tävlingen. Bra att du ställde frågan i ett separat inlägg istället ; )

      Boostern ska inte blandas med andra A vitamin serum eller andra aha-serum. Det kan ge huden en reaktion. Vill man få sitt ”vanliga” serum mer aktivt så blandar man istället i fler droppar av boostern. Hade heller inte använt både boostern och peelpadsen, det för att de är från olika märken. Kanske fungerar samma veckan men inget jag kan lämna en garanti för. Båda är väldigt aktiva och ingredienser ligger kvar i huden och kan reagera med varandra. Samma sak gäller med ditt E Lauder night reapir. Kan inte lämna en garanti för att det fungerar, men kanske såvida det inte innehåller syror. Till din sista fråga så säger jag bara kör! Fungerar absolut att blanda med en kroppslotion (utan syror). På kroppen är huden mer tålig så inte lika finkänslig att du blandar olika märken bara de inte har syror i sig.

      kram Annica

  7. Emelie skriver:

    Hej, jag undrar lite om hur huden osv. kan reagera…

    1. Om man använder en produkt som inte är gjord för din hudtyp, kan ens hud bli ändrad? T.ex. min hy var mer åt det oljiga hållet, men produkterna jag tycker mest om är mer för normal/torr hy, och mitt serum för väldigt torr hy. Jag har dock läst på en del om hud och hudvård, och fet hy är egentligen en väldigt torr hy (enligt det jag läste) eftersom huden producerar för mycket talg. Egentligen vet jag inte hur min hud är, den känns fet, men jag får aldrig finnar, har haft tio finnar max sedan jag var 11 (är 21 nu), men fick mina första rynkor vid 17. Mina porer är ganska stora, endast vita pormaskar att klämma ut, vilket jag försöker låta bli med… I alla fall, min hy har nu blivit väldigt torr i pannan och kinderna. Kan mina produkter har gjort huden torr när de är skapta för torr hud? Jag har använt dem i 6 månader nu. Lite mer serum och nattkräm gör susen, det torra börjar redan gå över. Jag undrar bara om det är möjligt? Produkterna är för övrigt väldigt skonsamma, det är Lumene’s Vitamin C Bright Now serie.

    2. Om en hudvårdsserie funkar, är det värt att byta då? För att testa någonting annat menar jag.

    • annica skriver:

      Hej Emelie, Jag ger dig gärna en snabbkurs i hudtyper. Så här ligger det till.

      Alla har en hudtyp är man fet så är alltid hudtypen fet (blank i hela ansiktet, större porer). Är man torr så har man i grunden alltid en torr hud (små nästan obefintliga porer, sträv hud som bara tycker om produkter för en torr hudtyp). Sedan kan huden få olika tillstånd och det kan variera beroende på faktorer utifrån så som klimat, vad man använder för produkter, man kanske tar någon medicin som påverkar huden att tex bli väldigt torr. En hudtyp som är fet är inte torr utan den blir blank i hela ansiktet. Det som har inträffat med din hud är att den fått ett tillfälligt tillstånd av fuktfattighet. Mycket vanligt och det kan drabba även den som är fet i huden. Detta tillstånd reglerar vi enkelt genom att ändra något i din rutin. Jag skulle börja med att lägga till ett fuktserum under din creme. Ett serum behandlar just ett tillstånd i huden man vill ändra. Bara det kan hjälp din hud. Skulle du fortfarande uppleva hudytan som sträv så kan det även vara ide att byta rengöring till en för en blandad hud, ej fet. Testa, det kommer få din hud i en fin balans igen.

      kram Annica

  8. Emma skriver:

    Tack för du ”knäckte gåtan” på produkten ’Paula’s Choice
    Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief’. Att jag kunde använda den som toner men att min hud inte gillade den som ansiktsmask (blev super röd). Man märker verkligen vilken stor skillnad toner gör, från att vakna upp oljig till att kännas att huden är i balans. Kram. =)

    • annica skriver:

      Hej Emma, Vad kuuuuul att höra! Det är verkligen en superbra toner och den behandlande effekten är bara så fin. Ibland är lagom bäst! Fortsatt lycka till med din hud. kram Annica