Hudvård för ungdomar med problemhud!

  • | Annica

Clear stet dermalogica

Ni har väl inte missat att vi lanserade Dermalogicas ungdomsserie Clear Start härom veckan?

Clear Start är utvecklad av hudvårdsexperterna på Dermalogica för att motverka de problem som ofta förekommer i tonåren.  Som de själva förklarar den ”Tuff mot blemmor men snäll mot huden.”  Precis så funkar den!
Serien innehåller kraftfulla aktiva ingredienser i kombination med naturliga, milda växtextrakt. Denna serie är inget för ungdomar som har en helt problemfri hud ( då finns annat) utan denna serie riktar sig till alla mellan 12-19 år som har problem med huden i form av finnar, kvisslor, acne, pormaskar, fethud, blandadhud.  En riktigt aktiv serie för dessa problem men som inte torkar ut huden. Det är annars en vanlig effekt av ”sämre” serier för problem hud. Torkar man ut en hud med ovan problem kan problemen bli 10 gånger värre. Största misstaget alltså.

Traditionellt och även mycket av det vi ser i dagligvaruhandeln i dag som riktar sig till ungdomar så innehåller produkterna billiga, irriterande och uttorkande ingredienser. Ingredienser som ofta skapat fler problem än de löst.

Clear Start produkterna behandlar mycket effektivt och lugnar och återfuktar samtidigt. Jag gillar att Clear Start även är så himla bra på underliggande knottror i huden som jag ofta ser hos ungdomar.

Lite tips om några utvalda produkter i serien!

IMG_4305

Rengöringen:

Clear Starts rengöring Clear Start Clearing Foaming Wash kan även användas i duschen om man har problem med finnar/acne/knottror på kroppen. Tänk på att denna inte ska användas för att ta bort makeup på ögonen! Den innehåller salicylsyra så det kan svida. Behöver du/ditt barn en eye makeup remover så satsa på Dermalogicas Precleanse. Den är även jättebra om du som tonåring eller om din tonåring har mycket makeup på ansiktet. Rengör då fört med denna olja på ögon och ansikte på torrhud. Skölj av och sen gör rent på djupet med Clear Start Clearing Foaming Wash.

IMG_4306

Ansiktsmask:

Cooling Mask är en mega skön ansiktsmask för den med oren hud. Underbar på de som har ömmande finnar och inflammerad acne då den har en lätt kylande effekt på huden som är riktigt skön. Detta är faktiskt en kombinerad mask och peeling då den innehåller 2% salicylsyra så den exolierar huden samtidigt som den fungerar som en ansiktsmask. Den renar huden, lugnar och återfuktar. Kan användas i hela ansiktet eller bara partiellt där man har behov!

IMG_4308

Nattbehandling:

Hörrni här har ni en av Clear Starts nyckelprodukter, Overnight Treatment. En behandlande gel som tar hand om blemmor och pormaskar medan du sover. Rengör huden på djupet, dämpar rodnader och motverkar nya utbrott. Använd den ensamt på huden. Inget över och inget under. Använd om behov på hela ansiktet eller bara partiellt där problem finns. Denna lilla mirakel nattkur innehåller :

  • Salicylsyra som löser upp tilltäpptheter av talg och gamla hudceller, motverkar kvisslor och blemmor och folierar huden för en jämnare struktur.
  • Grönt te: lugnar och skyddar.
  • Lavendel och Gurka: lugnar, verkar svalkande.
  • Tea Tree: verkar renande.
  • Kamfer och Älgört: verkar svalkande, motverkar blemmor.
  • Hyaluronsyra: återfuktar.

Ni som använder Dermalogica och deras serie för vuxen acne; medibac kan jämföra denna med overnight clearing gel. Dock är clear starts produkter annorlunda i sin formulering eftersom det riktar sig till en ung problemhud.

IMG_4309

Punktbehandlare:

Vill avsluta med att tipsa om en EMC produkt. Dvs en emergency produkt som alla borde ha hemma i sitt badrumsskåp. Ung som gammal. Helt plötsligt är en finne ett faktum och då bara måste man ju ha en EMC produkt i badrumsskåpet att ”mörda” den med. Det har alltid jag och skulle inte klara mig utan. Jag har haft Dermalogicas concealing spot treatment som jag tycker är super. Det är bara en grej jag inte gillar med den och det är färgen. Den är alldeles för mörk för mig så jag ser inte klok ut när jag applicerar den. Så jag kan bara använda den på natten. Men nu vänner Clear Starts Breakout Emergency Spot fix är i princip preciiiis lika MEN helt transparang! TJOHOO! säger jag. Passar alltså för alla åldrar som vill ha en grym punktbehandlare hemma! Applicera sparsamt och låt torka till innan nästa produkt appliceras!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

64 svar till “Hudvård för ungdomar med problemhud!”

  • (64) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Karin olsson skriver:

    Hej, har en 17 åriga kille som har en blandad hy och en del akne. Vad rekommenderar ni till denna målgrupp?
    Karin

  2. Anonym skriver:

    hej ni skriver att när man ska lägga over night treatment så skall man ej ha något under utan bara den produkten. Menas då att efter rengöring så ska ej någon återfukttnings kräm läggas på?

  3. Anette skriver:

    Jag behöver hjälp med min sons hy i ansiktet. 15 år och har rodnad på kinder, finnar i panna och tinning. Vore tacksam om du kan rekommendera en bra kur. Min son lider och vill inte att hans sista år i gymnasiet ska genomlidas av mobbing pga hans hy.
    Mvh Anette.

    • Annica skriver:

      Hej Anette, självklart ska jag hjälpa dig med en rekommendation för din son! Inte kul alls att huden ballar ur i tonåren när man är i en känslig period och allt. 🙁 Dermalogicas Clear Start-serie är ju ett fint alternativ för tonårshuden som lider av acne och det finns ett mycket prisvärt startkit med rengöring, behandlande serum och dagreme som han skulle kunna börja med https://skincity.se/sv/clearly-matte-kit Det är ju väldigt viktigt att man inte torkar ut huden, utan behandlar den med milda, men antibakteriella och anti-inflammatoriska produkter. Han kan använda rengöringen morgon och kväll och sedan punktbehandla med boostern. Dagcremen går att ha morgon och kväll också. 🙂 Kram, Annica

  4. Anonym skriver:

    Passar det även för pojkar?

  5. Mikaela skriver:

    Hej Annica

    hittade till din sida då jag kämpat med tonåringars hy och olika kärmer hemma. Har en tonårig flicka på 13 år som redan i 1 års tid envisats att använga olika peeling krämer och ansiktsmasker och annat för att få bukt på sin akne. JAg tycker inte det hon har i ansiktet är så väldigt orovåckande stort men för henne är det ju ett problem självklart. 🙂 Men som mamma och vuxen tycker jag tvärtom att allt det hon nu gör med sin hy verkar förvärra saken. Till en början var det endast små uppstående prickar men de blir bara flera tycker jag. Alla verkar inte ens enligt mig vara akne.
    Känns som hon skulle bara skala av huden hela tiden och inte låta den återhämta sig alls.

    Jag har försökt hitta milda produkter åt henne men i dagens värld där internet och bloggar styr är det svårt att ge saklig råd som förälder.
    Har du råd som jag kunde ge vidare och få hennes hy att må bra.

    Hälsningar
    Orolig mamma till tonåring

    • Annica skriver:

      Hej Mikaela, jag förstår din oro till 100% och att du vill hjälpa på bästa sätt såklart. 🙂 Mitt råd till dig är att din dotter gör ett av våra hudtest på Skincity där en av våra duktiga hudterapeuter ger sin rekommendation utifrån svaren i testet – jag rekommenderar vårt Hudtest Bas som ger en rutin i ett fåtal steg, men som kan göra väldigt stor skillnad. Jag tror personligen att märket Paulas Choice skulle fungera fint – det är milda produkter som verkar effektivt på acne, men även på känslig hud och rodnad som är vanligt om man överbehandlar huden. Lycka till och hör gärna av dig igen om du känner dig osäker. 🙂 Kram, Annica

  6. Mamman skriver:

    Jag har en trettonåring hemma som har väldigt mycket acne. Hormonerna är väl inne i en riktig ”spurtfas”, men nu är det verkligen mycket problem med huden, särskilt i pannan längs hårfästet. Det är rejäla röda finnar som han har fått utskriven penicillinkräm mot. Jag tycker att det ser värre ut med den. Innan han applicerar den på kvällen tvättar han acnen med något uttorkande från apoteket. Till saken hör att han hittills haft porslinshy, han är rödhårig med mycket fräknar. I grunden torr hy. Kan du rekommendera något eller bör vi kanske kontakta läkare och få tabletter?

    • annica skriver:

      Hej Mamman, Vad är det för penicillincreme han har börjat med? Återkom gärna med namnet. En mild och bra rengöring anpassat för torr och känslig hud med penicillin brukar vara det bästa att börja med.
      Kram Annica

  7. Mamman skriver:

    Hej igen och tack för snabbt svar!
    Penicillinkrämen heter Epiduo 0,1/2,5 och den receptfria ansiktstvätten han använder heter Spotless Deep Cleansing frxån Aco.

  8. T skriver:

    Vår tjej blir 9år i sommar. Känns väldigt ung för att börja använda produkter. Men hon har redan fått tre stora pormaskar på näsan och börjat få blemmor, vet inte ens vad det kallas,…mätken kring näsvingarna. Kan denna unga serie vara något för henne? Det står fr 12 år. Är rekommenderas något annat? Mvh T

  9. T skriver:

    Vår tjej blir 9år i sommar. Känns väldigt ung för att börja använda produkter. Men hon har redan fått tre stora pormaskar på näsan och börjat få blemmor, vet inte ens vad det kallas,…mätken kring näsvingarna. Kan denna unga serie vara något för henne? Det står fr 12 år. Är rekommenderas något annat? Mvh T

  10. Mamman skriver:

    Hej igen och tack för snabbt svar!
    Penicillinkrämen heter Epiduo 0,1/2,5 och den receptfria ansiktstvätten han använder heter Spotless Deep Cleansing frxån Aco.

  11. Mamman skriver:

    Jag har en trettonåring hemma som har väldigt mycket acne. Hormonerna är väl inne i en riktig ”spurtfas”, men nu är det verkligen mycket problem med huden, särskilt i pannan längs hårfästet. Det är rejäla röda finnar som han har fått utskriven penicillinkräm mot. Jag tycker att det ser värre ut med den. Innan han applicerar den på kvällen tvättar han acnen med något uttorkande från apoteket. Till saken hör att han hittills haft porslinshy, han är rödhårig med mycket fräknar. I grunden torr hy. Kan du rekommendera något eller bör vi kanske kontakta läkare och få tabletter?

    • annica skriver:

      Hej Mamman, Vad är det för penicillincreme han har börjat med? Återkom gärna med namnet. En mild och bra rengöring anpassat för torr och känslig hud med penicillin brukar vara det bästa att börja med.
      Kram Annica

  12. Judith skriver:

    Hej! Jag har en blandad hy med normala kinder, men väldigt fet och oljig hy i T-zonen speciellt på näsan och runt om och under näsan. Jag har pormaskar och har nu fått vidgade porer på näsan också jag har lite blemmor och så vid pannan och vid näsan. Jag använder Clear Starts rengöring och ansiktsvatten och tycker att dem verkar bra och på natten använder jag Overnight treatment, men jag gillar inte matte moustraizern och daytime treatment så jag använder The Body Shops Seaweed mattifying day cream och den funkar bra, men den har ingen SPF så har börjat leta efter en ny dagkräm och möjligtvis nattkräm (om man tar overnighttreatment i T-zonen och en vanlig nattkräm på andra ställen) och även gärna ett serum och en ögonkräm för mina mörka ringar och påsar under ögonen, men som nu blivit torra så min concelaer krakelerar. Förlåt för så lång fråga känner mig bara så förrvirrad vad jag ska göra har du några förslag på produkter/tips?

  13. Eleonora skriver:

    Hej det är med is i magen jag sitter och överväger att prova denna hudvårdsserie. Jag är 19 år och har dem senaste månaderna fått problem med min hy som en apotekare beskrev som väldigt hormonellt. Jag har en klassisk blandhy och är en aning oljig i T-zonen. Har för stunden fått en hel del blemmor och ”knottror” längst kinderna upp mot tinningen. Har letat som en tok över hela internet efter olika produkter men känner inte att jag är tillräckligt kompetent för att avgöra vad ska jag ha och är livrädd för att välja fel och förvärra min situation.

    Har varit en hel del inne på märken som dermalogica, la roche-possey, exuviance men oavsett vad är det är för märken är det innehållet i produkterna som spelar någon roll och det är där jag inte har någon susning om vad jag behöver.

    Ber om ursäkt för långt meddelande men jag står inte ut längre…

    Vänliga hälsningar Elli

    • annica skriver:

      Hej Eleonora, Att hitta rätt kan inte alltid vara så lätt. Det finns verkligen en hel del att välja mellan och då är det bra att du kontaktar oss hudterapeuter. En viktig sak är att ge ett nytt märke tid. Ofta får huden en försämring när man byter märke och man tappar lätt hoppet och tycker att produtkerna bara gjorde huden värre. Så viktigt att ge ett nytt märke tid så att man kommer förbi inväjningsperioden för att produtkerna ska sedan kunna ge resultat. Resultat tar oftast 3-6 månader innan man kan se. Men precis som du har hört och vet så påverkar kroppen och hur vi mår inifrån resultet på huden. För att reaglera talgproduktionen kan du börja med kosttilskott som innehåller Vitamin B5 och Zink för att även hjälpa till inifrån. Clear start är en bra serie som passar de flesta och riktar sig främst till ungomar mellan 14-19år. Om du inte har gjort hudtestet innan rekommenderar jag dig att börja där så hjälper jag och mina kollegor dig att hitta en rutin för just din hud! Kram Annica

  14. Kalle skriver:

    Hej Annica! jag tar studenten till sommar och skulle behöva din hjälp med någon hudvårdsserie som inte är så komplicerad men där man ser resultat. har ungefär
    acne som alla andra men har en ”prick” eller ett ärr som inte verkar gå bort oavsett vad jag testar. har provat Cicatrix och något från Thomas Roth ni rekommenderade utan resultat. ”pricken” har suttit på ena kinden i snart två år och är relativt stor. jag hoppas få hjälp med ovanstående så får du ha en så trevlig dag! 😉 /Kalle

    • annica skriver:

      Hej Kalle, Det kan ofta ta ett tag innan du börjar se resultat i huden. Så minst 3-6 månader innan du börjar se resultat, detta kan vara något som är bra att veta. Ett bra sätt för att få en rekommendation anpassad efter din hud är att göra vårat kostnadsfria hudtest. Jag eller någon utav mina fantastiska kollegor hjälper dig vidare. Till hudtest: http://skincity.se/sv/skintest. Kram Annica

  15. Nellie skriver:

    Hej! Jag är 21 år och har alltid haft problem med rodnad och blir alltid glansig i slutet av dagen, tror att jag har blandhy. Har nu testat clear start i 2 veckor och tycker om produkterna jätte mycket. Men nu har min hy protesterat helt och jag har blivit jätte torr och även glansig. Och jag har fått knotter på ställen jag aldrig har det annars.. Är det bara en utrensnings period eller har jag valt helt fel produkter?

  16. Carolina skriver:

    Hej Annica!
    Jag är en 18-åring tjej med, vad jag har uppfattat det som, blandhy. Ibland (någon gång i månaden) får jag breakouts med milda finnar och små prickar och ojämnheter i t-zonen. Jag gjorde ditt test på Skincity och fick tips om att använda mig av Paula’s Choice för min hudrutin. Men som student är ca 1500-2000 kr tyvärr lite väl saftigt för ett helt kit. Jag är dock väldigt inne på att använda deras ”Skin recovery hydrating treatment mask” & ”Skin balancing oil-absorbing mask” någon gång i veckan, eventuellt även ”Skin perfecting 2% BHA gel”. Men om så är fallet, är det okej att jag använder dessa tillsammans med daglig rengöring från något annat märke (Typ Nivea, alternativt relativt billigt märke från apotek)? Du kanske även har du något förslag på en billig produkt (tänk studentpris, helst inte över 200kr/produkt), ansiktsrengöring, ansiktsvatten och mjukgörande?

    Vänligen, Carolina

    • annica skriver:

      Hej Carolina, Jag förstår absolut din situation och vet du vad jag hade investerat i. JO, enkla men effektiva produkter. Nivea är för mig dyrt om man inte får så mycket effekt. Jag hade testat dessa två produkter. Då får du rengöring, peeling och creme för riktigt bra pris.

      http://skincity.se/sv/product/2187/matis-clean-scrub-7-7

      http://skincity.se/sv/product/2189/matis-vitaminic-cream

      Sedan kan du absolut lägga till masker då och då för att ge huden en ytterligare skjuts. PC´s bha exfoliering är ockås bra och mycket effektiv men då måste du ha en separat dagcreme med spf och en nattcreme där till. Tycker inte att du ska blanda dem med andra märken.

      Håller tummarna för fint resultat! kram Annica

  17. Emma skriver:

    Hej jag är 15 år och har inte acne men har som massa blemmor i pannan utan ”öppning” hur motverkar jag det

    • annica skriver:

      Hej Emma, det finns hjälp att få genom att använda bra produkter. Hur känns huden i övrigt? Blir du blank, torr? Är du känslig, röd i huden? Hör av dig igen så ska du få lite tips. kram Annica

      • Emma skriver:

        Lite stram, men blemmorna angriper endast pannan

        • annica skriver:

          Hej Emma, då skulle jag testa ett prova på kit från Clear start. Det kan ge huden den lilla kick den behöver:

          http://skincity.se/sv/product/5257/dermalogica-clear-start-breakout-clearing-kit

          Fundera även över om det är något som din mage blir stressad av. Många unga som dricker mycket mjölk kan få finnar i området på pannan. Mejeriprodukter generellt kan vara svåra för magen att hantera och spjälka ner. Äter du mycket socker så kan det vara ide att minska på det med då socker kan göda bakterier till att frodas bland inflammationer i huden.

          kram Annica

  18. Sophia skriver:

    Hej.
    Jag funderar på att testa antingen dessa eller dermalogica mediBac clearing-serien. Vad är skillnaden på dem? Jag har många och stora porer och mitt ansikte är aldrig helt fritt från finnar. Har ofta lite torra partier men varken superfet eller supertorr i hyn. Nu på senaste tiden har jag använt hampa-olja som både tvätt och lotion då det inte ska täppa till porer och inte innehåller något konstigt. Känns dock inte som det är optimalt för min hy. Jag är 24 år.
    Vänligen Sophia

    • annica skriver:

      Hej Sophia, eftersom du inte är 15-18 år..typ så skulle jag inte välja Clear. Det är främst för en ungdomshud som kan bli lite fet. Jag skulle istället välja Dermalogica så att du får in ordentligt med passande moment till din nya rutin.

      För säkerhetsskull så att jag inte missar något med hur du upplever din hud så skulle jag vilja att du gör mitt hudtest här. Utifrån dina svar så kan vi skräddarsy en GRYM rekommendation: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  19. kille skriver:

    Hej! Har en massa blemmor i ansiktet; finnar men också hopväxta röda märken ungefär, och så knottror/finnar samt pormaskar på näsan! Har nog blandhy. Började med att prova Bulldogs serie från apoteket med alla produkter i flera månader, samt slutade scrubba i dem sista månaderna – ingen skillnad. Gick över till apotekets spot cleaner från ACO samt deras moisturizer – ingen skillnad. Två dagar sedan började jag met kokosnötsolja som cleanser, följt av havre + vatten som scrub/toner efter kokosen, och avslutar med tre droppar arganolja som jag ej tvättar av utan låter absorbera och sitta kvar. Känner att jag börjat få lite mer orenheter redan men det kan bero på att huden ”renas”..

    Vad tycker du om denna utveckling och uppställning? Dieten är helt ren och äter aldrig socker, vetemjöl och undviker friterat.

    • annica skriver:

      Hej Kille, hemmakurer kan vara effektiva men jag skulle rekommendera dig någonting annat om du har plitor och ärr. Något som kan gå ordentligt ner på djupet och påskynda läkning. Normalisera hudens balans och något som mota bort bakterier. Oljor kan ge huden härlig fukt men det är sällan man får effekt på ärr och plitor med bara tex arganolja. Hjälper dig gärna om du vill, bara fylla i det hudtest som jag utvecklat. På så sätt får man en bra bild över din hudtyp. Det är förstås kostnadsfritt och inte på något sätt bindande till köp.

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  20. Madde skriver:

    Hej . Brukar inte kommentera men känner att jag måste när jag såg detta inlägg. Har provat allt på min problemhy och inget hjälper . Har användt dermalogica efter eran rekommendation under ca 6 månader . Känner att hyn blivit lugnare men inte nån speciell förbättring . Gjorde ett nytt hudtest och vart rekommenderat exavuiance men skulle du hellre rekommendera dessa ? Har mycket orenheter . Underliggande knottror och annars blandhy .

    • annica skriver:

      Hej Madde, Det är alltid svårt att lova ett resultat för det är mycket som påverkar huden. Har du testat Dermalogica så är uppbyggnaden på produkterna likt Clear. Tycker därför att du testar Exuviance istället och var noggrann med att du har alla stegen, rengöring, serum, creme, peeling osv. Kost, stress och hormoner påverkar också huden så fungera om det är något kringliggande som triggar din hud. Tillskott av B5 och zink kan hjälpa att reglera talgproduktionen. Socker är också en bov som hos många kan skapa inflammation i huden. Är det något du vet med dig att du äter eller får i dig via dryck så dra ner på det radikalt under minst en månad för att se om det är det som triggar huden.

      Exuviance är alltså ett jättefint val coh den väg jag skulle prova.

      kram Annica

  21. Rebecka skriver:

    Hej! Är i lite akut behov av hjälp!
    Har sedan jag gick i gymnasiet (ca 4år sen) haft problem med finnar. Då menar jag stora röda finnar som gör ont. Då när det började hade jag över heela ansiktet, men har avtagit med åren. Har testat massa olika märken på hudvårdsprodukter, men aldrig varit riktigt nöjd. Gick till en hudvårdssalong för 1,5 år sen och köpte bioline som de tipsade om, det blev lite bättre men inte jätte. De sa att jag hade ”blandad hy” typ tonårs hy antar jag. Men nyligen köpte jag en rengöringsserie från Mary kay för fet hy, det slog helt fel och nu en vecka senare har jag fullt med stora röda finnar i ansiktet igen!!! 🙁 kan dessa produkter du skriver om kanske vara svaret på mitt problem?! Var kan jag köpa isåfall?

    • annica skriver:

      Hej Rebecka, den här serien kan absolut hjälpa men jag skulle vilja göra en ordentligt hudanalys på dig innan du köper eller bestämmer dig för några produkter. Det är jätteviktig att det blir rätt i minsta detalj för din hud. I min butik Skincity så arbetar bara hudterapeuter och vi har ett hudtest som jag skulle vilja att du gör. Bifoga gärna en bild när du gör testet.

      http://skincity.se/sv/skintest

      Efter att du svarat på frågorna så kommer vi maila dig ett skräddarsytt förslag. Det är inte på något sätt bindande till köp utan bara en rådgivning till dig. Det finns bra hudvård men det är viktigt att det blir rätt, alla med acne ska inte välja samma produkter. Ser fram emot att få hjälpa dig den vägen.

      kram Annica

  22. Hanna skriver:

    Hej! Kan man kombinera dessa två?
    JAN MARINI
    BIOGLYCOLIC RESURFACING BODY SCRUB

    PAULA’S CHOICE
    RESIST SKIN REVEALING BODY LOTION 10% AHA

    Tack för svar, kram Hanna

  23. Sandra skriver:

    Hej Annica,

    Jag skulle behöva tips på superbra rougeborstar. Vilka tre rougeborstar i tre olika prisklasser är de bästa för att få det bästa resultatet?

    Kram Sandra

  24. Terese skriver:

    Vilken härlig nyhet! Var fanns dessa produkter när en annan var ung? Priserna är toppen tycker jag! Kommer ändå satsa på foaming wash till ryggen och punktbehandlaren, ska bli spännande 🙂

    • annica skriver:

      Hej Terese, huuuuu på den gamla goda tiden var Clearsil en storsäljare. Dessa är betydligt mer vårdande och torkar inte ut så som acne-produkter gjorde förr. Lycka till med din foam.

      kram Annica

  25. Lena skriver:

    Hej Annica!
    Lanseringen kunde inte kommit lägligare. Beställde direkt till dottern som började med produkterna för några dagar sedan. En fråga om tonern. Skall man verkligen spraya på denna direkt på ansiktet? Även om man blundar så känns det lite fel med tanke på Salicylsyran. Kan man badda på med bomullspad i stället?
    /Hemmalena

    • annica skriver:

      Hej Lena, Vad roligt att du redan nappat och att din dotter redan hunnit testa serien. Man kan spraya men då håller man för ögonen. Vill man kör mer på en safe way så spraya på bomull först och svep rondellerna sedan över huden : )

      Hoppas att din dotter får ett jättefint resultat!
      kram Annica

  26. Karin skriver:

    Hej, kan man ha punktbehandlaren ihop med andra märken? Jag använder nu PC.
    Kram

  27. Cattis skriver:

    Hej Annica!
    Jag har precis fått konstaterat efter 35 års lidande med röda kinder och haka att jag har Keratosis pilaris. Jag har inga andra större problem på kroppen utan bara i ansiktet som jag dagligen dränker i concealer, foundation och puder varje dag. Mina besvär är mer rödflammiga kinder än pluppar som jag ser på bilderna. Jag såg att du skrivit ett sånt bra och långt inlägg om just detta. Jag tänkte då att jag skulle gå in och köpa dessa produkter men många av produkterna var från md formulations som inte verkar finnas kvar på marknaden. Jag skulle bli så glad och tacksam om du kunde uppdatera detta inlägg eller mejla mig vilka produkter jag ska välja så jag äntligen kan börja någon behandling för att kunna slippa dessa röda kinder.

    Tack på förhand!

    Mvh Cattis

    • annica skriver:

      Hej Cattis, det finns absolut bra produkter för din hud och när man vet vad det är så blir det genast enklare att få resultat. Det finns flera alternativ men jag rekommenderar tex Exuviance, Jan Marini, Paulas Choice eller Biodroga MD. Beroende på hudens övriga tillstånd om den är torr, normal etc så väljer man produkter efter det. Gör så att du gör mitt hudtest här så får jag svar på just dessa frågor och kan lämna en perfekt rek till dig : )

      Testet gör du här: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  28. Hanna skriver:

    Jag behöver akut hjälp med min torra hud.. använder detta idag från PC:
    rengöring moisture boost
    På morgonen använder jag 2% bha gel och på kvällen
    retinol 1%
    resist skin transforming multi correction treatment
    I vanliga fall använder jag super antioxidant conc serum men nu har jag testat babor essential care moisture serum, tänkte att det skulle ge mer fukt, men ingen skillnad än dock.
    Beaute pacifique instant hydrating mask sover jag med jämt men vaknar stramande på morgonen. Tar även ibland PTR oilless oil under masken. Börjar flaga nu också. HUR ska jag bete mig för att min hud ska bli ordentligt återfuktad?

    • annica skriver:

      Hej Hanna, eftersom din hud flagnar så måste du backa bandet när det kommer till din exfoliering. Testa att lägga gelen enbart en gång varannan dag. Blir du mer än ofta torr, så hade jag bytt den helt till 2% Lotion istället. Retinol 1% ska du bara använda max två kvällar i veckan. En överanvändning kan stressa huden och göra den torr, så minska även där. Färre gånger kan i många fall ge huden mer resultat när det kommer till att tappa fukt.

      Antioxidantserumet är toppen om du lägger en gång per dag och Transforming en gång. Sov med fördel med Oilessoil och masken ett par gånger i veckan.

      Börja så och återkom om det inte löser problemet.

      kram Annica

  29. em skriver:

    Hej! jag har en fråga som inte har med dessa nya produkter att göra. 🙂 Tycker att min hud blivit lite torrare de senaste två veckorna eftersom min foundation krackelerar fortare än vanligt. Jag använder Exuviance gentle cleansing, vespera serum, sheer refining och sedan Synchroline Tebiskin uv-sooth som solskydd. Testar bm blemish remedy foundation (med rätt borste) och har varit nöjd med det fram tills nu. Har länge haft svårt att hitta en foundation som sitter o inte ser kakig ut. Har aknebenägen och lite känslig hy.
    Är det cremen som är för fuktfattig eller vad kan det vara som gör att det känns torrt o krackelerar?
    (Har nyss köpt Clarins instant smooth primer för att se om det hjälper.)
    Tack på förhand!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Em, makeup som krackelerar är inte kul. Jag tror att det kan beror på att du har serum och sedan två cremer på din hud under din bas. Jag tror att serum och sedan Sheer refining samt makeup är lösningen. Eftersom du har spf i dagcremen så behöver du inte lägg på ytterligare ett skydd. Torrheten behöver du dock få ordningen på och det får du genom att välja en mer fuktgivande creme nu till höst/vinter. Lägg även serum under din nattcreme 1-2 pump.

      En bra vintercreme: http://skincity.se/sv/product/1671/exuviance-multi-protective-day-creme-spf-20

      kram Annica

      • em skriver:

        Hej, tack för ditt svar!
        Att det kunde bero på att jag dubbelcremade hade jag inte en tanke på. Jag ska genast sluta. 🙂 Jag har ett gäng pigmenteringar i ansiktet, vilket är anledningen till att jag har använt spf 50 över dagcremen. Räcker spf 20 som finns i multiprotective? Eller borde jag byta märke på dagcremen för att få högre solskydd?
        Kram Em

  30. Hildes Closet skriver:

    Hej! Vad roligt att ni tog in Clear Start. Jag hade tänkt maila er angående min 11 årings hy, men nu vet jag vad jag ska ha 🙂 Min son är alltså 11 år och han har börjat få knottrar och pormaskar i pannan. Vilka produkter rekommenderar du till en början? Han är i behov av minimalt med produkter då en hel rutin skulle bli för mycket och han skulle tröttna omedelbart.
    kram

  31. Maxi skriver:

    Hjälp! Vilken handkräm som är bäst? Decleor eller Beauté Pacifique ? skriv gärna några till som passar torra händer

    Kram/Maxi