One Happy Island – Aruba

  • | Annica

Aruba

Utsikt från balkongen!

12 år sen sist jag var här. Känns så himla pirrigt på något sätt att vara tillbaka. När jag var här för 12 år sen var det min och min käras första långresa tillsammans. Jag var helt betagen av hur vackert det var, hur vänliga alla var och hur vit sanden var och turkost vattnet var.

IMG_4793 Lite ensam yoga på stranden!


Minns hur jag tog strandpromenader och bara fick nypa mig i armen för att förstå att jag var där och för att försöka fota allt det vackra med ögonen. Kommer också ihåg att vi gick längs stranden och fantiserade om ett bröllop på Aruba:). Nu är vi tillbaka har två barn med oss, inte gifta ännu och vi kommer inte gifta oss här även om miljön är som gjord för ett paradis bröllop.

IMG_4814Söndagsmasken givetvis även på Aruba!

En annan sak jag kommer ihåg är den starka solen. Den extremt starka solen i kombination med den friska brisen som ständigt råder på Aruba. Detta är så skönt men förrädiskt. Den omtalade Aruba brisen är så skön men man luras lätt att tro att inte solen är så stark. Well, inte ni förstås för ni vet att det med värmen och styrkan inte alltid hänger ihop.

IMG_4822

Jag minns en molning lite mer brisig dag än vanligt dag på Aruba då jag missbedömde solens kraft. Jag brände mig på dekolletaget.. illa. Så illa att jag bara grät och ville hem. Det var någon dag innan hemresan och jag minns min panik i kroppen över att jag brännt mig och skadat min hud. (jag vet en gång är ingen gång som man säger men huden betyder mycket för mig som ni vet och jag var riktigt knäckt över detta.) Lika jobbigt som jag tyckte själva brännskadan var… var att komma hem och riskera att min mamma skulle se det. Har faktiskt aldrig berättat för henne… så läser hon detta så.. ja då vet du mamma.. men du vet också att det aldrig skulle hända nu;). Mamma är ju världens snällaste men var mycket tidig med att prata om vikten av solskydd. Så tidig att folk skrattade åt henne när hon pratade om det. Helt sjuk tanke i dag och så länge sen är det inte, vi pratar 80-talet.

IMG_4791

Magiska kvällar…

Men nu är jag här igen och det känns så underbart. Har laddat med solskydd och EN HEL resväska med bara hudvårds och makeup nyheter som kommer lanseras nu i november, december och under början av nästa år. Ska prova, fota och se vad de går för även i mycket varmt klimat.

IMG_4789

För daglig update om livet på Aruba följ mig på INSTAGRAM. Här kommer jag parallellt med lite sol å bad mata på med spännande hudvårds inlägg.. bla kommer en tävling, en gäst-bloggare och en spännande överraskning jag har åt er som jag jobbat på sen i januari. Håll utkik vänner!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

22 svar till “One Happy Island – Aruba”

  • (22) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Donnachic skriver:

    Ååååh njuuut nu bara och ta semester, vi vet ju att du kommer hem, lika inspirerande som alltid!
    Undrar om du kan rekommendera ett bra hotell på Aruba till nästa år då jag har något väldigt speciellt att fira! Dags att börja planera rätt snart! Vore toppen med tips från nån som varit där och som vill bo ganska bekvämt!
    Kram Lotta ❤

    • annica skriver:

      Hej Lotta, åk hit säger jag bara, så himla härligt och vackert. Vi bor på Ritz Carlton som är super, sen finns det ett Riu som ska vara bra också. Ett trevligt kvällsnöje att kika på hotel : ) kram kram Annica

  2. Ella skriver:

    Hej Annica! Jag undrar om jag bör avstå från Paulas Choice RESIST BARRIER REPAIR MOISTURIZER när jag är gravid? Eller är det såpass lite retinol i produkten att det är ok att använda den en gång om dagen? Tycker den är sååå skön! Hoppas du har en fantastisk semester på Aruba! 🙂 Kram

    • annica skriver:

      Hej Ella, den går utmärkt att använda då Retinolen (som kan se olika ut) inte påverkar huden mer än som en skyddande antioxidant. Visst är den härlig, en grym nattcreme tycker jag! kram Annica

  3. Lena skriver:

    Hej Annica,
    Har precis köpt bare minerals Ready foundation och tillhörande borste. Jag har i dag dermalogicas ultracalming primer. Jag tycker Ready lägger sig väldigt ”ytligt” på huden och porerna framträder mycket på näsa och kinder. Ungefär dom den torkar in i huden om du förstår. Såhär upplever jag aldrig bare minerals original foundation. Är det för att original ”jobbas” in mer i huden? Ready sveper man ju mer över ansiktet.
    Några tips på vad jag jan göra? Någon annan primer?
    Tack för bästa bloggen och shopen!!

    • annica skriver:

      Hej Lena, jag själv tycker att Ready fungerar tvärt om att den inte lägger sig så att porer framträder. Förmodligen är det kombinationen av primer som gör att du får den effekten eller om din hud är väldigt fuktfattig. Val av borste är också viktig. Den egna Remedy borsten är att föredra för ett slätt resultat. Inom bara några dagar så kommer det en primer till vårt sortiment som är till för just mineralfoundation. Den tycker jag att du ska testa! Håll utkik, avslöjar inte hud eller makeupmärket ännu.

      kram Annica

  4. Maria skriver:

    Hej!

    Jag har en fråga om ett namn och deras produkter jag undrar lite över och tänkte då att jag chansar och hör med dig om du möjligtvis vet mer om dessa produkter jeunesse heter det? Är det något nytt mirakel medel?
    Ha en fortsatt fin semester

    Mvh Maria

    • annica skriver:

      Hej Maria, tyvärr har jag inte koll på märket som du frågar om. Hade jag haft det så hade jag gärna givit dig min input. kram Annica

  5. Kia skriver:

    Velvetyorganics.se jättebra produkter som e 100 % ekologiska 🙂

  6. Sofia skriver:

    Paniiiik! Finner inte Maria åkerberg på skincity(måndag kväll 26 oct) Har ni slutat att sälja? Hoppas du har en underbar semester!!

    • annica skriver:

      Hej Sofia, Maria Åkerberg finns kvar så lugn bara lugn:

      http://skincity.se/sv/161/maria-akerberg

      kram Annica

      • Sofia skriver:

        Kommer inte in på länken du skicka. Kommer in på skincity men det står ”sidan du söker finns inte längre”
        På fliken märken så finns inte MÅ med längre, alla andra finns dock! Hoppas den kommer tillbaka så jag kan beställa 😉

        • annica skriver:

          Hej Sofia, men vad jobbigt för dig! Siten fungerar som den ska. Misstänker att du har en äldre webbläsare, kanske en gammal version av explorer. Uppdatera den så ska du se att den fungerar utmärkt. Har du problem eller vill att vi lägger in en beställning åt dig så kontakta tjejerna på SC info@skincity.se

          kram Annica

  7. Johanna skriver:

    Hej A, tack för en superbra blogg. Har precis beställt ett kit med PC efter ert hudvårdstest och det känns så himla spännande. Har länge haft problem med min hud och provat en rad olika märken, men hoppas och tror verkligen på Paulas.

    Jag har dock ett önskemål, vore så otroligt kul om ni tog in youngblood.

    Många varma hälsningar och hoppas du får en underbar resa Johanna

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Jag skriver upp ditt märke på önskelistan! Kul att du ska testa PC, kan nästan lova dig ett fint resultat. Älskar känslan och förväntan att påbörja nytt. Semesten är fantastisk, kul att få dela med mig av lite bilder till er. kram Annica

      • Johanna skriver:

        Tack snälla för svar och önskeuppskrivning 🙂

        Jag har en fråga till, jag letar efter en flytande foundation som inte gör finnar och acne värre. Köpte med PC:s men tycker inte den täcker alls, vill ha något med bra täckning t.ex. om man ska ut en kväll, inte för varadgsanvändning, så har jag en pudermineralfoundation . Funderar på Exuviance men känns inte som de har så mycket täckning eller. Vore grymt tacksam för din åsikt.

        Funderar även kring PC:s RESIST HYALURONIC ACID BOOSTER, räknas det som ett serum?
        Njut av semester

        Allt gott
        j

        • annica skriver:

          Hej Johanna, Hyalyronic booster kan antingen läggas enbart under creme likt ett serum eller så lägger man ett annat serum under och blandar boostern med serumet eller din creme. Behöver man bara fukt så är det en toppenprodukt som serum : )

          Hade helt klart valt denna. Kan läggas tunt men också täckande. Passar alla hudtyper men är en favorit hos de som vill täcka finnar lite mer. Kan läggas lager på lager: http://skincity.se/sv/product/1679/exuviance-skin-caring-foundation-spf20

          kram Annica

  8. Sara skriver:

    Det är underbart att återvända till en kär plats…
    Det väcker mycket minnen och skapar nya som man kan plocka fram när livet känns lite trist.
    Njut av sol, bad och god mat!

    • annica skriver:

      Hej Sara, det blir lite som att man besöker en kär gammal vän. Man går runt med en härlig trygg känsla från start. Även om det ändrats lite sedan jag var här sedan sist så är det underbaaaaaart!!! kram från värmen, Annica

  9. Hudnörden skriver:

    Hejdär! Härligt semester!

    En fråga, jag frågade min lokala hudterapeut där jag bor och där dom säljer husvårdsprodukter och min fråga var om serum och dom sa att vissa behöver inte det och vissa behöver det, stämmer det? Jag undrar också om serum är så effektivt som du säger och att det verkligen förstärker effekten av de hudvårdsprodukter jag använder idag.

    Jag har läst mycket, väldigt mycket om Transdermas serum R och undrar vad som verkligen skiljer sig från ”billigare” serum med endast bara ett fåtal ingredienser?

    Mvh/ Hudnörden

    • annica skriver:

      Hej Hudnörden! Från en hudnörd till en annan: ) Man kan absolut leva utan serum men man bör inte göra det om man vill vårda hela huden. Serum har en förmåga att kunna behandla obalanser i huden samt stötta upp huden på djupet. Det på en nivå som en creme inte kan. Som sagt man kan leva utan men vill man behandla hela huden maximalt så måste man ha serum under creme.

      Transderma är verkligen fantastiska. Jag har alltid ett sådant serum i mitt badrumsskåp, ibland flera ; ) Innehållet är magiskt bra. De har hög koncentration av allt och det är det som ger resultat.

      kram Annica