Perioral Dermatit – Före & efter

  • | Annica

perioral Dermatit

Före – Perioral Dermatit som även spridit sig upp mot kinderna

Idag tänkte jag dela med mig av en kunds berättelse. En tjej som fått mycket besvärlig Perioral Dermatit. Jag har fått lov att dela med mig av hennes story och vilka produkter hon har använt för att bli bättre (bilderna är hennes egna). Här kommer hennes historia:

”Jag fick fick perioral dermatit våren 2015.  Jag har alltid haft problem med torr och irriterad hy och var även väldigt stressad när jag fick perioral dermatit. Jag behandlades med antibiotikatabletter i ca 4 månader och creme från läkaren, men blev varnad att jag troligtvis skulle få tillbaka det när jag slutade med behandlingen. Efter antibiotikakuren provade några produkter från Paulas Choice: Skin Recovery Replenishing Moisturizer  & Recovery Super Antioxidant Serum och av dem blev min hud bättre än någonsin trots sjukdomen som härjat i nästan hela ansiktet.  Så återfuktad och fin. Min kroniska torrhet runt ögonen är helt borta. Aldrig har min hud varit så full av lyster och balanserad.”

perioral dermatit efter behandling

Efter-bilden är tagen ca 8 månader efter avslutad behandling. 

Helt otroligt tycker jag vilka fina resultat hon har fått på huden tycker jag!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

45 svar till “Perioral Dermatit – Före & efter”

  • (45) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Emma skriver:

    Fantastiskt att läsa och se! Det inger så mycket hopp. Jag håller på att känna mig smått uppgiven och på gränsen till deprimerad pga min PD. Kan uppfattas som ytlig fåfänga, men det är så det känns. Haft den i ca 3 år nu. Inget hjälper.

    Tjejen rek PC, och du rek bla BABOR i en kommentar till någon nedan. Finns det en anledn till att du rek BABOR och inte också rek PC??

    Tack på förhand!

  2. Amanda skriver:

    Hej Annica! Jag tror jag har haft Peroral dermatit i ca 4 år nu. Jag blev behandlad med antibiotika tabletter för ca 3-4 år sedan och fick också en kräm som jag använde. Det blev bättre. Men det kom tillbaka, inte lika illa som första gången. Men nu har jag haft dessa utslag väldigt länge utan att de försvunnit. Jag använder mig av Exuviance och har gjort i säkert 3 år. Jag använder mig av produkterna för känslig hy, dagkräm, cleansing milk, toner, ifall jag blir väldigt torr använder jag mig av den fetare krämen. Jag tänkte jag skulle söka till vårdcentralen igen, men jag är osäker på vad som är bäst för min hy? Ska jag använda antibiotika igen? Borde jag byta produkter till ansiktet? Just nu har jag mest problem på hakområdet, och det varierar hur mycket utslag det är. Hoppas på att du kan hjälpa mig. Mvh/ Amanda

  3. Jannike skriver:

    Hej Annica!
    Vad glad jag blir då jag ser dessa bilder. Har själv rosacea och vart nyligen rekommenderad paulas choice av er Och redan efter 1 vecka är jag mindre röd Längtar tills man ser slutresultatet
    Med vänlig hälsning, Jannike

    • annica skriver:

      Hej Jannike, Åh vad kul att höra! 1 vecka…kul när det går undan. Önskar dig fortsatt lycka till nu.

      Resultat-tjihuuuu vad kul!!!! kram Annica

  4. Jens skriver:

    Ops såg att jag visst hade råkat skriva ett a istället för s i slutet på mitt namn.Blev en väsentligen skillnad:P. Haha måste ha varit kvinnan inom mig,det eller mina stora pianofingrar.Oklart:)

  5. Jena skriver:

    Vad glad man blir när man ser vilket fantastiskt fint resultat hon fick. Finns ju inget jobbigare än att ha hudproblem som man lixom inte får bukt med så när man väl hittar den det där märket och ba shit det ger resultat är helt underbar känsla. Glad för hennes skull. Plus det visar att hudvård inte behöver kosta en förmögenhet för att ge resultat. Kul att se:))

    • annica skriver:

      Hej Jena, instämmer med dig! Så kul att hon blivit så fin i sin hud. PD kan dessutom kännas och göra ont i huden så tänk vad skönt att slippa det.

      Det är skillnad på hudvård och hudvård. Jag vill bara jobba med sådant som jag vet ger effekt och kan påverka.
      kram Annica

      • Michelle skriver:

        Tack så mycket för svar, det ska jag testa! Skulle du kunna göra en guide steg för steg innan, under och efter rakning för känslig hud med process och bra produkter? Vore guld värt!

        • annica skriver:

          Hej Michelle,
          Det kan verkligen upplevas som besvärligt med follikuliter/inåtväxande hårstrån elelr bara röda pluppar och inflammationer. Självklart kan jag ge dig en liten snabbkurs.

          Vad man inte får glömma grunden med att investera i en bra rakhyvel och se till att den är helt ren före varje användning. Även huden ska vara väl rengjord före rakning. Många bara kör på i duschen men rengör som sagt ordentligt först. Engångshyvlar är inte att rekommendera då bladet i sig ofta är av en sämre kvalité och i o m det inte är skonsam mot huden. Hyveln sprider lätt bakterier om den förvaras i duschen så lägg den på annan skyddad plats och se till att den är noggrant rengjord före användning.

          Bliss Ingrown Eliminator Pads, som effektivt förebygger och minimerar problemen om man väl har fått dem. Padsen kan användas dagligen och exfolierar bort gamla hudcellerna för minskad risk av follikuliter samt ökar hudens förmåga att binda fukt. De verkar även inflammationsdämpande, lugnande och mjukgörande. Läs gärna om [Ingrown Eliminator Pads](http://skincity.se/sv/product/3046/bliss-ingrown-eliminator-pads)

          Mjukgöring efteråt i form av en lugnande och anti-inflammatorisk produkt skulle passa din känsliga hud och jag kan rekommendera dig [Prolagen Gel](http://skincity.se/sv/product/819/decleor-energising-gel-prolagene)

          Det här är en bra början och en enkel sådan. kram Annica

  6. My skriver:

    Hej Annica!

    Tack för ett inspirerande inlägg om PD. Jag fick PD för ca 3 år sedan. Har testat hudvårdsmärkena Maria åkerberg och exuviance vilket inte har gjort min PD bättre.
    Vad är det för skillnad på detta märke paulas choice och de ovanstående?
    Jag har även testat nollbehandling vilket inte heller hjälpte

    Börjar känns hopplöst att bli av med PD.
    Tack för att du tar upp detta ämne!

    • annica skriver:

      Hej My, vad jobbigt att höra att du inte får huden under kontroll. Önskar att jag kunde lova dig ett resultat med Pulas Choice men det går i princip aldrig. Tycker dock att du ska göra ett försök då märket är väldigt resultatinriktat och det är inte bara den här tjejen som vi hjälpt. PC är fritt från parfymer etc vilket många med en reaktiv hud gillar. Någon form av produkter måste du ändå ha så varför inte testa. Rengöring, serum och creme från Recovery-serien är det som räcker.

      Håller tummar och tår för dig! kram Annica

  7. Jessica skriver:

    Wow, vilket resultat!

  8. Michelle skriver:

    Hej! Undrar om du har något att rekommendera när det gäller rakning? Har väldigt känslig hud och får alltid röda prickar eller som ”fnasig” hud. Tacksam för svar!

    • annica skriver:

      Hej Michelle, Det kan verkligen upplevas som besvärligt med follikuliter/inåtväxande hårstrån. Vissa har lättare för att få dem och det finns produkter man kan använda för att förebygga och i bästa fall bli helt av med problemet.

      Man får inte heller glömma grunden med att investera i en bra rakhyvel och se till att den är helt ren före varje användning. Även huden ska vara väl rengjord före rakning. Engångshyvlar är inte att rekommendera då bladet i sig ofta är av en sämre kvalité och i o m det inte är skonsam mot huden. Hyveln sprider lätt bakterier om den förvaras i duschen så lägg den på annan skyddad plats och se till att den är noggrant rengjord före användning.

      Bliss har en mycket bra produkt, Bliss Ingrown Eliminator Pads, som effektivt förebygger och minimerar problemen om man väl har fått dem. Padsen kan användas dagligen och exfolierar bort gamla hudcellerna för minskad risk av follikuliter samt ökar hudens förmåga att binda fukt. De verkar även inflammationsdämpande, lugnande och mjukgörande. Läs gärna om [Ingrown Eliminator Pads](http://skincity.se/sv/product/3046/bliss-ingrown-eliminator-pads)

      Mjukgöring efteråt i form av en lugnande och anti-inflammatorisk produkt skulle passa din känsliga hud och jag kan varmt rekommendera dig [Prolagen Gel](http://skincity.se/sv/product/819/decleor-energising-gel-prolagene)

      Det var lite om rakning, lycka till nu!

      kram Annica

  9. Erika skriver:

    Jag har en yttorr blandhy med viss känslighet som fått både jan marini och Paula’s choise rekommenderade till mig. Har exuviance idag (HELA rutin + mer mer och allt enligt rekommendation). Tycker unreasonable om exuviance då jag aldrig blir av med inombordare, vita pormaskar och allmänt lite trist textur. Vilket av dessa 2 rekommenderade märken skulle DU tro mest på till mig? Hon i kundservicen sa båda kunde passa men vilket tror du mest på??
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Erika, det är svårt att säga till 100% vilket märke som din hud kommer svara bäst på. Jag hade dock valt att börja med PC eftersom det är det vi pratat om tidigare. Vi ser jättefina resultat på ”din hudtyp” med dessa. kram Annica

      • Erika skriver:

        Tack Annika för du tar dig tid att svara. Ja vi har ju pratat om PC så många gånger jag vet…hihi 🙂 jag är så velig av mig bara. Tror du blir extra när man inte hört om märket innan jag fann er sida. Jobbar Paula’s choice lika bra på texturer som Jan marini? Just nu har jag 5 st DJUPA finnar som är illröda med vitt i mitten och gör ont när jag tar på dom. Samtidigt är min hudstruktur ojämn och tråkig trots vespers serum och triple microdermabrasion. Tror du dessa jag fick rekommenderade är bra för mig om jag vill slippa acnen, vita pormaskar och jobba antiage och för finare hudstruktur:
        – moisture boost rengöring
        – hydralight toner
        – bha 2% gel
        – resist superantioxidant serum
        – moisture boost dag
        – resist intensive repair cream natt
        ???

        Eller bör något justeras?

        Förlåt att jag är så tjatig jag är bara så mån om min hud.

        Ps: läste intervjun med dig som Lotta på donnachic gjort och gud vad jag tycker ännu mer om dig efter man fick lära känna dig lite mer i intervjun! Tycker du är så naturlig och synd i dina tankar och värderingar och med hjärta och hjärna på rätt plats! En snygg och smart kvinna. Jag känner igen mig så mycket i dig dessutom. Många i min närmaste familj har velat sätta mig i vissa fack och man har förväntas görs på vissa sätt, jag har gjort det också men när jag själv blev mamma har jag börjar sätta gränser och säga nej för min och min familjs skull och detta har gett konsekvenser kan jag lova. Livet är inte alltid lätt och många man troddr älskade en villkorslöst visar sig älskar en bara om man fyller vissa förväntningar. Jag är precis som dig också och ÄLSKAR att vara hemma och mysa med familj och pyssla med inredning. Finns inget mysigare än att vara hemma utan smink och fixa i något rum – kanske slinka in i badrummet och lägga en mask som får verka under tiden och snacka på med massa serum under 😀 Du är VERKLIGEN min förebild nu!

        Jag har dessutom bestämt mig för att läsa till hudterapeut, trots att jag har 2 barn på båda under 3 år. Men det ÄR min dröm i livet! Mina föräldrar satte stopp förmögna drömmar när jag var runt 20 och sa att det inte var något riktigt jobb. För dom skulle jag helst jobba med något inom naturvetenskap. Men jag kommer aldrig bli lycklig om jag inte får fullfölja denna dröm. Vad tror du Annika, kan man plugga på hudvårdsgpgskolan i Stockholm även om mandlar 2 småbarn? Och är jag som är 29 för gammal?

        Stor kram till världen bästa hudterapeut! ♡☆

        • annica skriver:

          Hej Erika, vad gullig du är! Lottas intervju är bara så kul att läsa, roligt att du tycker så med : ) Man ska helt klart stå på sig och värna om den egna personen, sedan måste man anpassa sig efter situation också, men de som alltid har en tendens att få en att må lite dåligt de skippar jag numera. Olika saker ger energi så det gäller att hitta de egna som gör just så.

          Vad det gäller din hudvårdsrutin så ser den strålande ut. Vill du arbeta ytterligare på ärr samt att påskynda läkning så hade jag lagt till dessa serum:

          En till två gånger per dag: http://skincity.se/sv/product/4481/paulas-choice-resist-skin-transforming-mult-correction-treatment

          1-2 kvällar i veckan: http://skincity.se/sv/product/4484/paulas-choice-clinical-1-retinol-treatment

          I övrigt så ser rekommendationen som sagt strålande ut!!!!

          Att var hudterapeut är superroligt. Man bör ha ett otroligt intresse innan man utbildar sig, sedan bör man även fundera om man gillar det intima mötet med andra människor. Är man en person som skulle trivas med att konsultera, rekommendera och sälja. Det går helt klart att kombinera barn med studier men det är ett otroligt tufft år. Det är betydligt mer plugg och teori än vad jag trodde innan. De med barn hade det extra tufft då det är långa dagar, heltid och flera prov varje vecka. MEN, är man tuff och har bra back up hemma av någon som stöttar en så kan det gå galant! Man kan alltid boka tid hos en skola för att få en bild över vad det innebär.

          Tack snälla du för så fina ord och för att att du följer mig och bloggen : )

          kram Annica

          • Erika skriver:

            Hej Annika

            Tusen tack för så snabbt svar, vad du är snäll! Har bara en följdfråga: det serumet du rekommenderade (transforming serum) ska jag ha den under det andra serumet morgon och kväll eller varva dessa två? Och när jag har retinolen ska jag ha serum under? Blev även tipsad om den weekly 10% aha, vad tror du om den till mig? Och om du gillar den – ska jag ha den en gång per vecka och då med retinolen ovanpå? Bara så jag vet exakt 🙂

            Tack för alla dina tips om att plugga till hudterapeut. Mitt intresse för hudvård är enormt stort – varenda lilla stund för mig själv ligger jag och läser om hudproblem, olika märken, syror och ingredienser. Led av enorm acne vid 20 så jag vet hur hemskt man kan må om man inte får hjälp eller stöd av andra eller hjälp att få rätt produkter. Tror min acne alltid kommer ligga latent och hugga till när inte huden är helt i balans men tack vare er har jag lärt mig så mycket mer om detta med fuktens viktiga inverkan mot acne t.ex.

            Tusen tack för några sista svar innan jag vet exakt vad jag ssysaka ha och NU har jag bestämt mig till 100%! Ska lägga ut mina exuvianve på tradera direkt så jag snart kan beställa nytt från PC! Längtar!! 😀

          • annica skriver:

            Hej Erika, Bra frågor som du ställer. Börja med att lägga Transforming serum varje morgon och det andra serumet varje kväll. Efter ca två veckor så kan du om du vill lägga Transforming även de kvällar då du inte lägger din weekly peel eller Retinol. Du kombinerar alltså inte någon annan syra eller retinolprodukt med varandra. Lägger du weekley så applicerar du det vanliga antioxidant serumet ovanpå samt creme. Lägger du Retinol serum så har du den enbart med din nattcreme. Weekly är verkligen toppen!

            Lycka till nu! kram Annica

  10. Caroline skriver:

    Hej,
    Jag har en hel del fula ärr i ansiktet som är ett resultat efter att jag fick väldigt svår vattkoppsinfektion när jag var elva år gammal. Eftersom ärren är väldigt djupa och dessutom tjugo år gamla gissar jag att det knappast finns några krämer som kan hjälpa. Men vad kan man göra för behandling i övrigt för att förbättra situationen? Är det någon form av laserbehandling som kan hjälpa, eller är det helt enkelt bara bättre att acceptera de ärr man har? Har du något tips på vart man kan vända sig (jag bor i Stockholm)?

    Tack för en fantastisk sida!

    • annica skriver:

      Hej Caroline, När det kommer till produkter så skulle jag testa Jan Marini, de är otroligt bra på att förbättra hudstrukturen. Vad det gäller behandling så skulle jag konsultera med http://www.ak.se de kan göra en rättvis behandling om vad som skulle kunna passa dig. De arbetar med flera tekniker, apparatur och har stor erfarenhet. Lycka till!

      kram Annica

  11. Linda skriver:

    Hej annica!
    Jag skulle vilja komma med ett önskeinlägg 🙂
    Jag skulle gärna läsa om hudvård under graviditet, efter graviditet och på barn, både spädbarn och barn i förskoleåldern.
    Vad ska man tänka på i sin hudvårdsrutin under och efter graviditet? Hur ska man tänka kring alla finnar och pormaskar som kommer trots bra hudvård? Är det ok att göra grov peeling (salt, socker, skrubbhandskar etc) på kroppen under graviditet?

    Tips på hudvård överlag kring barn? Produkter? Vad ska man tänka på vid hudvård på små barn? Hur ofta kan man duscha tex en 2-3 åring? Min kompis duschar inte sin son varje dag för att hon säger att det inte är bra för huden, men helt ärligt så känns det ganska ofräscht efter en dag på förskolan med smuts, bakterier och svettigt hår.

    Tack för en så bra blogg! Här hittar jag svar på alla mina frågor, utom de jag skrivit ovan 😉 Kram!

    • Annika skriver:

      Hej..

      Jag har lindiga problem med denna åkomma från näsvingarna & nedåt..
      Har väldigt känslig hy och är så torr…

      Använder clarins och Decleor..

      Har clarins sensitive dag & nattcreme, clarins doubleserum & clarins lotion tonique camomile..
      Just nu provar jag decleor neroli serum..

      Funderar nu på clarins very dry hydra quench kräm…

      Min fråga… Har du några andra riktigt bra tips till mej??Använder hydra quench cream mask ofta…

      Tycker att det är så svårt att hitta riktigt bra produkter nu på vintern…

      Önskar så ett svar

      Mvh Annika

      • annica skriver:

        Hej Annika, såvida du känner att du klarar Clarins och att märket hjälper dig så kan Hydra Quench dry skin passa. Har de inte hjälpt nämnvärt så skulle jag testa Pauls Choice Recovery-serie. Både lugnar, stärker och återfuktar en riktigt torr hud. Gör ett hudtest om du vill så får du reda på exakt vilka produkter som passar dig.

        http://skincity.se/sv/skintest

        kram Annica

        kram Annica

    • annica skriver:

      Hej Linda, Tack för bra tips. Ska se om det är ämnen som kan tas upp mer på djupet längre fram. Att vårda den gravida kroppen extra är viktigt dels för skälva huden men också för att skämma bort sig själv lite extra. Att peela och smörja ger även sinnesfrid och lugn vilket man behöver i stora mått under den perioden. Det man främst bör tänka på är att vårda efter hudtyp. Vår hud på kroppen skiljer sig även den åt. Är man känslig så skippa scrubbhandskar om du ändå skrubbar med en scrubb med korn. Lagom är bäst. Tipps på bra olja och creme som motverkar bristningar på mage, höfter bröst är tex dessa:

      http://skincity.se/sv/product/3443/clarins-oil-tonic-body-treatment-oil

      http://skincity.se/sv/product/3449/clarins-stretch-mark-complete-care

      Vad det gäller dusch och bad av barn så ska man gå på egen känsla tycker jag. Barn kräver inte lika mycket tvål och tvätt som en vuxen. Vissa barn svettas enormt mycket och kräver kanske dusch mycket oftare. Andra har extremt känslig och torr hud, så då skulle jag välja färre tillfällen. Tycker inte att man ska sätta så mycket mått här utan som sagt gå på hur behovet hos mitt egna barn är.

      kram Annica

  12. Monika skriver:

    Nej vad lustigt, jag gick in på din blogg för att leta upp något bra inlägg om just Periral dermatit, och det här är det första inlägget jag ser 🙂

  13. Sommaye skriver:

    Hej Annica 🙂 kan du vara jätte snäll och länka till den där solpuder( rouge) från Sensai som du brukar prata om? Kram

  14. lotta skriver:

    Hej ! Jag är 45 år med torr o mogen hud med pigmentfläckar . Undrar vilket paula choice serum du kan rekommendera till mig ? Ska snart göra IPL behandling mot fläckarna . Tack på förhand fina du och ha en trevlig helg ! Kram

  15. Emma skriver:

    Wow vilket resultat!
    Jag skulle vilja ge min 50-åriga mamma ett serum i julklapp eftersom hon har en torr och känslig hy. Har ni något förslag på ett bra och prisvänligt sådant?

  16. Mona Lindström skriver:

    Tycker det är märkligt och synd att inte alla läkare som behandlar hudvårddproblem rekommenderar att patienten ska kontakta en hudvårdsterapeut så man får en helhet i behandlingen. Jag skulle vilja påstå att det beror på kunskapsbrist om vad en hudvårdsterapeut kan göra.
    Mer information till sjukvården.
    Hälsningar Mona

  17. Frida skriver:

    Wow vilken skillnad! Otroligt vad rätt hudvårdsprodukter kan göra!

    • annica skriver:

      Hej Frida, Visst är det otroligt! Hörde jag någon som sa att ”cremer bara är hittipå”…..blir galen på de som säger så. Vi vet bättre, eller hur ; ) kram Annica

  18. Frida G skriver:

    Hej bäst-Annica! Snabb undran ( eller fråga kanske). Jag använder PC Moisture Boost-serier just nu. Är yttorr och acnebenägen fast normal i hyn, haha..
    Jag kör cleaner, toner, BHA liquid och sen Moisture boost treatment cream. På nätterna kör jag samma schema men byter BHA mot resist intensive retinol serum. Även fast jag kör moisture-serien vaknar jag upp med stram hy och det är som små hudflärpar överallt, jag SER helt kruttorr ut. Har dock fått väldigt fin struktur och yta, mer lyster men förstår inte varför jag blir så torr även fast jag kör allt detta… Har lagt ganska många tusen kronor att försöka hitta rätt men verkar fortfarande som min hy inte är nöjd :S

    • annica skriver:

      Hej Frida, härligt att höra att du fått så fint resultat! Lösningen på din stramande hud är att vila från din Liquid nu under vintern. Den är avsedd för en fet eller i alla fall en hud som blir väldigt blank under dagen. Din hud kräver Lotion 2%. Tappar man lätt fukt och som du säger att du lätt flagnar så behöver du heller inte använda bha två gånger per dag. Testa Lotion en gång per dag och lägg med fördel även ett serum som ger fukt nu när kylan kommit. Ditt Clinical retinolserum bör du även bara använda 2-3 kvällar i veckan eftersom du flagnar.

      http://skincity.se/sv/product/4444/paulas-choice-skin-perfecting-2-bha-lotion

      http://skincity.se/sv/product/4471/paulas-choice-resist-super-antioxidant-concentrate-serum

      kram Annica

      • Frida G skriver:

        Hej igen! En snabbfråga bara, ifall det är möjligt!
        Jag har ju även en del acne och småfinnar, mest fram på kinderna, det kommer upp nya varje natt. Vet inte ifall det har med torrheten att göra men har vilat från BHA och retanolen som du sa och torrheten har redan blivit bättre. Men hur får jag bort finnarna? :/

        Tack! <3

        • annica skriver:

          Hej Frida, Bra att torrheten blivit bättre. Du kan säjkert lägga till din bha och retinol men först när huden är helt återställd. Gör det då långsamt dvs bha´n en gång varannan dag osv. Det kan få bort plitorna. En ide kan även vara att testa att äta vitamin B5, det hjälper huden att reglera talproduktionen. kram Annica

      • Frida G skriver:

        Tack snälla du för svaret! Känns som att jag vaknar upp med fler och fler småplitor och små röda..prickar, antar att den här kombon är för stark för mig! Det är så märkligt att använda produkter för torr hud eftersom jag haft superfet hela mitt liv.. 🙂
        Ha en fin dag!