Tidningen Chic – Ett rent nöje!

  • | Annica

 

tidningen chicI tidningen CHIC som ligger ute nu  hittar ni en artikel om mig som handlar om rengöring. Ta del av hela materialet nedan (allt jag skriver får aldrig plats i tidningen) Sen spring å köp Chick som e en kul och bra tidning med mycket inspiration.

 

Vad tycker du om de nya så kallade Essence Waters som kommit. Hur skulle du beskriva den typen av produkt och vad kan den tillföra?

Essence Waters än en hybrid av traditionellt ansiktsvatten och serum. Lätt som ett ansiktsvatten vatten men med ett högt innehåll av näring och vitaminer. Många är lite mer geleiga eller mjölkiga i konsistensen men inte alla. Essence Waters klappas in på huden efter rengöring. Inga bomullstussar används. Häll rikligt i kupade händer och klappa in för en rejäl vitaminboost. Jag älskar personligen denna typ av produkter och har använt mig av dem och tekniken i många år. Sensais s.k. lotions har alltid använts på detta sett enligt gammal japansk tradition. Trots den tunna konsistensen (något tjockare än vatten men helt liquid) så känns de extremt närande till huden. Min favorit är SENSAI Ultimate Lotion.

Hur viktig är rengöringen? Kan man förstöra hudens naturliga skydd ?

Rengöring morgon och kväll är viktigt. Jag rekommenderar dock ofta om man arbetar med aktiv hudvård ofta att alternera två olika rengöringar. På morgonen en mildare som eliminerar damm, smuts och överskotts talg som huden producerat under natten. På kvällen kan en kraftigare behövas som även effektivt tar bort makeup. Alternativt att man på kvällen adderar en s.k. pre-cleanse innan sin rengöring som effektivt löser upp fettlöslig makeup på huden.

En bra rengöring rubbar ej hudens naturliga barriär.

Jag har hört att kranvatten torkar ut huden, stämmer det? Ska jag undvika kranvatten på min hud? Är kallt vatten bättre än varmt?

Att bara tvätta huden med vatten är inte en god ide för en bra hudhälsa. Vatten är basiskt och huden är sur. Om man inte har en rengöring som balanserar hudens pH eller ett avslutande ansiktsvatten som gör det så riskerar man att rubba hudens naturliga skyddande barriär och obalanser kan uppstå och bakterier lättare ta fäste. ( Min kommentar i efterhand. Se inslaget från Nyhetsmorgon om detta HÄR)

Hur vikig är rengörings rutinen ? Gör det stor skillnad? Hur ser den perfekta dagliga hudvårdsrutinen ut?Bör jag tvätta huden längre (40-60 sek?) om jag har en aktiv rengöring, för att ge produktens ingredienser chans att verka på huden?

En väl rengjord hud är grunden för en vacker hud. Till rengöring tänker jag även in exfolierings delen. Det är meningslöst att lägga pengarna på dyra serum och cremer om vi inte har gjort rent huden från smuts, damm, överflödigt talg makeup rester och gamla hudceller.

chic annica forsgren

En daglig rutin bör innehålla:

  1. Rengöring
  2. Ansiktsvatten (om man har en rengöring som balanserar pH värdet är ansiktsvatten ej nödvändigt.) Ansiktsvattnets funktion är att återställa hudens pH värde till ca 5,5 efter det att man tvättat med vatten som har ca pH 7. Många syra baserade rengöringar återställer hudens pH och även Micellära rengöringar). Vill du ha extra fukt och näring boosta gärna med ett Essence Water.
  3. Booster
  4. Serum
  5. Creme
  6. UV-skydd

Många moderna exfolieringar appliceras dagligen. Om du har en daglig exfoliering så används den efter rengöring och innan serum. Hur länge en rengöring ska verka på huden är helt individuellt.

Hur viktigt är det att ha ett ansiktsvatten efter min rengöring?

Det behövs som sagt inte alltid. Om man har en rengöring som balanserar pH värdet är ansiktsvatten ej nödvändigt. Ansiktsvattnets funktion är att återställa hudens pH värde till ca 5,5 efter det att man tvättat med vatten som har ca pH 7. Många syra baserade rengöringar återställer hudens pH och även Micellära rengöringar).

Hur väljer jag rätt rengöring för min hudtyp?

Det kan vara väldigt individuellt och ofta måste man förutom att gå efter sin hudtyp även ta hänsyn till huden tillstånd. Tex en fet hudtyp som har hudtillståndet yttorr ska gärna ha en djuprengörande & återfuktande rengöring. Hudtillstånden kan vara många och i olika kombinationer. Man kan t.ex. vara torr, känslig och ha acne samtidigt. Jag rekommenderar att man tar hjälp av en hudterapeut. Det är väldigt vanligt att man väljer en för uttorkande rengöring fast men egentligen borde ha en återfuktande.

Rekommenderar du ansiktsborstar av olika slag för att få huden renare?

Generellt så uppmanar jag alltid till stor försiktighet till rengöringsborstar i ansiket. De kan vara bra. Men har man tex acne eller finnar så kan man göra tillståndet värre genom att sprida acnebakterien. Ofta används se för mycket och för hårt mot huden. En Face Sponge som hjälper till att avlägsna makeup är dock ett bra hjälpmedel i rengöringsrutinen.

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 svar till “Tidningen Chic – Ett rent nöje!”

  • (32) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Malin skriver:

    Hej Annica!

    Jag såg att Biodermas Sesibio var med i artikeln och hoppas du vet något om den? Vill Väldigt gärna veta din synpunkt på den isf?
    Jag gör ert hudtest med jämna mellanrum då mitt behov ändras alltefter jag blir äldre XD
    Jag har oftast använt mig av Exuviance och Dermalogicas serier, på er rekommendation, då jag haft en hel del acne. Men sedan 2 år tillbaka har jag använt mig av just Biodermas Sensibio och den är halt fantastisk! Sällan finnar/utslag nu mer(även om det fortf finns rum för förättring). Jag förstår det dock inte, hur den arbetar? Jag vill även hitta de ultimata komplementen från er till min älskade ansiktstvätt men ingen verkar veta vad det är .
    Oerhört tacksam för svar! …efter att ha gått omkring helt clueless i snart två år 😛

    Tack!

    /Malin -Stort SC fan

    • annica skriver:

      Hej Malin, Vad roligt att du är ett fan av Skincity. Önskar att jag hade testat den rengöring som du har som favorit, men jag har tyvärr inte det. Det är tidningen själva som valt att lägga in olika märken vilket jag också tycker är seriöst. Inte meningen att bara Sc märken ska synas. Har läst om den nu för att försöka skapa mig en liten uppfattning men hittar ingen ingredienslista. Tycker dock att den verkar påminna en del om tex Synchrolines serie och även Paulas Choice. Då rengöringens förpackning inte påtalar att den innehåller syra så skulle du om du vill kunna kombinera den med någon av dessa resultatinriktade märken. Jag får köpa mig en flaska och testa : ) Vill du fråga mer specifik om just den produkten så hör av dig till dem som du köper den ifrån, de bör veta mer ingående eftersom de har utbildning i märket.

      kram Annica

      • Malin skriver:

        Hej bästa Annica!

        Stort tack för svar! Ok då förstår jag. Ja testa den och återkom gärna 🙂
        Jag köper den online alt när jag är utomlands på olika apotek/drugstores då den inte verkar finnas i Sverige än tyvärr.

        Jag pratade i chatten med en av dina kollegor och hon tyckte jag skulle köra på PC rakt av (men behålla min ansiktstvätt)
        Jag gjorde då ett nytt hvt men fick JM som rek. Ska jag ringa er för att få en PC lineup ist?

        Vänligen
        Malin

        • annica skriver:

          Hej Malin, antingen så ringer du till mina hud-kollegor eller så klickar du på nytt test och väljer PC som märke. Dina gamla svar är sparade så enkelt att klicka i märke bara. kram Annica

  2. Hanna skriver:

    Hej, varför får jag inget svar på min kommentar? Postat den i två inlägg 🙁

    • annica skriver:

      Hej Hanna, verkligen inte min mening att missa dina kommentarer. Blir smått galen på systemet där jag svarar på era frågor, Så lätt att av misstag missa en kommentar. Upplägget är ett helt annat än de ni ser i kommentarsfälltet. Ber verkligen om ursäkt och bra att du hörde av dig igen. Din mammas rekommendation var som sagt perfekt ställd till hennes hudtyp!

      kram till dig!
      Annica

  3. Anna skriver:

    Hej det är så kul att man få tävla igen efter jag har vunnit era fin palette från gloMinerals, skulle vilja prova på era fanstastiska julkalender och produkter från först och främst gloMinerals för att det var underbar palette som jag redan använt, skulle vilja prova flera produketr från gloMinerals. Tycker väldigt mycket om Dermalogica och skulle vilja testa Elemis produkter (hörde mycket bra kommentarer om Elemis)! Hoppas att få vinna igen och denna gång era fanstastiska julkalender!!! Kram, Anna.

  4. Lisa skriver:

    Hej, vilka olika pre-cleanse finns det? Kan du rekommendera någon? Har testat dermalogicas tidigare. Den var kanon men gillade inte förpackningen. Hur jag an bar mig åt fick jag olja i hela badrumsskåpet, vilket var trist. Testar gärna en annan! 🙂

  5. Hanna skriver:

    Hej, jag gjorde ett hudtest för min mamma som är 50+. Jag blev rekommenderad exuviance och dessa produkter

    Gentle Cleansing Creme
    Soothing Toning Lotion
    Vespera
    Multi protective day cream
    Ultra restorative creme
    Eye contour
    Jag litar absolut på dina kollegor men jag vill bara höra din åsikt. Min mamma verkar ha ganska känslig hy plus att hon städar om dagarna och hennes hy verkar inte må bra av medlen som används, då hon får torra röda partier i huden. Är dessa produkter det hon borde satsa på eller ska hon ha något mildare? Dessa kanske är tillräckligt milda? Hon har förövrigt en fin hy utan blemmor men som sagt torr! kram o tack!

    • annica skriver:

      Hej Hanna, Med tanke på det som du beskriver om din mammas hud så har hon fått en klockren rekommendation. Samtliga produkter är anpassade för en normalkänslig till extremt känslig hud. Både dag och nattcreme ger extra skydd till huden och serumet är ett av våra mest sålda serum på SC. Lugnar, stärker upp huden samt ger en anti age effekt utan att stressa huden. Som sagt en klockren rekommendation till din mamma. Tror hon blir mycket nöjd! kram Annica

  6. Anna skriver:

    Hej Annica! Jag skulle vilja ha tips på makeup borstar. Jag har By Terrys hyaluronic powder men tycker att pudret liksom inte fastnar på borsten o kommer upp på huden. Jag har använt en fluffborste från Bareminerals. Skulle du också rekommendera att man använder olika borstar till olika produkter? Nu använder jag samma solfjädersborste till både blush o Lysterpuder. Kram

  7. Mimmi skriver:

    Hej Annica! Jag undrar hur du tycker att man ska göra med SPF under vintern, är det en separat SPF som gäller eller är SPF via foundation ett tillräckligt skydd? Sedan har jag en önskan på inlägg från kloka och duktig dig, angående produkttips etc för personer under 30, jag själv är 25. Har ju nämligen förstått att vi som fortfarande har relativt ung hy inte ska använda för starka produkter på vår hud. Stämmer det? Allt gott och tack på förhand! / skincity fan

    • annica skriver:

      Hej Mimmi, klart att du ska få mer info om det som rör din hud och hur du ska och inte ska vårda den. Spf i cremeforrm året runt är det som rekommenderas om man vill förebygga åldrande på bästa sätt. Enbart foundation med spf är ok men inte ultimat då den ger med sig under dagen. Här är inlägg sedan tidigare om anti age:

      https://hudspecialisten.se/?s=anti+age

      Exakt vilka produkter som du ska välja får du mer info om när du gör mitt hudtest: http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  8. Lill skriver:

    Hej Annica! Jag har frågat detta en annan gång, men hittar inte längre till ditt svar. Nämligen, min hud på ansiktet har en lätt rosa ton som ser ut som lätt-lätt rodnad. Runt ögonen är huden ljus och fin, samma nyans som halsen. Jag tror att rodnanden kan vara en konsekvens från att jag fick ljusbehandling mot acne som tonåring och använde starka acnekrämer under flera år. Idag är jag i trettioårsåldern, har fortfarande problem med finna då och då, använder exuviance för känslig hud, men vill jämna ut hudtonen. Vad ska jag göra? Någon produkt du kan rekommendera? Kanske en färgad kräm som jämnar ut på kort och lång sikt? Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Lill, det låter som att du har en känslig hudtyp och du bör därför alltid ta hänsyn till det när du väljer dina produkter. Har du Exuviance så väljer du alltid Gentle rengöring och soothing toner. Ett serum som stärker upp och som vårdar din känslighet på djupet bör också alltid finnas med i din rutin. Vespera serumet är toppen. För att neutralisera den rödlätt ton som du alltid kommer att ha så kan man välja en färgad dagcreme eller lägga en foundation ovan din dagcreme.

      Färgad dagcreme: http://skincity.se/sv/product/4348/biodroga-md-even-perfect-cc-cream-spf-20-anti-redness

      kram Annica

      • Lill skriver:

        Tack för svaret! Kan jag använda den färgade dagkrämen även ovanpå min exuviance dagkräm? Eller blir det en överdrift? Jag har testat exuviance egna foundation: tycker att rodnaden syns lite igenom- kan du rekommendera nån annan som fortfarande ger en täckande men naturlig finish?

        • annica skriver:

          Hej Lill, Är man lite åt det torra hållet så kan man ha en dagcreme under, eller bara ett serum för extra fukt. För mig räcker den fuktmässigt men med serum under så vårdar man hela huden. Tycker att man kan bygga på väldigt bra med Exuviances bas. Dvs att man applicerar ett jämnt lager ochs edan kan amn lägga på ytterligare med en pensel på den områden som kräver extra täckning. Vill du ändå testa något nytt så kan den här vara något:

          http://skincity.se/sv/product/2641/glominerals-gloliquid-foundation-satin

          kram Annica

          • Lill skriver:

            Nu har jag testat BiodrogaMDs grönfärgade dagkräm. Resultatet blev inte alls bra på min hud. Färgen på krämen omvandlas till en lite för mörk nyans på min vita hud. Den kanske passar bäst på hudfärg som blir lätt solbrun. Dessutom har den en ganska starkt parfymlukt, vilket jag inte upplevde som fräsch. Fortsötter leta vidare på andra alternativ.

          • annica skriver:

            Hej Lill, förmodar att du bara lagt ett tunt lager och verkligen masserat in den ordentligt. Den kan för vissa se mörk ut men masseras den in som en vanlig creme så brukar den passa de flesta. Ge den flera försök om inte annat så testa att blanda ut den med en annan creme till hälften då ljusar du upp nyansen. Lycka till! kram Annica

  9. Sophia skriver:

    Vilka är de absolut bästa produkterna som fuktar hår och ansikte som du har provat?

  10. Elsa skriver:

    Vilket är det bästa serumet av dessa fyra skulle du säga?

    Neal’s Yard
    Frankincense Intense Concentrate

    Clarins
    Extra Firming Tightening Lift Botanical Serum

    Beauté Pacifique
    Submersive Serum Paradoxe

    Phytomer
    XMF PIONNIERE Radiance Retexturing Serum

    • annica skriver:

      Hej Elsa, alla är ju bra!!!!! : ))))))) Jag skulle välja utefter vad du har för hudvård i övrigt. Har du Clarins välj Clarins, har du Phytomer så välj Phytomer. Det är det som avgör dvs att serumet får jobba ihop med di kompis från samma märke. Annars är de ganska likvärdiga. Clarins ger dock mest lyft, Paradox mest fukt och XMF bäst effekt på linjer rynkor liksom Nelas Yard. kram Annica

  11. Emma skriver:

    ”my skin is probably better for being exposed to fresh air” Läste det, men kan inte en bra BB kräm ex. skydda mot fria radikaler så som huden inte kan? Är smink bara dåligt för huden. Folk säger hela tiden att det bra låta huden ”andas” osv. Kram.

    • annica skriver:

      Hej Emma, Huden mår helt klart bättre av att skyddas med en bra BB. Att tvätta sig och sedan inte återfukta huden är inte bra. OK någon gång men på sikt så kommer det göra huden mer känslig och den åldras snabbare. Tänk att du skulle bygga ett hus men inte måla det. Det funkar men trät skulle åldras och slitas något otroligt. Samma sak med huden. Skyddar man den inte så påverkas den negativt. Bra makeup är inte dåligt för hduen utan det skyddar det med. Under lägger man naturligtvis en bra creme. kram Annica

  12. Jessica skriver:

    Är Exuviance Gentle Cleansing cream så aktiv att man behöver alternera mellan två rengöringar, som du skriver om högre upp?

    Återställer Decleors Micellar Oil hudens pH? Behöver man använda ansiktsvatten för att återställa pH :t efter tvätt med Decleors Micellar Oil?

    • annica skriver:

      Hej Jessica, du behöver inte någon toner efter Micellar oil, den gör hela jobbet och Gentle Cleansing cream är så pass skonsam så den kan man om man vill ha både morgon och kväll. Micellar oil vet jag att många har som cleanser i duschen så det är ett tips att ställa den där : ) kram Annica