Nyhetsmorgon – Så detoxar du huden efter julens alla fester

  • | Annica

 

Om du inte kan se filmen  ovan så klicka HÄR för att komma direkt till Nyhetsmorgon och inslaget!

Tjohho.. kolla in morgonens avsnitt om du missade det.  Har det blivit för mycket fet julmat, julfester, nyårsfester, sena kvällar som satt sina spår på hud, kropp och sinne?

Kolla in mina tips om  hur man kan ge  huden och kroppen en detox och komma i form på det nya året  med hjälp av aromatiska oljor, och bad.

Badoljor tv 4 nyhetsmorgon

Ni vet väl att..Huden är ju kroppens största organ och en spegel av hur vi mår på insidan… huden tar också till sig näring  på ett speciellt sätt i 37 gradigt vatten. Det är vad man kallar maximal terapeutisk effekt om man badar i 37 grader.

Välj oljor och badsalter efter just ditt behov…

IMG_6926 DETOX BADET

Clarins Body treatment oil = Avgiftande och utrensande bad om du ätit för mycket av det goda. Tex fetmat, vin, socker etc.. Innehåller  essentiella oljor av ginst, pelargon och mejram som verkar dränerande och renar kroppen från gifter och slagg.

IMG_6928

LUGNANDE BADET

Stress Relif Bath = Lugnande och avslappnande om du haft det stressigt för dig som har svårt att gå ner i varv.  Bada gärna detta  på kvällen som ett rogivande kvällsbad. Innehåller bla Lavendel som är  lugnande och avslappnande)

IMG_6927

ENERGI BADET

Aroma Energy Bath = Energigivande badet som är perfekt om du känner att du behöver en kickstart på nya året och är trött och däst efter all julmat. Bada gärna på morgonen ej kvällen,  man kan bli rejält pigg!) Innehåller: eteriska oljor från rosmarin, citrongräs. Helt ljuvlig doft tycker jag en av mina favoriter generellt. Frågade Anders Pilström vilken han föredrog doftmässigt och det blev denna med.

IMG_6925

ANTI-FÖRKYLNINGSBADET

Eucalyptus Bath =  Ett riktigt toppen bad för dig som känner att influensan börjar smuga sig på. Förutom Eukaluptus innehåller detta bad även tallolja. Mycket uppfriskande. Perfekt nu  i influensa tider både förebyggande  och om man är förkyld, öppnar upp andningsvägarna.. riktigt behagligt. Här är det viktigt att verkligen hålla sig till 37 grader om du har en förkylning som brutit ut så att det inte blir för kraftfullt.

IMG_6921

Om du vill ha ett riktigt håll käften bad  kunde inte riktigt säga så på nyhetsmorgon men det är vad det blir) så krydda ditt eukalyptus bad med härliga mineralkristaller. Återmineraliserar en trött och blek förkylningshud. Super även på de som har problem med rosacea och psoriasis.

Cleopatra Bath

LYXBADET

Cleopatra Bath = Ett riktigt lyx/skönhetsbad: Gör som cleopatra och bada i mölk. Detta ljuvliga ekologiska bad innehåller  även krossade rosenblad och essentiella oljor av ros, jasmin och ylang-ylang. Mjölk är rikt på mjölksyra som återfuktar huden riktigt bra.

När man tappar upp ett bad med härliga aromatiska oljor eller mineralsalter blir det som ett eget litet hemma spa – SPA är för er som inte visste förkortning av latinska ordet Salus per Aqua d.v.s.  Hälsa genom vatten. Detta är ju något som folk gjort i urminnes tider för att behandla kroppen.. bada alltså :).

Har man inte badkar hemma  så kan man göra ett fotbad (fotsulorna är otroligt responsiva) med någon lämplig olja eller salt.

Alternativt välja en Peeling med vårdande oljor och saltkristaller stänga in sig i badrummet så det blir lite härlig ånga massera in och få bra effekten ändå.  Härligt:=)

Höj gärna mys faktorn med ett aromaljus som förstärker effekten….

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Nyhetsmorgon – Så detoxar du huden efter julens alla fester”

  • (12) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Martina skriver:

    Hej. Tack för ett som vanligt inspirerande inslag på nyhetsmorgon! Jag är 25 år gammal tjej och har ända sedan tonåren besvarats med torr hud som lätt får finnar över hela kroppen, ansikte, dekolletage, rygg, rumpa samt lår. Jag har ett stressigt jobb som sjuksköterska och känner att jag är i behov att skämma bort min hud utöver min dagliga hudvårdsrutin. Jag har testat det mesta och har nu sedan 5 mån hamnat på exuviance produkter för ansiktet och dricker sedan 2 mån Maybritt Krewalds olja för att stabilisera hormonerna. Förstår att det är svårt att ge några konkreta tipps bara utifrån en text men undrar om du har några ytterligare tippa på hur jag kan få bukt med min hud? Kan någon av dessa oljor göra susen för min torra, känsliga och acne benägna hud? Jag har liksom många andra inte heller ett badkar. Jag undrar även hur ett fotbad kan ha samma effekt på huden som ett helkroppsbad?

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Martina, Vad roltigt att du gillade inslaget 🙂 Även Omega kosttilskott kan vara bra när huden känner sig torr och behöver det lilla extra. Zink lugnar inflammationer och Vitamin B5 hjälper till att reglera talgproduktionen. Så finns många bra tillskott du kan addera. Men när huden är både torr och acnebenägen är det viktigt att satsa på fukten då aknebakterier trivs i fuktfattigmiljö. Vi har otroligt många sensorer i fötterna och påvkerar kroppen, sinnet och huden 🙂 Kram Annica

  2. Iris skriver:

    Hej Annica,
    Tack för ett intressant program o även tack för den otroligt fantastiska servicen även under juletiden.
    Jag undrar om det är ok att använda KERSTIN FLORIAN
    EUCALYPTUS (EUKALYPTUS) BATH i bastun ? Då tänkte jag att jag blandar detta med vatten o häller det sedan på de varma stenarna ?
    Tack på förhand.
    Mvh Iris

    • annica skriver:

      Hej Iris, Jag tycker nog inte att det är optimalt eftersom den är baserad på oljor. Skulle inte använda den i samband med eldning om det är en sådan bastu du har. Att tänka på är även att oljan kommer lägga sig som en fet hinna på stenarena. Hade nog valt en renodlad bastu-produkt och sedan använt Kerstin Florians oljan till ett fotbad i bastun istället : ) kram Annica

  3. Hannah skriver:

    Hej Annica! Vill börja med att tacka för ett superbra inslag som vanligt! Nu har jag ännu ett argument att lägga fram för sambon om att vi måste skaffa badkar!;)

    Jag har lite frågor angående maskar/multimaskar

    Ger det mest/bäst effekt att lägga masken/maskarna efter man har duschat och peelat, eller ger det samma effekt om man peelar, lägger mask, och sen duschar?
    Jag tycker de känns som om huden öppnar sig efter en dusch och då är mer mottaglig??

    Sen undrar jag, efter man har ”maskat” kan man slänga på sin vanliga hudvårdsrutin på en gång då med ansiktsvatten,serum, nattcreme och ögoncreme?:)

    Hur gör man för att få optimal effekt?:)

    Med vänlig hälsning, Hannah

    • annica skriver:

      Hej Hannah, Hälsa från mig att badkar är ett måste ; ) När det kommer till mask så skulle jag först duscha sedan peela och lägga mask. Gör man tvärt om så duschar man lätt bort lite av effekten. Efter att du tvättat av masken så lägger du du din rutin som vanligt med , ansiktsvatten, serum och creme och det direkt efter. Väntar du så hinner huden bli för torr. Lycka till med multimaskandet! kram Annica

  4. Emma skriver:

    Hej!

    Efter flera år av felbehandling av min hud har jag äntligen kommit över rätt produkter med Skincitys hjälp. Jag trodde att jag enbart hade fet hy eftersom jag ofta hade problem med finnar och mååånga pormaskar och oljig hy. Gjorde hudtestet i augusti och köpte lite blandade produkter av PC och märkte efter ett tag att huden förändrades till det bättre. Efter hjälp och rådgivning från Skincity har jag bytt ut många produkter till Skin recovery-serien och lagt till många fuktgivande produkter då min hud fullständigt skriker efter mera fukt. Senaste tillskottet var PTR oilless oil och jag kan riktigt känna hur glad min hud blir!

    Jag har som sagt fått väldigt fina resultat och mina pormaskar blir mindre synliga och oljigheten jag tidigare haft har jag inte längre problem med. Däremot har jag fortfarande inte blivit av med mina röda kinder. De kan blossa upp på grund av värme/kyla/mat/alkohol/nervositet, ja allt möjligt. Har använt PC Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief i flera månader nu, men problemet är detsamma som när jag började med PC i augusti.

    Vad tror du denna rödhet i mina kinder kan bero på? Finns det något jag kan göra för att få bort det? Jag är väldigt ljus i hyn annars, så det blir en riktigt markant skillnad vilket inte är särskilt fint :/

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Emma, Vad kul att du upplever en sån fin skillnad. Att ha rätt produkter är verkligen det viktiga för att huden ska få balans och se frisk ut. Det jag funderar över är om du inte ska kolla upp din hud hos en hudläkare. Det för att utesluta olika hudtillstånd. Börja med det och så är du flitig med dina bra produkter morgon och kväll. kram Annica

  5. Donnachic skriver:

    Åh toppenbra inlägg och fantastiskt bra jobbat as always dearest!! Jag får köra på fotbad eller skrubb då jag inte har badkar i något av våra tre badrum… Galet!! Men nästa renovering, dååå!!!
    Får du inte säga märket på dina produkter i TV pga reklam? Därför vi får gå in här och kolla om vi missade något speciellt?
    Hoppas på ett riktigt bra inlägg snart igen, vårens makeup perhaps??
    Ha en skön kväll nu, kanske i badkaret!
    Kram! ❤

    • annica skriver:

      Hej Lotta, tack kära du! Tur att man kan tappa upp ett fotbad. Har inte heller badkar inne vilket känns kasst. Får bli till att bada hos mamma och pappa men det blir inte så ofta. Bada vill man helst göra hemma. 3 badrum låter dock trevligt Lotta. kan tänka att du fyllt upp alla tre. Byggdes de tredje för att de andra två svämmade över med produkter kanske ; ) Någon gång kan man nämna en produkt men jag tycker att det skulle låta så konstigt om man rabblade hur många som helst och som sagt någon går fint. Bara in och kolla på bloggen, TV4 eller fråga mig här om något känns oklart. kram Annica

  6. Linda skriver:

    Vilket eller vilka bad rekommenderar du för en gravidkropp? Ska man tänka på något särskilt eller kan man använda alla dessa?