Peel-Pads med POWER!

  • | Annica

correcting peel pads

Jag tänkte ni skulle få möjlighet att lära känna en ny stor favorit hos mig. Jag provar ju så mycket produkter.. alltså gör inte alltid som jag rekommenderar dvs att hålla sig till en serie. Varför? undrar en del. Jo för att det är endel av mitt jobb att prova och utvärdera. Om jag inte gör det kan jag ju omöjligen  ge er bra rekommendationer för jag har inga egna erfarenheter. Jag kanske inte provar allt allt allt från varje serie men jag provar alltid många produkter från varje hudvårdsserie vi har på Skincity så att jag kan recensera och jämföra med andra produkter och guida er på bästa möjliga sätt. Det jag inte provar provar på ansiktet känner jag och klämmer på och låter andra prova och berätta för mig.

IMG_7569

Jag har rätt nyligen, eller sen ett par månader tillbaka blivit kär i Correcting Peel Pads från Kerstin Florian. Alltså WOW säger jag. Dessa är för er som vill ha ett par peel-pads som med POWER i. Detta är inget för den känsligaste. Detta är för dem som vill ha drag under galoscherna om jag säger så.

Jag tror att flera av er tänker bara på SPA när ni hör Kerstin Florian. Inte så konstigt för att märket finns representerat på några av de största SPA anläggningarna i sverige. Men från och med nu vill jag att ni precis som jag ska tänka SPA fortsatt och Cosmeseuticals.

Ni som provat Kerstin Florians Correcting Serie vet vad jag pratar om. POWER. POWER. POWER. Alltså denna serie är så ursäkta jäkla grym. Å peel padsen, ja de har blivit min favvo.

Kort om Correcting serien:

Detta är en cosmeceutical-baserad serie i Kerstin Florians sortiment. En serie med fokus på aktiva produkter med snabba resultat. Correcting serien erbjuder produkter för alla hudtyper och hudproblem. Correcting Skincare ger ett omedelbart synligt resultat på rynkor, pigmentering, acne och oren hud.

REscue Cream

Rescue Cream är en riktig LIVRÄDDARE för torr vinterhud.

Målet – en frisk och sund hy direkt och på sikt. Det finns produkter i serien både för ansikte och kropp. Allt från aktiva C-vitamin serum, hyaluron serum, Peelpads till ansikte och kropp och  kraftfulla syracremer samt riktiga vinter crèmer som skyddande inpacknignar för torrisar.

eye cream

Brightening Eye Cream är  faktiskt en ögoncreme som ”got it all” Jobbar på linjer, torrhet, mörka ringar och svullnad! tjooohoo!

Ni måste alltså kolla in denna serie som ni kanske förstår;). Ok, min favvo… Correcting Peel pads

Passar alla hudtyper  utan de med känslig hud.

Här har ni riktig salongsbehandling hemma. Bli ditt eget proffs hemma i badrummet och få en professionell exfoliering 2-3 gånger i veckan.

Dessa peel-pads är baserade på ett multisyrakomplex och verkar direkt för att ge huden lyster och förfina hudytan. Orenheter, överflödig talg samt torra gamla hudceller elimineras från hudytan i ett svep.

Slätare hudstruktur och lyster är det man ser rätt snabbt som resultat. Mindre pigmentering och mindre finnar (om han ha det)  kommer resultatet efter ett tag.

IMG_7099

En liten översikt på resultat på olika problem:

Oren hy -Balanserar bakteriemängden på huden och tar bort orenheter. Motverkar förtjockning av de yttersta lagren och igentäppning av porer.

Förstorade porer och hög talgproduktion – Minskar porstorleken och balanserar talgproduktionen

Stressad och skadad hy – Förbättrar omedelbart hudens fuktbalans och ser till at underhålla den.

Livlös/glåmig hud – Ger huden lyster och återställer dess jämna struktur.

Huvudingredienser:

Multisyrakomplex (20%): En kombination av aktiva syror som tillsammans förfinar hudytan och gör den mjuk och len.

Glykolsyra: Verkar exfolierande på hudytan och tar bort torra celler och ger en mjukare hy.

Mjölksyra: Tar försiktigt bort de torra cellerna på hudytan och ger huden en frisk och fin lyster.

Salicylsyra: Balanserar bakteriemängden på huden och exfolierar. Ger mindre, renare porer och fin lyster. Löser upp talg i porerna och perfekt för dem med tilltäpptheter.

IMG_7571

Fytinsyra: Exfolierande, ökar cellförnyelse, ökar cellmembranets motståndskraft mot fria radikaler och ger huden lyster.

Oleanolsyra & extrakt från olivblad: Dessa antiinflammatoriska renande ämnen minskar överproduktion av talg och förebygger ansamling av torra celler på ytan. Motverkar bakterier som kan leda till acne.  

Matrixyl 3000: En peptidkomplex som innehåller bland annat Palmitoyl Tetrapeptide-7 och Palmitoyle Oligopeptid. Jämnar ut även djupare rynkor samt mjukgör och förbättrar hudtonen. Stimulerar nybildning av kollagen.

Extrakt från punarnava: Medicinalväxt från Indien som lugnar och mjukgör irriterad hy. Dämpar hudens känslighet.

Gurkextrakt: Har upplyftande doft och hjälper till att lugna huden

Rätt massivt innehåll av aktiva ingredienser så ni förstår varför det ger resultat på huden när man använder dessa pads.

Correcting Peel Pads

Så här använder du dem:

Stryk padsen över ansikte, dekolletage och handryggar ( glöm inte handryggarna)  2-3 gånger i veckan. Undvik området kring ögonen. Något stickande känsla kan uppkomma och är normalt.

Skölj ansiktet med vatten efter 3 minuter och torka huden. (OBS! Detta skiljer sig från många andra peelpads men ansiktet skall alltid sköljas av efter användning. Fortsätt sen med din dagliga hudvårdsrutin och avsluta alltid med solskydd.

Kan man använda de i solen? Ja visst, det gör jag bara man har SPF dagligen och är noga med återapplicering så är det helt ok som med all annan syra.

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

39 svar till “Peel-Pads med POWER!”

  • (39) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Nadja skriver:

    Hej!

    Kan man kombinera Exuviance-serien med Kerstin Florians correcting peel pads? Eller blir det för mycket syra?

    Hälsningar
    Nadja

  2. Sarah_S skriver:

    Hej!
    Jag har tre rätt starka produkter hemma och jag gillar dem alla tre (en av dem är padsen).
    Är det för mycket för huden att använda alla men på olika dagar (ex en produkt varannan dag)? Jag har inte tidigt vetat och därför inte vågat. Min hud är åt det fetare hållet men blir ändå lätt torr ”utanpå” nu på vintern.
    Dessa är de produkter jag har:
    Kerstin Florian – Correcting At-Home Professional Peel
    Kerstin Florian – Correcting Intensive Renewal Glycolic 15
    Exuviance- Triple Microdermabrasion Face Polish
    Varma hälsningar Sarah

    • annica skriver:

      Hej Sarah, lagom är bäst skulle jag säga : ) Alla tre peelingarna kommer förmodligen att stressa din hud mer än att göra nytta. Skulle antingen använda de från KF eller den från Exuviance. Inte alla tre samtidigt, inte ens om det är olika dagar. Är du tålig så kan du köra padsen och möjligen lägga in Glycolic 15 någon natt, men vänj in padsen först så att du märker att huden klarar dem bra. Som sagt lagom är bäst. kram Annica

  3. Sara skriver:

    Hej Annica. Vilken foundation eller liknande rekommenderar du till en hud som är både fet och lite torr samt har en del stora porer? Jag har dessutom lätt för att få både finnar och pormaskar. Använder Jan Marinis produkter i övrigt. Så tacksam för svar! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Sara, Jags kulle vilja tipsa dig om Exuvainces foundation som heter Skincaring. Den uppfyller alla dina krav, sedan är det förstås viktigt vad du har för hudvård för det är det som avgör hur ytan du lägger din bas på mår. Tänk på att ge huden fukt så balanserar du upp det torra och din bas sitter bättre.

      http://skincity.se/sv/product/1679/exuviance-skin-caring-foundation-spf20

      kram Annica

      • Sara skriver:

        Tack för ditt svar Annica! Blir nog att prova denna framöver. Vad rekommenderar du att använda för att få mer fukt i huden då? Samt vad ska jag använda för concealer och eventuell primer till detta för att få till den där snygga ytan som jag aldrig lyckas med. Jag använder Jan Marinis c-esta rengöringen, c-esta serumet, bioglycolic serumet samt transformation serum enligt rekommendation från erat hudtest. Använder även papaya mask & rengöring 1-2 gånger i veckan. Min hy har blivit mycket bättre än innan jag använde Jan Marini men är ännu inte helt nöjd. Fortfarande en del finnar och pormaskar samt att huden blir fet i pannan och t-zonen under dagen. Har dessutom fortfarande lite känslig hud. Hur ska jag göra för att komma tillrätta med dessa? Har använt dessa produkter sedan i juni-15. Är 25 år och hyn har i många år varit riktig jobbig. Så tacksam för svar. Du är så otroligt duktig på det du gör Annica! 🙂

  4. Lisa Ingemarsson skriver:

    Hej fina du och tack för din blogg som är en enorm kunskapskälla, jag kollar den varje dag! 🙂 Härligt med Maldiverna, vi brukar också åka dit hela familjen en gång om året, vi föredrar det framför Thailand som många väljer; )

    Jag har en lätt känslig hud med stor yttorrhet men samtidigt har jag öppna porer i princip hela ansiktet pga kraftig acne i 20-årsåldern jag behandlade på salong. Därför har jag små ärr på sidorna av mitt ansikte (kindbenen och upp mot tinningen) samt öppna porer där. Därav kan jag få vita pormaskar där om jag missköter huden. Har även en del svarta pormaskar i t-zon. Tål inte FÖR aktiva produkter och kan reagera med rödhet. Jag är snart 31 och jag vill verkligen göra något åt min lite ”grovporiga” hud. Ibland ser min hud så fin ut men så i rätt ljus ser jag alla dessa porer överallt som påminner om mina forna dagar med massor av acne (stora bölder pratar vi här som satt i klasar och gjorde ont!). Vad ska jag ha för hudvård?jag vet man kan göra ditt hudtest men jag vill gärna få svar av DIG här om det är okej! Har kikat på Beauté pacifique som jag tycker har en bra inställning att sakerna är anpassade för oss här i norden (fick en tankeställare om huden och vården kring den när det var -22 häromdagen…). Är det ett bra val för mig? När jag bodde i USA använde jag PC men jag vill prova något annat , jag vet ni gärna rekommenderar det men jag är öppen för ALLT men inte det! Ge mig dina allra bästa tips snälla, snälla Annika! Vad tror du, kan bp passa mig? Som sagt: är lite småkänslig i huden, yttorrhet, grovporig lite överallt ansiktet och känner mig rätt torr (om jag tvättar ansiktet stramar det flera timmar efteråt utan kräm). Ge mig alla tips du har, jag tackar och köper!

    Ha en fortsatt fin resa i paradiset!
    Lisa

  5. Caroline skriver:

    Mycket sugen på att testa dessa. Men min hud brukar dock reagera på produkter innehållande citrusfrukter. Dessa är fria från det va? Så vitt jag kunde se
    Med vänlig hälsning, Caroline

  6. tina skriver:

    PC erbjudande:)?

    • annica skriver:

      Hej Tina, vi hade hela 2 kampanjer på PC under december månad så nu dröjer det lite : ) Din önskan är min lag så det kommer ; ) kram Annica

  7. Emelie skriver:

    Hej!

    Måste ha hjälp fort!! Har fått en herpesmunblåsa på kinden, hur får jag bort den på snabbast möjliga sätt?

    Mvh,
    Emelie

    • annica skriver:

      Hej Emelie, jag skulle höra mig för med apoteket om de har något som hjälper mot det. Hoppas på snabb bättring. Lycka till! kram Annica

  8. N skriver:

    Hej! Jag ser att ni har olika cykliska silikoner i ett flertal av era produkter och undrar hur ni ställer er till det då det har uppmärksammats i media och i forskning att det är skadligt för hälsan. Tack på förhand!

  9. Ida skriver:

    Hej!
    Jag får inte till det att maila till er! Det står att det inte går att skicka 🙁

  10. N skriver:

    Hej Annica!

    Jag undrar om du kan rekommendera någon bra kräm som hjälper huden att dra ihop sig under tiden man går ner i vikt?

    Jag har fått två barn väldigt tätt, mycket bristningar med första och nu är huden lite lös. Har precis börjat träna men antar att huden inte mår dåligt av lite hjälp av en bra kräm?

    Använder PC’s kp servetter på armarna + lotion för min KP, men osäker om det funkar på magen osv.

    Hjälp :O

    Kram N

  11. Petra skriver:

    Hej! Jag tror att min acne hy försämras när jag tränar eftersom jag svettas mycket. Hur ska man tänka med rengöring av ansiktet? Både före och efter träning? Eller torkar man bara ut huden då? Kram!

  12. Donnachic skriver:

    Men drooool. Igen!!! Fast gissar dessa är något för häftiga för min tråkiga mes-hud?! 😉 Kör vidare på Skin Rinse pads fr Exuviance! Me like a lot!!
    Kram på dig fina! ❤

  13. Karolina skriver:

    Hej Annica! Jag skulle bli jätteglad om du ville hjälpa mig lite! Jag har väldigt torr T-zon, framför allt nu på vintern. När jag sminkar mig syns det mest, nästan som att huden flagar… Skulle du kunna rekommendera bra dag och nattkräm samt en väldigt effektiv mask?? Idag har jag dag- och nattkräm samt ett återfuktande serum från paulas choice men det har inte hjälpt…

  14. Caróla skriver:

    Hejsan!
    Fråga från Novis på pads! 🙂
    Använder man en pads per gång, som räcker till hela ansikte, dekolletage och handryggar? är det bra om man börjar på olika ställen från gång till gång…tänker att det kanske blir ”starkast, mest effekt” där man börjar?

    • annica skriver:

      Hej Caróla, en pad räcker till alla de områdena men såklart tar man bara i ansiktet så blir det ”lite mer” till ansiktet då. Tänk att du börjar på ett lite mer tåligt parti. Jag tar pannan först varje gång. Halsen är mest känslig så den tar jag sist innan jag tar det sista på händerna som en extra lyx. kram Annica

  15. Paulina skriver:

    Hej! Vad kul att du skriver om padsen, har tänkt köpa de länge. Du skrev ett inlägg för ett tag sedan om syror och pH värdet, då underar jag vad det är för pH i dessa pads, då du skrev att det var viktigt att syramängd och pH samarbetade bra. Är detta en ”stark syra” produkt?

    Just nu använder jag från KF Intensive Renewal Glycolic 15, och undrar samma fråga om dess pH och hur dessa två produkter skiljer sig syramässigt med syra/pH. Jag är nöjd med intensive men vill nog ha ut lite mer resultat. Dock får jag vänta tills kylan är över då min hy är lite extra känslig nu!

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Paulina,
      Bra fråga som du ställer tycker jag. Vill inte snöa in för mycket på ph-värde men padsen ger ett ph på huden på 3,5 och den produkt du har hemma ger ett ph på 4.

      At home peel pads är betydlig mer kraftfulla. Dels högre halt med syror och lägre pH samt att matrixyl 2000 blir ytterligare en rejäl skjuts för spänst och elasticitet. Detta är inga pads för en känslig hy, ej heller för en torris.

      Vad som är det fina med Intensive Renewal som du har hemma är att även en lite känsligare hud kan få en rejäl skjuts av denna utan att det frestar så mycket, cremen tom lugnar och återfuktar huden. En torris får ökad fukthalt i huden både via glykolsyran och hyaluronsyran. Eftersom produkten levereras i cremebas så blir syran snällare mot huden och kan ligga kvar över natten. Det i motsvarighet till padsen som måste sköljas av.

      Tycker att du gör helt rätt i att vänta med padsen om du upplever huden som fuktfattig och pga av det lite mer känslig. Glycolic 15 är super! Starkas är inte alltid bäst utan man bör som alltid anpassa efter sin hudtyp : )

      kram Annica

      • Paulina skriver:

        Tack så himla mkt för svaret!

        Kom på en ytterligare fråga! Man ska ju använda SPF när man använder syraprodukter. Hur lång tidsperiod ska man göra det? Som min produkt jag har hemma, den använder jag lite då och då, men använder bara min dagkräm med SPF dagen efter jag sovit med syramasken. Nu förstår jag ju att man egentligen alltid ska ha SPF på dagen, men tänkte mer hur man ska använda det när man använder syraprodukter 🙂 Är lite sugen på att även testa KF cor brightening body peel, och även då är det viktigt att skydda sig ifrån solen inte sant? Har tänkt använda de som en ”kur” inför våren/sommaren!

        Kram! Helt fantastiskt att du svarar på semestern!

        • annica skriver:

          Hej Paulina, klart jag svarar på min semester. Mitt liv är mitt jobb och tvärt om eller hur man nu säger…blandar jobb, semester, familj lite hur som helst på ett sätt som passar oss och på det sätt som gör att jag mår bra : ) Sola ska man ändå inte göra mitt på dagen så skönt att dra sig in i skuggan för lite siesta.

          Jag tycker att du ska ha spf varje dag oavsett om du använder syraprodukter dagligen eller bara någon gång i veckan. Det är det bästa du kan ge din hud om du vill att den ska åldras fint. Vill du absolut inte så skulle jag skippa syra-produkter. Lägger du en syra-produkt regelbundet om än ej varje dag så blir huden lite mer ljuskänslig varje dag. Kan ej lämna en garanti för att solskydd bara räcker i 24h efter applicering tyvärr.

          Använder du KF peelpads till kroppen så smörj in dekolletaget med din dagcreme med spf. Övrig hud behöver du ej skydda med spf såvida du är hemma i Sverige nui vinter för då är vi ju fullt påklädda. Ska du på semester och vistas i sol så är det solskydd som gäller och avsluta gärna med padsen en vecka innan resan. Det om du kommer sol.

          kram Annica

  16. Marcus skriver:

    Hej Annika! Jag är en 18årig kille som har haft problem med acne och har använt basiron för det i lite mer än ett år, vilket har gjort att jag fått ganska tydliga torrhetslinjer i pannan och under ögonen!
    Eftersom jag inte är så insatt i skönhetsprodukter så är detta rena djungeln för mig. Har förstått att man ska använda ett serum om + en hudkräm(?) Men skulle vilja ha lite tips på produkter som fungerar bra för torrhetsrynkor!

    Hälsningar Marcus 🙂