Lyster på burk någon?

  • | Annica

SöndagsmaskenI söndags när jag körde denna som #söndasmasken :). Multitasöade och färgade ögonbrynen samtidigt som masken verkade!

Alltså detta med lyster kan man ju aldrig prata om för mycket och inte heller få för mycket av på huden. Eller hur?

I söndags provade jag Jan Marinis nya lyster ansiktsmask när jag gjorde #söndagsmasken. Vänner denna vill jag rekommendera er  som ständigt suktar efter lyster.   Den gav direkt lyster och tycker att det hällt i sig bra… torsdag idag…

Jan Marini Luminate Mask

Hörrni detta är en peeling-mask. Alltså en två i ett produkt. Tycker den har en hel del likheter effektmässigt med Exuviance Treatment rejuvenating Mask och även Mene Moys Facial Mask C 10 och Rodials stake mask ( finns även fler) som just är kombinerad peeling och mask. Smidigt om man inte orkar göra två steg då man har allt i ett. Dessa ovan nämnda är sk peep-off masker. Jan Marinis är ej det, det är en crèmemask.

Luminate Face Mask gav mig en omedelbar lyster och jämnare struktur på huden. Den är även perfekt för att behandla pigmonteringar  vilket jag gillade. Har en del gamla envisa som jag konstant måste bearbeta. Förutom den direkta effekten så om man gör den upprepat så har den en långtidsverkande behandlande effekt.

Get that glow

Den består av både  både mjölksyra och mandelsyra som verkar exfolierande och fuktgirande. Mjölksyran ger ju mycket fukt till huden vilket är en påtaglig effekt  när man gjort denna ansiktsmask. Pumpad är ett ord jag gillar och som beskriver bra så som huden kändes efter åt. Denna mask är en  crememask och stelnar indepå huden, det gillar jag. Den passar egentligen alla som vill ha en typ av bara askungemask med. Även fast den är cremig så passar den en fetare hud då den inte blir fet på huden. Jag skulle säga att den är lika bra på torr som fet för den som vill fuktplumpa, förfina hudstruktur och ge lyster. Ska du på fest eller så är denna ett mycket bra va. Lika så de andra jag nämnde ovan Hudstrukturen blir jämnare och torrhetslinjer elimineras. Huden får ett slätare och mer plumpat utseende.

Lyster ansiktsmask

Det fina är oxå att den fungerar bra och på  känslig hud, den innehåller  lugnande ingredienser som Aloe Vera. Dock har du blommande utslag, rosacea, perioral dermatit eller blommande acne så ska man alltid bara köra det som är lämpat just för det. Men för en allmänt känslig hud så funkar denna fint.

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

27 svar till “Lyster på burk någon?”

  • (27) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Linn skriver:

    Hej!

    Det här med lyster….alltså hur blir det om jag har en blandad hud med fet t-zon? Jag vill ju inte se mer fet ut…Sedan använder jag en foundation som ger matt resultat just för att undvika glansig t-zon under dagen. Är det onödigt med lystergivande produkter då? ”Försvinner” så att säga resultatet under en matt foundation då?

    Tack för en toppenbra blogg! Du har verkligen väckt mitt intresse för hudvård ☺

    • annica skriver:

      Hej Linn, En hud som har lyster skiljer sig från en hud som är glansig. Så tycker absolut att du kan applicera en lystergivande produkt efter du haft en matt foundation. Annars brukar huden kännas väldigt matt. Tack snälla Linn för dina fina ord! Kram Annica

  2. Julia skriver:

    Haha kom på en heelt annan grej, ett så kallat i-landsproblem kanske, men jag undrar bara när man lägger till favoriter på skincity så kan det stå att man har tex 10, men bara 9 syns? Vad beror det på? Konstig fråga haha..

    • annica skriver:

      Hej Julia, inte alls en konstig fråga. Jag blir bara glad när man kommer med info om fel eller saker som kan förbättras. Inte alltid jag ser dem och är det något jag gillar så är det perfektion. Tack för att du uppmärksammat. Nu ska det fungera bättre : ) kram Annica

  3. Julia skriver:

    Undrar en grej när man lägger mask, fuktmask speciellt. Om man använder en daglig exfoliering med syra, kan man lägga på den som vanligt, vänta lite och sen på med masken? Eller lägger man det efter masken?
    Puss!

  4. Anne Karlsson skriver:

    Det är nog en bra mask,själv kör jag PC resist weekly resurfacing treatment 10% AHA över natten en till två ggr i veckan och det ger underbar lyster som sitter i flera dagar.Janmarini primer saknar jag,så trist den utgick!Den var speciell.Undrar om du kan tipsa om rengörings servetter för mogen hud?Vore bra vid resor.

  5. Sanna skriver:

    Hej!

    Jag undrar lite över det här med att man inte ska ”blanda syror” – vad menas med det? Hade varit jättebra med en video om det!
    Har lite svårt att ta till mig saker i text ibland.

    • annica skriver:

      Hej Sanna, bra tips om en syra-video : ) Det jag brukar säga är att man inte ska blanda olika märken och produkter med syror. Det för att produkter med syror ofta är väldigt aktiva och aktiva ingredienser så som syra på syra kan krocka i huden. Det är lite av en generell regel, sedan kan man egentligen aldrig garantera att olika märken synkar bra ihop. Vill man vara 100% säker så håller man sig till en och samma serie. kram Annica

  6. Frida skriver:

    Happy Friday!!

    Har en snabbfråga bara ifall det går bra! Kör en hel PC serie men allt som det innebär, 4-5 moment. Blir väldigt återfuktad och trivs med behandlingarna. Kör just nu på en flytande foundation som jag lixom kan bearbeta in i min hudkräm men är sugen på att börja med bareMinerals original foundation.

    Fråga, hur funkar en mineralfoundation på en ikket torr hud? Av alla hudkrämer etc så tar det ju en timma innan den är helt ”torr”, är alltså i fuktigt tillstånd när jag ska tillföra foundationen. Kan mineralpudret bli kakigt?

    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Frida, en mineralfoundation kan läggas på fuktig hud. Det för att den ändå smälter till en flytande när den borstas på huden. Blir inte kakig så bara att testa! kram Annica

  7. Åsa skriver:

    Hej!
    Masken låter fantastisk! Går den att kombinera med exuviance?
    /kramar Åsa

    • annica skriver:

      Hej Åsa, den innehåller syror så jag kan inte lämna någon garanti För att vara på den säkra sidan så hade jag valt Exuvainces egna lystermask Rejuvenating Mask. kram Annica

  8. Loppan skriver:

    Oj glömde peter thomas roth 24k gold mask

  9. Loppan skriver:

    Hej! Gillar också den masken supermycket. Har några frågor om graviditet och syreprodukter. Är det generellt några syror man ska undvika i tidig graviditet eller när man försöker bli gravid?

    Dessa produkter har jag nu så säg gärna till om det är nån av dem som borde ut vid plus:
    – elisabeth arden pro hydrating creme
    – e.a pro cleanser
    – e.a pro hydrating peeling pads
    – jan marini masken i detta inlägg
    – rodial dragon blood mask
    – rodial superacids mask
    – paulas choice 1% retinol (använder inte i ansiktet men blandar med body lotion på några solskador och apelsinhud på kroppen)

    Tack på förhand 🙂

    • annica skriver:

      Hej Loppan, det råder lite delade meningar om syror och graviditet. Man får gå till varje märke för att följa deras rekommendationer. Att undvika A vitamin är något som alla avråder från. Sedan skiljer det sig och ofta så är de Amerikanska märkena mer försiktiga. Av de produkter som du listat så skulle jag undvika. PC- 1% Retinol, EA PRO pads, Jan Marini mask.

      kram Annica

  10. Evelina skriver:

    Åh låter som en underbar mask!!!
    En fråga som inte hör till ämnet men som jag verkligen har svar på och vad jag ska göra, blir tokig!
    Snart är det ju dags att visa benen och under knäna typ har jag som lite mörka fläckar. Alltså på båda benen, de är lite mörkare än min hudton. Vet att många ”lider” av detta. Tror det är just att man blivit torr osv.
    Men jag smörjer alltid noga, scrubbar/peelar, använder scrubvante och ibland kroppsolja för att återfukta. Men de vill ju inte försvinna. Vill ju kunna bära knälånga klänningar/kjolar i sommar.
    Har du några tips?
    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Evelina, Svårt att säga vad det är när jag inte ser fläckarna. Är det pigmenteringar i huden så hade jag kollat upp det med en hudläkare. Är det som du beskriver att hduen är torr så kan det ge mörkare fällt på huden, det för att det bildas ett tjockt lager med hud på de partierna. Peeling och sedan en härlig kroppsolja som du använder varje dag kan råda mot på det. Jag gillar tex den här oljan:

      http://skincity.se/sv/product/4570/beaute-pacifique-corpus-paradoxe

      kram Annica

  11. Charlotte skriver:

    Hej Annica!

    Behöver din hjälp här!
    Får en del finnar på halsen och längs käkbenet som jag antar är hormonellt. Hur behandlar jag på bästa sätt? Har även en del gamla ärr. Är lite känslig i hyn.

    Sen vill jag ha en riktigt återfuktande ansiktsmask som badar huden i fukt om man är yttorr och det stränar lite i hyn.

    Har lite rynkor och är lite påsig under ögonen så tips på en riktig bra ögonkräm vore tacksamt! Ålder 42 🙂

    Tack på förhand!

  12. Cissi skriver:

    Hej!
    Jag tänkte köpa ett solskydd då jag tidigare år varit väldigt dålig på att skudda huden, är 24 år nu.
    Jag har väldigt känslig, reaktiv hud med tendens till rosacea, ytliga blodkärl.

    Jag letar efter ett solskydd som känns lätt på huden, inte blir kladdigt eller blankt, gärna osynligt på huden.

    Jag vet inte riktigt vad som passar mig bäst, ett ”city-skydd” eller en Cream med exempelvis spf 30.

    Jag brukar ta hand om min hud på kvällen med tvätt, ansiktsvatten, serum och Cream från Maria Åkerberg som jag är nöjd med. Brukar då inte göra något med min hy på morgonen mer att någon gång ibland sminka mig.
    Skulle vara super även om solskyddet någon gång ibland även gick att ha smink ovanpå.

    Finns det även något bra transparent puder med högt spf i?
    Du får jättegärna tipsa om det finns flera bra från olika märken. Kanske det finns några bra från era rabatterade märken?
    Bör jag välja ett vattenfast skydd eller ej?

    Med vänlig hälsning Cecilia

  13. Catelynn skriver:

    Hej! Svarade på din kommentar i tidigare inlägg men tror inte du sett det. Det var angående skin balancing serum från PC som jag ska sluta använda för jag börjar snart med Epiduo. Postar här istället! 🙂

    Tack så mycket för svar! Finns det något annat serum jag kan använda istället som är mer återfuktande? Från Paulas Choice serie eller någon annan om det skulle passa bättre. Jag är student och de riktigt saftiga märkena har jag inte riktigt råd med… :/ eller klarar jag mig utan serum? Kramar!

    • annica skriver:

      Hej Catelynn, såg ditt svar men har inte hunnit svara. Mycket som händer på Skincity just nu så dras lite hit och lite dit… Testa det serum som jag precis tipsade om. Tror absolukt att du kommer behöva mer fukt. Skin Balancing ”tar” nämligen från huden och torr vill vi inte att din din hud ska bli nu. Fukt morgon och kväll under creme kan ge dig mer effekt. Lycka till! Annica

  14. Bea skriver:

    Jag klickade hem Exuviance mask efter ditt video tips!! Fick hem den i går och väntar spänt tills att använda den 🙂