Vårpigg hy – Tidningen Allers

  • | Annica

Annica Forsgren i Allers Idag delar jag med mig av era artikel som ni oxå kan hitta i senaste numret av allers. Artikeln eller frågorna är skrivna av journalisten Tina Gunnarsson. Här bjuder jag på frågorna och svaren i sin helhet.. som ni vet får ju aldrig allt plats i tidningen.. jag kan ju inte svara så korta svar;))

Jag får fler och fler milier. Hur kan det komma sig?

En milie är talg som har blivit tilltäppt och inkapslat under huden och som saknar en utgång. Milier kan uppkomma om man har torr hy eller yttrorr hud.  Det torra bildar en  hinna på huden och porens utförsgång täpps till med torra hudceller. En fet hud kan också få milier. Då kan det bero på att man har använt för uttorkande produkter. Milier kan man inte klämma bort själv. Man måste besöka en hudterapeut som avlägsnar dem med en liten lancett.

Vad är exfoliering?

Det är ett annat ord för peeling. Oftast använder man ordet exfoliering när man talar om peelingar som ej har korn utan peelar huden men hjälp av syror. Tex AHA syra.

Vad är det för skillnad på en kemisk och en mekanisk peeling?

En mekanisk peeling är när man med hjälp av korn masserar bort gamla hudceller på hudens yta mekaniskt. En kemisk peeling eliminerar istället gamla hudceller med hjälp av syra eller enzymer som löser upp bindningarna mellan de gamla hudcellerna.

Kan jag exfoliera huden varje dag för att uppnå ett bättre resultat?

Det beror helt på vilken typ av exfoliering man har samt vilken hudtyp och hudtillstånd man har. Rådgör med en hudterapuet vad som passar just dig.

Måste man använda en speciell ögoncrème? Fungerar inte min vanliga dag- och nattcrème lika bra?

Det beror på. Vissa ansiktscremer är anpassade för att kunna användas runt ögonen. Om cremen inte är det är risken att den blir för tung så man kan uppleva svullnad eller för kraftig. Vi har en mycket tunnare hud runt ögonen.

Det står på många crèmer att de ska reducera rynkor. Men är det verkligen möjligt?

Ja absolut är det möjligt. Djupa rynkor kommer man inte få bort med en creme men torrhetslinjer och grundare ålderslinjer kan man absolut förfina med hjälp av bra hudvård.

annica forsgren tidningen allers

Måste man verkligen använda både ansiktstvål och ansiktsvatten?

I regel är svaret ja. Varje gång man tvättat ansiktet med vatten (vatten är basiskt och huden är sur) så rubbar man hudens naturliga syramantel och skyddsbarriär. Det ansiktsvatten gör är att det återställer hudens pH. Efterföljande produkter kan då tas upp lättare samt så optimerar man sin hudhälsa så man får en stark frisk hud som står emot tex bakterieangrepp bättre.

Annica, vad är dina dagliga steg för en välmående hud?

  1. Precleanse ( tar bort makeup)
  2. Rengöring ( gör rent huden på djupet)
  3. Essence Water ( Ansiktsvatten som är mer närande)
  4. Booster ( lätt serum som verkar djupt ner i hudens lager och fungerar som en katalysator till serumet)
  5. Serum ( Behandlar huden på djupet och fungerar som katalysator till cremen. Gör din creme 3 gånger så effektiv)
  6. Dagcreme med SPF30 / Nattcreme
  7. Ögonserum och ögoncreme

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

21 svar till “Vårpigg hy – Tidningen Allers”

  • (21) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sara skriver:

    Thalgo La Beauté Marine
    Thalgo med motiveringen att det är ett spännande marint märke som passar in i ert konsept!
    Skulle vara roligt om ni tar in.
    De använder speciella alger i sitt sortiment som har närande och regenererande egenskaper som gör under för huden!

  2. Jens skriver:

    Hej:D Läste precis den här artikeln om sk cykliska silikoner och undrar om ni likt tex apoteket kommer se över eran försäljning av produkter som innehåller dessa ämnen .

    Bara nyfiken sen är det ju klart finns ju alltid andra ämnen också som är mindre bra som tex parabener och mineraloljor etc 😀 men iaf.

    Tack för en bra blogg och lycka till med lanseringen av det nya spännande märket ni ska sälja:D

    http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/apoteket-stoppar-produkter-kan-skada-din-lever

    • annica skriver:

      Hej Jens, Apoteket har blivit anmälda för sin reklam för att den är vilseledande och anses vara skrämselpropaganda. Man ska vara lyhörd när det kommer nya larm absolut. Vi är alltid på pucken när det sker och ställer våra leverantörer mot väggen. I detta fall håller leverantörernas argument bra och de flesta av dessa ingredienser finns inte i våra produkter så som det larmas kring i sprayform etc. Kritisk ska man alltid vara och man ska heller aldrig bara nöja sig utan man ska gå till botten med saker. Det anser jag mig alltid göra. kram Annica

  3. Neila skriver:

    Hej 🙂
    Jag har gjort ett hudtest hos er och fått rekommenderaion att använda Elemis produkter. Har läst mycket positivt om deras produkter men något fick mig att tveka med att köpa Elmis är att deras produkter innehåller parabener… Hur pass farligt är det med parabener på hudvårdsprodukter? Har även varit inne på skincitys hemsida och har klickat på hudtyp ”rynkor” och sedan ville jag vidare och klicka på ekologiskt och då kunde jag inte göra det. Konstaterade därför att det inte finns ekologiska produkter som förebygger rynkor och fina linjer på ett bra och effektivt sätt som andra märke som innehåller bla. parabener. Nu är jag helt vilse och vet inte om jag ska köpa Elemis produkter eller t.ex. Maria Åkerberg…Men är Maria Åkebregs produkter lika effektiva som Elemis? Har en normalhy är 31år…(viktigast för mig är att förebygga rynkor och fina linjer) Har 10%rabatt på Skincity fram till 29/2 och vill så gärna utnyttja denna rabatt.

    • annica skriver:

      Hej Neila, Elemis är ett grymt märke och de flesta har inte parabener i sig. Vad många glömmer att fråga är vad har man i istället. Kanske något obeprövat? Parabener är ej bevisat vara farligt för huden i de koncentrationer man lägger på huden. Vill man undvika det så är ett ekologiskt alternativ superbra. Både Maria Åkerberg, Neals Yard och The Organic Pharmacy har åldersförebyggande produkter. Jag hade loggat in på ditt hudtest och sedan klickat på nytt test. Skriv in under kommentar att du vill ha ett eko-alternativ som är det bästa för dig som vill förebygga åldrande. Det finns massor!!!! Mina kollegor är grymma och guidar dig. kram Annica

    • Neila skriver:

      Vill även tillägga att jag är rädd för mineraloljor mm. Vad anser du om Neals Yrad produkter, är dem 100%naturliga som Maria Åkerbergs produkter? Vad skulle du rekommendera MÅ eller Neals gard för den bästa effekten mot rynkor och fina linjer.
      Mvh Neila T

      • annica skriver:

        Hej Neila, båda är säkra kort om du vill undvika mineraloljor. Neals Yard och MÅ är supernaturliga och eko så bra vilket som. Vilket du och din hud kommer uppleva som det bästa för er vet man först efter det att man testat. Det är mycket en smaksak. Bra är de som sagt båda två, därför jag valt dem till min butik. kram Annica

  4. Annika skriver:

    Jag får bort milier själv utan större problem. Gör hål med nål och klämmer ut dem lite lätt.

  5. Helena skriver:

    Hej!

    Jag har köpt PC skin balancing super antioxidant concentrate serum, som det står innehåller retinol hos er. Nu har jag läst på vissa sidor att retinol är farligt ???? Antar att ni inte hade sålt det om det var farligt men blev ändå orolig 🙁 är det isåfall en viss dos som är farlig eller stämmer det inte alls??

    • annica skriver:

      Hej Helena, det är inte alls farligt. Skulle det vara det så hade det ej varit tillåtet. Värt att veta är att det kan vara väldigt aktivt men i det serum du har så är det ej i ren A-vitanmin format utan det är en variant av retinol. Vad den gör är att den är cellkomunikativ dvs den hjälper andra ingredienser att blir mer effektiva så att de komunicerar väl med huden. Komplicerat kan man tycka men väldigt bra. Kan användas även om man är känslig. kram Annica

  6. Sofie skriver:

    Hej Annika !
    Använder sen i december exuviance och nu börjar jag få fint resultat! Det jag undrar är om man innan min exuviance ansiktstvätt bör använda pre cleance (nån vanlig simpel tvätt) för att spara på exuviance tvätten? Det står ju att den tar bort make up men tänkte om det går att snåla på det sättet eller om det blir för mycket tvättande?

    • annica skriver:

      Hej Sofie, Exuviances rengöringar tar bort makeup bra tycker jag men vill man riktigt behandla med sin rengöring så är det att föredra att man först tar bort makeup med en pree-produkt, sedan tar din aktiva rengöring. Dermalogicas tycker jag är superbra! kram Annica

  7. Ella skriver:

    Hej när jag använder paula choice Bha lotion 1% kan jag komplettera kvällstid med padsen som exfolering från Exuviance som är så bra?

  8. Sofia E skriver:

    Hej! Har en liten fråga fråga till det är så att jag har använt jan marini (bioglycolic clensern, Bioglycolic Bioclear Face Lotion, c-esta serum och Recover E face cream). Har haft problem med gropar i huden och lite akneutbrott nu som då (mest på hakan och innan mens). Nu år aknen ganska i kontroll och det är mest fråga om enstaka finnar eller små plitor. Är 30 år och vill ha något som samtidigt börjar verka lite antiage men ändå håller plitor och sånt borta. Jag har varit jättenöjd med jan marinis produkter men eftersom jag nu är hemma på heltid med barnen så bränner det lite för stort hål i plånboken och jag måste börja inse att jag måste byta till ett billigare märke. Funderade på Paulas choice, vilka produkter skulle du säga är mest lik de jag har använt mig av? Något man bör tänka på? Skulle bli så glad och lättad över svar! 🙂 Tack på förhand, kram!