Här är vårens snyggaste makeuptrender

  • | Annica

Hoppas ni kollade in morgonens inslag om vårmakeup på nyhetsmorgon. Om inte så klicka på filmen ovan eller klicka HÄR för att komma direkt till nyhetsmorgon.se.

vårens makeup

Våren 2016 är som jag säger inledningsvis  flörtigt lekfull och vibrerande. Vi ser färgstarka kontraster med allt i från elektiska blå toner (som jag har på mina naglar) till rosa, Hyper green dvs sån trolldegsgrön, gult och lila.

De stora trenderna i vår kretsar kring tre saker. En hälsosam naturlig hud med GLOW, ögon i fokus och och blå toner.. En gigantisk blå våg sköljer in över oss i vår.
IMG_1023
Våren bjuder på en fransfest.

Tänk långa, stökiga och fransigare fransar än tidigare.  Satsa på en överdos av mascara. Gärna i en blå ton. Allt från Azur blått, till denim, koboltblått och marint. Vi ser verkligen hela spektrat av blått .

IMG_0972

Banditmask sminkning från Chanels visning SS16.

Vill man gå all in och göra en riktig statement makeup så kan man göra som det visades på många mode visningarna i vår: Blå bandit masker eller grafiska färgblock i blått, sotade blå ögon.

IMG_1028

Min tolkning av vårens trender:)

Vill man inte gå all in men ändå  har rätt stil i vår så smacka på rejält med en volymgivande maskara i tex svart och komplettera med en blå eyeliner. Eller som jag gjort idag både en koboltbål mascara och en blå eyeliner och matcha upp med elektriskt blå skimrande naglar. Riktigt fint till en i övrigt lite bronzig look.

IMG_1034

Min makeup.. lite av det som ni frågat efter vad jag använt på insta:

Huden:

Min ultimata lyster och bronzeboost blandning:

Peter Thomas Roth CC -cream färgen Light/Medium

Laura Mercier Tinted Moisturizer Illuminating  färgen Bara Radiance

BareMinerals BareSkin Sheer Sun Serum Booster

Rouge:

Glominerals Rouge i färgen Sweet

Extra glow på kindbenen:

BareMinerals Aluminizing Duo

Ögon:

Sensai Mascara Base

By Terry mascara färgen Terrific Blue

Chanel  Long Lasting Eyeliner Fervent Blue

Läppar:

Clarins Natural Lip Perfector  01

Naglar:

OPI Nail Laquer färgen Show us your tips.

bareMinerals Luminizer

BareMinerals Luminizer är sååå snygg att svepa över ansiktet med. Även den en sommarfavorit för den som älskar lyster. Gör gärna STROBING med denna riktigt snyggt eller bara svep på lite olika partier där du vill ha glow!

IMG_0612

Fuska dig till en naturlig GLOW!

Skönhetsmantrat i vår är som sagt ”kom som du är”.

En hud som glöder skvallrar om en hälsosam livsstil och är extremt åtrovärt och lyxigt. Som tur är går det att fuska sig fram till den skimrande trenden.

Min passion i livet är ju bla lystrig hud. Jag tycker det är så vackert. I morse bjöd jag er på vårens ultimata lysterblandning. Jag mixar 3 produkter som ger den perfekta nude, glow och bronze looken Alla vill ha i vår och sommar. En foundation  en lystercreme och den här nya  bronzeboostern från Bareminerals.

IMG_0816

Gör en Glow touch up!

För att behålla den naturliga fräscha feelingen hela dagen så gör en”glow touch up” Tex en ekologisk jojoba olja.  Jag gillar Maria Åkerbergs Ekologiska Jojoba olja som är så härlig! Haha skrattade när jag såg klippet i efterhand å Peter trodde jag menade kl 03.00 på natten.. det funkar ju oxå men jag tänkte ju framförallt typ vid 15.00 ( eftermiddagsfikat) att man behöver en touchup;)hehe.

IMG_1010

Så snyyyyygt det blir efter en GLOW touch up med Maria Åkerbergs jojoba olja! LOVE IT!

IMG_0813

Pretty in Pink gäller i vår

Känns klassiskt att rosa toner kommer till våren men lite nytt för i vår är som sagt att man gärna tänka monokromt. Dvs samma färg både på ögon och läppar och kinder. Rosa är faktiskt en färg som smickrar alla hudtoner..

Väldigt trendigt är att satsa mer på en monokrom look dvs där hela makeupen mer eller mindre tex går i blått eller rosa. Men man kan också blanda som man vill:).. kom i håg individualiteten hyllas!

IMG_1041

Härlig bild från i morse med Pingis Hadenius Tilde och Peter:)

signatur

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

45 svar till “Här är vårens snyggaste makeuptrender”

  • (45) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Malin skriver:

    Hej Annica!
    Tack för en bra blogg! Jag undrar om du kanske kan hjälpa mig med en sak. Jag är 21 och har alltid haft ganska neutral och len hy i ansiktet, ibland lite torr men inget överdrivet. Senaste veckan har jag känt hur huden på min vänstra kind har blivit jätte annorlunda! Det syns inte när man tittar, inte ens noga! Den känns sträv och grövre än innan. Som att det finns någon slags struktur. Jag har försökt smörja och återfukta gång på gång med en naturlig ansiktskräm men inget hjälper! Vad ska jag göra? Börjar bli desperat!

    Ha en fantastisk helg. / Malin

    • annica skriver:

      Hej Malin, Inte ovanligt att det börjar hända något i huden efter 20, tyvärr. När man är ung klarar huden mycket själv den vet precis hur den ska göra och den håller ofta en balans. Men när huden blir äldre så behöver vi hjälpa den lite mer på traven och arbeta med lite mer behandlande produtker, som serum. Nu räcker det inte alltid med ansiktscreme som ofta har till uppgift att skydda och bevara huden. Tips på tidigare inlägg där jag berättar om viken av serum Kort och gott om varför man bör ha serum Kram Annica

  2. Malin skriver:

    Hej Annica!

    Jag har en fråga angående brun utan sol. Jag skulle vilja ha en som är luktfri eller nästintill luktfri och utan parfymer och massa konstiga ämnen. Vill inte riskera få några utslag eller nåt. Har du något tips på en brun utan sol utan konstiga ingredienser? 🙂

  3. Theresia skriver:

    Hejsan! Har ni någon bra produkt som bleker/tar bort acneärr? Jag har röda märken som Sitter under huden efter finnar. Jag har också problem med perioral dermatit och extremt känslig hud. Vill helst ha en produkt utan syror så att jag kan välja att använda den med vilken hudvård som helst.
    Undrar även hur jag ska göra i sommar med solen och acneärren? Vill ju såklart bli brun och fräsch i ansiktet men har hört att solen kan förvärra acneärr?? Går det bra om man har starkt solskydd och inte bränner sig?

    Sen har jag en fråga om kokosolja, kan man använda det på huden i ansiktet? Min hud är kaos just nu med min pd och huden fjällar och är helt sjukt torr.

    Med vänlig hälsning, Theresia

    • annica skriver:

      Hej Theresia, från tidigare inlägg hittar du Produkttips – Perioral Dermatit . Rekommenderar dig alltid SPF30 eller högre för att skydda huden så mycket som möjligt. Rekommenderar dig även att göra mitt kostnadsfria hudtest så hjälper vi dig med en fullständig rutin. Hudtestet! Kram Annica

      • Theresia skriver:

        Tack både Filippa och Annica för era svar!:)

        Jag har tänkt beställa dermaceutic k-Ceutic spf 50 som solskydd till ansiktet. Sen har jag även kollat på både Laser-Free Resurfacer Face från Peter Thomas Roth och paulas choice RESIST Skin Transforming Mult-Correction Treatment för att få bort mina röda acneärr, skulle någon av dessa produkter passa mig och vilken skulle isåfall passa bäst? Innehåller någon av dem syror och kan jag isåfall ha det med Min pd? Jag använder redan dermalogica ultracalming serien i övrigt. Tusen tack för en kanonblogg med 🙂

        • annica skriver:

          Hej Theresia, Det kan fungera på en perioral dermatit som inte är blossande men nog inget jag skulle rekommendera till en början. Viktigt att huden får lugna sig och komma i balans innan du börjar behandla ärr. Kram Annica

    • Filippa skriver:

      Hej! Så tråkigt med pd, min har lugnat ner sig betydligt efter jag har använt Peter thomas roth oiless oil på de torra fjällande partierna. Har använt Paulas choice Clinical instant calm advanced redness relief som ansiktsvatten och La roche-posay Toleriane ultra som dag/fuktkräm. På de finn-liknande utslagen har jag strykt tunt med Rozasol (finns receptfritt på apoteket). Rengöring REN Evercalm gentle cleansing milk. Provat så många olika grejer mot min pd i ett halvår, eftersom jag ammar och inte kan ta tetralysaltabletter. Detta är det som gett bäst resultat. I övrigt försök att göra så lite som möjligt med huden, försök ha sminkfria dagar och dagar när du inte gör något alls med den, särskilt viktigt i början. Lycka till!

      • Theresia skriver:

        Tack för ditt svar! Ska kolla in den oljan, ibland blir man såååå torr av pdn.. Skönt du fått hyfsad bukt på din:) de är inte alls kul med pd.. Försöker va osminkad så ofta som de går men jobbar som frisör och de är inte så kul att se trött och så ut på jobbet(vilket jag känner mig utan smink) haha.. Men tack för dina tips! Ska absolut prova dem!:)

      • annica skriver:

        Hej Filippa, Tack för ditt tips och att du delar med dig 🙂 Kram Annica

  4. Ulla skriver:

    Går det att använda lysterprodukterna utan foundation? Att bara blanda i dagcremen. Använder PC Resistserie.

  5. Linda lia skriver:

    He Annica,
    Såg din senaste visning på nyhetsmorgon. Blev mycket förtjust i nya vårfärger. Fastnade dock på de gröna nyanserna som jag inte hittar någon förteckning på bl.a.de som finns under videon. Vilka märket var det?
    Tack på förhand-

  6. May-Britt skriver:

    Nu har jag köpt Exuviance
    ANTIREDNESS Lugnande SERUM köpte också Clarins Golden Glow Booster Själv Tan och undrar skal jag använder första serum och sedan blanda Clarins Golden Glow Booster i min dagkräm Exuviance
    DAG REPAIR SPF 30? eller den måste användas i en annan kräm?
    Så jag undrar jag använda denna på halsen Exuviance
    TONING hals kräm
      eftersom har solskador på halsen, men det har förbättrats nu med denna kräm 🙂
    skal jeg droppe den på dagen när jag använder bus? eller skal Jag använder serum hals kräm och så Exuviance
    DAG REPAIR SPF 30 blandas med Clarins Golden Glow?
    Kram.

  7. sara skriver:

    Hej .
    Var på ansiktsbehandling idag . Är gravid i mitten av v11, frågade om de var ok att de gjorde ultraljudspeeling då jag är gravid . Vilket enligt henne inte var något problem .. läser nu på nätet att de inte alls ska göras på gravida och får jättedåligt samvete :(.
    Kan de utgjort någon skada för barnet . ?eller varför rekommenderas det ej till gravida ?

    • annica skriver:

      Hej Sara, Det är inte helt ovanligt att man sätter gravida som kontraindikation från olika apparaturer på salong. Detta är för att hålla ryggen fri och för att man inte har gjort studier på just gravida. Men inom hudvård är det sällan något påverkar fostret utan att din hud under graviditeten är mer reaktiv och lättare får pigmenteringar tex. Det kanske även var ett så pass litet område men kolla gärna med din hudterapeut som har utbildning inom apparaturen så hjälper hon dig säkert vidare. Säkert inget att vara orolig för 🙂 Kram Annica

  8. Karolina skriver:

    hej Annica! Jag känner mig väldigt torr i ansiktet, samtidigt lite lite oljig efter en dag på jobbet. Jag har två olika återfuktande masker, en från PTR och en från Rodial. Sen har jag dag och nattkräm från paulas chioce som också ska vara för torr hy men ingenting verkar hjälpa! Vad tror du det kan bero på? Jag är 23 år och börjar redan på lite panik över rynkor och ålderstecken, är det för tidigt eller ska man tänka på det redan nu?

  9. sara skriver:

    Hej.
    Jag har en fråga ang produkter med AHA syra. Om man andvänder ansiktskräm utan solskyddsfaktor antar då att man behöver komplettera med detta. Men kan man då välja en från ett annat märke eller är helst från samma märke? Och ska man ha serum, ansiktskräm, solskyddsfaktor, primer och sen foundation i den ordningen ?

    • annica skriver:

      Hej Sara, Det går bra att komplettera med från annat märke. Så länge det inte krockar ingrediensmässigt 🙂 så att det inte blir ett SPF från annat märke som också innehåller syror. Då rekommenderas precis den ordningen som du listar upp. Kram Annica

  10. Maja skriver:

    hej! jag har 2 frågor. jag undrar om man ska tvätta ansiktet i varmt eller kallt vatten ? (en känslig hud). och sen har jag börjat få några få knottror på överläppen nu igen och är rädd att det är min pd som kommer tillbaka. kan det bero på vårsolen? och vad bör jag göra för att försöka få bort det?

    • annica skriver:

      Hej Maja, Det är oftast bäst att tvätta ansiktet i så pass kroppstempererat vatten som möjligt. Så lagom är bäst! Sol kan förvärra Perioral dermatit, då viktigt nu med högt SPF och vårdande och lugnande produtker. Tips på tidigare inlägg: Produkttips – Perioral Dermatit Kram Annica

  11. Charlotte skriver:

    Hej Annica, tack för en superbra blogg. Jag undrar om du kan hjälpa mig med en Foundation som kan täcka melasma? Lyckas inte riktigt sminka över det bra.

    Jag undrar också en annan sak. Fick av en hudläkare utskrivet en lösning med Hydrokinon i. Men jag läser på nätet att det är förbjudet i EU och bl.a. cancerframkallande? Bör jag avstå från att använda den?

    Med vänlig hälsning
    Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, Där skulle jag rekommendera dig att satsa på en riktigt bra concealer och täcker pigmenteringar. Speciellt om det handlar om ett mindre parti. En concealer som täcker mycket bra är Clarins Concealer Stick. Värd att testa på! Vet att Hydrokinon kan skrivas ut av läkare i vissa separata fall. Handlar det om en kortare period och du går på läkarens ord kan du nog vara lugn. Men kolla gärna med din läkare 🙂 Kram Annica

  12. Frida Svensson skriver:

    jag tycker blått är såååsvårburet. det blir lätt så himla 80-taligt. hur kan man göra det mer modernt?

    • annica skriver:

      Hej Frida, Då tycker jag att du kan börja att testa en eyeliner för att sedan kanske våga testa mascaran och sedan kanske testa på en lite mer metallic blå nyans som eye shadow 🙂 Laura Mercier Baked Eye Colour i nyans Lagoon är fin! Låt fantasin ta över och testa dig fram. Lycka till! Kram Annica

  13. Hanna skriver:

    Hej Annica! Vilken fantastisk hy du har! Det skulle jag också vilja ha:)
    Har kikat på två cleansers från dermalogica som jag väljer mellan. Det är ultracalming cleanser och special cleansing gel. Jag är ung (19 bast) och är ganska känslig i hyn som lätt blir röd och lite torr. Dock är mitt problem att jag har små kvisslor på hakan och lite på kinderna som ibland kan utvecklas till större finnar. Antar att det är ngt hormonellt eller brist på bra rengöring. Behöver din hjälp nu för att bestämma mig vilken rengöring av de två jag nämnt (eller om du har ett annat förslag) som jag kan beställa från er 🙂
    Tacksam för svar!
    /Hanna

    • annica skriver:

      Hej Hanna, Inte alltid som huden varit i full balans var under en period som det var lite tuffare. Men med bra hudvård och lyssna på hudens signaler kommer man ofta i bra balans. Skulle rekommendera dig att börja med UltraClaming cleanser för att känsligheten kan ofta vara en orsak till att huden blir tilltäppt och yttorr. En känslig hud i balans är en bra grund till en bra hudvårdsrutin. Kram Annica

  14. Susann skriver:

    Hej Annica,

    Du din hud ser verkligen strålande ut.
    Tack för världens bästa blogg, och att du alltid delar med dig av alla dina hudvårdtips.
    Jag har en fråga angående ögonkräm, jag använder excuviande hydrating eye komplex, dock känns det som om jag hade behövt något extra då jag fortfarande ibland upplever torrhet under ögonen, jag är 27 år och letar inte efter någon antiage produkt, utan jag undrar om det finns något fuktserum som skulle funka med min ögoncreme ?

    Tack på förhand 🙂 kram

  15. Fanny skriver:

    Hjälp!

    Detta kanske inte är så passande till ditt inlägg men jag har försökt leta på internet, överallt på internet om man kan vara allergisk emot Maria Åkerbergs hudvårds serie? Jag fick ett kit som är för normalhy i present. Har använt den i 3 dagar, morgon och kväll. La märke till att jag fick lite utslag på händerna, idag så blossade ansiktet upp och det kliar i hela ansiktet. Är jag förmodligen allergisk emot något i deras produkter då? Vad kan det vara? 🙁

    • annica skriver:

      Hej Fanny, Eftersom man kan vara allergisk mot allt så kan du vara allergisk mot några produkter från Maria Åkerberg. Har du citrusallergi kan du ibland vara känslig mot dessa produkter. Återkom gärna till info@skincity.se så kan vi hjälpa dig vidare med dina produkter och reda ut vad som kan ha hänt. Kram Annica

    • Christine skriver:

      En kompis till mig köpte Maria Åkerbergs face lotion, den gav henne finnar oså hon gav den till mig – den gav även mig finnar så jag gav den till mamma – som fick kliande utslag av den… Måste ju vara nåt fel på den, om inte så iaf hyfsat allergen =/

  16. Bea skriver:

    Blev himla sugen på bronzern från bare minerals nu. Använder deras smink i vardagen och har complexion rescue som foundation till vardagen. Man blir inte för mörk då så att det ser ut som om att man har brun utan sol i ansiktet och misslyckats? eller ger det bara en varmare och mer glowig hudton?

    Jag skulle även vilja ha tips kring två andra saker. Det ena är om det blir ett bättre resultat när man applicerar med smoothing face brush eller det spelar ingen roll om man har en vanlig foundation pensel? Det andra är att jag är ute efter en primer som gör att det verkligen sitter hela dagen. Just nu har jag Clarins instant light radiance boositng complexion men tycker inte att den gör så att min foudnation från bare minerals håller bättre. Har du tips på någon primer som passar en torrare hudtyp och som gör att b.m. complexion rescue sitter bättre hela dagen? När jag använder min foundation från Clarins true radiance så upplever jag att den håller bättre över dagen.

    Kram Bea

    • annica skriver:

      Hej Bea, Du kan applicera den även på en mycket ljus hudton. Tänk då endast på att applicera en lite mindre mängd så att den inte tar över din foundation. Till Complexion rescue tycker jag absolut att Smoothing face brush ska användas. Den är verkligen som gjord för denna typ av produkt. Annars fingrarna! 🙂 Hydrablur primer till den yttorra huden är ett måste att testa på!
      http://skincity.se/sv/product/5907/dermalogica-hydrablur-primer
      Kram Annica

  17. Mona Lindström skriver:

    Det första jag gjorde efter att sett programmet var att testa cocktailen med CC cream men istället för Bareminerals bronzer använde jag min från Sensai ☺ verkligen lystrigt och fint. Som vanligt bra tv när du är med.
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Så roligt att få inspirera och din kombination låter minst lika bra 🙂 Sensai bronzing gel är ju en favorit sen länge!! Stor kram Annica