Mina tips i Femina!

  • | Annica

Tidningen Femina Annica Forsgren

Kolla in mina semester tips i tidningen Femina som är ute nu!
Skärmavbild 2016-05-19 kl. 19.46.28
Här kommer oxå the full version av intervjun ofta får man ju korta av lite i tidningarna! Jessica Blockström på Femina Intervjuade mig och här är intervjun i helheten :):

Mitt smultronställe/hit åker jag i sommar:

Med båten ut i Stockholms skärgård och till Tylösand i Halmstad

Min skönhetsstil på semestern

Nude i ordets rätta bemärkelse dvs rätt osminkat mestadels och sminkar jag mig så kör jag gärna naturell look med mycket lyster och bronzeinslag.

Min bästa sommardoft:

Åhh det måste bli Laura Mercier´s Eau Gormande i doften ”vanille”

Så håller jag stilen på flyget:

Fuktserum, fuktserum och åter fuktserum. Baddar in huden minst 1 gång i timmen med ett fuktserum gärna ett i en lätt oljebas. Det finns inget  mer stillöst  än att landa med en torr och krackelerad hud och det finns inget mer classy än att landa med återfuktad och lystrigt fräsch hud. Sen måste man ha ett lipabalm  i väskan, läpparna måste kännas smidiga och se mjuka ut, så viktigt. Jag  är helt kär i ekologiska Grown Alchemist Lip Balm Water Melon and Vanilla.

3 bästa minisarna:

Jag gör ju om alla mina produkter till minisar när jag reser eftersom jag vägrar tumma på min hudvårdsrutin. Dvs jag fyller över allt i små tomma reseförpackningar.

 

En riktigt närande olja är en riktig lifesaver på semestern för torr eller obalanserad hud. Pauals Choice Resist Moisture Renewal Oil finns i mini format och är  fantastisk.

Ansiktsmist från akademikliniken Pure Berry toner är helt suverän att spraya på huden hur ofta som helst  för en snabb fuktkick.

Elemis uppljusande och härligt skummande rengöring  White Brightening Tone Cleanser tar bort makeup bra och gör hudtonen jämn och fräsch.

 

Byter du rutin på semestern?

Aldrig att jag slarvar med min rutin bara för att det är sommar. Det finns inte. Dock måste man alltid addera/justera lite i sin hudvårdsrutin för att anpassa den till klimatet tex.  Kan ju vara allt från lättare/kraftigare creme till ett solskydd med mer miljöskydd om man tex ska på storstadssemester.

Behandling/kur jag alltid gör innan resa:

Jag lägger alltid in mig själv på en ”recond” hos mig själv innan jag reser. För mig är det viktigt att alla ”stora” beauty bitar är fixat innan resan. Tex färga ögonbryn, peela ansikte och kropp. Jag gör ofta en vitamin kur innan resa. Gärna typ en 7 dagars ampull kur och sover sen med återfuktande ansiktsmask några nätter så huden känns riktigt plumpad. Vaxa ben och bikini, fixa snygga naglar, göra pedikyr. Gärna också ett besök hos frisören innan. Sen är jag klar för semester!

Skönhetsmissen på semestern jag aldrig glömmer

Har två jobbiga grejer.. för 15 år sen på Aruba, det var molnigt och på Aruba är det en ständig bris. Det var bara några dagar till hemfärd och jag trodde inte solen tog så mycket.. brände mitt dekolletage något så hemskt så jag får ångest av det när jag tänker på det än idag. Det var helt vidrigt.. tänkte bara hudcancer hela tiden.

Den andra grejen var nyligen i Dubai, vet inte om det klassas som skönhetsmiss men jag skulle borsta tänderna och hade med mig en sån smart liten resetandcreme men tog i stället  en hydrokortison salva , tubarna var idenstiska. Innan jag fattade vad jag gjort började hela svalget kännas bedövat.. det var sååå obehagligt jag trode jag skulle kvävas,  men hela senariot rätt komiskt i efterhand.

Vad gäller skönhetsmissar annars så gör jag inte det nu.. jag har med mig allt för alla tänkbara senarion och är mycket noga med mina små skönhetsritualer.

Tre saker jag alltid har i strandväskan

  1. Alltid solskyddd 30/50, gärna Caritas.
  2. Solglasögon med bra  UV-skydd, gärna mina älsklingar från Bottega V.
  3. Pincett & Spegel (ok, det blri 4 saker) och det måste vara min Rubis pincett.

Solskyddsfavorit/er

Älskar ju Caritas SPF50. Dyr som tusan men den är så grym och mer än bara solskydd. Det är en grym anti-age creme. Paulas Choice Resist Super Light Daily Wrinkle Defence SPF30 är också helt fantastisk och lätt tonas för en mer jämnhudton.

 Om det hettar på huden/skönt mot solbränna?

Maria Åkerbergs Aloe Vera är underbar. Jag stälelr den i kylen direkt när jag kommer fram till hotellet och den är lika bra på varm hud, som fuktmask som på kliande myggbett. Lika bra för barn och vuxna.

Unnar mig när jag reser:

Alltid helt nya solskydd och ny solskydds necessär. Ogillar om det är sand korn kvar i solväskan eller i locken på solskydden.. vill ha dem nya. Dyrt och onödigt… jag vet..

Smarta kurer som går ner i resenecessären

Jag älskar ju Sheet Masks. Engångsförpackade ansiktsmasker eller ögonmasker som är så praktiska att ha med på resan. Finns i många olika märken. Svenska Verso gör några riktigt bra.

Tips när man ska packa beautyboxen:

Var metodisk och gå igenom din hudvårdsrutin steg för steg samtidigt som du packar för att minimera risken för att missa något. Se till att rigga upp med ett gäng tomma flaskor och burkar så du kan fylla över så mycket som möjligt i små flaskor. Ha en märkpänna till hands ( jag tar barnens som jag märker kläder med) och skriv på flaskorna vad du har i.

Taxfree-klipp:

Handlar aldrig skönhet på taxfree  men jag går gärna och kollar. Möjligtvis någon parfym eller något parfym kit med lite härliga minisar.

Håller för ett dopp/vattenfasta favoriter:

Utan tvekan Sensai Volymising Mascara 38 grader med base under. Bästa som hänt mina fransar! Kan bada, gråta, gå i regnet utan att se ut som en panda. Love it!

Färger jag frossar i på sommaren:

Mycket bronzetoner i kombination med aprikost och blått. Matcha gärna en bronzig varm look med en koboltblå mascara. Kan tycka det är fint med rätt markerade svarta ögon till en övrigt super naturell look med mycket bronze och glow.

Hudvård när det är svettigt:

Välj lättare produkter och se till att återapplicera ofta så du behåller ditt solskydd på huden. En gelecreme brukar vara en perfekt sommarprodukt för ansiktet. Darphins HydraSkin Light är som en dröm. Svalkar samtidigt som den återfuktar.

Oväntat redskap:

Jag är nog otroligt traditionell …Men min Plexi-platta är viktig för mig. Den måste jag ha när jag färgar brynen.

Hetaste sommartrenden:

Definitivt elektriska blå toner.. så hett å så snyggt till den BUS-bruna tonen på huden

Bästa sommarpartytricket

Stroba huden med ett mer bronzetonat puder med mycket lyster. Välj ett som ger den rätta wet-look känslan. Laura Mercier har en perfekt produkt för detta, Shimmer Bloc i färgen Peach Mosaic. Ha sen en fuktspray i väskan och duscha på huden så ofta du kan för en het sommar look!

 

signatur

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

38 svar till “Mina tips i Femina!”

  • (38) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Catha skriver:

    Hej Annica!

    Jag är egentligen dansk men gillar verkligen at läsa din blogg ändå!
    Jag är 33 år och har känslig (blir lätt röd), torr, tunn och hormonel-acnebenägen hy. Kan du rekommendera en solkräm til ansiktet och finns det någonstans man kan läsa mer om fysiskt vs kemisk solskydd til ansiktet? Jag vill så gärna lära och forstå vad det är bättre!
    Tack for en bra blogg!

  2. Therese skriver:

    Hej fina Annica!

    Du skriver att man måste ha med sej ett fuktserum att smörja sig med en gång i timmen. Vilket rekommenderar du till en yttorr 43-årig hud?
    Kram!

  3. Alexandra skriver:

    Hej! har en fråga som kanske inte rör detta. Jag använder hudprodukter i min dagliga rutin som innehåller hyaluronsyra och på detta använder jag paulas choice 2% bha liquid. Sen har jag en ansiktsmask som innehåller AHA och en som innehåller polyhydroxisyror, blir detta för mycket för huden?

    Kramar Alexandra

    • annica skriver:

      Hej Alexandra, Helst ska du inte blanda syror från olika märken som har en exfolierande effekt på huden. Hyaluronsyra går bra då den inte är exfolierande. Men AHA-, BHA- och PHA-syror ska helst inte kombineras från olika märken då detta lätt kan stressa huden, speciellt om du är känslig. Kram Annica

  4. Ingrid skriver:

    Tips på riktigt bra solskydd för en som är gravid och ändå tänkt vara ute mkt i sommar? Vill gärna att det även funkar som fuktkräm. 35 år, blandhy, inga särskilda problem fn utan vill mest arbeta förebyggande. Funderar även på serum under: PC resist, PC skin hydrating booster, transderma C el ngt helt annat?
    Dessutom skulle jag gärna vilja ha tips på bodylotion/olja för att förebygga bristningar.
    Stort tack på förhand!

  5. tova skriver:

    Håller med kul att du lägger upp här och hela svaren 🙂
    Undrar lite om oljan/serumet från PC, om den funkar bra med babor neuro serie + calming serumet?
    Ska snart till cypern i två veckor, förra året vi var iväg blev jag kruttorr och stram (har eksem, så blir väldigt torr, stram ibland lite flammig) Den lät bra som en extra fukt boost 🙂

    Kram

  6. Tima Brorsson skriver:

    Önskar lite länkar till highlighter för strobing som passar för en ljushyad fakeblondin som är född rödhårig och har hyn därefter, rödlätt och fräknig. 🙂

  7. Olivia skriver:

    Hej Annica! Jag har Jan marinis age interventional cleanser, men jag gillar inte den. Har en blandhy som gärna får mycket stängda pormaskar, sen så är min hudyta väldigt fnasig så inget smink sitter på bra alls. Jag vill byta ut min rengöring men vet inte till vilken? Bioglycolic verkar så himla bra för en tilltäppt hy samt att kanske peela bort gamla hudceller? Har bioglycolic creme under min dagkräm som ja tar morgon och kväll men känns som jag behöver nåt mer? Ska även testa e recovery creme för att få lite mer fukt i huden, då jag transfomation creme är lite mesig! Har du mer tips på vad jag kan göra eller byta ut? förutom att sova med fuktmask och använda serum vilket jag redan gör! Kram <3

    • annica skriver:

      Hej Olivia, Du kan välja att använda din nuvarande rengöring till dagen men en lite mer behandlande till kvällen. Eftersom du har Bioglycolic biocelar creme blir det nog lite mycket att börja med Bioglycolic rengöringen. Så börja med Cesta Jan Marini C-Esta Cleansing Gel. Glöm inte även Cesta serumet morgon och kväll för att huden ska få optimal behandling 🙂 Kram Annica

  8. Sara skriver:

    Hej ! Jag har en fråga angående solskyddsfaktor. Jag har väldigt tunn hud med lite tunna blodkärl det syns inte jättemycket har alltid använt hudkräm med solskyddsfaktor. Är det ok för mig att använda en hudvårdsrutin som inte har spf? Jag har blivit rekommenderad genom skincity produkter från beaute pasifique.
    Jag blev också rekommenderad Jan marniers solskydd då jag inte gillar när det blir för fett vill ha något som absorberas snabbt.
    Var också lite intresserad av Darphin eller exuviance? Är lite osäker på vilken märke jag ska satsa på? Tacksam för tips!
    Tack för en bra blogg!

    • annica skriver:

      Hej Sara, Beauté pasifique är en bra hudvårdsserie som hjälper till att stärka upp en tunn och känslig hud. SÅ tycker att det är en bra serie för dig. Men eftersom du är känslig så rekommenderar jag dig att använda dagligt solskydd. Jan Marini tycker jag passar bra och fullt med antioxidanter för att skydda och bevara huden. Kram Annica

  9. Emma skriver:

    Varför tror folk att sol är bra mot acne? Jag har läst att det är tvärtom.

    • annica skriver:

      Hej Emma, Många känner tyvärr så och något som jag verkligen inte tycker är bra. Det ska vi se till att få ändring på. Ska se till att ta upp detta i kommande inlägg så att man blir medveten om riskerna med sol och inflammerad hud. Solen har en exfolierande effekt på huden och kan få bort yttorrheten som gör att huden inte blir lika tilltäppt. men detta finns det skonsamma och bra produkter för istället. Eftersom solen gassar på inflammerad och känslig ökar risken för ökade inflammationer och pigmenteringar i huden. Huden kan även få tydligare ärrbildning. Kram Annica

  10. Isa skriver:

    Hej!
    Använder du själv någon av babors ampuller so kur, såfall vilken/vilka ? 🙂

  11. Veronica skriver:

    Hej Annica, jag tänkte höra med dig, det är nämligen så att jag har börjat använda Apotekets eget märke Apoliva för ansiktsrengöring, och den fungerar jättebra för mig. Däremot så har dem inte så bra utbud av peeling, (gärna både som BHA och AHA syra då jag har är ganska oljig i Tzonerna men torr vid kinderna) eller ansiktsmasker. Så jag tänkte höra med dig, kan jag då istället använda ett annat märke för dessa produkter, eller är det inte bra för huden att blanda? Jag är lite av en newbie på detta. För jag har spanat in Maria Åkerbergs serie som jag tycker verkar vara bra, men jag vet inte heller om det är så bra eftersom den serien är ekologisk, och det är inte Apolivas. Jag känner att jag inte riktigt har någon koll på hur jag får blanda mellan märken.
    Kram Veronica

    • annica skriver:

      Hej Veronica, Det går oftast bra att blanda märken så länge du inte blandar produtker som innehåller syra(som just BHA/AHA-syra) som exfolierar huden. För att du ska få tips och råd om en hudvårdsrutin som passar dig kan jag tipsa dig om hudtestet! Så får du kostnadsfritt en rekommendation skickad till dig. Kram Annica

      • Veronica skriver:

        Hej, tack så mycket för ditt svar. Men isåfall måste jag få fråga, den serien som jag använder till T-zonerna tycker jag ändå fungerar rätt så bra, men i den serien så finns det bara ansiktsvatten för fet hud som innehåller alkohol, och det försöker jag verkligen undvika. Så der jag undrar är om jag kan köpa ett ansiktsvatten från ett annat märke som ska hjälpa mot alla hudtyper (frågan är dock om den hjälper mot min feta hud när den ska hjälpa alla hudtyper) för om jag ska köpa ett ansiktsvatten för fet hud så innehåller de flesta aha/bha syra, och jag försöker undvika att blanda syramärken, eftersom der redan finns aha/BHA syra i rengöringen och fuktkrämen som jag använder i T-zonen. Så är det bättre kanske att jag helt och håller byter märke till ett annat, eller vad tror du?
        Kram Veronica

        • annica skriver:

          Hej Veronica, Du kan absolut välja ett serum som är för alla hudtyper så länge det passar din hud. Oftast exfolieringen och serumen som är det mest behandlande produkterna för en blandhy/fethy 🙂 Viktigt att du hittar produtker som passar just dig och som du trivs med. Men en hel hudvårdsrutin från samma märke brukar var bra, speciellt om du har en hud i obalans. Så gör annars gärna hudtestet, länkat i tidigare svar, så hjälper vi dig! Kram Annica

  12. Caroline skriver:

    Hej 🙂 jag använder mene&moys produkter sen flera år tillbaka (rengöring 15%) Har lite problem med pormaskar o har testat deras revitalizing gel typ 2 månader nu o tycker inte den funkar. Kan jag byta ut den mot Paulas choice BHA 2% liquid?
    Mvh Caroline

    • annica skriver:

      Hej Caroline, Helst ska du inte blanda olika syrabaserade märken. Men BHA/salicylsyra är otroligt bra på att arbeta på tilltäpptheter och kan verkligen rekommendera dig liquid. För att testa produkten ska du helst avsluta dina syrabaserade produtker från Mene&Moy 2 veckor innan du påbörjar BHA-liquid. SÅ att huden inte blir stressad. Vill du ha hjälp med en hel rutin rekommenderar jag dig att göra hudtestet. Till hudtestet! Kram Annica

  13. Felicia skriver:

    Åh, blir alltid så inspirerad av din blogg!
    Vet nog redan svaret på detta, men du utför inte personliga analyser/hudvårdsbehandlingar? Alltså ni på Skincity har inte någon salong man kan besöka för konsultation? Känner ett så stort förtroende för dig och skulle vilja höra vad du tror om min hy. Plus ögonbryn såklart 😉
    Har gjort Hudtestet så väntar även spänt på det.
    Tusen tack för en fantastisk blogg, du är grym!
    Kram Felicia

    • annica skriver:

      Hej Felicia, Jag önskar verkligen att vi kunde ta emot fler som vill komma på behandling. Vi har nyligen flyttat om och har en begränsad kundkrets har har svårt att ta emot nya kunder. Tyvärr.. men det har blivit framflyttat. När vi öppnar upp för fler så kommer vi informera i våra NL eller sociala media kanaler om när det sker. Så håll utkik 🙂 Fram tills dess så hjälper jag dig här på bloggen eller så får du gärna kontakta mina fantastiska kollegor på telefon, chatt, mail och via hudtestet. Kram Annica

  14. Jessica skriver:

    Vilka trivsammare resetips 🙂 ska absolut ta med mig min hudvård på semestern.
    Härligt att du delar med dig av dina skönhetsmissar 😉
    Nu ska jag njuta av min söndagsmask!

    • annica skriver:

      Hej Jessica, Tack! Viktigt att komma ihåg det viktigaste delarna nu inför sommaren och då vi vill släpa runt på så lite som möjligt. Söndagarna har verkligen blivit en fantastiska dag att se fram emot, söndagsmasken 🙂 Kram Annica

  15. Donnachic skriver:

    Underbar läsning av duktiga Jessica, med dina supertips! Blir riktigt sugen på Carita till beachen… 😉

    Jag har en make som har samma frisyr som din! När han rakade huvudet nu i helgen hade han stora röda torra utslag som flagade mest på ena sidan av skalpen. Vad smörjer man in såna typer av utslag med?? Heter detta tillstånd något särskilt?

    Och något tips för riktigt bra solskydd han enkelt kan dra på sig över panna och mitt på huvudet där han tyvärr redan har bruna små fläckar, solskador sen tidigare år. Något att använda som daglig hudvård.

    Vore väldigt tacksam för hjälp med mer hudvård och solskydd för män denna gång!

    Stora kramar, Lotta <3

  16. Emma skriver:

    Älskar att läsa sådana här inlägg!

  17. Emma L skriver:

    Just nu använder jag ”Paula’s Choice
    RESIST Youth-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50”, älskar konsisten, att den är så lätt. Men min hud verkar inte gilla något i den för jag blir lite rödflammig av den ( kanske det kemiska filtret). Har du tips på en annan som passar acnebenägen hud?