Peelingskola på Nyhetsmorgon

  • | Annica

 

Missade ni inslaget i morse då jag körde Peeelingskola? Luugn.. det gör inget.. klicka HÄR eller på filmen ovan så kan ni se det nu och huuuur många gånger ni vill:). Bra va?!

Tänkte att jag tar å skriver ner exakt vad det är jag säger oxå så kan ni kolla på klippet och sen läsa här nedan om det var något ni tyckte gick lite för fort.

peelingskola

Varför ska man egentligen peeela huden?

Vill börja med att säga att det ju inte är något MÅSTE men om man vill ha en riktigt fin hud så får jag nog säga att det är ett måste.

Ni vet ju atthuden består ju av massa hudceller som klättrar  upp mot hudtyan för att sen ramla av och lämna plats åt ”ny” sund hud. Denna mekanism går rätt fort när vi är unga MEN när vi blir äldre (runt 25 -30) så saktar cellförnyelseprocessen ner och de gamla hudcellerna på hudytan ligger kvar längre. Huden känns  då  torr, sträv, matt, grövre, ojämn struktur. Huden känns och kan se ut precis som min gamla flagiga planka jag hade med mig. Ingen rolig historia mao;).

Det en Peeling gör är att den hjälper till att ta bort bort dessa från hudytan och lämnar plats åt en ny hälsosam hud. Det är torra nariga flagiga försvinner, rynkorna blir grundare och vi får en jämnare & slätare hud. Återskapar känslan av hur huden såg ut och kändes när vi var yngre.

Dessutom är det så att de efterföljande produkterna kan lättare tränga ner i huden och göra nytta ömman pejlar huden först. Om allt de torra gamla hudcellerna ligger kvar på hudytan så funkar våra hudvårdsprodukter mest som klister för de torra hudcellerna. DVS Bortkastade pengar.

Jag visade tre olika typer av peelingar för ansiktet: korn, syra och enzym

IMG_0142

1.Kornpeeling peeling

Den klassiska peeling typen som jag tror de flesta förknippar med en peeling.  Små korn som med hjälp av mekaniskt friktion tar bort de gamla torra hudcellerna på hudytan. De flesta använder kornpeeling men de flesta borde inte göra det.

Passar bäst till tålig och tjockare hud. Inte för den känsliga, finnar, acne tex. Kan leda till ökad känslighet och sprida acnebakterien.

Dessa kornpeelingar hade jag med mig:

  • Cicamed vanilla scrub
  • Decleor double radiance scrub
  • Neals Yard Honey & Orange Facial Scrub
  • Elemis skin buff

IMG_0143

2.Syrapeeling

Här löser man upp upp bindningarna mellan de gamla hudcellerna för att eliminera dem istället för att mekaniskt massera bort dem. Mest effektiva metode men behöver inte var stark. Man kan välja typ av syra helt efter hudens behov.

En torr och mogen hy väljer helst en AHA-syra. Återfuktar och verkar anti-age och är bra mot pigmenteringar.

Hud med acne/ igentäppta porer, pormaskar acne irriterad hud väljer helst en BHA syra (salicylsyra). BHA Löser upp talget i porerna.

Dessa syrapeelingar hade jag med mig:

  • Elemis Dynamic resurfacing gel mask
  • Exuviance Skin Rise Bionic Pads
  • Elizabeth arden PRO hydration peel-pads
  • Paulas choice skin perfecting 2%bha liquid
  • Rodial glamoxy 15% fruit acid exfoliating pads
  • Kerstin florian correcting at home professional peel

IMG_0144

3.Enzympeeling

Perfekt peeling för den superkänsliga eller den med mycket tunn hud. Här används ofta enzymer från ananas och papaya som liksom syran löser upp de gamla bindningarna mellan hudcellerna istället för att mekaniskt massera bort dem. Kommer ofta i creme/gelform som bara får verka som en mask ett par minuter.

Dessa Enzympeelingar hade jag med mig:

  • Biodroga MD cleansing enzym peeling powder
  • Darphin Mild Aroma Peeling
  • The organic pharmacy enzyme peel mask with vitamin c and papaya
  • Jan marini skin zyme papaya mask
  • Maria Åkerberg papaya peeling
  • Phytomer peeling vegetal exfoliant with enzymes

IMG_0145

4. Turbopeelingar

MEN jag vet ju att en del av er är riktigt vana pelare och önskar något alldeles extra i peeling väg. Då finns det självklart  riktiga TURBO peelings som innehåller en kombo av både Korn, Enzymer och syra. Mammig Yammie alltså om man vet att man har en hud som klarar detta.

Dessa Turbopeelingar hade jag med mig:

  • Akademikliniken pure triple peel
  • Peter thomas roth pumpkin enzyme mask

IMG_0141

DEN ENKLA SLUTSATSEN ÄR;  Att köpa dyra produkter utan att exfoliera är lite som att slänga pengarna i sjön.

Hoppas ni gillade inslaget!

signatur

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 svar till “Peelingskola på Nyhetsmorgon”

  • (32) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Jessica skriver:

    Hej 🙂
    Jag ska köpa en bra peeling tänkte jag men vilken skulle passa mig bäst?
    Har förut kört med mekaniska peelingprodukter men efter jag läst ditt inlägg så vill jag byta.

    Vad rekommenderar du, en Syrapeeling eller en Enzympeeling?

    Jag är snart 50 år, har normal hud (något fetare i T-zonen) linjer i pannan och kråksparkar runt ögonen. För övrigt har jag i dec börjat med era Medik8 produkter vilka jag tycker mkt om! (dag/nattkräm, retinoldroppar för ansikte samt serumdropparna till ögonen)

    Tack på förhand

    • annica skriver:

      Hej Jessica, AHA-syra är då att rekommendera utifrån vad du beskriver om din hud 🙂 vi har ett kostnadsfritt peelingtest som du göra får skicka in för en skräddarsydd rekommendation. Kram Annica

  2. ellie skriver:

    Hejsan! Använder mig av en kroppspeeling två gånger i veckan och undrar om du rekommenderar att även köra torrborstning emellanåt eller skadar man huden då? Vaxar benen och vill försöka undvika inåtväxande hårstrån! Kan även tillägga att jag har keratosis pilaris och endel plickar på ovansida lår och pyttelite strax under knäna.

    Tack för en bra blogg!

    • annica skriver:

      Hej Ellie, Fukten är även minst lika viktig vid vaxning och Keratosis pilaris. Vaxningen blir en ordentlig peeling för huden och huden försöker producera mer talg som lätt kan bli tilltäppt. Så en stärkande och återfuktande body lotion är minst lika viktigt, speciellt om du redan peelar huden 2 ggr/v. Beauté Pacifique Enriched Moisturizing Body Lotion, Dry Skin tips på lugnande och stärkande body lotion som är en stor favorit hos mig. Kram Annica

  3. Diana skriver:

    Hej Annica!
    Jag undrar om du fortfarande arbetar någonstans med hudvård? Eller har du något tips på en bra salong i Stockholm?

  4. Sanna skriver:

    Hej! Jag använder rengörningsprodukter i ansiktet morgon och kväll. Jag har de mesta inom rengörning men inte en peeling. Nu funderar jag på att skaffa mig en efter att sett detta. Så min fråga är, i vilken ordning gör man de? Alltså vart i ”rengörnings-rutinen” ska jag klämma in peelingen? 🙂 för att göra de lite enklare för dig så börjar jag såhär : Cleansin, ansiktsvatten sen moisturiser.

    • annica skriver:

      Hej Sanna, Vad roligt att du har öppnat upp ögonen för peeling. En peeling är en bra del i din rutin för att du ska kunna få ut maximalt av din hudvårdsrutin. Om du väljer att använda en exfoliering som ska stanna kvar på huden s k leave-on exfoliering appliceras den oftast innan serum och creme. Om du däremot ska använda dig av en enzympeeling, mekanisk peeling eller annan peeling som ska tvättas av från huden så använder du den efter rengöring. När du sedan tvättat av produkten avslutar du med ansiktsvatten, serum och creme. Gör gärna hudtestet för att få en komplett hudvårdsrutin som passar dig Till hudtestet! Kram Annica

  5. Jessica L skriver:

    Hej Annica!
    Sedan jag slutade med p piller i september har min hy flippat totalt, tror inte jag haft en liten bra period med hyn sedan dess! Jag står snart inte ut och skulle vilja gå till en hudterapeut som kan kolla ”in real life” och kanske om jag måste göra någon behandling. Jag vet att ni inte tar emot vilket är så synd så jag tänkte därför om du vet någon som du kan rekommendera. Vore så himla snällt jag vet verkligen inte vart jag ska gå och tycker det är rätt jobbigt att göra det så blir så lätt att jag bara skjuter på det då.
    Ha en fin kväll!
    Kram

    • Jessica L skriver:

      Här är mitt hudtest 109307 jag gjorde i januari om du vill kika på det och om du kommer att tänka på något märke som du tror kan göra skillad.
      Använder Paulas choice men tror jag vill byta då jag inte märker någon skillnad även när jag lagt till olika produkter där, med hjälp från er alltså så har inte experimenterat själv 🙂 tack på förhand!

      • annica skriver:

        Hej Jessica L, Eftersom du har börjat med Paula’s Choice så tycker jag att du ska försöka ge märket lite mer tid. Jag får verkligen dagligen så så otroligt fina resultat med märket men med ett par justeringar tror jag att du kan komma långt. Vill även tipsa om ett tidigare inlägg där jag tar upp fler faktorer som påverkar våran hud: Vuxenacne – så vinner du finnkampen!

        Ändra följande: Exfolieringen kan du gå över till Paula’s Choice CLEAR Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salycilic Acid
        Paula’s Choice RESIST Skin Transforming Mult-Correction Treatment som serum.

        Angående behandling så kolla gärna med närliggande hudvårdsalong så att du får en hudanalys om du önskar. Sen kan du gå på en lättare ansiktsbehandling(syra-fri, eftersom du har PC).

        Lycka till! Kram Annica

        • Jessica L skriver:

          Tack Annica!

          Jag har använt Paulas Choice i ett år nu lite drygt…men problemen kom i september så kanske får hålla ut lite mer innan jag provar nåt annat.

          Använder faktiskt serumet du tipsa om, skin correction – gillar den även om jag inte märker jätte stor skillnad.
          Ska läsa mer om exfolieringen, hur tycker du jag ska använda den? 2 ggr/dag?

          Har tänkt tanken om jag kanske ska skippa allt med syra och se om det blir bättre att hyn lugnar ner sig? vad tror du om det?

          Ha en fin dag 🙂

          • Jessica L skriver:

            Okej då ska jag testa att ta den varje kväll 🙂 tack!
            Och vilket ha begär jag fick nu på clarins fix sprayet!! Måste köpa 🙂

            Kram

          • Jessica L skriver:

            Hej, tack för dina svar 🙂

            Ja precis, så kanske jag får ta nya tag med syrorna i höst om hyn inte förbättras. Hopplöst.

            Känns faktiskt lite lugnare nu med utbrotten men vi får se.

            Okej så du tycker serumet istället för dermalogicas alltså? Jag var inne på tvätom, men vet inte vilken som är effektivast 😛

            Hur ofta tycker du jag ska ta skin transforming då? Morgon och kväll eller bara kväll nu när det blir sommar och man är ute mer i solen?

            Så tacksam för dina tips!

            Kram

          • annica skriver:

            Hej Jessica, Skin transforming arbetar på så mycket mer men passar fortfarande en mycket känslig hud 🙂 Du kan använda den endast till kvällen under sommaren om du önskar! Kram Annica

          • Jessica L skriver:

            Hej Annica,

            Okej är den starkare, men jag blir redan torr av liquid…

            Tror jag tar en paus från syra en period och testar hur det blir. Sen får jag väl sätta igång med det igen efter sommaren om hyn inte blir bättre.
            Jag tänker nu att jag kör med massa fukt och lugna produkter men använder Dermalogica daily microfoliant några gånger i veckan, den är ju inte så stark jämfört med de andra.

            Eller så ska jag fortsätta med PC skin transforming serumet iallafall?

            Ha en fin helg 🙂

          • annica skriver:

            Hej Jessica L, Kan vara en bra att ta en paus till sommaren då syrorna också gör huden mer solkänslig. Men tycker nog att du kan fortsätta med Skin Transforming istället för Daily microfoliant 🙂 Kram Annica

          • annica skriver:

            Hej Jessica L, Eftersom de tär en kraftfullare exfoliering än den som du haft haft sen innan rekommenderar jag dig att börja invänjningen på nytt. Gärna varannan kväll till en början och sedan öka upp användningen efter tidigast en vecka till varje kväll. BHA har även en lugnande effekt på huden men att överpeela är inte heller rätt. Viktigt att huden får tillräckligt med fukt 🙂 Kram Annica

  6. Sofia skriver:

    Hej hej!
    Kan/bör man använda peeling på huden runt ögonen? Jag har Exuviance padsen som du visade i inslaget 🙂

  7. Sophie skriver:

    Hej!
    Kan jag använda Biodroga MD cleansing enzym peeling powder om jag till vardags använder hudprodukter från Exuviance? Om inte, har du något annat alternativs jag kan kombinera Exuviance Skin Rise Bionic Pads eller bör jag endast använda de? Kram

    • annica skriver:

      Hej Sophie, Detta är ett mycket bra på enzympeeling som går jättebra tillsammans med en hudvårdsrutin från Exuviance. SkinRise brukar vara tillräckligt men inte fel att lägga till Enzympeelingen från Bidoroga 1-2 ggr/v 🙂 Kram Annica

  8. Johanna skriver:

    Hej Annica!
    Jag har sedan i julas använt hudvårdsserien Paula´s choice. Har fått riktigt bra effekt på mina finnar, men är väldigt yttorr och får inte bukt på det. Såhär ser min rutin ut:
    Hydralight cleanser och refreshing toner (morgon och kväll)
    2% BHA-gel (kväll)
    Serum: mult-correction treatment och resist super antioxidant concentrate serum (morgon och kväll)
    Återfuktning: hydralight daily mineral complex (morgon)
    Moisture boost hydrating treatment cream (kväll)
    Sen använder jag även retinol var tredje natt istället för BHA-gelen. Och använder mask 2 ggr i veckan där jag varierar mellan elemis herbal lavender mask, PC´s hydrating mask och Rodials hyaluronic mask.

    Har du några tips på vad som behöver tas bort/läggas till? Är som sagt väldigt yttorr, vilket också konstaterades när jag var på ansiktsbehandling idag.

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Du kan byta exfoliering till BHA lotion om du känner att huden börjar bli kvitt plitorna. Passar även mer för den som även är yttorr. Ett annat bra tillägg är Paula’s Choice RESIST Moisture Renewal Oil Booster som du kan boosta din nattcreme med nu när huden behöver extra fukt 🙂 Tänk på att inte använda syror på behandling så att huden inte blir stressad 🙂 Kram Annica

  9. Elisabeth skriver:

    På mittenbilden hade du en burk från Exuviance utan att ange i texten vilken produkt det var från Exuviance. Kan du förtydliga/uppdatera den informationen?

    • annica skriver:

      Hej Elisabeth, Tack för informationen! Det är Exuviance Skin Rise Bionic Pads och finns med i texten 🙂 Kram Annica

  10. Viktoria skriver:

    Hej!
    Kan man blanda de olika Transdermaserumen? Jag har Transderma O på dagen men det känns som att jag behöver mer fukt, kan jag ta ett pump Transderma O och blanda med ett pump Transderma M?

    • annica skriver:

      Hej Viktoria, Du kan avsluta Transderma O med Transderma M och Transderma M är väl egentligen den du kan kombinera med de andra serumen. Annars rekommenderas ett Transdemra åt gången. Vill du kombinera med fler serum rekommenderar jag då istället ett till dagen och de andra till kvällen 🙂 Kram Annica

  11. S skriver:

    Ska man peela även fast man använder Skin Perfecting 2% BHA Gel från PC? Eller blir det för mkt för huden?

  12. Anneli skriver:

    Hej!
    Undrar om och i så fall vilken sorts peeling man kan använda om man har rosacea?