Du missade väl inte min SOLSKOLA ?

  • | Annica

solskola
Förra året så körde jag en solskola på bloggen i 12 delar. Missade du den eller ivl du bara fräscha upp minnet lite så hittar du alla spännande och lärorika avsnitt HÄR! 

Annicas solskola

Tänkte bjuda på dessa 12 avsnitt som lite spännande sommarläsning så att du kan bli riktigt solsmärt.

Medans du gör det passar jag på att ta en liten semester men du kan följa mig som vanligt på min insta för lite dagligt hudvårds flow och en hel del semester bilden nu med. Håll utkik  vecka 29. Då jag laddat upp med nya spännande blogginlägg.. kanske redan slutet av vecka 28… vem vet;)
9806F908-1318-4002-996E-CF59BFB2E778

Njut av sommar och sol alla underbara! Ses snart här igen:)

signatur

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

37 svar till “Du missade väl inte min SOLSKOLA ?”

  • (37) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Maja skriver:

    Åh vad jag saknar dina uppdateringar och nya spännande inlägg! Kikar in här varje dag för att kolla om det finns något nytt. Men det är ju semester 😉 Jag har tänkt på dessa saker en tid så tänkte fråga dig nu. Vad tycker du om kemisk peeling? Och så är jag sugen på att utbilda mig till hudterapeut men står inte mycket om det på internet. Vilken skola gick du/dina kollegor på och vad ska man främst tänka på vid val av sådan utbildning? Kram!

    • annica skriver:

      Hej Maja, Jag blir så glad att du ”hänger här” varje dag. Så glad och tacksam för detta! Kemisk peeling idag kan vara så olika. Alla exfolieringar som exfolierar huden pga syror, enzymer osv är det vi kallar Kemisk peeling. Sen skiljer det sig i stryka och pH-värde som avgör hur kraftfull en exfoliering blir. Men Kemisk peeling, ja det tycker jag om 🙂 Se gärna denna länk för att se vilka skolor som är auktoriserade i Sverige: SHR-godkända utbildningar. Ett så spännande och lärorikt ämne där det finns något nytt att lära sig varje dag. Stort lycka till! Kram Annica

  2. Christine skriver:

    Hej
    Jag har fått så himla himla mycket vita pormaskar efter att ha börjat med Paulas Choice och har i samråd med tjejerna på Skincity kommit fram till att BHA lotion och serumet skin transforming multi corrector som gett mig dessa vita pormaskar (och även finnar och yttorrhet som nu lagt sig efter att jag slutat med BHA och serum). Så nu har jag slutat helt med serumet och använder BHA två, tre gånger i veckan.

    Meeen, huuur ska jag bli av med alla dessa vita pormaskar?! Antingen blir de finnar eller så försvinner de inte alls och bara göra att min hud ser ojämn ut.

    Kan jag använda en pormask-klämmare? Som är som en pinne ned med en ögla man trycker ovanpå pormasken så att den klämms? Eller ska jag klämma med fingrar och kleenex? Är så rädd att göra mer skada än nytta då jag alltid blir röd och får hud som typ fjällar när jag klämmer pormaskar annars. Har ingen salong i närheten att gå till heller, så därför tänkte jag om att pormask-klämmare var bra 🙂

    • annica skriver:

      Hej Christine, det vanliga är att bha och serumet minskar pormaskarna men så finns det alltid undantag då huden svarat på annat sätt. Ovanligt men är det vad man kommit farm till så är det säkerligen så. Tycker alltid att man behöver portömning dvs att även om produkter ger resultat så behöver en porig hud få hjälp. Du skriver att det inte finns salong att gå till så då återstår att med största försiktighet klämma lätt. Hur du göra kan du läsa mer om här. Själv är jag inget fan av verktyget : ) Rengör, peela och använd kleenex. Kläm INTE för kung och fosterland utan bara lätt:

      https://hudspecialisten.se/2013/11/allt-om-att-klamma-pormaskar/#_mainContent

      Låt inflammationer vara, klämmer du dem så gör man oftast det hela bara värre. Bakterier sprids och de tar längre tid att läka.

      kram
      Annica

  3. Linn Ö E skriver:

    Hej!
    Skulle det vara en bra idé att Babors After Sun som en vanlig nattmask/extra mjukgörande o reparerande nattkräm? Eller är dess egenskap att ”stimulera melaninsyntesen” oönskad att använda i onödan?

    • annica skriver:

      Hej Linn, Jag tycker så här. Välj Babors Aftersun sommartid till natten och sedan när du inte solar så finns inte behovet av stimulera melaninsyntesen på samma sätt. Då lämnar man plats för en nattcreme som arbetar på andra effekter som du önskar. Tex anti age, fukt, näring, lugna en annars känslig hud osv. kram Annica

  4. A skriver:

    Hej Annica! Hoppas allt är bra, med mig är det sisådär. Jag gjorde nyligen ett nytt hudtest hos er och blev rekommenderad Exuviance, men nu i efterhand efter att ha använt många av produkterna så upplever jag att det kanske inte var rätt val för mig. Jag är väldigt doftkänslig och de är parfymerade, men vissa kan jag ändå tolerera bättre än andra. Jag undrar nu om jag kanske kan kombinera Paula’s Choice med Exuviance? Kanske byta några produkter?

    Min nuvarande produkter är:

    – Gentle cleansing creme
    – Soothing toning Lotion
    – Vespera bionic serum (nyligen köpt till)
    – Sheer refining fluid
    – Evening restorative complex

    och slutligen Dermalogicas skin hydrating masque som jag tror man kunde kombinera med syra märken. Jag blir alltid illröd, verkligen super rödflammig varje gång jag använder Sheer refining fluid och börjar undra om kemiskt solskydd inte passar min reaktiva hud riktigt, är lite inne på fysikaliskt med Zinc istället. Hade det varit bättre? Även Soothing tonern är jag lite osäker på. Skulle jag kunna byta ut cremen mot Paula’s choice Hydralight shine free mineral complex med SPF 30, använda Calm redness el ngn annan PC creme istället för Sheer refining från Exuviance under dagen? Evening restoratives doft får jag nästan migrän av men i och med att det är nattetid kan jag ändå hantera den bättre än Dagcremen och Tonern. Så svårt med hudvård tycker jag, tack för att ni finns!! Era kokeshis som man får med i era omsorgsfulla paket uppskattas alltid av syskonbarnen medan jag själv kastar mig över proverna haha 🙂

    • annica skriver:

      Hej A, det är klart att du ska få en motsvarande rekommendation på Paulas Choice. Ibland får man testa sig fram innan man hittar den egna hudens favoriter. Exuviance är ett av de mest sålda märkena hos mig på SC och jag vill bara nämna att det är skillnad på parfymer och parfymer. De i Exuviance är inte på något sätt skadliga för huden. Om man som du är väldigt känslig så kan man naturligtvis välja något annat. Inte hört om någon som reagerat på Sheer Fluid tidigare så det var verkligen märkligt. Eftersom Hydralight serien utgår och ersätts helt av Redness relif så hade jag valt dessa istället. Går att kombinera med övriga produkter som du har.

      https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-toner-normal-to-oily-skin

      https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-daytime-moisturizer-with-spf-30-normal-to-oily-skin

      När din Evening restorative (vår mest sålda produkt) tar slut så väljer du den här istället om du lätt blir fuktfattig. Blir du inte det så finns den även för oily to normal skin:

      https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-nighttime-moisturizer-normal-to-dry-skin

      Verkligen roligt att höra att syskonbarnen gillar SC´s kokeshi-dockor. De har blivit favoriter både hos stora och små ; )

      kKram och lycka till nya produkter!
      Annica

      • Linn skriver:

        Hej, hej!

        Ville bara inflika att jag ibland i vintras (då jag var extra torr överlag) blev rödflammig efter att jag smort in mig med sheer refining på morgnarna. Det lade sig efter någon timme. Eftersom jag hade haft krämen ett halvår innan och det funkar toppen så fortsatte jag med sheer refining fast jag tog en annan, med annat solskydd, just någon vecka då jag verkade vara som känsligast. Oklart mot vad, kan tom ha varit bara själva beröringen och även vattnet som morgonrutinen innebär. Efter min torrperiod funkar sheer refining bra igen, har den nu, varje dag. Ville bara berätta att jag reagerat med rödflammighet på denna kräm.
        Det är ju så individuellt och riktigt svårt att lista ur varför det blir som det blir ibland.

        Jag har testat hydralight från PC också, OK fast på mig blir den vit och glansig. Sheer refining är bättre – på mig! Så individuellt!

        Linn

  5. Hanna skriver:

    Hej! Jag har börjat med en ny hudvård.
    Cleanser, ansiktsvatten & dag, nattkräm från exuviance samt serum från Peter Thomas Roth laser free.

    Har fått råd av min hudläkare att använda differin för att inte få tillbaka finnar.
    Ska jag använda differin efter min hudvård eller när i min hudvård kan jag använda differin?

    • annica skriver:

      Hej Hanna, jag brukar inte vilja gå emot en läkares rekommendation för denna har gjort en bedömning som man anser rätt såklart. Dock hade jag själv valt att avvakta med differin då enbart hudvården kanske hjälper dig. Oftast gör det det : ) Väljer du att kombinera differin så rådgör med läkaren när och hur det ska kombineras med vanlig hudvård. Önskar dig fortsatt fint resultat och att finnarna nu håller sig borta. kram Annica

  6. Elsa Ekholm skriver:

    Hej! Går det bra att blanda Clarins glow booster med PC skin balancing gel? Den 24h krämen är ju i en gel konsistens, blir resultat bra ändå?

    Mvh, Elsa

    • annica skriver:

      Hej Elsa, har inte testat det själv men då PC´s egna boosters kan blandas med serumet så tror ja att det går utmärkt faktiskt. Så bra att kunna spetsa sina produkter med lite extra gottis ; ) Kram Annica

  7. Sanna skriver:

    Hej Annica!
    Jag har precis börjat använda PC enligt rekommendation efter erat hudtest, ska bli spännande att se vad det kan göra mot mina pormaskar! 🙂
    När jag sen gjorde erat soltest blev jag rekommenderad Decleor Protective Anti-wrinkle Cream Face, funkar den att kombinera med PC?

    Tack för en grym blogg och nätbutik, alltid topp-service! Kram

    • annica skriver:

      Hej Sanna, underbart att hör att du gillar min och kollegornas service! Vi älskar verkligen allt som har med hud att göra och vi jobbar gärna med ett leende på läpparna när vi guidar våra fina kunder och till lika hudvårdsfantaster. Decleors Spf är super ihop med PC, det har jag testat och som sagt det är super. Kram och njut nu fortsatt av sommaren! Annica

  8. Signe skriver:

    Hej har nyss köpt paulas choice bha 2%liquid och undrar vad som händer om jag råkar få lite på ett läkande sår jag fått efter en klämd finne. Blir de värre eller bättre?

    • annica skriver:

      Hej Signe, jag skulle inte rekommendera att regelbundet applicera syra på sår men såvida de har läkt eller att det bra är på ett litet litet parti så som på en finne så brukar det mest bara svida. Alltså ingen direkt fara. Ta det försiktigt generellt med skadade områden. Att rengöra och återfukta är det viktigaste och att du lägger solskydd på dagligen. Kram och lycka till, många fullkomligt älskar bha Liquid : ))))) kram Annica

  9. Lena skriver:

    Hej Annika!
    Hoppas du har en fantastisk sommar :).
    Jag har börjat läsa din blogg efter jag ramlade in på skincity en dag. Beställde lite produkter därifrån och blev så glad av att se paketet så fint och omsorgsfullt packat. Så nu väntar jag på min 4e beställning därifrån under en månads tid :). Så jag ville bara tacka för en superbra blogg med många bra tips, en kanon webbshop med bra priser och lyxiga produkter. Nu investerar jag i mig och min hud tack vare dig.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Lena, Du är såååå välkommen till min värld av cremer och det viktigaste resultat av det du väljer till din hud. En ära för mig att få ha dig som min kund. Hjälper dig gärna framöver och utlovar massor av kul inlägg fortsatt nu i sommar och till hösten. Håll utkik så hörs vi : )

      Otroligt stort tack för dina fina ord! kram Annica

  10. Fanny skriver:

    Hej Annica!
    Jag har en fråga angående Exuviance som jag börjde använda mig av i vintras. Jag köpte dessa produkter: Gentle Cleansing Creme
    Soothing Toning Lotion
    Vespera Bionic Serum
    AntiRedness Calming Serum
    Evening Restorative Complex
    Multi-Protective Day Creme SPF 20. Men nu har jag börjat börjat uppleva att jag är lite fet kring näsan, speciellt på morgonen innan jag tvättat ansiktet. Jag undrar om det är någon av produkterna som kan kanske ska byta ut?
    Tack för en bra blogg och service!

    • annica skriver:

      Hej Fanny, Är du bara lite blank så kan du egentligen fortsätta med den rutin du har idag. Skulle du uppleva att huden är blank även under dagen så hade jag testat en något lättare dagcreme. Den här som är en ny creme från Exuviance tycker jag är superbra:

      https://skincity.se/sv/sheer-daily-protector-spf-50

      kram och tack för att du följer bloggen. Så roligt att få följa era hudvårdsrutiner och resultat!

      Annica

  11. Sara Nossborn skriver:

    Hej Annica!
    Jag har perioral dermatit, som dock har lagt sig lite om man ska jämföra med i början. Har lite rodnader kvar men inte sammanhängande blåsor och större röda partier som det började med.
    Jag reser till Spanien i veckan och vill ju såklart kunna sitta lite i solen. Kommer jag få ett nytt utbrott då? Solen läker ju så mycket annat tänker jag.. Och kan man bada i saltvatten? Och en sista fråga, hur länge brukar det ta innan perioral dermatit läker ut helt? Hur länge satt ditt i? Verkar ta tid innan sista rodnaden lägger sig..
    Väldigt tacksam för svar!

    Med vänlig hälsning

    Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, PD kan vara lite ”bökigt” men skönt att huden har börjat vända. Dock tycker jag inte att du ska sola ansiktet. Solen läker inte så som många tror utan ger snarare mer skada. I värsta fall så blir huden mer inflammerad än innan. Se till att ge huden lugn och ro istället med bra rengöring, serum och creme. Det kommer ge snabbast effekt i långa loppet. Bada kan du göra med var inte allt för mycket i saltvatten med det drabbade området. Här tips på bra PD-räddare:

      https://skincity.se/sv/ultracalming-treatment-kit-sv

      En annan bra dagcreme med solskydd är den här: https://skincity.se/sv/k-ceutic

      Ha det nu så härligt i Spanien!
      kram Annica

  12. Josefine skriver:

    Hej ! Har nu använt Transderma R serumet både morgon och kväll i två veckor. Ser knappt någon skillnad alls på pigmentfläckarna eller röda prickar efter finnar. Har en del kvar i flaskan så ska se till att använda upp den men borde man inte sett någon skillnad nu?! Eller passar den inte för alla personer? Hört så många som berömt den osv men kan inte riktigt förstå varför. Eller så är det min hud som är ett hopplöst fall, tycker aldrig produkter gör nån skillnad för den Om inte den skulle göra nån skillnad alls när jag använt klart den, vad är då ditt bästa tips mot speciellt då röda prickar ? Och bruna fläckar. Använder i övrigt paulas choice. Tror du att den 25% vitamin grejen från paulas kan va nåt annars? Tack för en jättebra blogg och service!

    • annica skriver:

      Hej Josefine, Blir så glad när du berömmer bloggen och SC service. Service betyder så mycket för mig. Kul att du tycker att den är topp!

      Resultatet kan te sig olika för olika hudar, visst är det så. Tycker helt klart att du ska använda upp serumet. Just pigmenteringar tar extra lång tid att behandla. Att tänka på är att även att INTE sola eller vistas i direktsol om målet är att bekämpa fläckarna sommartid. Solen motarbetar produkterna och det kan vara därför du inte ser effekt. PC´s Spot treatment är absolut värd att testa. Det är Paulas egna favorit-produkt. Testa den i kombination med de lite mer aktiva aha-syrorna i samma serie : ) kram Annica

  13. Lena skriver:

    Hej Annica, har för att jag sett ett inlägg om EA PRO mineral puder färger vs Bare minerals färger. Hittar inte detta på bloggen. Kanske du kan länka? Är sugen på att testa EA PRO.
    Ha en fin semester ☀️

  14. Anne Karlsson skriver:

    Önskar dig en väl unnad semester med sol och avkoppling så är du laddad med ny energi när du kommer tillbaka!Tack oxå för din suveräna Solskola,peppar alla i min närhet att läsa!Har blivit lite av en solpolis jag med på äldre dagar och det är jag glad för hihi.har fått helt ovärdeliga tips av er,den finaste sommar önskar jag både dej och tjejerna på Skincity!Kram

    • annica skriver:

      Hej Anne, Tack fina du!!! Nu njuter vi båda av semester tycker jag. På kontoret byter vi av varandra så alla får en välförtjänt ledighet. Ut och njut nu, den svenska sommaren är kort men fantastiskt! kram Annica

  15. Marie Lenschow skriver:

    Ha nu en riktigt skön och avkopplande semester. ☺

  16. Anna skriver:

    Hej Annica
    Jag har upptäckt att jag har små små bruna fläckar över nästan hela ansiktet dem är diskreta men tar du en bild på huden med blixt syns det tydligt
    Vad kan man göra åt dem!?
    Är det pigmentsfläckar?

    • annica skriver:

      Hej Anna, Det låter som att det är pigmenteringar men kan mycket väl vara något annat. Skicka gärna in ett hudtest som du hittar kostnadsfritt på skincity.se med en bild så hjälper jag eller mina kollegor dig att hitta en rutin som passar din hudtyp och det du önskar att behandla 🙂 Glöm inte viktigaste delen när det kommer till pigmenteringar, nämligen ett högt och bra solskydd! Kram Annica

  17. Sara skriver:

    Jag åker utomlands till solen om ett par veckor och tänkte preppa min likbleka kropp med lite BUS. Började dock fundera hur det blir när man badar i hav och pool, samt svettas mängder – kommer det sluta med att jag blir helflammig av försvinnande BUS..? Vilken är din erfarenhet?

    Tack för världens bästa blogg och nätbutik!

    🙂

    • annica skriver:

      Hej Sara, Många brukar tvättas bort med tiden, men så länge du inte exfolierar huden hela tiden så brukar BUS sitta på plats 🙂 så oftast krävs det mer än sol och bad. Men där är det viktigt att göra ett bra förarbete och peela och återfutka huden innan BUS-applicering. Tack fina du för dina ord!! Kram Annica