Scrolla för att läsa mer

Solskolan 8 + 9 + 10

Tjooho!

Idag bjuder jag på 3 smarriga avsnitt av världens bästa solskola. Kolla in mina duktiga kollegor Olivia och Yasemin när de ger massa bra tips och delar med sig av sin kunskap. detta vill n inte missa!.

signatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 svar till “Solskolan 8 + 9 + 10”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Cissi skriver:

  Men snark, nu är ju sommaren snart slut. Vill läsa om höstnyheter och annat fräscht nu, solskyddet är för länge sen färdigt för de flesta…

  • annica skriver:

   Hej Cissi, Jag erkänner.. solskydd är något som jag är galen i och kan prata hur mycket som helst om. Men snart dags för höstnyheter 🙂 kram Annica

 2. Anna skriver:

  Hej!
  Nu måste jag höra med dig angående djupare solskador.
  När jag var ung och dum så solade jag extremt mycket trots min väldigt ljusa hud, vilket medförde att jag vart extremt bränd i hela ansiktet flera gånger per år under flera år.

  Jag har nu ca 10 år senare insett att detta var extremt dumt gjort (är 25år idag)!
  Nu har jag dagligen solskydd 30 och undviker att bli röd av solen.
  Efter jag sett en bild med uv-foto av min hy vilka förödande solskador som blivit.
  Viss rödhet/fläckar har blivit bestående på ex näsan och överläppen men jag undrar nu.
  Finns det något jag kan göra för att få bort de underliggande skadorna solen gett mig?

  Att jag nu börjat skydda mig förebygger nya men går det att hämma, få bort de solskador som blivit i mitt ansikte?
  Kan serum hjälpa, laser, medicin mm?

  Med vänlig hälsning Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Huden har verkligen ett minne som sträcker sig långt. Har huden en gång blivit skadad så kommer den ihåg detta och producerar melanin(brunt pigment) för att skydda huden. Viktiga nu är att använda dagligt solskydd och tänka på att använda det varje dag, året runt, även att återapplicera för att få bra skydd hela dagen. När solen inte är lika stark, gärna kanske vänta någon månad till, kan du börja behandla detta. Då kan du välja att använda produkter som häjlper till att reducera pigmenteringar. Det finns många bra alternait och vill du att jag och mina kollegor sätter ihop en rutin till dig kan du göra mitt kostnadsfria hudtest. Då får du tips på produkter för att kunna behandla din hud efter just dina förutsättningar 🙂 Lycka till! Kram Annica

 3. Veronica skriver:

  Hej Annica!
  Jag har en fråga. Jag hade en jättestor böld vid näsan som ville inte gå bort så jag bestämde mig för att klämma den, och den lämnade efter sig ett stort lila märke och två mindre lila märken och tillsammans ser det ut som ett avlångt lila eller mörkrött märke, det syns tydligt. Jag äter isotretinoin tabletter. Jag vill behandla dessa märken under tiden, jag har läst lite om peter thomas roth laser free serum MEN den verkar bara vara för röda märken? Mina är tyvärr åt det mörkare hållet, skulle du kunna rekommendera någon produkt som bleknar mina märken och reparerar huden (hudenser skadad ut där, nästan lite som en grop)?

  Sen söker jag också efter någon rejält återfuktande dagkräm, för att alla makeupartister säger att min hud är väldigt torr och därför blir sminket dåligt .

  Tack för hjälpen Mvh Veronica

  • annica skriver:

   Hej Veronica, Fick höra från mina kollegor att du fått hjälp att hitta produkt som passar dig :)Laser free är det så jag skulle använda om du ska använda något som är mer behandlande. Glöm inte solskydd och att huden får mycket fukt. Vanligt att huden blir torr med isotretionin. Kram Annica

 4. Elin skriver:

  Hej!
  Jag undrar vilken utbildning du har och om du har tips på vilken skola som är bäst om man vill bli hudterapeut ?
  Jag har alltid funderat på att gå en sådan utbildning och jag känner att jag vill göra det nu innan jag blir för gammal Mvh Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin, Auktoriserad hud- och spaterapeut på Privatskolan, som nu heter Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa. Du hittar alla SHR-godkända utbildningar via denna länk. En utbildning som jag verkligen kan rekommendera och något som är så otroligt spännande. Lycka till! Tror verkligen att du kommer att bli nöjd :)Kram Annica

 5. Veronica skriver:

  Hej!

  Jag har en fråga. Jag har lila fläckar vid näsan efter att ha klämt en stor böld, och mindre små röda fläckar runtom ansiktet.

  Jag vill täcka detta antingen med en BB eller CC cream som har medium till full täckning, som är fuktgivande (pga torr hy äter isotretinoin tabletter varje dag) och är färg/pigment korrigerande dvs jämnar ut hudtonen och döljer fläckarna. Den ska finnas i olika färger så att den passar min latinamerikanska hy. Lyster och sånt är ett plus.

  Några produkter jag hört bra om är Jane Iredable BB cream, Peter thomas roth CC cream, bare minerals CC cream, darphin melaperfect anti dark spots cc cream, biodroga md clear + bb blemish balm spf 15, akademikliniken day cc cream, phytomer cc cream spf 20 och rodial skin tint spf 20.

  Men jag är över att de kommer vara en vanlig dagkräm med lätt färg, jag vill ju ha en med mera täckning. Vad rekommenderar ni för nåt? Skulle du också kunna rekommendera en riktigt bra primer som arbetar på mina mörka fläckar alltså mindre synliga, har hört bra om dermalogica hydrablur men är osäker om den är rätt för mig? Jag kommer givetvis använda mig av en concealer också, den jag har hemma just nu är bareminerals bare skin concealer men om det finns någon bättre får du gärna tipsa om den.

  Tack för hjälpen!

  Mvh
  Veronica Rivera

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »