Scrolla för att läsa mer

NYHET! r-Retinoate – Hudvård 2.0

Retinoate Medik8
Idag mina vänner gästbloggar min kära kollega Lena Gosenius här på bloggen. Många av er känner redan igen henne från Skincity (som Lena G) och från tidigare gästinlägg hon har gjort här på bloggen. Lena har grottat in sig i en såååååå spännande nyhet som vi lanserar IDAG!!! Nämligen Retinoate från Medik8. Alltså detta mina hudvårdsnördande vänner.. detta är real shit ;).

Retinyl retinoate bild 2

Dyk ny in i Lenas grymma inlägg om denna produkt + ingrediens teknologi. Varning för stort HA begär. Jag tog med mig en egen på min resa (åker idag) Då denna arbetar på annat sätt än “vanligt” A-vitamin så solsemester har ingen betydelse.

Jag lämnar med varm hand över ordet till Lena G:

Hej alla, 

Så kul å va tillbaka å gästskriva på bloggen.. sist skrev jag om KOL och Dermalogicas nyhet Charcoral Mask och idag ska det handla om Medik8 och Retinol.

Medik8 lanserar idag (wiiiii)  nyheten r-Retinoate och håll i er nu för detta är en dröm för alla oss hudnördar som älskar teknologi på hög nivå och riktigt aktiva produkter.  Retinoate innehåller aktiv form av retinol som heter Retinyl retinoate. Inte det lättaste namnet men värt att lägga på minnet. Detta är en ingrediens som ger snabba resultat, behöver ingen invänjning och fungerar alldeles utmärkt för en känslig hud. Retinol är en aktiv och effektiv ingrediens som har funnits länge inom professionell hudvård. Nästan alla märken idag har en eller flera produkter som innehåller just retinol. Det är kanske inte är så konstigt med tanke på dess otroliga egenskaper och effekt som det ger på huden. Det finns nästan ingen ingrediens som har så pass mycket forskning bakom sig som retinol vilket gör detta till en mycket beprövad och välutvecklad ingrediens. På Skincity blir vi helt lyriska när det lanseras nyheter och speciellt nya former av retinol och nu ska jag förklara vad som gör denna nyhet så speciell.

Retinyl retinoate Medik 8

A-vitamin är viktigt för synen, slemhinnor och huden. Det är såklart huden som kommer att ligga i fokus i detta inlägg. A-vitaminet som används i hudvårdsprodukter kallas ofta för Retinol och är en form av alkohol. Retinol är en mycket aktiv ingrediens som har små molekyler. Detta gör det möjligt för ingrediensen att nå det mellersta lagret av huden, dermis. Dermis är det lager i huden där det finns levande celler vilket gör det möjligt för retinol att oxideras och bli A-vitamin, Tretionin. Retinol är en ingrediens som arbetar på att förhindra nedbrytandet av kollagen och ge ett starkare epidermis(överhud). Detta ger en fantastisk anti-age effekt och huden blir starkare och fastare. Den är även inflammationshämmande och lugnar därmed inflammationer i huden som tex acne. När man har mycket inflammationer i huden som inte blir bättre är det bra att rådfråga en hudterapeut och i vissa fall hänvisas du vidare till hudläkare. Mycket kan vi hudterapeuter lösa med rätt råd, sista utvägen är läkare.

Retinol i hudvård är instabilt och behöver bra inkapsling för att vara en så säker och effektiv produkt som möjligt. Retinol är kraftfullt och huden behöver få vänja sig så är du osäker på hur du ska göra fråga direkt under inlägget i  kommentarsfältet eller kontakta mig eller mina duktiga kollegor på kundrelationer på info@skincity.se.

Tillbaka till dagens superspännande nyhet från Medik8 – r-Retinoate® som innehåller Retinyl retinoate. Grunden till denna intressanta utveckling är att man har korsat retinol(alkohol) med A-vitamin syra(acid).

Retinol + A-vitaminsyra = Retinyl retinoate

Retinyl retinoate bild 3

Retinyl retinoate går ner till dermis och behöver inte oxideras eller omvandlas vilket ger dess snabbverkande effekter och egenskaper.  Det är detta som gör att produkten blir 8ggr mer kraftfull än klassisk retionol och blir en mycket aktiv form av A-vitamin. Den ger heller ingen irritation på huden och passar därför utmärkt för en känslig hud.

Å inte nog med det lyssna på detta:  Huden blir heller inte mer UV-känslig eller reaktiv då reaktionen med huden inte sker på hudytan utan nere i hudens dermis, underhuden. Detta gör att du inte behöver samma invänjning som du kanske tidigare är van med. r-Retinoate® på huden känns väldigt lätt, nästan viktlös i sin konsistens och påminner om en mycket lätt emulsion. Efter applicering av produkten på huden absorberas den snabbt upp och ger därför en behaglig känsla på huden. Den har en nästan obefintlig doft vilket jag tror kommer att passa de flesta. Produkten är dessutom laddad med E-vitamin och C-vitamin som är antioxidanter som fungerar otroligt bra tillsammans och skyddar huden mot fria radikaler som ofta är en anledning till att huden åldras. Massor av härlig hyaluronsyra hjälper till att bevara och binda fukten som finns i huden och glycerin hjälper till att skydda hudens barriär och gör huden mer motståndskraftig.

FullSizeRender

Vem kan använda r-Retinoate®?

Alla hudtyper!! Det finns egentligen inte någon som inte kan använda denna produkt, även om man har känslig hud. Produkten riktar sig framför allt till kvinnor och män som vill arbeta anti-age. Produkten har allt-i-ett funktion och passar därför även den som önskar en rutin med få steg i sin hudvårdsrutin. Du behöver inte någon invänjning utan du väljer om du vill använda den morgon och kväll eller endast till kvällen. 2-3 pump räcker för ansiktet, halsen och dekolletaget. Du kan gärna vänta någon minut innan du följer upp med nattcreme eller dagcreme. Glöm inte att använda solskydd, SPF, dagtid även om produkten inte gör huden solkänslig. Solen påverkar fortfarande huden otroligt mycket och solens UV-strålning är en stor anledning till att huden åldras.

För er som vill veta så innehåller r-Retinoate inte:

 • Parabener
 • Parfym
 • Silikoner
 • Alkohol
 • Glykol
 • Mineralolja

TACK LENA  för detta mega mumisga inlägg. Som sagt jag har lagt vantarna på en Retinoate och är taggad som tusan. Vi lanserar den först i Sverige idag på Skincity!

signatur

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 svar till “NYHET! r-Retinoate – Hudvård 2.0”

 • (48) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Annika skriver:

  Hej, det här låter ju precis som Versos hudvårdsserie. Vad är skillnaden mellan den här och exempelvis deras serum/hudkräm? Är ju också åtta gånger mer kraftfull, och huden blir inte mer ljuskänslig. Är den här effektivare? (Medik8-retinolen finns förresten på Hudoteket också, så ni är två som är först i Sverige…)

  • annica skriver:

   Hej Annika, Veros och Medik8 använder sig av en form av Retinol som påminner mycket om varandra. Vad som är effektivast kan variera mycket beroende på vem som ska använda den eller vad du vill uppnå. Kontakta gärna info@skincity.se och berätta om din hud och vad du vill uppnå för resultat så hjälper vi dig vidare med rådgivning. Kram Annica

 2. may-britt skriver:

  Kan den brukes sammen med Exuvianse?
  Kram

 3. Sara skriver:

  Hej! Låter underbart! Men kan gravida använda denna eller är det samma restriktioner som med övriga Retinol-produkter?

  Tack!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Under graviditet finns det bättre alternativ. Denna produkt är det bäst att vänta med tills efter graviditet och amning 🙂 Kram Annica

 4. Mia skriver:

  Använder idag exuviance och tänkte senare (när min långa Tetracyklinbehandling är över) testa deras retinolkoncentrat pga alla ärr…hur är skillnaden med denna produkt jämfört med exuviance retinol? Behöver jag vänta ett par månader efter avslutad antibiotikabehandling även med medik8? Och kan medik8 användas tillsammans med exuviance?

  • annica skriver:

   Hej Mia, Du ska helst vänta 6 månader innan du börjar med denna typ av produkt efter Tetracyklin. Men dubbekolla med din läkare vad som gäller 🙂 Exuviance är klassisk retinol och viktigt med invänjning. Du kan använda Medik8 tillsammans med Exuviance bara du inte använder syror eller retinol från Medik8. Bra att ta det säkra före det osäkra. Kram Annica

 5. Sofia skriver:

  Hej!
  Är denna även effektiv på mörkare pigmentförändringar jag har fått i pannan efter graviditet?

 6. Sahar Ebrahim skriver:

  Går den att använda ihop med paulas choice exfoileringar och andra produkter? Precis gjort ett nytt hudtest då jag känner att huden inte längre reagerar på de jag använt, och blev rekommenderad helt andra produkter ur PCs kollektion 🙂 bland annat en kräm med retinol (CLINICAL 1% RETINOL TREATMENT) och funderar på om denna ni nu lanserar är bättre? Alltid vart fet i hyn men börjar känna att det stramar och är uttråkad då allt jag använder är väldigt talgreglerande.

  Tack för din grymma blogg och alla tips! Hade inte överlevt utan skincity!

  • annica skriver:

   Hej Sahar, Tack snälla för dina ord! Det går alldeles utmärkt att använda denna i kombination så länge du inte kombinerar den med andra retinol-produkter. Eftersom du är känslig i huden tycker jag absolut att du ska testa på denna 🙂 Kram Annica

   • Sahar skriver:

    Hej igen Annica,

    Efter en natts användning av PC 1% retinol treatment så vakna jag med röda knottror i hela ansiket som fortfarande efter 2 dagar är kvar, kliar och rodnar… ser verkligen hemsk ut! Trodde ju retinol var något för mig. Var det kanske en för stark koncentration? Eller tål jag inte retinol alls? Läkaren jag gick till gav mig kortison då det blivit en allergisk/stark reaktion.

    Sett att medi8 har en lägre “halt” retinol i form av 0,3% produkt, hade de kanske funkat? Eller vågar jag testa denna retionad istället? Det känns som om jag behöver retinol i min hudvård… testat de mesta nu mot mina envisa små ärr och min ojämna hudton men de är något mer som behövs kände jag – och retinolet verkar inte min hy tåla?

    Sen måste jag ge creed till din fantastiska personal – blev så väl mottagen av er och ni har kompenserat mig på många sätt, jag är och kommer alltid vara en trogen kund! Inte lätt för er att veta vad man tål/inte tål 🙂 Madelene tog hand om mig som bara den, vill ge henne ett extra stort tack!

    • annica skriver:

     Hej Sahar, Retinol är en mycket kraftfull ingrediens och ska användas med försiktighet. Det är jätteviktigt att lyssna på hudens signaler och avbtyra om något inte känns bra. A-vitamin i sig är men sällan allerisk mot men kan vara något i denna produkt om din hud reagerar på. Kontakta oss gärna efter 1 vecka och berätta hur det har gått så att vi kan få följa upp och guida dig vidare. Jättebra att du kontaktde oss så att vi kunde hjälpa dig. Stor stjärna till fina Madelene som hjälpte dig. Kram Annica

 7. Annica skriver:

  Spännande! Jag söker en ny retinol produkt och undrar om det här kan vara något för mig kanske. På dagen använder jag paulas choice niacinamide och sen dermaceutic tri vita c som jag håller på att vänja in. Vilken magisk produkt, bland det bästa och med snabbast resultat jag nånsin testat. På kvällen kör jag versos ögonserum, niacinamide och en retinolprodukt, har testat med transderma och nu paulas choice 1% men den är snart slut så jag behöver nåt nytt. Kan det här vara nåt för mig? Ska jag inte ha niacinamide under isf? Har blandhy som blir torr på vintern men är inte speciellt känslig utom runt ögonen.

  • annica skriver:

   Hej Annica, Om du vill testa något nytt tycker jag absolut att du ska få testa på. Tänk bara på att inte kombinera den tillsammans med andra retinolprodutker. Det går bra att använda Niacinamid boostern i kombination med denna 🙂 Är du torr kan du behöva avsluta med en creme över denna. Kram Annica

 8. Susanne skriver:

  Hej.
  Låter intressant o jag undrar oxå vad denna gör för skillnad jämförelse med Versos produkter.
  Något måste det vara då Medic 8 är 1200 kr dyrare.
  Ha en fin dag.
  Mvh

  • annica skriver:

   Hej Annika, Veros och Medik8 använder sig av en form av Retinol som påminner mycket om varandra. Vad som är mest effektivt kan variera mycket beroende på vem som ska använda den eller vad du vill uppnå. Kontakta gärna info@skincity.se och berätta om din hud och vad du vill uppnå för resultat så hjälper vi dig vidare med rådgivning. Detta är en allt-i-ett produkt som kan användas som serum och creme. Men för den torrare huden rekommenderas att avsluta med creme över. Solskydd är alltid et tmåste över till dagen 🙂 Kram Annica

 9. My skriver:

  Hej

  Låter superspännande! Har precis gjort erat hudtest och beställt hem en massa produkter från Jan Marini ( 5 steg)som blir första gången för mig. Känner ständigt en osäkerhet kring vilka produkter man ska välja och läser mycket. Förstår att det inte går att säga vilket märke som är bäst, jag försöker komma åt kråksparkar kring ögonen och undrar nu ifall detta märke är bättre gentemot exempelvis Jan Marinis ögoncreme ( transformation eye cream).
  Tack för en superbra blogg!!
  /My

  • annica skriver:

   Hej My, Jan Marini är ett märke som har många nöjda kunder som får otroligt fina resultat. Medik8 har många bra ögonprodukter och önskar du en mild men effektiv creme att använda kring ögonen är detta absolut ett alterantiv. Kråksparkar är något som verkligen ligger i fokus att behandla i r-Retinoate. Kram Annica

 10. Viktoria skriver:

  Verkar ju superbra. Men hur kan den vara patenterad när Verso också använder retinyl retinoate i sina produkter? Vad är skilllnaden mellan dessa?

  • annica skriver:

   Hej Viktoria, Hur man har använt sig av denna ingrediens skiljer sig mellan de olika produktrna. Vill du veta vad som passar just din hud återkom gärna med en beskrivning av din hud och vad du önskar att arbeta på till info@skincity.se så hjälper mina duktiga kollegor dig att hitta rätt 🙂 Kram Annica

 11. JohannaS skriver:

  Hej!
  Tack för en härlig o lärorik blogg!

  Funkar denna om man använder Decleor i övrigt?

 12. Annika skriver:

  Versos retinolserum, Beaute Pacifiques Clinical Super3 el denna nyhet från Medik8, likheter och skillnader?

  • annica skriver:

   Hej Annika, Här ligger verkligen resultat i fokus och alla dessa tillhör de produkter som arbetar som mest på resultat. Skillnaden är inte alltid så stor, men kan vara stor skillnad beroende på vad du vill arbeta på och hur din hud är. Har du ett av dessa märken skulle jag rekommendera dig att satsa på en retinol produkt från samma märke. Kontakta oss annars gärna mina kollegor på info@skincity.se så hjälper de dig att hitta den som passar dig 🙂 🙂 Kram Annica

 13. Johanna skriver:

  Spännande! Jag har fått fina resultat av retinol, har testat mig fram med Paulas Choice och sedan Dermaceutic. Men jag måste säga att det är lätt att bli förvirrad som konsument..för varje gång det sker en lansering inom hudvård hör man just ofta att något är “10 gr starkare” eller “20 gr mer effektivt” än något annat. Jag tycker det är sjukt kul med hudvård och tycker om att lägga ner tid på min rutin osv men håller mig lite skeptisk ibland till nyheter osv kanske framförallt vid lanseringar. Även om jag inte nödvändigtvis inte tror på att den här nya “korsningen” av retionol är mer effektiv är det så mycket man fortfarande inte vet som konsument och hudvårdsindustrin är när allt kommer omkring en business. Jag kan dock ändå inte sticka under stol med att jag inte hade velat testa produkten. Men priset är för högt!

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Det är bra att vara källkritisk och ta reda på fakta 🙂 Allt inom denna branch är inte alltid så lätt att tolka som konsument idag. Men forskningen går framåt och detta sätter högpress när man ska lansera nyheter. Speciellt när man plockar fram något som ska vara så pass mycket mer effektivt än klassiskt retinol. Kram Annica

  • Christine skriver:

   Håller med.. Googlar man snabbt på retinol retinoate så verkar åsikterna delade och tydligen är forskningen liten och sponsrad. Helt omöjligt att gissa vad som kan tänkas vara värt pengarna som konsument..

   • annica skriver:

    Hej Christine, Detta är en så pass ny ingrediens så jag tror verkligen att åsikterna kommer att öka. Det finns alltid de som är skeptiska till en början men ska därför bli så spännande och se hur många märken som kommer att ta vid detta framöver. Forskning och åsikter är det som pushar både utveckligen. Så det är bra att ämnet lyfts. Kram Annica

 14. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan jag fråga hva betyder detta (bredspektrum UV-skydd) står på glominarels luxe foundation?
  Kram.

 15. Emmi skriver:

  Hej, vill börja med att säga att jag älskar allt som har med skincity att göra! Alltid supertrevlig och snabb service! Har köpt PC 10% niacinamide booster och klurar på om kan blanda in en droppe i ögonkrämen eller är det dumt?

  Vad bör jag annars testa för att motverka fina linjer under ögonen? Känns extremt viktigt för mig att hålla huden under ögonen fräsch. Använder annars Exuviance i hela min hudvårdsrutin. Är 25 år, om det har någon betydelse.

  • annica skriver:

   Hej Emmi, Tack snälla för dina fina ord! Den är inte framtagen specifikt just för att arbeta kring ögon, vet att några använder den där. Men för linjer har du vättre alternativ som RESIST Intensive wrinkle reapir serum som används i hela ansiktet eller som ögonserum 🙂 Kram Annica

   • Emmi skriver:

    Tack för svar! Använder Exuviance brightening bionic eye creme plus, kan jag kombinera serumet med ögonkrämen?

    Och använder även Exuviance VBS tillsammans med PC Resist 10% niacinamide booster idag (morgon/kväll), ska jag fortsätta med det dagtid och köra VBS och PC resist intensive wrinkle repair på kvällen eller bör jag fortsätta som vanligt men bara lägga till PC resist wrinkle repair under ögonen kvällstid? Eller vilken kombination rekommenderar du?

    Blev lite rörigt, men hoppas du hängde med 🙂

    • annica skriver:

     Hej Emmi, Dessa går jättebra att kombinera. Du kan använda Vepsera, det nya serumet från Paula’s Choice och ögoncreme morgon och kväll. För bästa effekt 🙂 Niacinamid brukar inte behövas applicera kring ögonen. Kram Annica

 16. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan denne brukes som en kulde kräm på vinteren för och beskytta husen mot kylan DERMALOGICA
  BARRIER REPAIR ?
  Kram

 17. Chris skriver:

  Hej, lägger man krämen under ögat också eller är huden för tunn där?

  Har de även en bra ögonkräm?

  Idag använder jag eko argan olja under min Himalaya dagkräm, tycker du att jag ska använda retinol krämen på natten istället, krockar den med oljan, hur gör man med oljan i så fall, efter retinol eller innan eller inte någon olja alls?

  Tack för din tid!/ Chris

  • annica skriver:

   Hej Chris, r-Retinotae fungerar även utmärkt att använda kring ögon 🙂 Denna får du gärna använda ensam som nattcreme. Så kan du använda ditt erum och creme till dagen 🙂 Kram Annica

 18. Alyssa skriver:

  Hej Annica!

  Snälla tips på ögonkrämen/serum (Har la prarie ögon kräm en vanlig med bara fukt alltså inget aktivt)
  Är 28 år och är mörk runt ögonen. Gör vad som helst så att det kan ljusna upp eller försvinna!
  Retinol, a vitamin? Något som jobbar!! Har versos ögonmask men känner att jag behöver använda något dagligen!

  Tack på förhand

  • annica skriver:

   Hej Alyssa, Då tycker jag verkligen att du ska testa på Versos ögoncreme 🙂 Den är verkligen toppen! Super eye serum. Tänk bara på att vänja in den med huden. Börja endast 2-3 kvällar i veckan, öka om efter 1-2 veckor om det känns bra i huden. Kram Annica

 19. Malin skriver:

  Go kväll!
  Jag är en 47årig tjej som just klivit in i klimakteriet. Det bara SMÄLLDE till med rynkor på ansikte och hals. Underhudsfettet vid käkar och under hakan är som bortblåst. Huden är tunn och slapp men tydliga fåror. Ooops! Vad göra?
  Är super intresserad av ovansående produkt. Hur och med vad kombinerar jag den bäst? Var kan man köpa den/dem?
  Tacksam för alla tips!
  Malin

  • annica skriver:

   Hej Malin, Då låter retinol precis som en produkt som passar dig 🙂 De arbetar verkligen på allt, stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion, reducerar pigmenteringar orsakade av solskador genom att öka cellförnyelsen. Plus att den fungerar som en kraftfull antioxidant och motverkar bildandet av fria radikaler, en molekyl som bryter ner kroppen och huden inifrån. Du kan med fördel kombinera r-Retinoate med din övriga hudvårdsrutin. Inget som krockar med andra märken! Du hittar den på Skincity.se 🙂 https://skincity.se/sv/r-retinoate Kram Annica

Så förebygger du acneärr

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr. Magiska plåster! Har någon prövat nya Clear Skin Shield Patch från By […]

Se hela inlägget »

Sommarens bästa solskydd

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk! Celebrate life! Filosofin bakom Heliocare är “Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna […]

Se hela inlägget »

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »