Scrolla för att läsa mer

Paulas Choice Radiance Renewal Mask

IMG_5591

Ammmennnnn!  Jag orkar inte… Kvinnan har gjort det igen. Jag talar så klart om Paula.. Paula Begoun. Hur gör hon? Hur lyckas hon göra så mega grymma produkter gång, på gång, på gång, på gång. W O M AN  säger jag bara.

Okej, ni har säkert hajjat att jag ska presentera en nyhet för er. Jag har haft förmånen att prova denna nyhet en tid… ett par månader närmare bestämt.

Först.. Det är är en ansiktsmask! Jag älskar ju ansiktsmasker! Tjohoo! … Har oxå  längtat efter en till ansiktsmask från Paula. Den går dessutom att sova med!! Love it och sen den går även att ha runt ögonen.. Love it ännu mer!

Vet inte var jag ska börja för jag vill säga så mycket om denna mask men jag börjar med resultatet på huden så som jag upplevt det så berättar jag sen vad de är som gett resultatet:

 • Extrem förbättring på min hudton som ser så mycket jämnare ut
 • Uppljusning av på några riktigt envisa pigmenteringar
 • Utfyllnad av linjer
 • Plumpadkänsla
 • Lyster
 • Huden ser utvilad ut när jag vaknar

Min känsla varje dag jag sovit med den är att jag vill ha den varje natt. Detta är en av årets bästa lanseringar tycker jag. En av de bästa maskerna jag provat EVER. Alltså det är stora ord jag använder nu men jag är BEROENDE OCH KÄR.

Ok låt mig grotta in lite mer i denna härliga ansiktsmask:

Radiance Renewal Mask  är en silkig och som namnet avslöjar, lystergivande mask som är ämnad att användas som en sovmask, för att mata huden med närande ingredienser natten lång. Den här masken passar alla hudtyper, verkar utjämnande, uppljusande och dessutom anti-ageing. Den hat en lätt gelkonsistens för att passa fet såväl som torr hy och återfuktar med glycerin samt erad olika oljor. Högt upp på innehållslistan finns de fantastiska ingredienserna niacinamide , Arbutin samt C-vitamin

Radiance REnewal MAsk

Vad gör niacinamide på huden?

Niacinamide är en aktiv form av Vitamin B3 som länge använts i Asien för dess uppljusande effekt på huden. Niacinamide är en cellkommunikativ hudvårdsingrediens som har effekt på förstorade porer, fina linjer och ojämn hudton.Niacinamide har effekt både på hy med förstorade porer och åldrande hy. När porer upplevs som stora kan det bero på att de har sträckts ut och sedan fyllts med sebum och smuts som oxiderat och mörknat. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och bidrar därmed till att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre.

Läs allt om Niacinamide HÄR.

Radiance Renewal Mask

Vad gör arbutin på huden?

Masken innehåller även arbutin, en effektivt uppljusande ingrediens som utvinns ur bäret mjölen. Arbutin blockerar enzymet tyrosinase, som aktiveras när vi är i solen och orsakar pigmentfläckar. Arbutin skiljer sig från andra uppljusande ingredienser genom att det är milt mot huden, och passar därmed även känsliga hudtyper. Till skillnad från ingrediensen hydrokinon (förbjuden att använda i hudvård i Europa) som dödar de pigmentproducerande cellerna, jobbar arbutin endast genom att blockera enzymet som stimulerar pigmentbildningen i cellerna. På så sätt hindras bildandet av melanin redan från början så att pigmenteringar både förebyggs och minimeras.

Sodium Hyaluronate Crosspolymer

Vad gör Sodium Hyaluronate Crosspolymer på huden?

Sodium Hyaluronic Crosspolymer har en 3-dimensionell struktur som består av ett flertal molekylstrukturer som hålls tätt tillsammans (polymer). När polymeren går in i dermis bryter hudens enzymer upp banden mellan molekylerna i strukturen, vilket gör att de tillåts röra sig fritt och huden fylls kontinuerligt på med  hyaluronsyra över en längre tidsperiod, vilket i sin tur ger en lång fuktbevarande effekt.

Sodium Hyaluronate Crosspolymer har en form av “fuktsvamp” i en mindre storlek än hyaluronsyra (Hyaluronsyra fuktar framförallt bara på hudytan). Som resultat upprätthållas hudens fuktnivåer effektivt eftersom fukt kan absorberas och lagras djupt nere huden. Denna “svamp”-effekt återställer huden till dess fylligare, ungdomligare utseende och slätar ut fina linjer. 

 

 

C-vitamin

Vad gör C-vitamin på huden?

C-vitamin är effektivt för att öka kollagenmängden och också för att förbättra kollagenets förmåga att dra ihop sig och ha en naturlig spänst. Genom att applicera C-vitamin utifrån stärks kollagenstrukturen och man får en fastare hud. Applicering av C-vitamin på huden kan effektivt reducera fina linjer och rynkor. Det finns även bevis för att det kan minska och läka solskador och ljusa upp pigmenteringar. Sammanfattningsvis verkar C-vitamin utjämnande hudtonen, ger huden en fin lyster och verkar stimulerande på kollagen syntesen och jobbar även aktivt mot hudens åldrande.

Radiance Renewal Mask kan användas runt ögonen och kan kombineras med retinolprodukter och syror. Funkar med alla andra märken och alla andra typer av produkter. Finns eg inget den inte funkar med så länge man tål ingredienserna.

För extra effekt kan vilken som av Paula’s Choice boosters med fördel adderas till masken. Nu när kylan krupit på oss är både RESIST Hyaluronic Acid Booster och RESIST Moisture Renewal Oil Booster riktigt bra att blanda med denna mask.

Vill  man gå all in på Niacinamide så satsa på Niacinamide Boostern.

Har du väldigt torr hy kan du lägga Radiance Renewal Mask över din nattcreme, och om du är fet eller blandad i hyn kan masken ersätta din nattcreme.

Den här ljuvliga fukt- och lystermasken kan användas hur ofta som helst, gärna minst en gång i veckan. Resultat på huden borde ses efter ca 6-8 veckors regelbunden användning.

signatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 svar till “Paulas Choice Radiance Renewal Mask”

 • (48) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mia skriver:

  Kan man sova med den varje natt i stället för nattcreme?

  • annica skriver:

   Hej Mia, Ett par gånger i veckan räcker även om man skulle vilja sova med den hela tiden 🙂 övriga kvällar rekommenderar jag din nattcreme som passar din hudtyp. Kram Annica

 2. Åsa skriver:

  Den låter ju helt fantastisk! Och går alltså fint att använda i kombination med Exuviance som jag använder annars eller hur? Skriver definitivt upp den på vill ha-listan!

 3. Felicia skriver:

  Härlig mask! Jag skulle redan nu vilja ha tips på en “klimatkräm”/ dunjacka för min hud inför vintern. Har en tunn, ganska känslig hud med rodnader så jag känner verkligen att det behövs under de kallaste månaderna när man ska spendera mycket tid utomhus. Använder paulas choice hudvård. Hoppas du kan hjälpa mig 🙂

 4. Rebecca skriver:

  Hej! Kan man göra ansiktsmask varje dag? Är det bra för huden? Har nämligen 3 olika från Kerstin Florian. Rehydrating Algae Gel Masque, Rejuvenating Moisture Balm och Clarifying Moor Mud Masque. Alls dom ska man ha 1-2 gånger i veckan vilket resulterar 6 gånger i veckan.

  Har du även tips på en super bra ansiktsmask man kan blanda med när hela ens hudvård består av Kerstin florian?

  Mvh Rebecca

  • annica skriver:

   Hej Rebecca, Eftersom du har en exfolierande mask och 2 återfuktande masker skulle jag rekommendera dig att att göra så här:
   Använd Clarifying Moor Mud Masque 2 gånger i veckan och följ sedan upp med Rehydrating Algae Gel Masque 1 ggn/v och Rejuvenating Moisture Balm 1ggn/v 🙂 Huden behöver sin vanliga nattcreme emellanåt. Denna mask kan du utan problem använda med Kerstin Florain för extra allt, kommer in igen den 3/11. Kram Annica

 5. Josefin skriver:

  Klick klick! Detta blev ju ett måste 🙂

 6. Lena skriver:

  Älskar sådana här tilläggprodukter! Kämpar nu med pigmenteringar och blev såklart tvungen att beställa denna.
  Lena, Ninnis Beautycorner på FB

 7. Amanda skriver:

  Hej Annica,
  Denna verkar helt fantastisk och som den PC-nörd jag blivit känns den som ett måste att klicka hem!
  Men jag har en liten fråga ang det här med sovmasker…jag har hittills inte testat att sova med någon mask då jag är en sån människa som inte ligger still när jag sover, ligger på sidan, magen, ryggen och styr o ställer mest hela natten. Blir det då inte väldigt kladdigt på kudden och i håret när man ska sova med mask? Eller blir den liksom torr innan man hinner leva rövare med kudden?
  Stort tack för svar!
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Amanda, Den torkar till större del innan det är dags att gå och lägga sig. Så applicera den 20-30 minuter innan du ska lägga dig så blir det inga problem 🙂 Lite kladd kan man behöva räkna med ibland, beroende på vad det är för produkt. Kram Annica

 8. Petra ingesson skriver:

  Åh blev så besviken att den inte rekommenderas för känslig Rosacea hud Älskar masker. Får hoppas på en mask i Redness Relief serien framöver. Trevlig helg. Kram Petra

  • annica skriver:

   Hej Petra, Den är kanske inte optimalt för en hud med rosacea, men ska heller inte rigga en rosacea. Så någon gång i veckan i 15-20 minuter ska nog inte vara någon fara. Men annars finns det bättre masker för just rosacea som Paula’s Choice Skin recovery mask Kram Annica

 9. Lina skriver:

  såååå irriterande att den tog slut samma dag som erbjudandet???
  kan man få samma erbjudande när den kommer in igen, jag hade min i korgen när jag sen skulle beställa var den slut:(

  • annica skriver:

   Hej Lina, Den blev verkligen populär och hade aldrig kunnat föruspå att alla de vi hade i lager skulel gå åt så snabbt. Den kommer igen så bara att hålla utkik framöver. Erbjudent var endast under denan helg. Men hoppas på fler tillfällen framöver 🙂 Kram Annica

 10. Carro skriver:

  Ånej, jag var för långsam! Slut i lager

  • annica skriver:

   Hej Carro, Ja, tyvärr! Det gick verkligen snabbt och ledsen att det inte fanns till alla i lager. Men den är beställd på nytt och kommer att komma tillbaka 🙂 Kram Annica

 11. Elin skriver:

  Hur ofta kan man sova med denna mask? Kladdas den bort eller lägger den sig som en nattkräm på huden?

  • annica skriver:

   Hej Elin, Mer som nattcreme 🙂 Den kan användas så ofta som du behöver och vill. Men 2-3 gånger i veckan för en intensivbehanlding är inte fel. Kram Annica

 12. Malin skriver:

  Hej Annica! Jag är nyfrälst skincare-geek och uppskattar din blogg så mycket! Kan du berätta för mig när i min rutin jag ska använda ansiktsvatten och leave in exfoliant (använder MÅ frechener och PC 2% BHA liquid). Använder även serum (inte riktigt varje dag) och sen en ansiktskräm. Vänligen /Malin

 13. Nathalie Nilsson skriver:

  Hej Annica 🙂

  Jag har en liten fundering, jag studerar på Gilda skolan i Gbg och ska börja med mitt specialarbete snart, jag ska skriva om hur Antioxidanter påverkar vår kropp och hud, hudens åldrande m.m.

  Jag ska intervjua några personer som har bra kunskap och erfarenhet av detta ämne och tänkte ställa frågan om det kanske fanns möjlighet att få intervjua dig om detta ämne ? 🙂

  Stor kram Nathalie

  • annica skriver:

   Hej Nathalie, Vad roltigt att du studerar till hudterapeut 🙂 Antioxidanter är ett spänannde ämne och något som är otroligt spännande. Jag hänvisar dig till ett av mina tidigare inlägg angående detta, Jag gillar antioxidanter. Önskar verkligen att jag hade möjligheten men tyvärr räcker inte tiden till som det ser ut nu. Kram Annica

 14. Emma J skriver:

  Hej!
  Förra sommaren spårade min hud ur. I panik beställde jag PC:
  Skin balancing cleanser
  2% BHA liquid
  Skin balancing gel
  …och det fungerade på bara några dagar!!
  Sedan dess har jag varit rätt nöjd med min hud, vissa perioder sämre och vissa perioder kunnat gå utan smink. Under sommaren har huden varit bra. Men de senaste 3 månaderna har varit katastrof. Jag har fortsatt använda samma produkter, la till PC Sk.B. ansiktsvatten men kändes som det blev värre(?).
  Jag har haft ett par stora ömmande finnar, till och med några riktigt hemska bölder som jag inte haft förut. Som verkligen kom inifrån och gjorde fruktansvärt ont samt gav en stor svullnad. Dessa större utslag lämnar ärr som inte försvinner. Jag har även vanliga röda normalstora finnar, mest på kinder och hakan.
  Ett “standard” läge skulle jag säga är: Fet T-zon med finnar på hakan och enstaka små ärr.
  Alltså är hudläget värre än vad det brukar vara.

  När jag var på Kreta förra veckan försvann de mesta, utom ärr såklart, vilket var underbart men nu är allt tillbaka igen.

  Mina funderingar är:
  Varför fungerar inte mina produkter längre?
  Kan jag ändra/lägga till något mer i rutinen?
  Varför tar solen “bort” finnar?
  Finns det är tips mot detta, såsom kosttillskott etc som jobbar “inifrån”?

  PS. 17 år, om det nu har någon betydelse.

  Tur för att det finns en “hud- Gud” i sånna här tråkiga lägen 😉 Tack på förhand!!

  • annica skriver:

   Hej Emma J, Att få huden i balans är inte det lättaste speciellt med tanke på att det är svart att veta vad den vill. Men det är viktigt att du får en bra effekt även på fukten i huden. Aknebakterier trivs i fuktfattig miljö och därför otroligt viktigt att huden får fukt när du känner att talget börjar komma i balans. Kontakta gärna mina kollegor på info@skincity.se med din rutin och bilder. Så hjälper det dig! Solen exfolierar huden och exfolieringen är en fördel då det ofta är yttorrhet som täpper till porerna. Men solen ger oss ärr, skadar DNA i huden och jag kan prata flera timmar om just solens påverkan på huden. Det finns bättre alterantiv som inte har samma skadliga verkan på huden. Kosttillskott med Vitamin B5 och Zink arbetar inifrån på att balansera talgprodktion. Bra komplement till en passande rutin. Tack för dina fina ord! Så glad att kunan hjälpa till 🙂 Kram Annica

 15. Elisabeth skriver:

  Jag express beställde den i fredags och har nu sovit med den båda nätterna. JAG ÄLSKAR DEN!

 16. may-britt skriver:

  Hej.
  Glömde när jag skrev, men har du några förslag för en klimatkräm vinter kräm jag kan använda. (Jag använder Exuvianse)
  Behöver väl och dubbel försäkra mig om att jag inte får mer blodkärlen som jag har fått innan kylan.
  Kram.

 17. Lena skriver:

  Jobbar denna med akneärr/pigmenteringar? Eller borde jag gå på med serum för detta? Lite känslig hud har jag.
  Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena, Ett serum arbetar oftast bättre på detta då du kan använda det morgon och kväll. Men denna hjälper absolut till att speeda på processen 🙂 Allmänt känslig är okej! Kram Annica

 18. Emilia skriver:

  Hej!! Använder bl.a. Paulas 2% Bha och tänkte satsa på niacinamide-boostern snart eftersom jag tror jag kommer gilla den och du sa att den passar bra med den bha-syran 🙂 borde jag hellre satsa på denna då kanske? Eller vilken ska jag välja om jag bara ska ta en? Kram tack för all hjälp

  • annica skriver:

   Hej Emilia, En daglig exfoliering rekommenderas till din hudvårdsrutin så den går först. Niacinamid är även en booster och blir därför något utöver din rutin 🙂 Kram Annica

 19. josefine skriver:

  Kan man använda denna mask under graviditet?

 20. Jens skriver:

  Jag har precis börjat köpa Beauté Pacifiques vitamin-paket med A C D och E vitaminer 60 kapslar ska bli intressant att pröva och undrar vad du äter för vitamintillskott och vad du känner att dom gör för skillnad?

  Jag tänker men kanske har fel att många glömmer bort att även ta extra vitamintillskott för att stärka upp kroppen inifrån men att det är precis lika viktigt. Kramar och tack för en alltid lika fantastisk blogg:D

 21. Linda skriver:

  Hej! När jag har tvättat ansiktet o tagit ansiktsvatten använder jag Paulas Choice 2% BHA o därefter Nianacimide booster, serum o nattkräm. Hur gör jag de kvällar jag använder paulas choice radiance renewal mask.
  Lägger jag BHA 2%, nianacimide, sen radiance renewal ovanpå o skippar serumet? Kram Linda

 22. Tyra skriver:

  Hej. Du skrev att krämen var uppljusande. Skulle du säga att den är bra även för mörkhy? Mvh Tyra

  • annica skriver:

   Hej Tyra, Absolut det går bra 🙂 den ska inte bleka hudens ursprungliga pigment men om du har bränt dig och fått ökat pigment så kan kan masken påverka detta. Kram Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »