Scrolla för att läsa mer

REDO för RETINOL?

IMG_5326
Är du redo för en MAFFIG och Mumsig fakta späckad text om Retinol och A-vitamin. Detta gudsgåva till vitamin sen då.

Alltså A-vitamin är faktiskt det vitamin som det finns absolut mest bevis på vad gäller effekt. Dessutom en riktig multitasker då den passar lika bra för mogen hud, rynkor, pigmenteringar, acne bla.

Häng med mig nu på en Riktigt Resultatinriktad Resa…

Ps innan du grottar ner dig vill jag tipsa om att vi just nu har Retinol veckor på Skincity och har samlat våra Retinol favoriter under en och samma sida. Du hittar den här!

Vad är A-vitamin – Retinol?

A-vitamin (Retinol) är ett fettlösligt vitamin som huvudsakligen finns i animaliska livsmedel, såsom lever, ål, fisk, ägg, kött och berikade mjölkprodukter och margariner. Betakaroten är ett förstadium till retinol, som kroppen kan omvandla till A-vitamin och återfinns främst i vegetabiliska livsmedel, såsom morötter, nypon, grönkål, spenat, tomat och mango. Betakaroten fungerar också som en viktig antioxidant.

A-vitamin är framför allt bra för vår syn, huden och håret, slemhinnor, immunförsvaret, skelettet och cellmembranen. A-vitamin behövs också för fosterutvecklingen och för att kroppen ska kunna producera testosteron. Brist på A-vitamin kan bland annat visa sig i form av sprött hår och naglar, dåligt mörkerseende, försämrat immunförsvar och acne.

Olika former av Retinol

A-vitamin kan beskrivas som en stor familj som består av syra, alkohol, ester och aldehyd. De är alla A-vitamin, men har olika typer av kemiska bindningar. Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider. Starkast och mest effektiv i familjen är tretinoin (syran), följt av retinol, retinyl palmitat (ester) och retinal (aldehyd).

Vissa former av retinol får till exempel användas fritt i kosmetika, medan Isotretinoin och tretinoin (A-vitaminsyra), bara kan fås genom recept. Både de kosmetiska och receptbelagda formerna av vitamin A kan orsaka irritation, men störst risk är det med de receptbelagda.

Retinol i hudvård

Retinol är en mycket effektiv ingrediens i hudvårdsprodukter eftersom dess molekyler är extremt små. Detta gör att ingrediensen kan penetrera det yttre skiktet av huden som kallas epidermis och nå det mellersta lagret av huden som kallas dermis. Cellerna i epidermis är mestadels död vävnad, medan det undre lagret, dermis, består av levande celler. Genom att nå dessa celler kan retinol leverera tydligare och bättre resultat än de ingredienser som endast jobbar på hudytan. Det är också förklaringen till varför det är en väldigt populär ingrediens i hudvård.

En annan anledning till att retinol är så effektiv är att den allt eftersom den absorberas av huden bryts ner och omvandlas till vitamin A-syra (även kallad retinsyra). Retinsyra är en förening som faktiskt direkt kan påverka hudceller och deras beteende.

Leta efter vitamin A på innehållsförteckningen listad som retinol, retinyl acetat, retinyl palmitat eller retinylaldehyd (även kallad retinal eller retinaldehyd). Dessa ombildas till retinol i huden och ökar cellförnyelsen men ger inte den fjällning och irritation som man ibland kan uppleva när man använder rent retinol. Retinyl palmitate är en stabiliserad form av A vitamin, men också den som är minst effektiv.

Retinol och A-vitamin

Vilka effekter har Retinol på huden?

 • A-vitamin har många kända positiva effekter på huden. Det är en så kallad cellkommunicerande ingrediens, vilket betyder att den kan ansluta sig till en åldrad hudcell och få den att bete sig som en ung frisk, hudcell igen.
 • Fungerar som en kraftfull antioxidant motverkar bildandet av fria radikaler, en molekyl som bryter ner kroppen och huden inifrån. Fria radikaler bildas bland annat vid stress, dålig kost och rökning.
 • Stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion.
 • Dämpar och reglerar hudens talgproduktion, vilket gör huden mindre oljig.
 • Minskar bakteriebildningen i huden och är därför en effektiv behandling mot acne.
 • Reducerar pigmenteringar orsakade av solskador genom att öka cellförnyelsen.

Vad kan man behandla med Retinol?

 • Acne – hämmar bildandet av acnebakterien och förhindrar att porerna blir igentäppta med gamla hudceller. Därav verkar retinol både förebyggande och behandlande på acne. Fungerar också som en kraftfull antioxidant, som hjälper huden att hålla sig frisk och stark.
 • Fet hud – dämpar och reglerar talgproduktionen, vilket gör huden mindre blank och risken för att få blemmor och finnar minimeras.
 • Ärr efter acne – retinol stimulerar cellförnyelsen och reparerar hudceller långt ner i huden, vilket har en uppljusande effekt på acneärr och andra pigmenteringar.
 • Röda ärr efter acne – retinol gör dermis tjockare och förnyelsen av friska celler går snabbare, vilket påskyndar läkningen i huden.
 • Pigmentförändringar – retinol hämmar melaninproduktionen vilket har en blekande effekt på mörka fläckar. Dess antioxidativa egenskaper gör också att nya pigmenteringar förebyggs, då huden stärks och skyddas inifrån.
 • Mogen hy/rynkor – stimulerar kollagen- och elastinproduktionen samt främjar cellförnyelsen. Hudens struktur förbättras och smidigheten återställs, vilket ger ett yngre utseende.

Du måste vänja huden med Retinol!Börja med att vänja in huden vid behandling med retinol. Applicera varannan dag och/eller blanda den med din vanliga fuktighetscreme till att börja med. Om rodnad och torrhet uppstår bör symptomen avta inom några dagar då din hud anpassar sig till regelbunden användning. Om symtomen inte avtar eller förvärras, bör man sluta använda produkten och kontakta hudterapeut/hudläkare för konsultation.

Vissa kan vara är överkänsliga mot retinol, bland annat de med mycket torr hud, eksem eller Rosacea. Gravida och ammande kvinnor avråds ofta från att använda produkter innehållande retinol. Läs mer om detta på hudguiden på Skincity –  Graviditet & Hudvård

Vad gäller med solen och Retinol?

Om du använder produkter med Retinol, komplettera alltid med ett högt UV-skydd och undvik solen så mycket som möjligt. A-vitamin har en exfolierande effekt på huden som gör att huden blir extra ljuskänslig, vilket ökar risken för pigmenteringar. Man bör därför vara extra försiktig med att använda retinol på sommaren när solen är som mest intensiv OM man inte är supernoga med solskydd, Hatt eller keps och håller sig undan den starkaste solen mitt på dagen. Jag har Retinol i mun hudvårdsrutin året runt men så är jag också NITISK med dessa saker. Många produkter tillverkas ju och är ifrån länder där det är stark sol året och det är inte så att alla som bor där avråds från att använda produkterna. Nej, men dock vara mega noga med ovan nämna punkter. Är du osäker hur du ska tänka så rådgör med en hudterapeut.

signatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 svar till “REDO för RETINOL?”

 • (39) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Hej Annica! Just nu använder jag exuviance men blev väldigt sugen att komplettera med lite A-vitamin 🙂 hur ska jag tänka och vilka syror passar ihop?

  • annica skriver:

   Hej Emma, Visst är det spännande med A-vtamin. Exuviance har ett ganska nytt tillskott i sortimentet som innehåller retinol som jag absolut tycker att du ska testa på: Super retinol concentrate glöm inte att invänjningen är otroligt viktig när du börjar med denna typ av produkt! Kram Annica

 2. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jag har köpt nattkräm retinol 1 från Medik och kan den appliceras under sommar tid?
  Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, Efter invänjning kan den användas varannan kväll eller varje kväll för den med lite tåligare hud. Så använd den helst endast till kvällen 🙂 Kram Annica

 3. Daniel skriver:

  Går det bra att använda retinol tillsammans med BHAsyra? Jag använder produkter från Paulas choice och är sugen på deras retinolbooster!
  Är såklart noga med SPF även nu på hösten 🙂

  • annica skriver:

   Hej Daniel, Eftersom det är samma märke går det bra. Men tänk på att inte applicera retinol och BHA-exfoliering samtidigt. När du en gång i veckan applicerar retinol då lägger du inte på din BHA-exfoliering. Bra att du har SPF oavsett årdstid!! 🙂 :)Kram Annica

 4. Anna skriver:

  Hej, har några frågor om nåt helt annat. Skulle vilja ha tips på bra handkräm som verkligen funkar till min man. Han blir så torr på vinterhalvåret. Har testat många sorter men han är konstant torr och får självsprickor.
  Och så skulle jag behöva tips på bra fuktspray till mitt ansikte. Är 35+ och ganska känslig, använder bara produkter från Paula’s choice. Testade en spray från James read med bus effekt men den fick jag finnar av och den luktade tant 🙂 Gärna en doftfri eller nån fräsch doft
  Mvh Anna

 5. Malin skriver:

  Hej Annica, jag använder just nu produkter från Jan marini (bio-glycolic cleanser, C-esta serum, bio-g serum, transformation cream) plus Paulas choice bha liquid och niacinamid booster. Om jag skulle använda Retinolkrämen från Jan marini, hur skulle jag i så fall få in den i min hudvårdsrutin? Efter tansformation cream eller istället för? Eller som ett serum?

  Sedan en fråga om niacinamid boostern, kan jag lägga den under ögonkräm? Har läst det någonstans men har inte vågat än

  • annica skriver:

   Hej Malin, Eftersom du har flera produkter med syror så skulle jag välja att satsa på Bioglycolic bioclear cream eller BHA liquid. Syror från olika märken kan lätt krocka och stressa huden. Välj istället en av dessa för att misnak risken för reaktion. Niacinamid boostern kan du fortsätta med tillsammans med Jan Marini. Den ska vara okej under ögon om du har behovet men är du jättekänslig så rekommenderar jag dig att inte använde den där. Har du använt Jan Marini länge väljer du att använda Retinol plus efter exfoliering men innan creme. Kram Annica

 6. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan jag bruka denna JAN MARINI
  AGE INTERVENTION RETINOL PLUS tilsammen med Elemis?
  Eller har du noe annan du tycker är bättre?
  Kram.

 7. Aina skriver:

  Ifall man har torr och stram hud, speciellt nu när vädret börjar blir kallare, sån hud har jag som blir katastrofnät det blir kallare,!
  kan jag ha retinol produkt, jag använder PC produkter annars.
  Jag har plitor och lite fina linjer osv så hade velat testa, jag är 29 år men kan den göra mitt torra hud värre?

  Kram

 8. Helena skriver:

  Hej!
  Även jag undrar hur jag ska använda retinolet i kombination med BHA-syra? Jag använder i dagsläget en rutin från PC med BHA liquid lotion och Niancinamid. Har även PC´s Clinical 1% retinol treatment, men är osäker på när denna bör användas. Har normal hy, men som i nuläget får mycket finnar som lämnar röda märken. Blir något yttorr av BHA:n men vill ändå främst jobba med röda märken samt acneutbrotten. Bör jag kanske addera en AHA-syra också som booster? Och när ska den in i rutinen i sådana fall? Vill ej riskera att göra huden ännu torrare, men vill samtidigt jobba med aktiva substanser för att motverka acnen och de märken som blir kvar i ansiktet. Är som sagt osäker på när jag ska använda vad för att maximera effekten!

  • annica skriver:

   Hej Helena, När du ska börja med Clinical 1% retinol använder du den istället för din BHA-exfoliering 1-2 gånger i veckan. Börja gärna med en gång i veckan för att vara på den säkra sidan. Sakta men säkert. Du kan sedan öka upp användningen till 2-3 gånger i vecakan men bara om du känner att huden klarar av det. Vänta med att börja med AHA tills du känner att retinolet har vant in sig med huden. Kram Annica

 9. annelie skriver:

  Hej Annica! 🙂

  Jag blev rekommenderad Medik8 då bland annat Retinol 3 TR Serum, men kan jag börja direkt med Medik8 Retinol 6 TR Serum?
  För jag har använt innan Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster. Och tycker jag har tålt den bra. Får jag inte sämre effekt om jag börjar med Retinol 3 TR då när jag haft clinical super 3 booster innan? Och så undrar jag om det blir en bra kombination med Medik8 CE-Tetra Serum och PC RESIST 10% Niacinamide Booster. Eller ska jag blanda Niacinamide Booster med Retinol serumet i stället? Vad blir bäst tycker du? 😉 ´Kram Annelie

  • annica skriver:

   Hej Annelie, Jag skulle rekommendera dig att börja med Retinol 3 bara för att vara på den säkra sidan. Det är bättre att kunna öka upp för mer effekt än att trappa ner på grund av att det blev för mycket.Det låter som en bra idé att boosta upp CE-tetra serumet då verkan retinol eller niacinamid ger så mycket fukt. Men har du en rik nattcreme över går det bra att välja vilket som passar dig bäst. Kram Annica

 10. Malin skriver:

  Hej Annika.
  Jag är jätte sugen på att testa retinol för min hy. Jag är väldigt känslig i hyn och får plitor och även acne rätt ofta, läste att retinol är en bra produkt för acne benägen hud. Min hy är dock inte fett har mer en yt torr hy…. använder idag MÅ produkter. Produkterna från MÅ jag använder är foaming wash gentle, flower freshner och face protection. Så undrar nu vilket märke med retinol som passar bäst ihop med MÅ

  • annica skriver:

   Hej Malin, Retinol har många fördelar för huden men just när det kommer till en käsnlig hud är det viktigt att vara lite försiktig till en början. Beauté apsique har en nattcreme som innehåller estrar av retinol och som ger mycket fina resultat på en hud med acne. Det är Super 3 booster 🙂 Kram Annica

 11. Mia skriver:

  Hej,

  Jag behandlas just nu för acneutbrott med tetracyklin. Jag använder Exuviance och tänkte när behandlingen är slut börja med retinolserumet som exuviance har… MEN funderar på om huden kan hjälpas även av tillskott i tablettform med vitamin A?

  • annica skriver:

   Hej Mia, retinol har många bra fördelar för huden. Men viktigt att veta att du ofta ska vänta upptill 6 månader innan du kan börja med aktiv hudvård efter denna typ av kur. Tillskott med A-vtaimn rekommenderar jag att du kollar med en läkare. Svårt att säga hur detta kommer att hjälpa dig. Kram Annica

 12. Sofie skriver:

  Hej Annica!
  Är SÅ sugen på PTR’s retinolserum men använder exuviance i övrigt är de kompatibla? Har fått för mig att deras retinol inte är lika effektivt.
  kram!

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Har du Exuviance tycker jag helst att du ska satsa på deras Super retinol concentrate serum. Det är inget som krockar från Peter Thomas Roth men mitt tips är att man ska försöka hålla sig till ett och samma mäkre när det kommer till de lite aktivare ingredienser. Kram Annica

 13. Elisabeth Ansen skriver:

  Hej!

  Tack för ett TOPPENINLÄGG om vitamin A!
  Jag kommer köpa dess produkter, men först undrar jag om ovan beskrivningar gäller för vanlig betakaroten kosttillskott också? D.v.s. alla dessa fördelar, som sedan omvandlar/är ett förstadium till A-vitamin. Antar att detta det du skrivit gäller exakt lika för kräm och kosttillskott?

  Undrar även hur länge (vid A-vitamin/betakaroten kosttillskott) detta lagras i kroppen? D.v.s: om jag slutar äta detta helt plötsligt, hur länge finns det kvar i kroppen? 🙂 Man ska helst undvika vitamin A i höga doser vid graviditet, men vill gärna veta i vilket fall som helst.

  Har du möljlighet att svara till min mail tro? Har köpt ny data för 2 dagar sen och har inte hunnit lägga över alla “bokmärken” från internetsidor ännu. Du kan självklart svara här också så får jag leta upp sidan igen 🙂 Maila gärna då o skriv att du svarat här, om du kommer ihåg 😀

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth Ansen, Detta är vad som gäller inom hudvård 🙂
   Tycker att du har många intressanta funderingar angående A-vitamin men skulle kolla detta med en dietist alternativt läkare som är lite mer kunnig inom detta och för att få ett mer korrekt svar. Du får ett mail efter denna kommentar och hoppas du hittade mitt svar.
   Kram Annica

 14. Ulrica skriver:

  Hej!
  Jag har två frågeområden.
  -Jag är sugen på retinol. Jag är 45 år och har inte använt ngt sedan tidigare. Har rätt torr hud och en hel del rynkor. Vad bör jag börja med?
  Jag äter Betakaroten. Kan det inverka (bli för mycket)?
  -Min son har acne och använder Epiduo. Han är 14 år. Han har tagit ett par antibiotikakurer mot acne men det kan ju inte vara en långsiktig lösning. Kan han prova retinol tror du eller blir det för mycket tillsammans med Epiduo?
  Han är i en känslig ålder och jag vill hjälpa honom så mycket som möjligt så han känner sig bekväm med sig själv så alla tips tages tacksamt emot.

  • annica skriver:

   Hej Ulrica, Du kan med fördel börja med Medik8 Retinol 3TR serum, en mycket bra start för din hud och tillstånd. Finns även högre koncentration om du skulle vilja öka upp framöver. Retinol är verkligen en toppen ingrediens att addera för att det ska bli lite mer resultat för din hud!
   Retinol kan fungera för honom men jag skulle börja rekommendera salicylsyra/BHA-syra för att hålla plitorna i balans i denna ålder. Denna typ av exfolierande syra fungerar även mycket bra på just känsligheten, den stress som ofta finns i huden i denna ålder. Tänk bara på att avsluta med Epiduo innan denna typ av behanlding. Aknebakterier trvis i fuktfattigmiljö så att han varvar med en återfuktande creme är en viktig del. Skicka gärna in mitt hudtest tillsammans så kan en rutin anpassas just efter din sons behov 🙂
   Kram Annica

 15. Elisabeth skriver:

  Hej Annika,

  Jag har en fundering gällande Tretinoin 0,1 % (A-syra och inte retinol).
  Jag har fått det utskrivet från en manlig läkare (dock tycker jag inte att jag har så stora problem med acne men fick det ändå), dock fick jag inga hänvisningar på hur jag skulle använda det så jag tog det 2 dagar i rad och har nu fått KATASTROFAL hy… 🙁 Med irritation och eksem, sedan så är det rött och gör ont när jag använder min vanliga hudvård (Excuvianse rengöring, serum, dag och nattkräm). Det jag gjorde var att jag tvättade rent ansiktet med bra rengöring och toner SEDAN tog jag tretinoin-krämen INNAN mitt serum och dag/natt-kräm. Är detta rätt?

  Har läst på jätte mycket om Tretinoin nu då jag fått så mycket utslag (har även excuvianse kräm för finnar som man “punkt”-sätter där man har finnarna) och där har jag nu fått en pigmentfläck… 🙁

  Nu har jag inte använt tretinoin-krämen på 2 dagar för att minska irritationen (slutade så fort jag blev röd efter 2dagar!).

  Men skall jag fortsätta med tretinoinet eller skall jag avsluta behandlingen och om jag skall fortsätta, NÄR skall jag då lägga in den i min rutin och hur ofta? Innan min booster och serum eller efter?
  Hur länge skall man hålla på med en Tretinoin-behandling? Min läkare sa aldrig det till mig :(…

  Borde jag boka in mig till en hudterapeut som verkligen kan se och analysera min hy?

  Gillar även att exfoliera och har kört Emma S enzym peeling 2 ggr veckan (innehåller både BHA och AHA-syra) är det rätt eller fel?

  Sist men inte minst, så använder jag x olika masker. Skall jag fortsätta eller skall jag vänta på att tretinoin-behandlingen är helt slut?

  Tusen tack om du hinner och orkar svara trots att det var något år sedan du skrev detta fantastiska inlägg om retinol!

  Mvh Elisabeth

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth, Tretionin eller a-vitaminsyra är något som man ibland behöver ta till när huden inte svarar på tidigare behandling. En vanlig bieffekt med detta blir just torrheten som du upplever och även att huden blir tunnare. Detta för att minska den ökade talgproduktion som ofta finns och anledningen till att huden är tilltäppt. I detta fall skulle jag rekommendera dig att vända dig till din läkare som har skrivit ut detta för att kunna hjälpa dig vidare. Viktigt nu att du endast använda milda och skonsamma produkter för din hud. Exuviance har milda produkter och de du ska försöka begränsa dig till just nu är följande, speciellt under denna pågående behandling med a-vitaminsyra:
   Gentle Cleansing Creme
   Soothing Toning Lotion
   AntiRedness Calming Serum
   Evening Restorative Complex – Denna kan du med fördel anvädna morgon och kväll till en början och alltid se till att följa upp med Sheer refining dagtid!
   Sheer Refining Fluid Spf 35
   Hydrating Eye Complex
   Skin Caring Foundation SPF20
   Kram Annica

 16. Sofia skriver:

  Hej Annica! Jag vill börja med en retinol-produkt, men vet inte riktigt vilken. Har använt retinol tidigare och det har gjort bra saker för min hy. Jag gjorde hudtestet på Skincity för ett tag sedan och blev rekommenderad Dermaceutic, vilket jag är mycket sugen på. Jag har fet, finn-benägen och tålig hy som sällan blir torr. Är 24 år! Är sugen på Dermaceutics retinol-serum eftersom jag funderar på att köpa deras rengöring + fuktkräm. Är den tillräckligt potent? Finns det någon annan retinolprodukt som är bättre för mina förutsättningar? Vet att det egentligen mest är en myt, men känns bra att använda produkter från samma märke… Sedan har jag en fråga om produkter i stort – förstår att det är jättesvårt att svara på, men vilket märke tycker du rent generellt är bäst för acnebenägen hy, Dermaceutic eller Medik8? Eller är dom likvärdiga? Har som tidigare nämnt rätt tålig hy som vill ha både fukt och aktiva ämnen. Har hört bra om båda, så svårt att välja…STORT tack på förhand duktiga du! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Retinol är en fantastisk ingrediens och du gör så rätt som adderar. Mycket bra på att reglera talg och lugna en tilltäppt hud. Nu angav du inte att du har ett solskydd, detta är ett måste i din rutin. Oavsett produkter 🙂 Retinol 0,5 är den jag rekommenderar dig att börja med. Men tänk på att börja använda den var tredje kväll till en början. Plus att du tänker på att inte applicera något annat aktivt samma kväll.
   Kram Annica

 17. ANN skriver:

  Hej!
  Jag är 38 år, har en ganska mjuk, fet och snäll hy. Börjar se tecken på finare linjer och en grovhet i hyn om man tittar närmre.
  Jag är inte van vid hudvård och har haft svårt att hitta någon bra kräm som uppfyller mina önskningar, ofta känner jag mig besvärad av att krämen lägger sig som en hinna ovanpå huden eller att doften stör mig. Prövat loreal laser, emma, exuviance, elisabeth a mfl Den enda hudkräm som jag alltid återkommer till och älskar och faktiskt regelbundet använder är apotekets oparfymerade akräm. Den går in i min hud och har ingen påträngande doft. Dock skulle jag önskat mer retionol i den, att krämen inte bara gav mjukhet utan även gjorde lite mer för mina fina linjer. Går det att tillsätta retionol o blanda i? Eller kombinera med något? Mvh/ Ann

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂 […]

Se hela inlägget »

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »