Scrolla för att läsa mer

Bad för hud, kropp & sinne – Nyhetsmorgon

Efter jul och nyårshelgen så är det lätt att känna att de blivit lite för mycket av det goda. Fet mat, salt mat, mycket socker och kanske lite sena kvällar och vad vet jag kanske ett å annat glas vin. Allt det här sätter så klart och tyvärr sina spår på huden..

Huden är ju kroppens största organ och kroppens spegel.. det som föregår inne i vår kropp visar sig ofta på huden. Svullna ögon, finnar och plitor, svullnad etc.

skarmklipp-2017-01-03-13-03-01

Här kommer mina tips jag visade idag i textform.. som ni märker.. mycket handlar om oljor. Oljor är verkligen i hetluften just nu när det kommer till hud och kroppsvård mycket pga dess terapeutiska effekter.

DETOX: CLARINS Contour Body Treatment oil

Avgiftande och utrensande, perfekt om du ätit för mycket av det goda (fetmat, vin, socker, salt). Innehåller essentiella oljor av ginst, pelargon och mejram. Dränerar, rensar ut slagg & renar kroppen. Aromabad har en terapeuteisk effekt både på hud, kropp och sinne. Inhalera mina vänner för att aktivera sinnet!

skarmklipp-2017-01-03-13-02-46

Jag kryddar alltid alla mina bad med mineraler för att det ger en extra utrensande, mineraliserande och muskelavslappnande behandling. Idag visade jag Kerstin Florians MINERAL WELLNESS SOAK. Detta innehåller över 60 naturliga mineraler och spårämnen som ger kroppen näring. Hjälper till att avgifta kroppen, lindra värkande muskler och leder.  Även gynnsamt mot eksem och  bra för matsmältningen

RELAX: Jurlique Lavender Body Oil är en återfuktande och närande kroppsolja med en avslappnande doft av lavendel. Innehåller även Kamomill  och en bas av mjukgörande makadamianötolja & Jojobaolja. Perfekt om man känner sig stressad, eller har problem med huvudvärk. Har man inget badkar så kan man massera in lite ovanför bysten innan man lägger sig ger en lugnande effekt, även perfekt som kvällsbad. Ekologiskt  alternativ!

skarmklipp-2017-01-03-13-02-52

När man jobbar med SPA så talar man ofta om maximal terapeutisk effekt av sitt bad.  Det handlar om att vattnet ska vara ca 37 grader. För det är så att huden tar till sig näring på ett speciellt sätt i just  37 gradigt vatten. Många badar alldeles för varmt.

ENERGI: Maria Åkerberg Aroma Energy Bath är din energigikick på flaska!  Om du känner att du behöver en kickstart på nya året, trött och däst efter all julmat. Bada gärna på morgonen ej kvällen för man blir en riktig piggelin efteråt! Innehåller: eteriska oljor från rosmarin, citrongräs. Även detta ett ekologiskt alternativ.

ANTI-FÖRKYLNINGSBAD:  Kerstin Florian Eucalyptus Bath =  Innehåller ljuvliga Eukaluptus samt uppfriskande tallolja. Perfekt om du känner att du har en Förkylning i startgroparna öppnar upp andningsvägarna., som att bada i vicks blå!

nyhetsmorgon annica forsgren

Peter fick fotpeeling med Elemis Frangipani Scrub och fick sen doppa forslingarna i ett riktigt lyxigt fotbad.  För det är nämligen så att har man inte ett badkar så  kan man göra ett enkelt fotbad istället. Fotsulorna är otroligt responsiva så det är ett ypperligt sätt att behandla.  The Organic Pharmacys Cleopatra Bath består av ekologiskt mjölk med krossade rosenblad och essentiella oljor av ros, jasmin och ylang-ylang. Mjölk är rikt på mjölksyra som återfuktar.

Höj gärna mys faktorn med ett aromaljus som förstärker effekten tex vårt fina mysiga och alldeles underbara skincityljus! 🙂

signatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 svar till “Bad för hud, kropp & sinne – Nyhetsmorgon”

 • (17) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Gos skriver:

  Hej A

  Skincity har en stor svart blender svamp. Har ni möjligen planer på små blendersvampar som passar bättre att använda vid ögon o ögonvrå?

  Vill oxå passa på att tacka för fantastiska kalendererbjudanden och mellandagsrea .
  Har fått möjlighet att köpa massa nya härliga hudvårdsprodukter.

  Ha ett fint år.

  / Gos

  • annica skriver:

   Hej Gos, Det var ett jättebra tips som jag ska tänka på 🙂 Så glad att du gillar våra erbjudanden och hittade många härliga erbjudanden under december månad. God fortsättning! Kram Annica

 2. Julia skriver:

  Hej Annica!

  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig för en förfrågan om att vara talare på ämnet Nordic Sun på ett skönhetsevent vi planerar för en av våra kunder. Har du en mejladress vi kan nå dig på?

 3. Ulrika skriver:

  Hej! Blev jätteförtjust i fotbaljan som Peter använde till fotbadet, vart hittar jag en sådan?!

 4. Anna Åkerman skriver:

  Hej och tack för ett otroligt inspirerande inslag i Nyhetsmorgon. Jag undrar var jag kan köpa själva fotbadet – den transparanta skålen? Tacksam för svar.

 5. Martina skriver:

  Hej. Tack för ett som vanligt inspirerande inslag på nyhetsmorgon! Jag är 25 år gammal tjej och har ända sedan tonåren besvarats med torr hud som lätt får finnar över hela kroppen, ansikte, dekolletage, rygg, rumpa samt lår. Jag har ett stressigt jobb som sjuksköterska och känner att jag är i behov att skämma bort min hud utöver min dagliga hudvårdsrutin. Jag har testat det mesta och har nu sedan 5 mån hamnat på exuviance produkter för ansiktet och dricker sedan 2 mån Maybritt Krewalds olja för att stabilisera hormonerna. Förstår att det är svårt att ge några konkreta tipps bara utifrån en text men undrar om du har några ytterligare tippa på hur jag kan få bukt med min hud? Kan någon av dessa oljor göra susen för min torra, känsliga och acne benägna hud? Jag har liksom många andra inte heller ett badkar. Jag undrar även hur ett fotbad kan ha samma effekt på huden som ett helkroppsbad?

  Tack på förhand!

 6. Rebecca skriver:

  Hej Annica,

  Jag letar efter borstar att lägga mina ansiktsmasker med, har du några förslag? Borsten får gärna fungera till flera olika typer av masker.

  Tack för en jättebra och inspirerande blogg!

 7. Johanna skriver:

  Hej
  Jag undrar vart värmeflaskan som Peter hade i sin famn kommer ifrån?

 8. Linda skriver:

  Hej! Om man lider av acne i ansiktet och på rygg och dekolletage och även väldigt lätt får utslag efter rakning, vad skulle du då rekommendera för bad?
  /Linda 🙂

 9. Sofia skriver:

  Hej! Tack för härliga tips. Har nu införskaffat mig cleopatra mjölken, frangipani saltet och även själva fotbadet

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Åh vad spännande 🙂 Många härliga produkter och är precis vad huden vill ha denna tid på året, eller året runt för den delen! Kram Annica

Skincity´s Gigantiska Necessär

Alltså!!! Som jag har längtat efter en necessär i denna size. Micke min man trodde att jag fullkomligt skojade när vi skulle åka på vår senaste resa och jag satte igång och packa.. Men it´s no joke! Om man är seriös med sin packning så är man. 😉 Vi vet att sanna hudvårdsälskare tar med sig […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »