Scrolla för att läsa mer

BIOLOGIQUE RECHERCHE

Happy Moments! Det finns många sådana i livet och att få presentera denna nyhet, dvs att vi på skincity lanserar Biologique Recherche (Kommer kalla det BR fortsatt) är definitivt ett Happy Moment i mitt liv.. Många av er VET jag  hoppar där hemma i stugorna nu av lycka.. Detta magiska KULT märke äntligen hos oss och lika många tror jag  kliar sig i huvudet och undrar hur de kan ha gått ett halvt liv och missat något som alla verkar gå helt bananas över.

Låt mig först.. innan jag börjar kalla det BR skriva  hur man uttalar denna franska skönheter detta bör ni lära er: [biolå-gick re-chärsch]. Så nu vet ni det. Lätt va?! :). I min värld tillhör det allmänbildningen att kunna  uttala detta, så plugga plugga så ni har ett perfekt uttal.

Hudvårdens ytterligheter möter varann

Biologique Recherche grundades i slutet av 70-talet av familjen Allouche i Paris ( den vackra logon är oxå som lite kuriosa en hyllning till 70-talet). Märket introducerades i Sverige så sent som 2014 av duktiga profilen Fifi Stenhag som driver Revivekliniken i Stockholm, som vi oxå samarbetar med i denna lansering ( dvs du kan besöka Revivekliniken om du önskar en fysisk behandling av BR). Bakom BR´s flaskor och burkar som för en del kanske tycks se ut som något man såg i sin mormors badrumsskåp och för andra ses som ubercoola retrokonstverk i glas gömmer sig de mest innovation ingredienserna och sammansättningarna med högsta tänkbara kvalitet. Hightech (om man kan använda det ordet fortfarande) ingredienser och framförallt extremt spännande mixer av kraftfullt innehåll som AHA, BHA, PHA, Fytinsyra, A & C-vitamin niacinamide, peptider, squalane, hyaluronsyror, silke  i kombination med Cidervinäger, Kardborre, pepparrot, lök, Svavel, Myrra, svamp, jäst wasabi, Laminara alg och rena kalla formuleringar ( dvs kallpressade oljorför att bevara  den ursprungliga strukturan av  de aktiva ingredienserna) av bästa sort. Voila, här har ni BR in a nutshell. Produkterna garanterar en högkoncentration av aktiva ämnen. Minst 20%  av produkterna innehåller botaniska, marina och biologiska komplex. Ingen av produkterna har heller några tillsatta artificiella dofter. Detta betyder dock inte mina vänner att de inte doftar något.. för det gör det.

När man bekantar sig med BR så uppdagas nya doftsensationer  ens lilla näsa inte stött på tidigare. Vissa mycket angenäma och andra lite mer kontroversiella. Det finns en mask  (som är en av mina favoriter för övrigt) som heter Mask Vivant som doftar rent jäst. Fy kanske en del tänker men jag har utvecklat en kärlek till denna doft och tycker att den  doftar gott, gott föra att det känns så otroligt RAW och okonstlat. Det är en häftig doft liksom.

Mask Vivant är en rengörande ansiktsmask rik på aminosyror och vitamin B (yummie) som rengör utan att torka ut (i jämförelse med en hård svart lermask).

Jesus in a Bottle

Det hela började med Yvan, Josette och Philippe kombinerade sina kunskaper som biolog, sjukgymnast och läkare för att skapa något de saknade på marknaden; en “medicinsk” hudvårdsserie som skulle vara så ren och naturlig som möjligt och så lik vår hud som möjligt. Produkten lät han sina vänner testa och den första reaktionen han fick var att de tyckte den doftade märkligt. Tiden gick och alla som hade fått den kom tillbaka till Yvan och ville ha mer och mer och mer. Detta var starten för den numera kultförklarade produkten Lotion P50 som än idag finns i sortimentet och är stjärnprodukten, kanske dem mest älskade. Jag läste ett citat från systrarna Olsen som beskrev den som “Jesus in a Bottle”. BR själva är lite mer blygsamma i sin beskrivning om den men kallar den för “Facial in a Bottle” Inte så illa det heller. Detta är en daglig exfoliering i lotion form som används efter rengöring och ansiktsvatten. Appliceras med bomulstudd och med tryckande rörelser (viktigt!). Lotion P50 är originalet och som ni ser på bilden ovan så har det utvecklats till en liten familj med olika spetskometens ( ni hittar dem alla HÄR!. ( detta är i formuleringen väldigt olikt Paulas Choice och Jan Marinis  exfolierande leave on produkter men det som de har gemensamt är justa att de används i den dagliga hudvårdsrutinen och lämnas kvar på huden.

Vi snackar Layering Big Time

När företaget grundades fungerade det som ett laboratorium för forskning och utveckling av produkter. Produkterna framställs och utvecklas fortfarande i ett eget laboratorium i Paris och skickas ut till över 70 länder varav Korea är ett av de länder där BR är störst. Inte konstigt tänker jag för när vi snackar BR snackar vi hardcore Layering mina vänner. Alla deras grymma Quintessential Serum ( Livsviktiga serum på svenska) kan du köra i layering  eller blanda med upp till 4 serum. Alla dessa serum är vattenbaserade så man kan eg applicera dem i vilken ordning som helst men förslagsvis  så grundar man med fukt (tex Serum Tissulaires eller Serum Amniotique), sen kanske jobbar på Elastin (tex Serum Elastine Marine) och Kollagen (tex Serum Collagen Marin) för att toppa sin serum treat med ett mer punktbehandlande serum  tex mot pigmenteringar (tex Serum Pigm 400).

Inte nog med att du kan go bananas med layering så kommer du nu oxå bli varse om en helt ny typ av produkt som jag inte fattar hur jag kunnat leva utan. Mina vänner, SLUTSERUM. Hur har jag kunnat leva utan ett slutserum. Blir helt kallsvettig när jag tänker på att jag i 40 år (snart) inte haft ett SLUTSERUM. Ett slutserum (om det nu är någotn mer som missat detta) klappas in över dag och nattcreme som den sista avslutande hudvårdsprodukten som sealar in allt gottigt du behandlat ditt face med och ger en perfekt finish/primer effekt, skyddar mot föroreningar och har en rad andra fördelar, olika beroende på vilket slutserum du väljer.  Detta har blivit en självklar daring sen dess att jag lärt känna BR. Självklart finns det inte  bara ett eller två slutserum. Nej, du kan välja på hela 7 slutserum. Min kärlek går just nu till det som heter Fluide VIP O2. Det syresätter huden, ger en anti-pollution effekt, lyster, så bra primer effekt då den verkligen tar fram pigmenten i makeupen (dock har jag en annan mer makuprimer oxå, men det behövs inte). Innehåller även silke, det älskar jag. Silke är väldigt likt huden (Sensai har ju det i alla sina produkter) och ger en obeskrivligt fin känsla på huden.

Skincare Haute Couture – SKIN INSTANT

Biologique Recherches har ett väldigt solistiskt sätt att se på huden, De kallar det SKIN INSTANT.  Det innebär att huden behandlas specifikt för hur den mår just precis nu, med ett skräddarsytt behandlingsprogram.

I början av 2000-talet tog sonen Philippe över den kreativa sidan av verksamheten efter sin far Yvan. Med ett tidigt intresse för föräldrarnas annorlunda synsätt på huden och hans egen erfarenhet inom internmedicin gav det Philippe en holistisk syn på huden – med huden som ett organ direkt förbundet med alla andra vitala kroppsfunktioner. Med sitt arbete på intensivvårdsavdelningar är han expert på hur organ reagerar vid akut stress och tar därefter hänsyn till det i Biologique Recherches speciellt utformade tekniker.

BR har ett stort sortiment av produkter för att man ska kunna behandla huden så exakt som det bara går och skapa ett program med olika produkter som sen kan varieras hemma beroende på hudens SKIN INSTANT. Genialiskt säger jag som hudterapeut, huden precis som vi mår ju lite olika från dag till dag, eller hur. Självklart kan man ju tänka att vi kan behöva justera vår behandling lite efter detta för maximalt välmående hud. En persons hudkondition förändras flera gånger på en dag liksom under vår livstid. Korrekt behandling varje dag och på hudens olika partier är viktigt.

Huden påverkar ju även av yttre faktorer, såsom klimat, temperatur, luftkonditionering, tobak och föroreningar samt interna faktorer som stress, könshormoner, hygien och ålder.

Hur väljer jag rätt produkter?

Det kan kännas svårt att helt på egenhand om man inte känner BR välja produkter på egenhand och det är inte något jag rekommenderar heller. Vi på Skincity har fått äran att bli exklusiv återförsäljare i Sverige och Norge. Du kommer se att det inte finns att handla på så många ställen online i hela världen. En av anledningarna till att du kan hitta BR just hos oss är för att vi jobbar intensivt med hudvårdsrådgivning som ingen annan gör. Vi har ca 17 hudterapeuter som guidar våra kunder 7 dagar i veckan från 9-21 på telefon, chatt, mail och via vårt hudtest för att hjälpa våra kunder med de allra bästa hudvårdsrekommendationerna. Därför kan vi oxå stoltsera med extremt nöjda kunder  som hör av sig till oss varje vecka och visar upp sina hudvårdsresultat med produkter de fått rekommenderade av oss.  Mina kollegor som jobbar i vår kundtjänst är alla hudterapeuter och beundrar dem varje dag (precis som alla mina kollegor så klart) för det fantastiska jobb de gör med att pricka rätt i sina rekommendationer. De är Sveriges bästa terapeuter, utan tvekan.

 

 

Jag rekommenderar att du gör vårt HUDTEST innan du köper dina BR produkter för en skräddarsydd rekommendation just för dig.

Om du vill besöka en hudterapeut fysiskt och bor i Stockholm så samarbetar vi med Revivie Kliniken och du är välkommen att höra av dig till dem och boka tid: Karlavägen 69 Stockholm – Tel. 08 611 16 00

Är du i paris så missa inte Ambassade de Beauté – Biologique Recherche’s skönhetsinstitut och flaggskepp ligger på den prestigefyllda 32 Avenue des Champs-Elysées i Paris.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 svar till “BIOLOGIQUE RECHERCHE”

 • (26) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Karolin skriver:

  Hej Annica!
  Vad spännande detta låter! Jag blir sååå sugen på att prova!
  Jag är egentligen ganska nöjd med min hudvårdsrutin (14 steg, för övrigt…) men jag vill ju samtidigt alltid nå nya oanade höjder… så min fråga är går detta märke att blanda med andra märken???
  Jag använder (mest) Paulas Choice.
  Kan man tex använda Lotion P50 en dag om jag inte använder min bha eller aha exfoliering den dan?
  Eller kan man lägga till några av dessa spännande serum till sin rutin!
  Kram Karolin

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Underbart med en härlig rutin 🙂 Du ska helst inte blanda syror mellan olika märken. Detta kan så lätt krocka och då är det så svårt att garntera ett så bra resultat som möjligt. Men titta gärna på ett finishing serum, detta är något som jag verkligen har saknat så länge i min rutin. Fluid Vip O2 är en favorit! Inget so krockar med den rutin som du har idag. Kram Annica

 2. Johanna skriver:

  Superintressant inlägg! Och så kul att ni är dom som lanserar detta märke 🙂
  Jag är nyfiken på att höra mer om skillnader i formulan vad gäller BR kontra PC och Jan Marini. Vad är skillnaden i produkterna? Kan man sedan dra någon slutsats av hur de ligger i pris osv? Jag vet att alla de tre märkena är effektiva och att exfolieringsprodukterna uppskattas av många i alla tre märken. Men ja, skulle ändå helt enkelt vilja höra mer om innehållet och skillnaden 🙂

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Biologique recherche är något högre i pris då det är fler steg än du kanske tidigare har haft. Men detta ger också möjlighet att behandla huden ännu mer och layering verkligen får ett ansikte för hur det fantastiskt fungerar. 2-4 serum är standrad inom detta märke och det är ju serumen som verkligen levererar resultat i din hudvårdsrutin. Biologique recherche har tagit kraften från naturen och har otroliga höga concentrationer av aktiva ingredeinser. Ett märke som har haft i fokus att använda natuliga ingredienser så långt det bara går. Kram Annica

 3. Ida skriver:

  Hej!

  Jag har en fråga som inte rör detta inlägg men hoppas du kan besvara ändå. Jag har ganska mycket hår på överläppen och har funderat på att vaxa bort det. Jag har dock hört att man kan få pigmentfläckar av att vaxa överläpp, stämmer det?

  • annica skriver:

   Hej Ida, Nja, vaxning påverkar även hudens yttersta hudlager och blir som en peeling för huden. Så precis som med exfolierande produtker så rekommenderar jag dig alltid solskydd 🙂 Utan solskydd på ny vaxat område kan huden lätt få hudförändringar. Tänk även på att göra denna typ av vaxning på salong så att behandlingen blir så pass mild som möjligt om det är första gången. Kram Annica

 4. Hilde skriver:

  Det här är så kul och så jäkla bra produkter. Jag är alldeles blown away efter bara en vecka med produkterna 🙂 I juni blir det behandling på Revivie kliniken, tjohoo!

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Åh vad spännande att du ska till Revivie 🙂 Håller utkik efter ett inlägg efter att du varit där!!! Kram Annica

 5. Anna skriver:

  Hej! Så kul att ni tagit in detta märke, varit nyfiken länge! Jag ser dock att några INCI-listor inte är publicerade i anslutning till produkterna, är detta något som kommer att komma eller är det BR som har nån slags reglering kring detta? Jag är en sån där som gärna vill se över alla ingredienser innan jag klickar hem nåt. Tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är så roligt och så spännande att det äntligen är igång. Biologique recherche är lite hemliga av sig och vi har olika restoriktoner kring olika märken om vad vi publicerar på hemsidan. Men återkom gärna till info@skincity.se så hjälper mina duktiga kollegor dig med INCI-listor. Kram Annica

 6. Sofie skriver:

  Åhh… Vilka superspännande produkter. Detta skulle jag vilja prova.
  Kan jag använda detta ihop med mina PC produkter om jag tar bort min 2% BHA gel???
  Du skriver alltid sådana härlig inlägg. Är så roligt att läsa dom.

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Om du avslutar med din 2% BHA gel från Paula’s Choice(och övriga syra-baserade produkter) 2 veckor innan kan du börja med detta märke 🙂 Men för en komplett rutin rekommenderar jag dig att du försöker hålla dig till ett märke. Skicka gärna in hudtestet och önska Biologique Recherche så får en en skräddarsydd rekommendation. Kram Annica

 7. Emelie skriver:

  Hej Annica,
  Är en 19 åring med finnar kring munnen/käkarna och haft detta under en lång tid. Tagit p-piller i mer än 2 år samt testat olika sorter under denna tid utan förbättringar på min hy.
  Även använt olika sorters ansiktsprodukter, just nu använder jag exuviance och ser ren ut i ansiktet förutom finnar kring käken som aldrig försvinner.

  Tror du det kan vara p-piller som stället till problemet, ska jah sluta ta det eller ska jag testa andra produkter eller något annat tips?

  • annica skriver:

   Hej Emelie, Det är inte helt ovanligt att hormoner ställer till det för huden. En bra rutin är en otroligt bra grund för din hud men tänk även på att lägga till kosstillskott som hjälper till att lugna och balansera talgprodulktion inifrån. Vitamin B5 och Zink är två nyceklingredienser i kosttillskott för att arbeta inifrån. Kram Annica

 8. Josefin skriver:

  Hej! Jag vet inte om du har svarat på denna fråga tidigare! Jag har läst vad du har skrivit om parabener, men jag undrar vad din ställning är till Phenoxyethanol?

  Om jag har förstått rätt är det klassat som giftigt på hy, läppar, inandning mm. vid något högre doser, att man kan må allmänt dåligt, känna sig sjuk, må illa osv om phenoxyethanol absorberas via huden och in i munnen, men att 1% inte är skadligt och att det oftast är så pass låga doser i hudvård och smink osv. Stämmer det?

  Jag har precis kollat igenom många produkter på Skincity och även de jag har hemma från Jan Marini och ser denna ingrediens i varenda produkt.

  Det jag undrar är om det kan bli skadligt om man dagligen utsätter sig för phenoxyethanol, som jag; det finns i min rengöring, mitt serum, min exfoliering, min återfuktning, min SPF, ansiktsmask, primer, foundation, läpprodukter, allting jag sätter på ansiktet. Så om jag använder allt detta på en dag, överskrider jag 1% phenoxyethanol då, så att det blir mindre hälsosamt?

  Jag minns att du skrev i ditt inlägg om parabener att du tyckte att parabener var ett säkrare konserveringsmedel än vad man ersätter det med som man inte har lika mycket erfarenhet av. Tycker du att phenoxyethanol är värre än parabener?

  Skulle vara intressant att höra din åsikt! Tack så mycket 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Phenoxyethanol är otroligt vanligt som konserveringsmedel i många hudvårdsprodukter. Tycker inte att du ska behöva vara orolig för detta. Vetenskapskommittén inom EU, SCCS, värderat som säkert upp till 1,0% vilket gäller många andra konverseringsmedel. Anser inte någon av dessa som farliga då dessa har funnits med så otroligt länge och är väl beprövade ingredeinser. Kram Annica

 9. Sara skriver:

  Hej Annica,
  Hade så väntat på att ni skulle lansera BR och hade spenderat mycket tid på att forska och läsa om de olika produkterna för att vara redo för lanseringen…
  Jag blev så ledsen när jag sedan helt plötsligt upptäckte att ni tagit bort BR från internationella sidan. Snacka om att bli snuvad på konfekten!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Kan förstå din besvikelse men tyvärr har vi inte den möjligheten som det ser ut idag. Vi jobbar på för fullt för att även kunna erbjuda detta til fler länder 🙂 Så hoppas inom kort att det ska öppnas upp på .com Kram Annica

 10. Camilla skriver:

  Hej Annika,
  Tycker det låter så härligt med ett slutserum och undrar om det skulle tillföra något om man kombinerar det med Exuviance? Jag använder deras anti-age serie. Vilket serum skulle du i så fall rekommendera?

  Tack Camilla

  • annica skriver:

   Hej Camilla, Det går jättebra att addera ett slutserum från Biologique recherche med Exuviance, inget som krockar ingredeinsmässigt. En favorit är Fluide Vip O2. Den passar alla och hjälper till att lugna rodnad och är ett fantastiskt anti-pollution skydd till huden 🙂 Kram Annica

 11. Tuva skriver:

  Konstigt att ni är återförsäljare till de. Borde va Hudoteket man ser märket på. Dom har funnits i 45(!!!!) år och är superduitigA. Finare hemsida också.

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Kul att du tar dig tid å kommentera, tips är dock att ge den inputen till BR å inte mig.. Eller vad var tanken med den kommentaren till mig? Önskar dig en härlig dag! Kram annica

 12. Dominika Falk skriver:

  Hej!

  Detta märke låter ju helt fantastiskt! Och man kan blanda upp till fyra olika serum, wow! 🙂 Men hur funkar det med serum och andra märken, kan man använda flera olika serum vid samma rutintillfället, och i så fall kan man även blanda olika märken? Eller är det bättre att ha en serumsgarderob och använda en produkt åt gången, beroende på vad som behövs just då?

  Kram,
  Dominika

  • annica skriver:

   Hej Dominika, Åh älskar order serumgarderob! Om du är känslig eller har en hud i obalans ska du vara lite försiktig med att blanda produkter. Men många produkter kan man faktiskt kombinera för att få det bästa av alla världar. Jättebra att använda en serumgarderob som du är inne på. Iallafall hur mycket fukt huden behöver, anti-pollution och annat som kan variera från dag till dag. Sedan är de lite mer resultatinriktade serum bra att ha som en fast punkt i din rutin för att kunna arbeta med ett så bra resultat som möjligt. Skicka gärna in din rutin som du har idag till info@skincity.se så ska vi se hur du kan boosta ditt resultat med din hudvård ännu mer 🙂 Kram Annica

 13. Helena skriver:

  Hej! Jag är nyfiken på
  Biologique Recherche lotion p50 mot pigmenteringar, vilket jag har problem med. Undrar om det kan krocka med de andra produkter jag använder just nu:
  Dag:
  Dermaceutic TriVita C30 serum + Paulas Choice Resist Intensive Repair cream
  Natt:
  Akademikliniken Pure Repair Night serum+
  Dermaceutic LightCeutic

  Vilka krockar den i så fall med?

  Tack!!!

  • annica skriver:

   Hej Helena, Light ceutic som du har från Demraceutic innehåller syra som har en exfolierande effekt på huden och ska därför vara lite försiktig med Biologique recherche Lotion P50. Använder du inte någon av Dermaceutics rengöringar, Foamer, kan detta vara en likvärdig produkt att arbeta med i din rutin. Kram Annica

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »